Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    po ja per ate po e gjykoj rruga e qumshtit...po e gjykoj per kohen kur ishte ne klasen e 7..dhe jo per kohen e sotme..dhe nga sa e pash une klasen e 7 ai e kishte mbaruar ne kohen e xhaxhit..ne kohen kur kokrrat e fasules numuroheshin nje me nje...di mjaft raste kur talenta ( dhe jo gjeni )jane perkrahur fuqiishem nga shteti pavaresisht ku kishin lindur dhe jetuar..une kam qene vete mesues i dashur dhe e di pak a shume perberjen e inteligjences se nje femije ne klasen e 6-8..ta dhash shembullin mire tek shkrimi im me siper..jan quajtur talente dhe jo gjeni..ne fakt per prinderit e nje femije femija i tyre ishte gjeni pavaresisht nese nuk arrinte te bente 1+ 1 apo shumezonte numra me 20 shifra..eh sa e ka peshen fjala gjeni mo rruga e qumshtit..nuk mjafton te shumezosh numra apo te mbash mend data..gjeniu krijon..

ik e ruaj bagetine altin..mos u merr me te tilla gjera..jane gjera te pakonceptueshme per ty..hajt ta pasha hajrin...
    Nuk ke pune babai apo nene duke folur para kameres , por ai flitke vetem , dhe ska logjik qe ai te mesoj gjitha kombinimet e mundshme te shumezimit .

Une di raste kur njeriu mban mend shume gjera , por te arrij te shumezoj me koke , kjo eshte dhunti , e jo qe mundesh ta praktikosh me kohe .
    Ne tek ky shofim vetem njeren pjese te vogel te asaj se qka ka mund te behet ne te ardhmen , dhe mos harro shoqerine shqiptare se cfare ka qene dhe cfare eshte ne kesi lloj menyrash te paragjykimit .

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ska rendsi a gjeni a i mete.. eshte ai qyqari ne cakran..
    rendesi ka qe dhe nder ju me nickun te shkolluar e te perendimozuar e euro atllanto chanel peso hugo bose zuar dallon cinizmi shtazeria e geni xhahil .. tepke si gjisherit tuaj cobene qe u bene xhelate te enverit..

rrac e keqe..

talleni me njeriun e dobet.. e u a lepini hallatet sojerisht te forteve.. 7 breza rresht..

nejse..

ne se ki lajm per kte njeriun e mjere ne cakran eshte dhen ne media duhet shteti te nderhyje e ta vecoje e shpetoje nga ai fshat xhelatesh (shihni ne video si zgerdhihen dobicet e vegjel te cakranit.. tahmėm si baballaret e gjisherit e tire kanibale) nga ku psonisi enver hysni qemal klos mehmeti.. sojsezat.. qe i perdoren si gorilla e tigra e pushkatare te rilindasve..

aty i psonisi dhe fatmir toc ed ruci me kte stasin e fidelin ata qelbaniket qe i solli ne 21 janar..

ne keto te qelbura katunde ku jetojne shtaze.. qe djalin e fshatit te tyyre e rrahin tallin dhe e cmendin.. e kernaqen.. merr vote kry kanibali ed ruc..

yttt pisa rrace..zagaresh..

..

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anėtarėsuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    po ja per ate po e gjykoj rruga e qumshtit...po e gjykoj per kohen kur ishte ne klasen e 7..dhe jo per kohen e sotme..dhe nga sa e pash une klasen e 7 ai e kishte mbaruar ne kohen e xhaxhit..ne kohen kur kokrrat e fasules numuroheshin nje me nje...di mjaft raste kur talenta ( dhe jo gjeni )jane perkrahur fuqiishem nga shteti pavaresisht ku kishin lindur dhe jetuar..une kam qene vete mesues i dashur dhe e di pak a shume perberjen e inteligjences se nje femije ne klasen e 6-8..ta dhash shembullin mire tek shkrimi im me siper..jan quajtur talente dhe jo gjeni..ne fakt per prinderit e nje femije femija i tyre ishte gjeni pavaresisht nese nuk arrinte te bente 1+ 1 apo shumezonte numra me 20 shifra..eh sa e ka peshen fjala gjeni mo rruga e qumshtit..nuk mjafton te shumezosh numra apo te mbash mend data..gjeniu krijon..
    .

]

ik e ruaj bagetine altin..mos u merr me te tilla gjera..jane gjera te pakonceptueshme per ty..hajt ta pasha hajrin...

O xhaxhi,qenke akoma 2.000 metra mbi nivelin e detit ti,pastaj nga qe shume cobene si puna jote udheheqin ate vend te lodhur,prandaj ecen me B.y.th.e ai vend.
    Sepse me ty malsoro po te vashdosh dhe pak hyn ne Gjak shoku........po nejse pune cobenesh

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    Nuk ke pune babai apo nene duke folur para kameres , por ai flitke vetem , dhe ska logjik qe ai te mesoj gjitha kombinimet e mundshme te shumezimit .

Une di raste kur njeriu mban mend shume gjera ,
    por te arrij te shumezoj me koke , kjo eshte dhunti , e jo qe mundesh ta praktikosh me kohe .
    Ne tek ky shofim vetem njeren pjese te vogel te asaj se qka ka mund te behet ne te ardhmen , dhe mos harro shoqerine shqiptare se cfare ka qene dhe cfare eshte ne kesi lloj menyrash te paragjykimit .
    me vjen keq qe i meshoni ketij muhabeti..nuk e kam percaktuar une etimologjine e fjales '' gjeni '' apo '' talent ''..ju lutem perpara se ta percaktoni dike me nje epitet kuptojeni mire fillimisht epitetin dhe pastaj emertojeni...

gjithsesi me kaq e mbyllim kete muhabetin e gjeniut te vogel...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Eshte fenomen shqiptar kjo puna e gjenive ,sado qe te jesh gjeni ne Shqiperi po L.oqe do te te therrasin dhe do tallin b.ythen
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Muslim4ever Maska e bl3nd
    Anėtarėsuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin ku gjithmone ka pas tradhtara
    Postime
    356
    Talent mund te quhet,e Gjeni hmm ??

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin

Une di raste kur njeriu mban mend shume gjera , por te arrij te shumezoj me koke , kjo eshte dhunti , e jo qe mundesh ta praktikosh me kohe .
    Rruga e qumshtit,ja une do te tentoje te jap vleresimin tim profesional,sepse rasti i takon profesionit tim psikijatrise. Nuk njoh becgraundin e tij jetesore por nga ata 13 min. mund te nxirren disa perfundime.djaloshi per fat te keq tani eshte rast psikijatrik dhe ka nevoje per ndihme profesionale dhe mbeshtetje psikiatrike.Nga ajo qe shihet Fatmiri qe ne moshe te re i eshte nenshtruar stresit dhe maltretimit te rrethit ku jeton dhe tani ne kete moshe 41 vjecare qe ka arrit me eshte aq i stresuar dhe nuk mund me te perceptoje realitetin ,per fat te keq rast i humbur per mjekesin .....
    Tani ,ceshte gjenialiteti... a eshte gjenialiteti semundje,nga aspekti i medicines eshte shume veshtir te kualifikohet si patologji.Shume veta gjenialitetin e barazojne me cmendurine.
    Por,gjithmon egziston me shume se kaq.... Gjenialiteti ne manifestimet e veta nuk eshte dic normale.neqoftese subjekti (ne kete rast Fatmiri ) kete jonormalitet arrin qe te kontrolloj atehere ai ka dhunti.Neqoftese nuk mund ta kontrrolloj ateher ajo eshte semundje,ndoshta edhe cmenduri-psikoze klinike.
    Natyrisht nuk eshte cmenduria vetem ai gjenialitet i pakontrrolluar , cmenduria (skizofrenija) mund te jete edhe crregullim klinik-gjenetik.Me fjale te tjera ne qoftese arrijne qe te vene ne kontrrolle dhuntit e tyre dhe te funksionojne ne boten reale atehere rezultatet nga keto njerez do jen fantastik (rasti Einstain),ne te kunderten te tjeret qe nuk arrijne kete asnjehere nuk mund te sherohen...sidomos ne rastin ne fjale qe ka munguar preventiva mjekesore...

Ajo qe munde te verehet midis te cmendurit dhe gjenialit eshte egzistenca e hipersenzibilitetit (ndjeshmerise ) ,si ndjeshmeri jashtezakonisht e larte ndaj ngacmimeve te rrethit dhe mosperputhja ndaj senzibilitetit mesatar te rrethit cone ne depresion dhe paranoja te ndryshme .... pra sa te jete rrethi apo ambienti ku jetojne keta njerez i vetedijes se ulet shanset qe te semuren keta profile jane gjithnje me te medha....stigmatizohen dhe me nuk ka kthim mbrapa....kjo i ka ndodhur edhe personit ne fjale ,shkatrrim total i egos dhe dinjitetit nga rrethi dhe moskurimi i simptomeve qe ne femijeri si pasoje ka sjellur ngecje ne staden fillestare te gjenialitetit ku edhe sot shprehet permes llogaritjeve matematikore te rangut te larte...

Me nje fjale histori e dhimbshme e ka mundur shume lehte te jete ndryshe.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 02-09-2011 mė 00:05
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anėtarėsuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Edhe me ni familje me iu turr tutan e mi than njanit "ti je budalle", ai budalle bahet pa kane hiq.

Gjynah.
    Religion Is Curable

New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    gjynaf qe ka pas lind ne shqiperi i ziu
    Partizoni

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Ky ka me shume mundesi vuaje nga sindroma Savant, personat qe vuajne nga kjo sindrome kane crregullime te zhvillimit mendor por qe mund te kene nje aftesi te jashtenormales ne fusha te caktuar (psh ne matematike, mbledhjen/shumezim/pjestim numrash gjigad pa pasur nevojen e makines llogaritese). Psh personazhi te filmi RAIN MAN i 1988 ben dicka te tille.

Nje pjese shume e madhe jane edhe autik dhe prap mund te kene superaftesi te vecanta. Psh eshte nje britanik qe mund te vizatoje pamje te Londres me superdetaje mjafton ta shikoje disa sekonda, ose persona qe mbajne permendesh tekste te tera me pike e presje mjafton ta lexojne njehere te vetme...etj...etj.

Bote e cuditshme kjo e mendjes!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •