Close
Faqja 28 prej 61 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 607
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2008
    Postime
    76
    Citim Postuar mė parė nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Qenke interesant mor burre.18 here te kam pyetyr si eshte pc ne krahasim me disa dite me pare(kur te thoshte 1gb) me i shpejte apo njelloj?
    ahahahah dhe ti qenke interesant qe e pyeten 18 here... po nuk ndryshon shpejtesia nga ram ... se normalisht une qe mbaj hap mbi 10 tabela e programe nuk i kaloj 700 mb ram ne pune... dmth si 1gb si 4 gb njesoj eshte shpejtesia..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2008
    Postime
    76
    Citim Postuar mė parė nga Dardiafro Lexo Postimin
    Shikoni edhe unė kam rastin me loptopin tim,mirpo unė nuk do ta quaja problem.Nė loptop kam tė instaluar Microsoft edtion vista ultimate 32-bite.RAM-memorien shkruan se ėshtė 3.GB. Mirpo nė Bios i shkruan qė ėshtė 4096MB.E kam instaluar Vista ultimete 64-bite ,aty shkruan se ėshtė 4GB. Edhe tash kam dy sisteme nė D: kam instaluar windows 7 ultimate testues edhe aty shkruan se ėshtė 4GB.Tash desha tju pyes se ku ėshtė shkaku.
    ky ram zvogelohet nqs ne bios i japim borxh kartes grafike... zakonisht kur e blen disa jan te bere ashtu

Citim Postuar mė parė nga genxi Lexo Postimin
    ahahahah dhe ti qenke interesant qe e pyeten 18 here... po nuk ndryshon shpejtesia nga ram ... se normalisht une qe mbaj hap mbi 10 tabela e programe nuk i kaloj 700 mb ram ne pune... dmth si 1gb si 4 gb njesoj eshte shpejtesia..
    Ti je i sigurte per kete qe po thua.?E njejta gje eshte te 256 ram me 1gb ram.Apo andej nga ty keshtu ndodh.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e interX
    Anėtarėsuar
    26-11-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    143
    problem qe nuk e kam degjuar ndonjehere!!!
    sa per pergjigjet, kam qesh me lot per disa.
    Nuk e kam shume idene...po mos ka lidhje me ndonje virus qe mund te kete mare kompjuteri?
    une kam pasur probleme me daten e kompjuterit dhe pasi e kam skanuar me kaspers, cdo gje u kthye ne normalitet.
    sigurisht problemi me Ramin dhe problmi me daten jane shume ndryshe...po ku i dihet!
    Sidoqofte duhet ta hapesh nje here kasen dhe te shikosh se me cfare Rami ke te besh.
    Love Inter

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2008
    Postime
    76
    Ti je i sigurte per kete qe po thua.?E njejta gje eshte te 256 ram me 1gb ram.Apo andej nga ty keshtu ndodh.
    e kam shpjeguar shume qarte me duket .. ram me sa kam mesuar une sherben si memorje e castit ..dmth sa me shume programe te hapesh njekohesisht aq me shume ram futet ne pune ...... tani provo hapi programet qe te duhen menjeher dhe shiko ne taskmanager se sa ram do futen ne pune... por smundesh me e kalu 700mb vetem nqs e ben per gallat....

puna eshte se nqs nuk i ke parametrat e tjere te mire nuk ka si ta shton shpejtesin ram..

Citim Postuar mė parė nga genxi Lexo Postimin
    e kam shpjeguar shume qarte me duket .. ram me sa kam mesuar une sherben si memorje e castit ..dmth sa me shume programe te hapesh njekohesisht aq me shume ram futet ne pune ...... tani provo hapi programet qe te duhen menjeher dhe shiko ne taskmanager se sa ram do futen ne pune... por smundesh me e kalu 700mb vetem nqs e ben per gallat....

puna eshte se nqs nuk i ke parametrat e tjere te mire nuk ka si ta shton shpejtesin ram..
    Po dhe une shume qarte i thash si te duket ne krahasim me, mė pare?
    Ai hapte nje loje e cila psh merrte 500mb ram kur e kishte nje gb dhe kur e bente minimize dhe perdorte pc me loje te hapur pc do te perdorte pjesen tjeter te ram(hiq ketu ate qe merr windows etj).Dhe pc do perdorej relativisht ngadal me 1gb.Por me 2gb ndryshon puna.Lexoje me pare ate qe them une dhe mos e merr si te duash ti po merre ne kontekstin qe e them une.Paaaaah jane ca tipa ketu qe sikur futen me tendence ne forum ti acarojne nervat.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e eno84
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Dardiafro Lexo Postimin
    Shikoni edhe unė kam rastin me loptopin tim,mirpo unė nuk do ta quaja problem.Nė loptop kam tė instaluar Microsoft edtion vista ultimate 32-bite.RAM-memorien shkruan se ėshtė 3.GB. Mirpo nė Bios i shkruan qė ėshtė 4096MB.E kam instaluar Vista ultimete 64-bite ,aty shkruan se ėshtė 4GB. Edhe tash kam dy sisteme nė D: kam instaluar windows 7 ultimate testues edhe aty shkruan se ėshtė 4GB.Tash desha tju pyes se ku ėshtė shkaku.
    ne fakt ti ke 4 giga ram, por duhet patur parasysh qe karta grafike onboard e laptopit tend merr nje sasi rreth + - 1 GB (varet si eshte konfiguruar nga bios. Ajo qe ti lexon 3 ne Windows eshte sasia e ram qe ke ne dispozicion, ndersa ajo qe sheh ne BIOS eshte sasia e RAM duke perfshire dhe sasine E RAM qe kerkon karta grafike. Nuuk e di jam i qarte apo jo.

i/e regjistruar Maska e eno84
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Postime
    190

ore djema, shpejtesia e PC varet se sa aplikacione ke hapur njekohesisht dhe aty duket diferenca mes nje PC me 3 GB ram dhe nje me 256 MB RAM. nuk eshte e thene qe ti i shfrytezon 3 GB ram vetem duke hapur Winamp. si me 256, si me 3 GB ram pc njelloj punon me winampin

Kjo varet dhe nga karta graike. Nqs e ke te integruar ne motherboard mund te kesh bere ndonje veprim dhe te kesh ulur graphic card dhe rrit ram-in.
    Pra kur e ke te integruar mund te marresh memorje ram-it dhe tia shtosh graphic card.
    Dhe anasjelltas mund ta cosh karten grafike 64Mb dhe rami do te shfaqet sa eshte ne realitet.
    Ky ndryshim nuk behet me pjese fizike por nga Bios=i

A eshte e vertete qe OS windows e shfrytezon te gjith RAMIN qe mund ti vem kompjuterit , dmth nuk ka nji limit.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Faqja 28 prej 61 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •