Close
Faqja 38 prej 61 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 607
    i/e regjistruar Maska e apostrof
    Anėtarėsuar
    23-03-2009
    Postime
    83
    nese ndizet nuk mundet ti ket fajet power supply nese ndizet e nuk punon monitori shih mos ke problem me kartelen grafike lol (nese jo sqarohu me shum qe te mund te ndihmojm )

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    shqiperi
    Postime
    33

CPU mbinxehet

Kam nje laptop model GERICOM hummer 2240e XL,motherboard 755II0,punon 10,15 minuta,pastaj stakohet dhe nxjerr nje fushe blu me nje mesazh error ne te.Ve re se mikroprocesori nxehet shume ,qe ne momentin e pare te hapjes se laptopit.Ftohesi eshte nje rrjete (radiator)bakri,e lidhur me CPU me nje tub te vogel bakri dhe nje pllake po baker,i cili ka kontakt me CPU.Ventilatori eshte i vendosur mbi radiatorin e bakrit,dhe kjo ftohje transmetohet te CPU ,nepermjet tubit te bakrit.Ne Bios nuk ka monitorim te temperatures se CPU dhe ushqimit,as te FAN-it.Ve re se,pas pak kohe,pllaka e bakrit,mbi CPU, nxehet shpejt dhe shume,nuk mbahet dora ne te.Mendoj,se shkaku eshte CPU,por a eshte me probleme vete CPU,apo ndikohet nga nje shkak tjeter i jashtem ,nuk e di dhe kerkoj ndihmen tuaj.CPU ka keto karakteristika:

SL6VT Intel Celeron Laptop CPU 2.2 Ghz Socket 478
    Type CPU / Microprocessor

Family Intel Celeron

Part number RK80532RC049128

Frequency (MHz) 2200
    Bus speed (MHz) 400
    Clock multiplier 22
    Package 478-pin FC-PGA2
    Socket/Slot type Socket 478

Architecture / Microarchitecture / Other
    CPUID 0F29h
    Core stepping D1
    Processor core Northwood-128
    Manufacturing technology (micron) 0.13
    L2 cache size (KB) 128
    Core voltage (V) 1.25 - 1.525
    Case/Junction temperature (°C) 70

Po m`u dha rasti,me cfare tipi mund ta zevendesoj une ate?Ju faleminderit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    3
    Citim Postuar mė parė nga tele Lexo Postimin
    Kam nje laptop model GERICOM hummer 2240e XL,motherboard 755II0,punon 10,15 minuta,pastaj stakohet dhe nxjerr nje fushe blu me nje mesazh error ne te.Ve re se mikroprocesori nxehet shume ,qe ne momentin e pare te hapjes se laptopit.Ftohesi eshte nje rrjete (radiator)bakri,e lidhur me CPU me nje tub te vogel bakri dhe nje pllake po baker,i cili ka kontakt me CPU.Ventilatori eshte i vendosur mbi radiatorin e bakrit,dhe kjo ftohje transmetohet te CPU ,nepermjet tubit te bakrit.Ne Bios nuk ka monitorim te temperatures se CPU dhe ushqimit,as te FAN-it.Ve re se,pas pak kohe,pllaka e bakrit,mbi CPU, nxehet shpejt dhe shume,nuk mbahet dora ne te.Mendoj,se shkaku eshte CPU,por a eshte me probleme vete CPU,apo ndikohet nga nje shkak tjeter i jashtem ,nuk e di dhe kerkoj ndihmen tuaj.CPU ka keto karakteristika:

SL6VT Intel Celeron Laptop CPU 2.2 Ghz Socket 478
    Type CPU / Microprocessor

Family Intel Celeron

Part number RK80532RC049128

Frequency (MHz) 2200
    Bus speed (MHz) 400
    Clock multiplier 22
    Package 478-pin FC-PGA2
    Socket/Slot type Socket 478

Architecture / Microarchitecture / Other
    CPUID 0F29h
    Core stepping D1
    Processor core Northwood-128
    Manufacturing technology (micron) 0.13
    L2 cache size (KB) 128
    Core voltage (V) 1.25 - 1.525
    Case/Junction temperature (°C) 70

Po m`u dha rasti,me cfare tipi mund ta zevendesoj une ate?Ju faleminderit

Duket qe kontakti midis CPU dhe "heat sink" - pjeses metalike qe percon nxehtesine nga CPU nuk eshte i mire. Zakonisht perdoret nje paste termike "thermal paste" midis CPU dhe "heat sink".

Shiko nese mund te perdoresh pak nga pasta termike qe te rrisesh percjellshmerine termike midis cpu the "heat sink"-ut.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Duhet pastruar heatsinku,pjesa metalike nen ventilator.Pastrohet ventilatori dhe cdo pluhur qe sheh brenda.
    https://kbscomputer.com/store/images...A57855-001.jpg
    I shton pak arctic silver krem mbi procesor e shperndan ne shtrese te holle 1 mm qe te mbuloje komplet katrorin e procesorit,por mos te rrjedhe jashte.
    Ke nje video ketu,kremin arktic silver duhet shperndare qe te mbuloje komplet katrorin,jo si ne video.

Pastaj i monton siper heatsinkun dhe ventilatorin.I shtrengon fort hitsinkun dhe ventilatorin per kontakt shume te forte mbi procesor.Kontakti jo i mire e ngre tempaturen e procesorit dhe shkakton fikjen e kompjuterit pas pak sekondash pas ndezjes.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anėtarėsuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309

Nje pyetje

Nese mund te me tregoj dikush pse memorja ne pc rritet edhe pasi i fshi programet. Per ta thjeshtesu kam te instaluar bitdefender winzip dhe disa programe tjera shume te vogla, kurse ne hard disk kam 61 GB te zen .
    A ka ndonje mundesi me dite ku eshte problemi
    Kam Windows Vista Edition Familiale Premium
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BESIIM : 13-06-2009 mė 08:41
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohė tė gjatė rrezikon t`ju bėhet fytyrė!

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    A i ke fshire edhe folderat e programeve qe ke ē'instaluar, a ke bere disc clean up, a ke fshire restore point.
    Me respekt,

Valdet Shala

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    shqiperi
    Postime
    33
    Ju faleminderit per pergjigjen e shpejte.Nuk e theksova ne fillim,por une e hoqa procesorin,e pastrova,I vura nje shtrese te holle silver paste,e shtrengova mire pllaken ftohese ne processor,por perseri nxehja eshte shume e shpejte.Ritheksoj se pllaka e bakrit e lidhur me procesorin,lidhet me nje tub bakri me heatsinkun ,mbi te cilin eshte vendosur ventilatori.Heatsinku ,bashke me ventilatorin nuk jane mbi processor,por anash tij.Ato i bashkon nje tub bakri i shtypur , rreth 8mm i gjere,i cili percjell ftohjen per ne pllaken e procesorit.Heatsinkun(i cili perbehet prej fletesh te holla bakri)e kam pastruar mire.Perseri e njejta gje.Laptopi mban rreth 15-20 min he stakohet.Qe ne sekondat e par ate ndezjes,procesori ndihet me dore qe nxehet shpejt.Nuk kam ndonje mundesi monitorimi te temp se procesorit,por mendoj qe stakimi vjen ne momentin qe arrihet temp kritike e tij.Nuk di si te veproj.

Desert Fox Maska e bayern
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Boji shurren siper daje
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anėtarėsuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309
    Jo nuk kam ber nje gje te till sepse nuk e di si duhet Valdet
    Ne fakt folderat po e keto te tjerat jo
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohė tė gjatė rrezikon t`ju bėhet fytyrė!

bej nje disk clean up dhe fshij restore point.
    Nothing iS impOssible

Faqja 38 prej 61 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •