Nuk po hesht unë djalë i mbarë, shif mirë shkrimet. Vetë e mbështesni Thacin(nuk dua t'ju them që e vutë sepse nuk do ishte e vërtetë, ja u vendosën), vetë e latë braktisjen platformës Dardane dhe tani më pëllet këtu për minifunde dhe Vatikan në të njëjtën paragraf. Ke lujt mendsh, sepse këto të dya nuk kanë asnjë pikë lidhje. Njëra është efekt anësor i civilizimit Perëndimor, tjetra është institucion fetar kategorikisht kundra këtyre veshjeve, por gjithsesi tolerante ndaj tyre. Vatikani sot është një mikroshtet. Nuk ka sot asnjë shtet të krishterë. Nuk mund të thuhet e njëjta gjë për shtetet Arabe, pra duket qartë platformë lufte kundra civilizimit perëndimor.
Rezultati duket, dhe unë kam muaj që e kam parashikuar këtë gjë, dhe madje edhe personazhet talebane si Fuad Ramiqi me shokë i kam përmendur muaj më parë, përpara se të vinte situata në këtë pikë absurde.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Turqia po shtyp mbi 20 milion Kurdë, i plasi për Shqiptarët. Shqiptarët janë komoditet politik, lëndë politike asgjë më tepër, e si e tillë e përdorshme për cka të duan ata, nga këmbime popullsishë për tu zbardhur sic kanë kryer në fillim të shekullit XX e gjer tek asgjesimi i tyre, sic kanë kryer me shumë zell për plot 5 shekuj.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Kjo kërkesë e këtij Ministri, si dhe ato kërkesat tjera shkurt e shqip janë përzierje në punë të mbrendshme. Ne na mungojnë qeveritarë që nuk ia bëjnë këtë me dije këtij dhe njëkohësisht nuk ia paraqesin kundërkërkesën për të njëjtat gjëra për pakicën shqiptare në Turqi.
Ndërsa sa për pyetjen e dytë, këtu nuk vlen thënia e Skënderbeut se lirinë "e gjeta në mesin tuaj", sepse ne nuk ishim të zotët që ta çlirojmë vetveten dhe kur kjo ndodhë atëherë ne duhet që ta veshim petkun e prerë nga ata që na kanë çliruar, ky është edhe shkaku se pse sot kemi problemin e veriut dhe sa për të "drejtat" e pakicave të përmendura, ato me të vërtet janë të tepërta në kuptimin e fjalës se janë më të mëdha se sa që është e nevojshme. Por turku nuk hyn në mesin e atyre që na kanë çliruar as këtë herë mirëpo as herëve të tjera në të kundërtën ne e dimë shumë mirë rolin e turkut në të kaluarën.
Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë
Me siguri jo mir , shqiptaret ne Turqi nuk gezojn as 10% te te drejtave qe gezojn turqit ne Kosov.
Genti , te jetosh jasht Shqiperise dhe Kosoves do ta ndjesh se sa e larget esht Qeveria e Shqiperise dhe e Kosoves.
Un se kuptoj si mundet mos ti marre malli te vizitojn shqiptaret e Struges , Shkupit , Dibres , te shkojn ne nje fshat te thell , tu japin se paku perkrahje morale ... te hyjn ne dhom te pijn nje got dhallt e te han nje cop shalqi ne tryezat e fshatarit te Ilirides ..... te vizitojn Sharrin , Manastirin e Velesin ... kjo do te gezonte shum shqiptaret , politikanet shqiptaret qe zbresin nga veturat e blinduara dhe nga veshjet zyrtare.
Pastaj te shkojn deri ne Preshev , te vizitojn nje shkoll fillore ne gjuhen shqipe , prej aty te vizitojn varrezat e deshmoreve ... pastaj te hyjn ne xhami te flasin me besimtaret ....
Edhe Malsia e Malit te Zi do te krenohej nese Berisha , Thaci e Topi do te vizitonin vendbanimet e tyre ...
Kjo esht fatkeqsia jon , kemi udheheqsi jo-popullore , qe nuk shofin me larg se hunda e tyre ...
E ja cben Erdogani ose Davutogllu , vizitojn turkun kudo qe esht , shkon i jep nje mesazh mbeshtetes , pastaj Hashimit i thot , ej shif , kujdesu pak per ato te mijt .... un u ndertova nje shkoll dhe nje ujesjelles , solla dhe nje investim turk , por shif o Hashim dhe ti ndertoju nje rrug me te mir.
Shtetet e forta keshtu bejn , shif njeher cbejn SHBA-te kur nje shtetas i tyre ka telashe ne ndonje shtet , ngrihen ne kemb gjith administrata qe ti ndihmojn atij shtetasi , edhe ne qoft se esht nje hispanik kriminel , prap se prap kujdesen per shtetasin.
Por neve sjemi prej atyre ....
Shqiperi eshte edhe Cameria
ShBA nuk ndihmon vetem shtetasit amerikan por gjithe qytetaret e saj pavaresisht kombesise. Turqia cfare ka bere per minoritetin Shqiptar ne Turqi qe nuk jane pak? Ngeli duke ndihmuar Kosoven me xhamira e shkolla turke, por e vret syri te hapi nje shkolle shqipe per komunitetin Shqiptar ne Turqi. A do e lejonte Turqia shtetin e Kosoves te hapte nje shkolle shqipe per bashkatdhetaret e saj atje?
Nuk besoj se Shqiptaret atje nuk kane shpreh kerkesen per nje shkolle shqipe, apo jane turqizuar aq keq sa nuk ja ndjen me per shqipen e Shqiperine?
Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 03-09-2011 më 20:11
Feelings change - memories don't.
Krijoni Kontakt