Në Vlorë ka festë për kthimin e 3 pikëve në kupë, reagon Zeqo: E dija vendimin
Presidenti i Skënderbeut, Agim Zeqo, ka ironizuar pas vendimit të dhënë dje nga Komisioni i Apelit. Ky i fundit la në fuqi dënimin e dhënë nga Disiplina për klubin korçar. “Të them të drejtën e dija që do të vepronin kështu”, – ka thënë shkurtimisht Zeqo për “Panorama Sport”. Tani Skënderbeut nuk i mbetet gjë tjetër, veçse të presë shlyerjen e gjysmës së dënimit dhe më pas të paguajë pjesën e mbetur, në mënyrë që skuadra të rikthehet të luajë përpara tifozëve të vet. Sfidën e radhës ndaj Dinamos për kampionat, bardhekuqtë do ta luajnë në stadiumin e Peqinit.
Pogradeci – Kryebashkiaku i Pogradecit, Artan Shkëmbi, deklaroi: “Jam paraqitur vetë në Komisionin e Apelit për të mbrojtur deri në fund ankimimin tonë. Vërtet Pogradeci e meriton dënimin, por jo atë dënim, të cilin e kam cilësuar si me vdekje nga ana e Disiplinës për klubin tonë. Ishte absurde që të dënohej një qytet i tërë për gjithë sezonin. Ky vendim mendoj se i zgjidh të dyja: dënon dhunën dhe u jep të drejtë tifozëve pogradecarë të shikojnë ekipin e tyre në pjesën e mbetur të kampionatit. Pasi të shlyejmë edhe ndeshjen ndaj Tiranës, atëherë na lind e drejta të luajmë në fushën tonë, kundrejt një pagese në FSHF, ashtu siç e parashikon edhe rregullorja. Pra, në sfidën e javës së 18-të me Flamurtarin, skuadra do të rikthehet të luajë në shtëpi para tifozëve”.
Flamurtari – Apeli vendosi të lërë në fuqi vendimin e Disiplinës për shefin e klubit vlonjat, Geri Çipi. “Vendimi i Komisionit të Apelit konfirmon se nuk është e vërtetë ajo që ka shkruar në relacion delegati i ndeshjes Skënderbeu-Flamurtari, Arsen Hoxha. Nuk e di sesi e argumentojnë, sepse përderisa na janë kthyer pikët, atëherë edhe dënimi im duhet të ishte falur. Më duket absurde, pasi unë që e kam drejtuar braktisjen e ekipit, nuk jam falur, në një kohë që pikët na janë kthyer”, – është shprehur Çipi.
ZEQO
“E dija që Komisioni i Apelit do të vepronte kështu. Nuk kam çfarë të them më tepër. Ankimuam me shpresën se do të na reduktohej dënimi, por kjo nuk ndodhi”. Kështu është shprehur kreu i klubit korçar, Agim Zeqo, pas vendimit të dhënë dje nga Komisioni i Disiplinës. Skënderbeu i tij është dënuar me zhvillimin e tetë ndeshjeve në fushë asnjanëse. Deri më tani Skënderbeu ka shlyer një takim, ndërkohë që pas tri ndeshjeve pritet të paguajë në FSHF për të shlyer pjesën e mbetur.
SHKEMBI
“Vërtet Pogradeci e meriton dënimin, por jo atë dënim, të cilin e kam cilësuar si me vdekje nga ana e Disiplinës për klubin tonë. Ishte absurde që të dënohej një qytet i tërë për gjithë sezonin. Ky vendim mendoj se i zgjidh të dyja: dënon dhunën dhe u jep të drejtë tifozëve pogradecarë të shikojnë ekipin e tyre në pjesën e mbetur të kampionatit. Pasi të shlyejmë edhe ndeshjen ndaj Tiranës, atëherë na lind e drejta të luajmë në fushën tonë, kundrejt një pagese, ashtu siç e parashikon edhe rregullorja”.
CIPI
“Nuk e di sesi e argumentojnë, sepse përderisa na janë kthyer pikët, atëherë edhe dënimi im duhet të ishte falur. Më duket absurde, pasi unë që e kam drejtuar braktisjen e ekipit, nuk jam falur, në një kohë që pikët na janë kthyer për atë çështje. Janë gjëra që nuk shkojnë, prandaj dua ta quaj këtë vendim si gjysma e së keqes. Nuk kemi çfarë të bëjmë, jetojmë në Shqipëri dhe duhet t’i pranojmë edhe të tilla realitete absurde. Për mua nuk ka asnjë problem, do të vazhdoj detyrën time te Flamurtari”.
Panorama Sport
Krijoni Kontakt