Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 67
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Opsioni ose fjalia jote do te ishte me mir te thueht keshtu;

Ne mes Serbis, Shqiperis dhe Turqis une zgjedh Shqiperine, por kur ju nuk ju bie ndermend kjo mundesi do te thot qe nuk jeni Shqiptar, sepse mua vetvetiu mendja me shkon te ve si opsion te mundshem edhe Shqiperine.
    E kam fjalen per kohen e sotme.
    Shqiperin eshte dashur te zgjidhej para pushtimit te vet-shpallurit "Shen" Palit. Qe nga ajo kohe, shqiptaret kan qen te pushtuar ! Koha kur erdhen osmanet, shqiptaret nepergjithesi, ishin skllever te sllaveve. Dhe kundershtimi i perandoris osmane doemos ka perkuptimin, keqardhjen e mos vazhdimesis se pushtetit te Vuk Brankovicit !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Ti edhe mes Shqipërisë dhe Turqisë zgjedh Turqinë. E drejta jote.

Por të gënjesh nuk është e drejta jote. Kosova ishte e pushtuar nga serbët, po pjesa tjetër ishte e pavarur. Princat, Balshajt, Muzakajt, Topiajt, Arianitët sundonin të pavarur.
    Ose shko mëso historinë ose mos dil nga xhamia se për histori nuk ke haber.
    Kafir,

Shqiperia mbetet piksynimi im. Un jam Shqiptar, dhe ende se njoh pavaresin e Kosoves, meqe e konsideroj si te panevojshme dhe te pavend.

Shiqo ketu, ke harten e Perandoris serbe :

Kurse ketu, ke vilajetet e bashkuara shqiptare, qe dmth, vetem pas pushtimit te osmaneve :

Kurse sot, kjo eshte Shqiperia e definuar nga Perandoria evropjane :

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga figaro Lexo Postimin
    Nuk kishte zgjidhje tjeter, ate kohe ishte e pamundur qe shqiptaret te jen te pavarur prandaj i kishim dy zgjidhje : O me serbin, o me turkun !

Paktin per te cilin po flet ti, ka ndodhe mes atyre qe luftuan muslimanet si ne serbi, ashtu edhe ne Turki !

Mos harro qe qeveria per te cilin po flet ti, ka rrenuar khilafetin e botes Islame.
    Jo mor pse llogjikon kaq perciptazi.Ne nuk kishim mundesi zgjedhjeje pasi nuk ishim te lire.''pranimi' qe thua ti nuk ishte ne forme zgjedhje por ne forme asimilimi.Pra njesoj do vrepronim sikur Serbia te kishte perandorine me te fuqishme se ajo osmane.Qe ne ato kohe dhe deri me sot Turqit na shohin si vasal te tyre dhe jo si njerez te lire,pastaj se ti do te shohesh vllazeri marredhenien tone me ta eshte puna jote,mirepo mos u cudit nese nje dite Turqit do na lejne ne goje te ujkut .Per mua Serbi=Truqi,*** Tahiri *** i biri
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga figaro Lexo Postimin
    Kafir,

Shqiperia mbetet piksynimi im. Un jam Shqiptar, dhe ende se njoh pavaresin e Kosoves, meqe e konsideroj si te panevojshme dhe te pavend.

Shiqo ketu, ke harten e Perandoris serbe :

Kurse ketu, ke vilajetet e bashkuara shqiptare, qe dmth, vetem pas pushtimit te osmaneve :

Kurse sot, kjo eshte Shqiperia e definuar nga Perandoria evropjane :

Me shpjego pak se cfare perfituam prej perandorise osmane???CFare vlere arkitekturore,cfre pasurie,cfare arsimi na la????Harta nuk tregon asgje,rendesi ka trashegimia qe na la,xhami dhe fe.
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    I qarte ky shpjegim i Pirros, ku kane dale shume qarte edhe gjeopolitika, sidomos e SHBA-ve ne Ballkan. Paraqitet nen nje tis negativ ky rol, pra. Ketu une do te shtoja edhe perkrahjen e ketyre ndaj Turqise, per mosnjohjen e genocidit mbi armenet. SHBA sigurisht vepron per interesat e veta, por nese ne i marrim ne cdo rast kallep dhe nuk kundershtojme, ka rrezik te asimilohemi.
    Pra, na duan komb pa identitet. Po hoqe heroin kombetar, i ke hequr kombit shqiptar identitetin.
    Maqedonia heq origjinen tone ilire,...etj., dhe c`mbesim ne pastaj, nje turme tribush te egra.

Lufta kunder indentitetit tone eshte shtuar mjaft kohet e fundit, sidomos duke shfrytezuar edhe besimin fetar te shqiptareve. Politika e cila duhet te vepronte ne kete rast, eshte krejt indiferente ndaj ketyre ngjarjeve. Por edhe ketu fajin e kemi ne se vete i kemi zgjedhur, kur s`e kane hic problem te heqin e te vene bustin e heroiit kombetar, sa here vijne turqit per vizite.

Shesh eksperimentesh pra, eshte Shqiperia, mos u habit Pirro. Ketu s`ka te beje vogelsia, sepse nje maqedoni me e vogel se ne, e quan per nder t`i kundervihet Greqise dhe as ka frike per pasojat, edhe pse s`u pranua ne NATO.

Duhet te ndryshojme ne shqiptaret, te behemi te vetedijshem per qenien tone, pavaresisht varferise e te mos lejojme te na marrin neper kembe.
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-08-2011
    Postime
    38
    Citim Postuar më parë nga pirro10 Lexo Postimin
    I Nderuar Gerri tv,
    1. Problemi qe ngre ti per kristianizmin eshte i gabuar. Une mendoj se nese shqiptaret do te ketheheshin ne fene e te pareve , pra, nese shqiptaret do te rikristinizohen atehere e ardhmja e Shqiperise eshte me e mire.
    Idea ime e hershme dhe e botuar ne gazeten `Aleanca` qe ne vitin 1996 ` Mbi rikonvertimin e Shqiptareve ne te krishtere` eshte e vlefshme por vetem me nje dallim rrenjesor: ri-kristianizmi do te behej me deshire si e vetmja me nyre per te ri-themeluar binomin Fe+Atdhe. kJO ESHTE IDEA IME DHE NUK KA TE BEJE AS ME AFRIMIN ME GREKET E AS ME KATOLIKET. Duhet kthyer cdo gje qe eshte bere me dhune. Apo jo?
    2. Persa i perket statistikave qe keni shkruar jane te sakta, por ka dy probleme:
    Turqia i ka pranuar shqiptaret te shkojne ne Turqi por me kushtin qe te jene Turq. Pra sot ne Turqi nuk ka praktikisht dhe ligjerisht `liri dhe te drejta te njeriut` . Njelloj si ne Greqi.
    ana tjeter e medaljes eshte se presioni turk mbi qeverine e sotme shqiptare insiston pierisht per shtremberuar historine e faktuar dhe te pakthyer te mesjetes shqiptare ku Heroi yne kombetar -Skendbeu luftoi kunder Invazorit. apo jo? Nuk mund ti quash osmanllinjte e atehershem qe erdhen ne Shqiperi per turizem.
    Ja ke fut kot ,kjo eshte me teper nje deshire personale se sa nje realitet .Pse nuk thua qe te nisim nga fillimi dhe ti RI PAGANIZOJME shqiptaret?
    shqiptaret krishterizmin e pranuan me dhune dhe cdo here kane qene te persekutuar nga cdo perandori qe ka sunduar keto troje ,le te leme te zgjedhin populli vete dhe do shohish se ke do zgjedhin ,pastaj sot eshte demokraci dhe cdo kush ka te drejte te zgjedhe fene e tij,nuk shoh asnje shenje qe shqiptaret te RI KRISTIANIZOHEN perkundrazi nje pakice vogel mundohet me cdo kushte qe te shtermboje historine tone se gjoja ne kemi qene krishter dhe se erdh turku e me dhune na ktheu ne fene islame ,na vjoshi ,na plackiti dhe na la jetim kjo ska te beje me realitetin por me nje peralle qe sot e kane kuptuar shumica e shqiptareve qe gjate kohes se komunizmit na u imponua me dhune .
    Qeveria turke nuk ben presion ,ajo vetem kerkon nje realitet qe me qindra vjete mundohet qe ne nje fare menyre njejte si SLLAVET MAQEDON mundohen te krijojne heronje te perallave te KING ARTURIT .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga jeton72 Lexo Postimin
    Ja ke fut kot ,kjo eshte me teper nje deshire personale se sa nje realitet .Pse nuk thua qe te nisim nga fillimi dhe ti RI PAGANIZOJME shqiptaret?
    shqiptaret krishterizmin e pranuan me dhune dhe cdo here kane qene te persekutuar nga cdo perandori qe ka sunduar keto troje ,le te leme te zgjedhin populli vete dhe do shohish se ke do zgjedhin ,pastaj sot eshte demokraci dhe cdo kush ka te drejte te zgjedhe fene e tij,nuk shoh asnje shenje qe shqiptaret te RI KRISTIANIZOHEN perkundrazi nje pakice vogel mundohet me cdo kushte qe te shtermboje historine tone se gjoja ne kemi qene krishter dhe se erdh turku e me dhune na ktheu ne fene islame ,na vjoshi ,na plackiti dhe na la jetim kjo ska te beje me realitetin por me nje peralle qe sot e kane kuptuar shumica e shqiptareve qe gjate kohes se komunizmit na u imponua me dhune .
    Qeveria turke nuk ben presion ,ajo vetem kerkon nje realitet qe me qindra vjete mundohet qe ne nje fare menyre njejte si SLLAVET MAQEDON mundohen te krijojne heronje te perallave te KING ARTURIT .
    Duket qe sapo keni dale nga bangat e Medresese, dhe qe i ke pervetesuar mire mesimet e turkut sidomos ato te historise, por skeni faj ju por ata qe lene shkolla turke ne Shqiperi pa i kontrolluar tekstet, dhe pa ju ven kusht qe tekstet e historise duhet te jene Shqiptare dhe jo turke.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Duket qe sapo keni dale nga bangat e Medresese, dhe qe i ke pervetesuar mire mesimet e turkut sidomos ato te historise, por skeni faj ju por ata qe lene shkolla turke ne Shqiperi pa i kontrolluar tekstet, dhe pa ju ven kusht qe tekstet e historise duhet te jene Shqiptare dhe jo turke.
    Keto hoxhallaret e rinj te lajne dhe te lyejn me fjale .

mjere ne cfare brezi po rrisim.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-08-2011
    Postime
    38
    Hehehe,cdo njeri mendon per tjeret ashtu sic eshte vete, une besoj dhe jam i sigurte qe ju keni dalur nga nje shkolle kishtare katolike dhe keni mesuar mire mesimet e Vatikanit,sidomos ata te historise kishtare, per dallim nga neve qe nuk i kemi kontrolluar tekset ,ju nje gje te tille e keni bere shume mire dhe pasojat i shohim ... histori perallash,nuk thashe kote,edhe une jam dakord qe historia te rishikohet dhe njehere e pergjithmone te pastrohen ato plan programe 70 vjecare komuniste nga shkollat tona , cdo here kur eshte sulmuar islami dhe muslimanet ,komunistet ,krishteret ,jehudit,ateistet,laiket ,demokratet krejt keta jane bashkuar me nje qellim qe ta crenjosur islamin nga shqiptaret dhe ti pershkruajne ata si evropjan kirshter dhe se duhet te kthehen ne rrenjet e tyre.Por per fat te mire nje gje nuk ju shkon edhe sa te mundoheni ju,ka pasur edhe para fuqi edhe me te mdhaja se ju per nje gje te tille por ja qe nuk ia kane aritur qellimit.
    Historia duhet te jete e paster shqiptare dhe jo histori komuniste dhe krishtere

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-08-2011
    Postime
    38
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Keto hoxhallaret e rinj te lajne dhe te lyejn me fjale .

mjere ne cfare brezi po rrisim.
    Jo zoteri duhet tew mbureni me brezin e rinj ,sepse ata jane ardhmeria e kombit dhe demaskimine perallave historike,mburem me keta te rinj qe kane mare nje mision te tille ,edhe pse juve nuk juvjen mire sepse po ua prishin planin dhe qetsine

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •