Close

Rezultati i Sondazhit: hotmail apo yahoo !!

Votues
211. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • hotmail

103 48.82%
  • yahoo

50 23.70%
  • te tjere

58 27.49%
Faqja 122 prej 181 FillimFillim ... 2272112120121122123124132172 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,211 deri 1,220 prej 1802
    Modemat e albtelekomit ca te bejme Gjithesesi shume faleminderit per pergjigjen
    Forumi Shqiptar
    My web (hobby): www.zonajuaj.com

Citim Postuar mė parė nga The Pathfinder Lexo Postimin
    Vepro ne kete menyre dhe nuk do kesh probleme me internetin fare.
    Po te te them hapat nje pas nje, shpresoj me kuptosh:

Start
    Control panel
    Network Connections
    Create a New Connection
    Next
    Next
    Set up My Connection Manually
    Next
    Connect using a Broadband connection that requires a username and password
    Next
    Next
    Next
    Add A shortcut to this connection to my desktop
    Finish

Bej vetem keto qe une te thashe, leri bosh kutite, asgje mos shkruaj
    Nese deshiron atje ku te thote ISP Name
    Shkruaj nese deshiron Broadband ose Albtelecom... Nje M*t eshte!

Funksionon 99% me modemat ZTE.
    Faleminderit per pergjigjen por e kam bere dhe kete prove por pa sukses.
    Mesa duket e ka linja sepse pas ores 12 funksionon normalisht. Dhe tani qe po ju shkruaj po punon normalisht por e di qe pas nje ore do e bej perseri shkeputjen e linjes dhe dritat Internet dhe Ethernet 1 do fiken e ndizen me shume shpejtesi.
    Sa here qe ndodh kjo ulet shume shpejtesia e internetit derisa nuk hap faqet fare
    Forumi Shqiptar

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Zgjidhja e vetme merr nje router te mire, te tipit Encore, Cisco dhe do jesh rehat. Problemi qendron dhe tek kjo, nese je me numrat e rinje apo te vjeter. Ato te vjetrit kan probleme, pasi jan akoma me kabujt e vjeter, qe jan plumbi, dhe nuk e trasmetojn ADSL tamam, ndersa te rinjte qe jan me kabull te ri, e percjellin mire. Jan disa mundesi, qe ti ke probleme, provoje njehere me ndryshimin e modemit, nese nuk ben dhe ne kete rast. Merre kontraten dhe ik perplasja turinjeve, dhe thuaj mirupafshim.

Nr e kam te vjeter dhe mbase eshte ajo qe thoni ju ĘTIUS. Do provoj ndonje modem nga ata te siper permendurit dhe te shikojme mbase e ka pas fajin modemi.
    Ju faleminderit per pergjigjet!
    Forumi Shqiptar

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Nqs jeton ne pallat sistemi elektrik ka tokezues(per te evituar fatalitetet nga rrufeja),eshte bere ajo pune nga elektricistet kur eshte ndertuar pallati dhe ka qene pjese e projektit.
    Nqs jeton ne shtepi 1kateshe /2 kateshe edhe shtepia kur ndertohet me instalimet elektrike ekziston edhe nje tokezues per rrjetin elektrik.
    Eshte ABC-ja per elektricistin.
    Tension elektrik nepermjet internetit nuk ekziston.Interneti punon nepermjet linjave telefonike dhe jo linjave elektrike,nuk ka sesi te kete rryme elektrike ne linja telefonike.
    Eshte voltazhi i larte qe mund te krijohet ne DSL modemin(DSL modemi ka qark elektronik dhe ushqehet me rryme elektrike).Voltazhi i larte jep qark te shkurter ne sistemin elektronik te modemit,voltazhi larte prish modemin shkerdhen internetin,nuk ka me internet.Modemi eshte jashte perdorimit.Modemi dsl ka kabllin e rrymes dhe portin RJ45 ku lidhet konektori i linjes se telefonit,ka filter qe e lidh me kompjuterin dhe merret interneti.por interneti merret me kusht qe modemi te marre rryme per qarqet elektronike.Pa rryme elektrike modemi DSL nuk do punoje.Pra eshte pajisje e dyfishte,mbart elektricitet dhe informacion data qe i merr nga linja telefonike i perkthen te dhenatqe vijne nga linja telefonike jashte, ne nje forme qe kontrollori dhe chipsi lan ne madherbord ti kuptoje dhe procesoje me vone. Perkthimin e te dhenave data qe modemi merr nga linja telefonike kush e ben? Bordi elektronik brenda modemit.Nqs s'do kete rryme bordi elektronik te DSL Modemit ai nuk do punoje,nuk do perkthehen te dhenat nga linja telefonike dhe nuk do percillen ato ne madherbord.Per pasoje nuk do kete internet ne kompjuter.
    Pershendetje ! Une jetoj ne nje shtepi tre kateshe por me nje lartesi per 5kate, e kjo lartesi e justifikon vendosjen e nje sistemi antirrufe.Por prane meje jane mjaft banesa nga 7 kate dhe te ndertuara ne kohen e komunizmit dhe qe jane pa rrufeprites me arsyen e vetme se ne zonen tone eshte TELEKOMI e cila ka piken me te lerte ne zone dhe qe ka dhe nje sistem te mirefillte rrufepritesi.Duhet te kuptosh se tokezimi i linjes dhe sistemi rrufeprites jane dy gjera te ndryshme.Per rrufepritesin vendosen disa shufra metalike (nje ose disa elektroda) ne nje distance te caktuar nga njera tjetra dhe ne piken mete larte te baneses, te gjitha keto lidhen me njera tjetren dhe tokezohen ne nje pllake ose disa pllaka bakri (1mX1m)nen toke.Ky eshte sistem me vete, ndersa tokezimi behet duke ngulur disa elektroda netoke , te lidhura me njera tjetren me nje zbare dhe nga ketu marrim nje lidhje per ta shperndare neper prizat e shtepise.Kete sistem une e kam.Ndersa per ate qe ti thua se nuk transmetohet ngarkese elektrike nga kabllot e internetit, qofte te marruna nga linja telefonike, qofte te marrun nga nje linje e nje serveri , nuk eshte e vertete.Ngarkesa elektrike disa miljona volt , ne rastin e shkrepitmave ajo shkarkon drejt tokes dhe gjen rrugenme te shkurter , ne kete rast ajo ngarkon te gjthe zonen dhe shkarkon atje ku rrezistenca me token eshte me e vogel.Shpesh ajo shkarkon ne pemet te cilat kane lageshtire dhe jane pika me e larte e nje zone.Pra shkaktohet zjarr ne pyje, digjen njerez, kafshe te cilet i zen nenje udhetim ne kodra dhe ne kondicione te shkarkimit te mundeshem. Keshtu kudo ku ka kabllo interneti apo telefonike ,apo televizive ajo shkarkon ne to.Nuk mungojne rastet kur digjen TV, kur digjen telefonet dhe rrezikojne dhe banesen , mjaft raste njerzit kane hubur jeten duke folur ne telefon.Ne rastin tim duke qene afer nje ndertese tjeter qe eshte shume me e larte se banesa ime shkarkesa e rrufese ,duhet te thithej prej saj, por si duket ajo ka qene shume e fuqishme , ose routeri eshte i nje cilesie te dobet qe nuk prenon ngarkesa "pik" per nje kohe shume te shkurter.Une isha vete ne shtepi duke punuar ne PC dhe e pashe me syte e mi shkarkesen , me nje drite te fuqishme ne fraksione te sekondes, dhe ndigjova nje kercitje te routerit.Mendoj se dhe po te kisha sistem mbrojtje te banese nga rrufeja do te ndodhte e njeta gje.Prandaj une mendoj se duhette egzistoje nje paisje elktronike qe vetesakrifikohet ne kete rast dhe qe duhet te kushtoje shume me lire se vete routeri, ose paisja te cilen mbron.
    Nejse, une tashme po e zgjidh duke blere nje router me Weirles.Ne PC nuk ishte demtuar ndonje element, por kishte ndodhe nje ndyshim vetvetiu i IP aderss.Keshtu duke e krahasuar ate me te laptopit , bera ndryshimet dhe tashme po funksionon ne rregull.

Po dhe Jo
    Anėtarėsuar
    12-09-2009
    Postime
    172

Problem me krijim llogarie ne Gmail!

Tek sa po provoja te hapja nje llogari te re ne Gmail, me kerkoi numrin e telefonit qe te me dergonte nje kod per te aktivizuar llogarine.
    Tani une jetoj ne Kosove dhe kam numer telefoni nga Vala dhe hyrja nga shtetet e jashte eshte +377. Kte e ka Kosova dhe Monako poashtu. Pasi qe Kosova nuk figuronte ne liste thash te provoj me Monakon. Shkruajta nr telefonit por kur provova ta aktivizoj me tha se nuk mund te aktivizohet llogaria nga Monako.
    E di ndokush qfare duhet te bej qe ta aktivizoj llogarine?
    You may stop this individual, but you can't stop us all... after all, we're all alike.

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    Une kur e kam hapur llogarin e di qe me eshte dashur te me dergojne ftesen per hapje te llogarise, shume vite me pare , meqense nuk e perdori edhe shume per momentin aktualisht nuk e di si qendron problemi, por nese deshiron te te dergoj ftese dergoma e-mail tend ne MP
    Me respekt,

Valdet Shala

Mesa di un nuk te duhet te shkruash nr e tel fare , dhe nuk duhet as ftese ,provoje edhe nji here.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Nje pajisje surge protektor per te mbojtur modemin,kompjuterin nga voltazhi i larte qe mund te hyje ne linjen telefonike nga vetetimat.http://www.buy.com/retail/product.as...ingid=49129615
    http://ak.buy.com/db_assets/large_im.../211900630.jpg
    Kjo mund te ndodhe nqs nje linje telefonike jashte goditet nga vetetima. Surge protektor i linjes telefonike lidhet ne njerin krah me modemin dhe ne krahun tjeter me folene ne mur te kabllit telefonik
    Kjo eshte pajisja vete sakrifikuse qe digjet nga voltazhi,per pasoje voltazhi i larte nuk arrin te futet ne modem dhe modemi eshte i mbrojtur.Normalisht nje linje telefoni nuk mbart rryme pasi eshte linje telefoni.Mund te marre rryme me kontakt me ndonje burim rryme si tela elektrike te zhveshur qe takojne ne tela telefoni te zhveshur,ose raste goditjesh nga vetetima.
    Nqs shtepia ka peme te larta rrotull duhet instaluar rrufeprites. Shufer e larte ne cep te catise me lartesi me te madhe se sa kulmi i catise qe lidhet poshte me nje kavo te holle dhe ne fund lidhet dhe ngulet ne shufra ne toke.Nqs telekomi si ndertese eshte shume afer shtepise dhe shtepia nuk ka peme me lartesi mbi catine,shtepia nuk ka nevoje per rrufeprites.
    Ky eshte qellimi perse jane krijuar surge protektor dhe destinacioni.Nqs hyn voltazh i larte surge protector digjet per pasoje nuk shkon me tej rryma elektrike e tensionit te larte,te futet ne modem,dhe pjese te kompjuterit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 05-01-2010 mė 19:26
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e che_guevara86
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    verdalle anej ktej
    Postime
    641
    ka mundesi qe nje ngarkese elektrike te te kete prishur modemin ose routerin .
    Jam dakort me benseven qe linja telefonit ska pune fare me rryme dhe kalojne nentoke dhe ska mundesi te percjelli rryme te larte tensini dmth nese nuk trasmeton energji.
    Nejse per mendimin tim merr ate prizen per ngarkesa elektrike ne rrjet .
    Disa prej tyre kane ne manual dhe shpeblimin , dmth neser ti perdor ate prizen dhe te digjet dicka ke te drejte te sigurosh nje fare rimbursimi , normalisht nese je jashte shqiperie )))
    Bėji nder qenit, qė ai tė kafshojė kėmbėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •