Mbase duhet ti mbash pajisjet ne Banjo sepse aty nuk bie rrufeja![]()
hotmail
yahoo
te tjere
Mbase duhet ti mbash pajisjet ne Banjo sepse aty nuk bie rrufeja![]()
Keyboard not found .... press any key to continue!
Ne PC besoj se eshte demtuar karta e rrjetit, mund te vendosesh nje tjeter karte rrjeti dhe problemi zgjidhet, ndersa Modemi dhe Router besoj se duhen nderruar pasi nuk besoj te riparohen.
Per mbrojtjen nga luhatjet e tensionit eshte i mire stabilizatori, ndersa nga rrufete nuk di ēfare te te them.
Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni
Nqs jeton ne pallat sistemi elektrik ka tokezues(per te evituar fatalitetet nga rrufeja),eshte bere ajo pune nga elektricistet kur eshte ndertuar pallati dhe ka qene pjese e projektit.
Nqs jeton ne shtepi 1kateshe /2 kateshe edhe shtepia kur ndertohet me instalimet elektrike ekziston edhe nje tokezues per rrjetin elektrik.
Eshte ABC-ja per elektricistin.
Tension elektrik nepermjet internetit nuk ekziston.Interneti punon nepermjet linjave telefonike dhe jo linjave elektrike,nuk ka sesi te kete rryme elektrike ne linja telefonike.
Eshte voltazhi i larte qe mund te krijohet ne DSL modemin(DSL modemi ka qark elektronik dhe ushqehet me rryme elektrike).Voltazhi i larte jep qark te shkurter ne sistemin elektronik te modemit,voltazhi larte prish modemin shkerdhen internetin,nuk ka me internet.Modemi eshte jashte perdorimit.Modemi dsl ka kabllin e rrymes dhe portin RJ45 ku lidhet konektori i linjes se telefonit,ka filter qe e lidh me kompjuterin dhe merret interneti.por interneti merret me kusht qe modemi te marre rryme per qarqet elektronike.Pa rryme elektrike modemi DSL nuk do punoje.Pra eshte pajisje e dyfishte,mbart elektricitet dhe informacion data qe i merr nga linja telefonike i perkthen te dhenatqe vijne nga linja telefonike jashte, ne nje forme qe kontrollori dhe chipsi lan ne madherbord ti kuptoje dhe procesoje me vone. Perkthimin e te dhenave data qe modemi merr nga linja telefonike kush e ben? Bordi elektronik brenda modemit.Nqs s'do kete rryme bordi elektronik te DSL Modemit ai nuk do punoje,nuk do perkthehen te dhenat nga linja telefonike dhe nuk do percillen ato ne madherbord.Per pasoje nuk do kete internet ne kompjuter.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 04-01-2010 mė 21:17
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Pershendetje.
Keto kohet e fundit kam pasur probleme me internetin te cilin e marr nga Albtelekom.
Shpejtesia e linjes eshte 381Downstream Line Rate dhe 126 Upstream Line Rate.
Ne shumicen e rasteve nuk kam linje dhe shikoj qe modemit i fiken dhe i ndizen dritat me shpejtesi si ne figure
Mos ndoshta eshte ndonje defekt i modemit apo ngarkesa e madhe qe ka albtelekom. Ju ndodh dhe ju (qe jeni me albtelecom) kjo gje ?
Ju faleminderit
Forumi Shqiptar
My web (hobby): www.zonajuaj.com
Te flas nga experienca personale.
I njeti problem me ndodhte edhe mua, me nje modem te tipit Linksys AG241v2 4 - Port Switch, dhe me ishte bere vertet acarues,. modemi ristartohej vete here pas here dhe duhej te rikonfigurohej gjithashtu here pas here.
Linja ikte dhe duhet te vinte pas 5 minutash, dhe kjo gje perseritej cdo 30 min, ose ne raste te vecanta, cdo 2 - 3 min.
Kam kontaktuar disa here me operatoret e Albetelcom dhe me thane qe eshte problem i modemit.
Me pas e nderrova me nje modem ZTE ZXDSL 831 Series 1 - Port, dhe cuuditerisht kjo gje nuk perseritet me.
I vetmi moment kur ky problem perseritet eshte diku aty nga ora 4 e 30 - 5 e mengjesit kur si duket ristartohen te tere serverat dhe network te Albtelecom, dhe kete gje e kam vene re edhe ke persona te tjere te cilet rrime online ne te njejten ore, por ky problam, sic thash, tashme me ndodh vetem nje here ne dite.
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Problemi im eshte se kjo me ndodh shume here ne dite dhe zgjat 1-2 ore dhe perseritet shume
duke filluar qe nga ora 9 i mengjesit dhe deri ne 12 te mbremjes brenda kesaj pjese kohore. Modemi nuk me restartohet. Gjithashtu e kam modemin origjinal si ne figure. ZTE ZXDSL 831 Series me 4 porta![]()
Forumi Shqiptar
My web (hobby): www.zonajuaj.com
Vepro ne kete menyre dhe nuk do kesh probleme me internetin fare.
Po te te them hapat nje pas nje, shpresoj me kuptosh:
Start
Control panel
Network Connections
Create a New Connection
Next
Next
Set up My Connection Manually
Next
Connect using a Broadband connection that requires a username and password
Next
Next
Next
Add A shortcut to this connection to my desktop
Finish
Bej vetem keto qe une te thashe, leri bosh kutite, asgje mos shkruaj
Nese deshiron atje ku te thote ISP Name
Shkruaj nese deshiron Broadband ose Albtelecom... Nje M*t eshte!
Funksionon 99% me modemat ZTE.
Ndonjehere modemat qellojne edhe me probleme nga fabrika, nuk ke cfare tu besh. Marka Linksys eshte nje nga markat me te mira qe mund te gjendet, dhe prap se prap mua me jepte probleme.
Ndersa me nje modem te thjeshte ZTE arrita ta shmang problemin dhe jam sume i kenaqur. Varet edha nga fati![]()
Plus keta modemat e ZTE jane goxha problematik,. kurre nuk i dihet se ku dhe kur do ta japin problemin e rradhes.
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Krijoni Kontakt