Close

Rezultati i Sondazhit: hotmail apo yahoo !!

Votues
211. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • hotmail

103 48.82%
  • yahoo

50 23.70%
  • te tjere

58 27.49%
Faqja 48 prej 181 FillimFillim ... 3846474849505898148 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 471 deri 480 prej 1802
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Duhen patur parasysh dy-tre fakte.

Se pari, per rastin e Internetit (nje bote me vete), nuk ekziston asnje baze te dhenash qendrore, ashtu sic ekziston (by default) nje regjister telefonash, adresash, etj., per cdo shtet. Pra, nese ti transferohesh nga vendi yt ne Kanada, atehere do te listohesh ne regjistrin Kanadez te telefonave, adresave, etj. Kjo gje nuk ndodh per Internetin. Kur ti hap nje adrese emaili, kjo adrese dhe te disa nga te dhenat e tua nuk ruhen ne ndonje regjister global. Kjo do te thote se nuk ekziston nje vend specifik (online) ku ti mund te kerkosh nje adrese emaili ne baze te disa te dhenave paraprake. Te pakten, nuk ekziston ende...

Se dyti, personi adresen e te cilit kerkon te gjesh mund te jete regjistruar ne disa web-faqe, te cilat mbajne nje regjister qendror me qellimin kryesor krijimin e nje rrjeti midis njerezve. Per shembull, Names Database eshte nje regjister me qellim regjistrimin e te gjithe emrave te mundshem ne bote. Facebook eshte nje rrjet social me qellim regjistrimin e te gjithe personave te botes per te formuar ne kete menyre nje regjister global informacioni. Te tilla jane edhe BigFoot, Orkut, LinkedIn, MySpace, etj. Megjithate, edhe sikur keto te ishin regjistra globale, serish ti do ta gjeje adresen e emailit vetem ne rast se personi qe ti kerkon ka pranuar qe te jete "i kerkueshem" nga motorret e kerkimit ne Internet. Pra, nje menyre eshte nje kerkim shterues tek te gjitha rrjet sociale te mundshme. Por, ky kerkim eshte shterues, qe do te thote se te ha kohe dhe mund. Per kete arsye, eshte e vendit te perdoren motorre kerkimi te specializuar, sic jane Google, Yahoo, etj.

Se treti, probabiliteti qe ti ta gjesh personin ne menyren e kerkimit shterues, sado i specializuar motorri i kerkimit, eshte teper i vogel.

Me pak fjale, une do te te sugjeroja te shfrytezoje teresisht Google, duke i dhene filtra te ndryshem kerkimi per te njejtin person, me shpresen se mos te del ndonje web-faqe e tipit rrjet social, ku te dhenat e cdo anetari mbahen ne nje regjister qendror.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724

Si shmanget dergimi si junk ?

JAm kurioz te di, si i behet kur dergohen nga nje adrese shume e maile dhe qe te mos shkojne si junk ? Psh rasti me tipik ky i forumit shqiptar. Si ja ben qe kur u dergon emaile anetareve mos t ju shkoje si junk ?
    Sepse ne menyre normale une e di qe vete hotmaili apo yahoo e kap si junk kur jua dergon mbi nje limit personash te njejtin email.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Postime
    197

Nuk me hapet Emaili tek Yahoo

Sa here qe kerkoje te hyje ne adresen time te Yahoo.com me del shenimi:
    Security information you excange with this site can not be view or chage by others
    dhe keshu me radhe derisa thote
    do you want to proceed
    dhe pse une i them Yes shenimi mbetet
    Ju faleminderit per ndihmen

Si tė pėrdor internetin nga celulari nė kompjuter?

Si mund te shfrytezoj lidhjen e internetit qe kam ne celular ne kompjuter. tek kompjuteri kam pajisjen e bluetoothit. Ne pc tjeter lidhem direkt me karten SIM te celularit duke perdorur adaptor gprs (rrjeti 3g).

Celulari im eshte samsung d900 , me qe ra fjala ku mund te gjej aplikacione (java) per kete lloj celulari?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Ne kete rast celulari luan rolin e modemit, dhe per kete duhet te instalosh driverin modem.
    Kerko ne faqen zyrtare per modelin tend, do te gjesh patjeter udhezime.

Nuk arrij te bej lidhjen ne Internet

Problemi im eshte ky.

nuk arrij te bje lidhjen ne internet permes lidhjes LAN. (Windows Vista 32 Bit)

Me paraqitet ky problem:

"Nicht identifizieretes Netzwerk" ???????????

me rrespekt Adi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Studenti_LINZ : 11-06-2008 mė 19:26

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    50
    Nese ka karte rrjeti on board,duhet te instalosh driverat e kartes.Nese ke karte rrjeti te jashtem perseri duhen driver qe pc te njohe karten si hard were.pastaj vendosi IP dhe je ne rregull besoj.

Driver (treiber ) i kam te instaluar dhe mendoj se eshte gjithcka ne rregull me driver, po perseri me paraqitet ky problem ,,Nicht identifiziertes netzwerk"

KuCoVaR Maska e Olimp
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    QS
    Postime
    484
    ore mos e ben si ai boti qe se kish bere enable lidhjen :P
    shiko edhe nje here dsn se ska mundesi
    Ere mire mire

Olimp , si eshte kjo historia e ktji enablit , se duket per te qeshur.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •