Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga gjema Lexo Postimin
    ti si amientalist shko pastro ndonje rrug ajo qenka puna jote
    Si ambientalist me takon qe te pastroj mjedisin tim (Shqiperine) nga plehrat qe enden rrugeve, dhe plehrat turkoshake qe ndyejne kombin tim.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Krejt e kan problemin e njejt , ndaq naser vatikani e ndaq edvin83-shi bashk me edvin ramen , ai esht ISLAMI.
    Po shpreheni kunder nje nder vendeve me miqsore qe kemi , sic esht Turqia , vet vizitat e shpeshta ne Kosov , dhe pranimi i tyre nga kreret me te lart te Kosoves , e deshmon ket miqsi, dikujt i pengon kjo (grekve dhe vatikanisteve).

Mund tjau sjelli gjith shkrimet e ketij urrejtesit dhe do te shifni se ai ofendon gjithcka qe esht Islam, ndersa lavderon Papen dhe Vatikanin (dhe ne ket shkrim mund te shifet ajo).

Ja cfar bejn patriotet.

http://www.youtube.com/watch?v=gnhTn2uYESo
    C'lidhje ka islami ketu? Turqia njihet si vend kunderislamik, e pastaj shqiptaret jane ne menyre derrmuese agnostike, shpirterore e ateiste qe nuk u rruhet as per islam e as per krishterim e budizem.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Krejt e kan problemin e njejt , ndaq naser vatikani e ndaq edvin83-shi bashk me edvin ramen , ai esht ISLAMI.
    Po shpreheni kunder nje nder vendeve me miqsore qe kemi , sic esht Turqia , vet vizitat e shpeshta ne Kosov , dhe pranimi i tyre nga kreret me te lart te Kosoves , e deshmon ket miqsi, dikujt i pengon kjo (grekve dhe vatikanisteve).

Mund tjau sjelli gjith shkrimet e ketij urrejtesit dhe do te shifni se ai ofendon gjithcka qe esht Islam, ndersa lavderon Papen dhe Vatikanin (dhe ne ket shkrim mund te shifet ajo).

Ja cfar bejn patriotet.

http://www.youtube.com/watch?v=gnhTn2uYESo
    Nuk po shprehemi kundër askujt. Historia nuk ndryshohet. Në Shqipëri mësohet se Italiani qe PUSHTUES, madje edhe sot e kësaj dite Vlora ka krenari të vecantë që i mundi. Dhe në fund të fundit ke marrëdhënie normale me Italinë dhe nuk po të vjen kund të thotë ndrysho historinë se ne erdhëm me të ndihmuar kundra Grekut. Edhe pse ka fraksione shumë të vogla që kërkojnë këtë interpretim historik, ashtu sic ju kërkoni interpretimin se "Turku na shpëtoi prej Sllavit" ata as nuk i dëgjon kush dhe nuk kanë arritur kurrën e kurrës të trokasin deri në dyer ministrishë për ndryshim historie. A e kupton që Kosova është shtet Sovran, që Ministri përfaqëson popullin, që Ministria nuk është han apo kafene apo cajtore ? Historia jonë është e popullit tonë jo e pazareve diplomatike që bën qeveria për tu nënshtruar e kthyer në satelit turk. Këtë e bëri dhe Enver Hoxha me sllavët dhe ja ku na coi, që sot e kësaj dite kemi në pushtet njerëz që punojnë për ta.

Ky pakt që nënshkroi Kosova është hapi i parë antikombëtar kundra bashkimit federativ me Shqipërinë. Të shofim cfarë perle do na rezervoj tjetër dyshja e shitur Tërnava-Thaci.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 29-08-2011 më 07:25
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Çfarë Kadare shkruan për haxhiqamilët e kohëve moderne : “Siç shihet, Haxhi Qamilët e sotëm janë të palodhur. Ndryshe nga banditi i dikurshëm analfabet, këta të sotmit, që dinë shkrim e këndim, janë edhe më të rrezikshëm.”

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    21 Shtator 2011 - 07:59 | Shqiperi

Ferit Duka: Tekstet e historisë duhen riparë, të hiqen fyerjet ndaj turqve

TIRANE- Historia shqiptare nën perandorinë osmane duhet rishikuar". Deklarata bëhet nga historiani i kësaj periudhe, Prof. dr. Ferit Duka.
    "Rishikimi i historisë duhet bërë nga komisione të përbashkëta ekspertësh, në mënyrë që tekstet të spastrohen nga terminologjia e papërshtatshme që përdoret kur është fjala për paraqitjen e historisë së popujve të rajonit e po ashtu kur flitet për kontaktet e marrëdhëniet mes tyre".- ka thënë profesor Duka në një intervistë të botuar sot në "Gazeta Shqiptare".

Sipas tij historia duhet zhveshur nga gjuha e urrejtjes që ka politika, sepse gjuha politike është jashtë shkencës së historisë. "Historia duhet të zhvishet nga çdo etiketim fyes për popujt e grupet e ndryshme sociale, kulturore, etnike", - ka deklaruar Duka, duke u bërë kështu i pari zë shqiptar që u del pro rishikimit të teksteve, pas kërkesës së bërë nga qeveria turke asaj të Kosovës dhe Shqipërisë edhe më herët.

Ai sqaron se, kur është fjala për historinë e periudhës osmane të Shqipërisë, duhet të jemi korrektë në trajtimin e saj, e për këtë arsye duhet të nxjerrim në pah jo vetëm momentet negative, luftërat dhe përplasjet mes shqiptarëve dhe osmanëve, por edhe zhvillimet pozitive që janë manifestuar në rrafshin ekonomik, social dhe kulturor.

Kërkesa për korigjim të teksteve të historisë u bë dhe nga kryeministri Taip Erdogan, 3 vjet më parë, në 2008, gjatë një vizite zyrtare në Tiranë. Qeveria shqiptare bëri të ditur ( atëherë) se kryeministri turk do të paraqesë një propozim për ngritjen e një komisioni të përbashkët për rishikimin e "gabimeve" në tekstet e Historisë.

PRISHTINA: DO KORIGJOHEN TEKSTET E HISTORISE
    Kërkesat turke për rishikim të teksteve janë ndjekur nga një valë e madhe debati, edhe në Prishtinë. Ministri i Arsimit të Kosovës, Ramë Buja deklaroi pak ditë më parë në një prononcim për median kosovare se tekstet e historisë do të korrigjohen, ashtu siç u kërkua edhe nga Turqia. Sipas ministrit kosovar, ndërhyrja në librat shkollorë është edhe kërkesa e Komisionit Europian, për ndryshimin
    e gjuhës së urrejtjes në Ballkan. Kjo kërkesë, sipas tij nuk ka qenë vetëm për shqiptarët dhe për turqit,por për të gjithë popujt, veçanërisht ata të
    Ballkanit, që ta korrigjojnë pjesën e historisë ku ka gjuhë të urrejtjes"

KERKESA E SERBISE
    Pak ditë më parë edhe ambasadori serb në Tiranë kritikoi tekstet e Historisë se Shqipërisë. Përfaqësuesi i Beogradit zyrtar deklaron se në disa libra të veçantë, pa i specifikuar ato, nuk trajtohet si duhet origjina e popujve fqinjë me Shqipërinë.
    (s.g/balkanWeb)

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Nuk po shprehemi kundër askujt. Historia nuk ndryshohet. Në Shqipëri mësohet se Italiani qe PUSHTUES, madje edhe sot e kësaj dite Vlora ka krenari të vecantë që i mundi. Dhe në fund të fundit ke marrëdhënie normale me Italinë dhe nuk po të vjen kund të thotë ndrysho historinë se ne erdhëm me të ndihmuar kundra Grekut. Edhe pse ka fraksione shumë të vogla që kërkojnë këtë interpretim historik, ashtu sic ju kërkoni interpretimin se "Turku na shpëtoi prej Sllavit" ata as nuk i dëgjon kush dhe nuk kanë arritur kurrën e kurrës të trokasin deri në dyer ministrishë për ndryshim historie. A e kupton që Kosova është shtet Sovran, që Ministri përfaqëson popullin, që Ministria nuk është han apo kafene apo cajtore ? Historia jonë është e popullit tonë jo e pazareve diplomatike që bën qeveria për tu nënshtruar e kthyer në satelit turk. Këtë e bëri dhe Enver Hoxha me sllavët dhe ja ku na coi, që sot e kësaj dite kemi në pushtet njerëz që punojnë për ta.

Ky pakt që nënshkroi Kosova është hapi i parë antikombëtar kundra bashkimit federativ me Shqipërinë. Të shofim cfarë perle do na rezervoj tjetër dyshja e shitur Tërnava-Thaci.
    Turkofilia i beri ne kosove te ndryshojne historine per te kenaqur bejleret e rinj turk . Une per vete ja u kam bere me ne te , atyre qe e quajne skenderbeun pushtues edhe Turkun clirues . Ne te semes te vej bashkimi kombetar po vazhduan keshtu keta otomanet e rinj qe po formhoen ne kosove & maqedoni .

Kurre shitesh edhe te brekngisurit turk ... Turkofil te ndyre ! Harruat qe ster-stergjyshit tuaj kan vuajtur nga masakrat & perdhunimet turke .

Po keshtu eshte te perdhunojne , te masakrojne , te shk***ne tere fisin , edhe sot e quan baba .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    bravo i qofte Naserit, ka bere nje shkrim shume te bukur.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    bravo i qofte Naserit, ka bere nje shkrim shume te bukur.
    shife pak at foton ke tema e Dodones

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ca ke me foton ti mer

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga brandon* Lexo Postimin
    ca ke me foton ti mer
    pse nuk i ngjan?

je fantastik

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •