Close

Rezultati i Sondazhit: ”Për” apo ”kundër” peticionit të grave intelektuale shqiptare nga Kosova

Votues
49. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • - pajtoj me peticionin e grave intelektuale

34 69.39%
  • - jam kundër

15 30.61%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 70
    Citim Postuar më parë nga teta Lexo Postimin
    une jam kunder shamis apo cfardo elementi tjer fetar ne shkolla,dhe kunder lendes fetare ne shkolla

shkolla eshe institucion i pamvarur,dhe deri ne 18 vj nuk jan obligative elementet fetare,kshu,pasi te piqet intelektualisht femija ,athere ne menyre te pamvarur le te vendos do apo jo te mbaj shami ,apo te zgjedh drejtimn fetar,te cfardo feje qe do.
    deri ne at moshe e llogaris te imponuar nga prinderit e tij-saj!
    E kesaj ideje jam edhe une teta, femijet imponohen edhe ne menyre indirekte nga prinderit e jo me nga mesuesit e shkollave.
    Feja eshte dicka personale qe cdo njeri e ndjek sipas mendimit te vet, kur do e si do!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Si gjithmone do dilet ne fjale fyese .... e po si gjithmone fyerjet vijne nga esktremistat myslimane. Nuk e kuptoj pse duhet ti ofendoni keto gra per nje kerkese qe bene nderkohe qe te tjeret nuk mund t'ju fyejne juve qe kerkoni te futet feja ne shkolla?

Edhe pse votimi eshte i fshehur une e them ktu pergj: PRO! Nuk me pelqen qe feja te futet neper shkolla. Kush do te mesoj per fene le t'a beje kete ne menyre autodidakte, le te shkoj neper shkolla fetare apo ne xhami. Shkolla eshte istitucion laik ku duhet mesuar gjerat qe jane te perbashketa per te gjithe njerezit, pa dallim feje, krahine apo ideje - ka thene nje i mencur dikur!
    Sjan fjal fyese , cka bohet kjo pun me u qujt cdonjeri intelektual vetem pse ka mbaru nje fakultet ose vetem pse ka nxjerr nje keng me videoklip.

Shkolla esht institucion laik por mund te ket vend ne shkoll per nje lend te quajtur Edukata Fetare , e cila do te mesohet vetem ne nje vit (jo per cdo vit).

Mos ndoshta po mendoni se kjo lend do te mesohet prej klases 1-13 ?

Po si do mesohen mesuesit te punojne me femije? Te afte per te shpjeguar fene nuk jane te gjithe, por ato qe kane bere teologji apo kane mesuar ne shkolla fetare. Plus kesaj, librat fetar qe do botoj ministria e arsimit do jene disa - nje per myslimanet, nje per katoliket etj kshuqe detyrimisht edhe mesuesit duhet te jene disa, edhe klasat duhet te ndahen ne baze te fese se nxenesve.

Ketu pastaj do filloj percarja ndermjet femijeve, sepse ti je mysliman e une katolik (apo e kunderta) e do fillojne te mos shoqerohen me njeri tjetrin. Femija shume gjera i merr shabllon, keshtu me ka thene mesusi -keshtu eshte! Na rrofte nacionaliteti pastaj!
    Do te jen teologet ato qe do te japin lenden Edukata Fetare (pa at uniformen qe mbajn).

Femijet si do qe te jet e dijn cili esht musliman dhe cili krishter , kjo sbesoj te jet penges, pastaj e tregova se cfar shembulli esht Kosova.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 28-08-2011 më 08:56
    Shqiperi eshte edhe Cameria

cna duet neve se ca msojn ne shkoll maqedoncat dhe kosovaret?

akoma si kan ngritur bust gadafit dhe sulltanit?

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Sjan fjal fyese , cka bohet kjo pun me u qujt cdonjeri intelektual vetem pse ka mbaru nje fakultet ose vetem pse ka nxjerr nje keng me videoklip.

Shkolla esht institucion laik por mund te ket vend ne shkoll per nje lend te quajtur Edukata Fetare , e cila do te mesohet vetem ne nje vit (jo per cdo vit).

Mos ndoshta po mendoni se kjo lend do te mesohet prej klases 1-13 ?
    Une nuk e di se a jane intelektuale apo jo, pasi nuk i njoh shumicen. Nuk u kapa pas ketij epiteti, thjesht dikush kishte shkruar "a jane nana" - keto jane femra ne radhe te pare, pastaj nena, bashkeshorte, motra etj..... kshuqe nuk mu duk aspak me vend fyerja ndaj tyre.

Si behet nje lende qe u studjoka vetem ne nje vit? Dmth, te mesojme nje vit se ca eshte feja psh myslimane, e pastaj secili ne hesap te vete? Nuk behet keshtu Renea, edhe te mesosh fene duhet kohe - duhen njerez te profilit qe e nohin permendesh temen, ndaj nuk behet thjesht nje lende vetem per nje vit. Kush e ka me qejf mesimin e fese nuk pret qe ta mesoj neper shkolla publike... prandaj ekzistojne medresete qe ai/ajo qe do te mesoj per fene te studjoj aty. Nuk ka lende qe mesohet vetem nje vit!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Une nuk e di se a jane intelektuale apo jo, pasi nuk i njoh shumicen. Nuk u kapa pas ketij epiteti, thjesht dikush kishte shkruar "a jane nana" - keto jane femra ne radhe te pare, pastaj nena, bashkeshorte, motra etj..... kshuqe nuk mu duk aspak me vend fyerja ndaj tyre.

Si behet nje lende qe u studjoka vetem ne nje vit? Dmth, te mesojme nje vit se ca eshte feja psh myslimane, e pastaj secili ne hesap te vete? Nuk behet keshtu Renea, edhe te mesosh fene duhet kohe - duhen njerez te profilit qe e nohin permendesh temen, ndaj nuk behet thjesht nje lende vetem per nje vit. Kush e ka me qejf mesimin e fese nuk pret qe ta mesoj neper shkolla publike... prandaj ekzistojne medresete qe ai/ajo qe do te mesoj per fene te studjoj aty. Nuk ka lende qe mesohet vetem nje vit!
    Aq do te jet , vetem nje vit dhe do te mbaroj. Nese vendoset se do te mesohet ne klasen e 7-te , ateher vetem ato qe hyjn ne klas te shtat do ta mesojn , me mbarimin e klases , per to do tmbaroj edhe Edukata Fetare ne shkolla.

Sesht qellimi qe prej femijeve te dalin hoxhallar , por te marrin mesimet baz te fese, sic jan kushtet e Islamit dhe te Besimit, psh. falja e namazit , agjerimi , dhenia e Zekatit (nje pjes e pasurise)... ose psh. besimi ne Zot , besimin e Te Derguarve te Zotit ( perfshi ketu edhe te Derguarin e krishterve ose hebrenjve) ..... pastaj do te mesojn per edukat morale , kujdesi ndaj familjes , miqve e fqinjeve ...
    Asgje e keqe sdo te mesohet ne kete 1 vit te lendes Edukata Fetare , por vetem gjera te mira-pozitive.

Pervec mesimit te parimeve kryesore te fese , do ti thuhet JO : droges , alkoolit , prostitucionit , genjeshtres , vjedhjes , tradhtis , shkurozimit , abortit , ndotjes se ambientit... me siguri do te jet lend shum e dashur per nxenesit.

Un mendoj se ne fillim nje kapitull duhet ti caktohet tolerances fetare , e pastaj te vecohen ne nje fe.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Po boll ore njerëz se lat nam. Gratë e Kosovës përfaqësojnë 99.9% të vendit që duan shkollim, edukim, dhe përparim për vendin, jo pordhët me rigon që ofroni ju dhe soji juaj.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623
    E kesaj ideje jam edhe une teta, femijet imponohen edhe ne menyre indirekte nga prinderit e jo me nga mesuesit e shkollave.
    Feja eshte dicka personale qe cdo njeri e ndjek sipas mendimit te vet, kur do e si do!
    ...sidomos kur eshte ne pyetje besimi i shqiptarit.
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Aq do te jet , vetem nje vit dhe do te mbaroj. Nese vendoset se do te mesohet ne klasen e 7-te , ateher vetem ato qe hyjn ne klas te shtat do ta mesojn , me mbarimin e klases , per to do tmbaroj edhe Edukata Fetare ne shkolla.

Sesht qellimi qe prej femijeve te dalin hoxhallar , por te marrin mesimet baz te fese, sic jan kushtet e Islamit dhe te Besimit, psh. falja e namazit , agjerimi , dhenia e Zekatit (nje pjes e pasurise)... ose psh. besimi ne Zot , besimin e Te Derguarve te Zotit ( perfshi ketu edhe te Derguarin e krishterve ose hebrenjve) ..... pastaj do te mesojn per edukat morale , kujdesi ndaj familjes , miqve e fqinjeve ...
    Asgje e keqe sdo te mesohet ne kete 1 vit te lendes Edukata Fetare , por vetem gjera te mira-pozitive.

Pervec mesimit te parimeve kryesore te fese , do ti thuhet JO : droges , alkoolit , prostitucionit , genjeshtres , vjedhjes , tradhtis , shkurozimit , abortit , ndotjes se ambientit... me siguri do te jet lend shum e dashur per nxenesit.

Un mendoj se ne fillim nje kapitull duhet ti caktohet tolerances fetare , e pastaj te vecohen ne nje fe.
    Renea, mos nuk je i mendimit qe te gjitha shtresat shoqerore dijn cka jane: Kushtet e Islamit; agjerimi, falja e namazit, dhenia e Zekatit, etj?
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Keto jane norma njerzore qe cdo prind pavarsisht besim apo mosbesimit ne nje fe te caktuar , ja jep femijes qysh ne vogeli qe te rritet nje person me virtyte dhe i ekuilibruar.

Shume shtete ne perendim e kane te lejuar ne shkoll edukaten fetare dhe frekuentimi pothuajse eshte zero lol.
    Ne cdo shkoll ekzistoin programe ekstra kunder droges, alkolit, prostuticionit ect ect ku femijeve ju behet nje shok terapi vizitat neper spitalet ku jane njerez te semur nga alkoli, sida ect ect .

Qe te marresh me teper njohuri ne besimin perkates , jane shkolla ekstra ku mesohet nga A e deri tek ZH per nje fe te caktuar ., jo neper shkolla publike ,laike :-)
    Jeto sot se neser nuk i dihet

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Degjojini njehere kunder-argumentet e atyre qe e kundershtojne mesim-besimin:

Po t'i degjoja keto kunderargumente aq femijerore ne ruge do te cuditesha, e lere me nga nje profesor i gjimnazit me te forte ne Kosove.

Zot co meshire dhe shtoje vullnetin per dijet tek populli yne se na plasen.
    I feel Kosovereign!

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •