Hajde malok hajde :P
Hajde malok hajde :P
Hajde turk hajde.
Më fal, desha të thosha "Ik o turk ik".
-
“Sami Frashëri” kundër Edukatës Fetare
28.08.2011
Këshilli i Arsimtarëve të gjimnazit “Sami Frashëri” në Prishtinë, më 25 gusht ka mbajtur mbledhjen e vet të rregullt, ku përveç tjerash ka shqyrtuar edhe kërkesën e BIK-ut lidhur me futjen në shkollat publike të lëndës “Edukata fetare”.
Këshilli i arsimtarëve i kësaj shkolle, pas diskutimeve për këtë çështje, që pritet të dalë në
Kuvendin e Kosovës, ka lëshuar një deklaratë me të cilën shpreh shqetësimin e vet lidhur me tendencën e BIK-ut dhe të disa grupeve ekstreme islamike, të cilat po tentojnë që ta fusin në shkollat shqipe lëndën e fesë islame, të kamufluar si lëndë të “Edukatës fetare”.
Mësimdhënësit e “Sami Frashëri” janë njoftuar përmes mjeteve të informimit se Kuvendi i Kosovës “shumë shpejt” do të fillojë procedurën e ndërrimit të Ligjit mbi arsimin parauniversitar, dhe kështu do ta aprovojë ligjin e ri, i cili mundëson futjen e lëndës së edukatës fetare në shkollat publike, gjë që bie ndesh me Kushtetutën e Kosovës, sipas së cilës shteti ynë është shtet laik.
Në njoftimin e shpërndarë sot medieve, mësimdhënësit e këtij gjimnazi e kundërshtojnë futjen e “lëndës fetare” në shkollat publike, si dhe bartjen e shamisë religjioze në shkollat tona për këto arsye:
“Shkolla shqipe në Kosovë ka një të kaluar shumë të rëndë por edhe shumë të lavdishme. Gjatë të kaluarës së saj, shkolla shqipe ka pasur shumë pengesa nga okupatorë dhe ideologji të huaja. Pavarësisht peripecive, shkolla shqipe ka mbijetuar dhe sot është në këtë nivel që është, duke iu falënderuar punës vetëmohuese të mësimdhënësve. Duhet të përmendët vetëm periudha e viteve të 90-ta të shekullit të kaluar, kur mësimdhënësit shqiptarë kundërshtuan plan-programet e okupatorit serb dhe mësimin e vazhduan nën tytat e pushkëve, me kushte e pa kushte, me pagë e pa pagë, me bukë e pa bukë, duke e ruajtur kështu kontinuitetin e arsimimit të brezave, pa lejuar krijimin e stoqeve të fëmijëve analfabetë.
Shkollat publike kanë karakter laik dhe kështu duhet ta kenë. Jemi kundër ngjyrimit politik a fetarë të shkollës publike. Jemi në përpjekje të reformimit të vazhdueshëm të shkollës sonë dhe në përpjekje të ngritjes së cilësisë në mësim, gjë të cilën e kemi detyrë të shtruar para vetës , detyrë profesionale, morale dhe patriotike. Mësimin që e kultivojnë sot shkollat tona ka karakter shkencor dhe si i tillë nxënësve tanë ua hapë rrugën për të studiuar në të gjitha universitet e botës, raporton Koha.
http://gazetaexpress.com/?cid=1,15,61541
Domethënë o turk o grek, për shqiptarë nuk bëhet fjalë? Akoma plani Venizellos-Ataturk. Shqiptarët myslimanë turq. Kush nuk do turqit, është grek.
Në kohën e "kinezëve", në Shqipëri një plak pyeti një kinez "Nga je ti?" Nga Pekini, tha kinezi. "Po i kujt je nga Pekini ti mor bir?".
Ty duhet të të pyesim, i kujt je nga Stambolli ti?
-
Edhe ne Itali nuk është i detyraur mësimi i fesë, nëse dëshiron mund të mos ta ndjekësh.
Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit
Me siguri as ne Kosov sdo te jet obligative.
Shqiperi eshte edhe Cameria
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
Amin inshalla me ndihmon mu ty dhe te gjith njerzit kudo qe jan ne bot ,i nderuar edhe une jam mekatar si gjith krijesat njerzore edhe une i kerkoj falje Zotit nuk jam njeri prefekt ,
une ate qe thash u bazova ne ate qe ke shkru tani dhe me heret rreth fes islame dhe muslimaneve me ate qe kam lexu ti je kunder mesim besimit je kunder shamis je kunder mjekrres dhe me disa komente mundohesh ti perqash muslimanet duke i nda ne fraksine si vehabi pa pas asnje te vetmin fakt i vetmi argumet eshte qe ka mjekerr qe mban pantollonat e shkurt etj ,keto cilesi nuk guxon ti ket nje musliman i mirfillt nuk guxon ti ket nje musliman qe di sadopak per fen islame une quditem si ke guxim ti kundershtosh urdherat e zotit dhe te thuash se nuk kemi nevoj per fjalen e zotit ne shkolla si ke guxim ti perkrahesh ato gra qe dulen kunder fjales se zotit qka te ta merr menja a mund te quhet nje njeri musliman qe se don ligjin e zotit dhe qe eshte kunder perhapjes se fjales se vertet te Zotit jo i nderuar imani i ketij njeriu eshte ne pikpytje sepse kusht i besimit eshte fjala e Zotit qe te pranohet dhe te praktikohet ai qe nuk e pranon dhe mundohet qe edhe te te tjeret te ndikoj qe kjo te mos perhapet ather besimi i tij eshte ne pikpytje
Une kam deshir te kem gabim i nderar Adem dhe shpresoj qe kurr te mos shoh komente nga ti duke kerku ndalimin e perhapjes se fjales se zotit duke e kerku ndalimin e edukimit te rinis son me fjalen e zotit duke e kundershtu shamin dhe duke perkrah perjashtimin per shkak te shamis ,duke i quajtur vehabist muslimanet e mirfillt per shkak qe ata praktikojn sunetin dhe duke kriju huti dhe perqarje ne mes muslimaneve, lus Zotin qe te lexoj vetem komente te mira nga ti
Mbetesh i pershendetur nga une dhe shpresoj qe Zoti te te mundson qe te gjesh sadopak koh qe te lexosh dhe te mesosh pak me shum per fen tende per shamin per Kuranin per sunetin per muslimanet ,per edukumin fetar etj
Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
Malsori , ju duke e ditur se shqiptaret musliman sduan ti krahasojsh me kombesi tjera , po e beni kete , po i quani turq , arab , taleban e jevgj. - Nese nuk e kuptoni kete , ateher ndoshta do ta kuptoni kur pasi qe te me quajsh mua turk , un ta kthej e te thom llatin. Me se miri esht te kuptoni prej fjales , mjaft esht me fjalet : grek , llatin , malok , maqedonc , turk e turkoshak , taleban , jevgj ....
Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 28-08-2011 më 10:46
Shqiperi eshte edhe Cameria
Krijoni Kontakt