Zoteri projekti nese per ty dhe te tjeret eshte normale atehere cfar eshte jo normale ???
Zoteri projekti nese per ty dhe te tjeret eshte normale atehere cfar eshte jo normale ???
.. dhe jep mendimin. edhe ti përcaktoje për cka po pyet?
Ane:
Me femra si Igballe Rugova do quhemi Lesbianland
Unë iu përgjigja:
unë nuk kam argumete për këtë. Është turp ta fyesh tjetrin nëse nuk ke fakte.
e dashur ane, të flasësh me bindje për këtë që po thua, ka vetëm dy mundësi: ose të jesh "partnere" me të ose ta kesh parë me sytë e tu.
Ajo u përgjigj:
Me duket se ai qe fyen je ti,ndersa une nuk e fyeva Igballen sepse ajo nuk fyhet per ate qe eshte, me siguri eshte edhe krenare
Unë ia ktheva:
E dashur ane,
Nuk po e di në cfarë konteksti po e thua, por unë besoj se të gjithë njerëzit ndihen mirë për atë që janë. Kjo pra është normale.
respekt
… sepse unë nuk e dija për cka e kishte fjalën: për lezbi apo për ndonjë titull shkencor a punë të mirë që bën. Unë mendoj se të gjithë njerëzit ndihen mirë për punët e mira.
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Normal qe s'ka si te jete e detyruar se ne fund te fundit cdo njeri ka te drejte te zgjedhi te besoje apo jo.
Feelings change - memories don't.
Kujdes shqiptar se po hyni ne mal pa sakic (prverb popullor),prandaj beni pak kujdes per qeshtjen kombtare .Une nuk i friksohem islamizmit pore po druaj se po vijn popat e rusis e po na behen predikues te fes si dikur.Si dikur qe thoshin hogjollart se muslimanit si vyn shpija e mir,si vyen rroba e mir,si vyen televizori,si vyen traktori ,si vyen e qka me te..telefoni,si vyen jeta ,si vyen vatani se ATJE na presin tona.Mdoket se tona na presin e do na thone as atje sna deshet e as tash ne spo ju dojm.
Feja ne shkolla pom duket si diqka e pa nevojshme mbase kemi gjamijat me msu per fe.
Per veshjet lete vishet kush si te doj pa ja mohuar edhe tjetrit te drejten qe i duket vap.
Feja qe po tentohet te futet ne shkolla ka me na lan pa vatan ,ket leta din mir shqiptart,se beli me beli Vallha nji e mir spo na siellet hiq bileme jemi tuj than hajde dreq hajde hana.
Ne shkolla duhet te ket njifar kodi ligjor qe rregullon veshjet per nxensit qe do jet e pranuar per te gjitha besimet.
Njiheresh do behej mir qe nxensit ta ngrissin nivelin e dijes,pastaj me par ato grimet e thojt si kulqeder te shkurtohen,thikat te largohen ,veq me nji fletore pas p.r.apanice te mos lejohen te futen ne klasa,qivitet krahrorve nga qanta me libra te ju evidentohen e pastaj per reforma te hesbollahit te
debatohen.
Nese dikush mendon semorali islam rritet ne shkolla ,une do ta sfidoj mbase jo te gjith nxensit na dalin te mire ose te njejt ne suksese edhe ne lendet tjera.Ky tentim qe Kosoven ta bejn afganistan ska per ta arrt qellimin e njerzve shkurt pames qe me hadithe te forta qe i zgjedhin vetem disa mjekercjapa e qe ne fakt jon nxensat e Vuk Drashkoviqit.Rroft kombi shqiptar dhe posht klika ruso-sllave.
O njerz e di se do me shani por po jua them si shqiptar se as Zoti nuk na do nese tjetersohemi ,se pote mos na doje si te till sdo na kishte krijuar si shqiptar.
Dikush po luan me fatet e kti kombi he Zoti qafen ja theft jarebi .
Ndryshuar për herë të fundit nga ganimet : 27-08-2011 më 20:19
Sa të ketë në popull sokolesha të tilla, kurrë nuk do të shuhet fisi ynë - shqiptaria!
lexojeni shkrimin e nënshkruar nga 58 intelektuale shqiptare:
Gratë intelektuale kundër fesë në shkolla
Një grup i grave intelektuale dhe aktivistet për të Drejtat e Grave të Kosovës i kanë dërguar një letër-peticion kryeparlamentarit Jakup Krasniqi dhe të gjithë deputetëve të Kuvendit të Kosovës, me anë të së cilës kundërshtojnë modifikimin e Ligjit për Arsimin Parauniversitar, sipas të cilit do të lejohej përdorimi i shamive në shkolla si dhe futja e lëndës së Edukatës Fetare dhe Morale në plan-programet mësimore.
Gratë intelektuale dhe aktiviste, dy propozim amendamente të mbështetura nga 27 deputetë të Kuvendit të Kosovës, për modifikimin e nenit 3, paragrafi 7 të Ligjit për Arsimin Parauniversitar, si dhe për shtimin e një paragrafi të ri në nenin 3 të këtij ligji, e shohin si të karakterit fetar si dhe si ndërhyrje të fesë nëpër shkolla.
“Duke u nisur nga fakti se Kosova është shtet laik i definuar me Kushtetutë si dhe duke marrë parasysh se kombi shqiptar me tri religjione është mbajtur unik duke i dhënë rëndësi kombit para fesë, ne intelektualet dhe aktivistet për të drejtat e grave kërkojmë nga ju si përfaqësues të popullit që t`i mbroni me vendosmëri vlerat shtetërore dhe kombëtare duke votuar kundër amendamenteve të propozuara”, thuhet në letër-peticion.
Për më tepër, siç theksohet më tej, “ne konsiderojmë se legjislacioni në fuqi i Republikës se Kosovës garanton te gjitha liritë fetare sipas standardeve evropiane, prandaj nuk ka nevoje të ndryshohet”.
“Mbetemi të bindura se Kuvendi i Kosovës do të dalë në mbrojtje të vlerave tona shtetërore, kombëtare e demokratike, ashtu siç i kemi mbrojtur edhe në sfida më të rënda”, thuhet në fund të letër-peticionit.
Letra është nënshkruar nga 53 gratë intelektuale dhe aktivistet për të Drejtat e Grave të Kosovës (radhitja e emrave sipas alfabetit: Alberta Troni, Alije Zogaj, Alba Loxha, Arjeta Emra, Advije Morina, Afërdita Saraqini – Kelmendi, Argjentina Grazhdani, Afërdita Rushiti, Arjeta Rexha, Bylgjyzare Muharremi, Besa Luzha, Besa Shehu, Besa Ilazi, Besa Shkodra, Blerina Leka, Brikenda Rexhepi, Drita Gunga, Gjoksere Rizvanolli, Edi Shukriu, Elife Krasniqi, Edita Tahiri, Emine Bakalli, Engjellushe Morina, Exhlale Dobruna-Salihu, Florije Shunjaku, Hasnije Ilazi, Igballe Rogova, Ilirjana Loxha-Basha, Kumrije Hoxha, Lejla Pula, Luljeta Vuniqi, Luljeta Demolli, Lule Krasniqi, Mirlinda Kusari, Myfide Cecelia, Naxhie Buqinca, Nafije Latifi, Resmije Kryeziu, Sanije Gashi, Sevdie Ahmeti, Safete Rogova, Sibel Halimi, Shqipe Breznica, Teuta Berisha, Valdete Perolli, Vjosa Dobruna, Vjosa Mullatahiri, Vlora Qitaku, Vlora Baruti, Valdete Idrizi, Xheraldina Cernabregu, Xheraldina Buqinca-Vula, Zana Rudi. /Zëri/
P.S. Sa do të kisha dëshirë të shihja me sytë e mi edhe sa femra sokolesha kemi në forum, duke përkrahur ( ato ) këtë peticion të intelektualeve shqiptare!
Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 27-08-2011 më 20:21
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Për një lëndë që të mos jetë obligative do të thotë se edhe në qoftë se nxënësi nuk hynë në provimin përfundimtarë dhe ti vijon ligjëratat e asaj lënde, ky kalon klasën. Shkurt e shqip si me të si pa të s'ka rëndësi aq të madhe, njashtu si e kam cekur edhe më përpara të njëjtën rëndësi si lënda e amvisnis (nëse ende ka një lëndë të tillë). Dhe pastaj ashtu si thotë edhe projekti21 në kuadrin e kësaj lënde do të hyjë njohuria e përgjithshme për religjionin si tërësi dhe jo mësimi rreth vetëm një drejtimi fetar. Në një mënyrë kjo njohuri fetare për nxënësit tanë është një gjë që ata do të kenë dobi të madhe sepse ata nuk do të jenë të varur vetëm nga këndvështrimi i religjioneve nga vështrimi reakcionar i disa priftërinjve/hoxhallarve.
Dhe në fund se a do të ketë ndonjë efekt mrekullie në zhdukjen e problemeve të ndryshme si ato të zënkave, drogës dhe problemeve të tjera që mundë të gjinden sot në mjedisin shkollor, kjo krejt varet nga edukata familjare që ata nxënës kanë sepse asnjë lëndë shkollore ende nuk dihet që të ketë një efekt të tillë. Kështu që kjo është vetëm një dëshirë utopie dhe asgjë tjetër.
Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë
Ja nje hart se ku praktikohet edukata fetare neper evrope, dhe vendoseni gishtin e mesem ne kok dhe mendoni se sa jo evropjan do duken nese e praktikojn edhe shqiptaret kete tradite evropjane.
Paniku per cdo levizje te ketij lloji vetem ateistet (ketu perfshihen edhe te krishteret qe parimisht jan agnosticista) i kap, keshtu qe ketyre te fundit ju mbetet vetem te masturbojn me ndonje foto te darwinit![]()
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
a me harta gabelesh ecen e..kush e ka bere kete harte..apo ata gabelet qe protestonin dikur neper rruget e prishtines..nuk perfaqeson asgje bluja qe ke vendose ne harte..nuk e di per shtetet e serbise apo kroacise apo bullgarise por te gjithe qe jemi jashte kemi pare se europa e civilizuar nuk don tja dije per fene..askund neper shtetet e europes perendimore nuk eshte e detyrueshme lenda fetare..bile nuk eshte lende mesimore fare lenda fetare..ajo ne te shumten e rasteve hyn tek edukimi qytetar i nxenesve..vetem ne kosove duan ta fusin lenden fetare me zor per ti bere kosovaret me keq se talebanet afgane..hej medet..
problemi nuk eshte tek shamia apo breket e femrave.. nuk eshte as te nje lende fetare qe po tentohet te futet neper shkolla..problemi qendron tek ekstremizmi fetar gjithnje e ne rritje ne trojet shqiptare jashte shqipperise..ky ekstremizem sapo ta shohe qe i theu nje here barrierat e shtetit do te tentoje te kerkoje edhe gjera te tjera..priteni kur te kerkojne shfuqizimin e kushtetutes se kosoves dhe vendosjen e sheriatit ne kosove..
krejt bota ece drejt perendimi kurse kosova drejt lindjes...
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
Krijoni Kontakt