Nje puthje pa mbarim eshte kur nuk shqitesh ,nuk merr fryme fare
ne letersi quhet hiperbol .
Hiperbola vjen nga greqishtja hyperbolé = hedhje përtej, zmadhim i tepruar.
Hiperbola është figurë stilistike, që ndërtohet mbi bazën e zmadhimit jashtë mase deri në tepri të qenieve, sendeve a tipareve te tyre, për të bere përshtypje ose për të theksuar mendimin.
Te vepra "Historia e Skënderbeut", kur flet për kthimin e Skënderbeut në Kruje, Fan Noli shkruan :
"Ne mur, përsipër vatrës, varej një shpate e kohërave të vjetra që s'e ngre dot njeriu i sotëm as me dy duar. Qe palla e Kastrioteve, e mbajtur brez pas brezi prej trimash qe nxori ajo dere e shkëlqyer. Turqit shkelen dhe plaçkiten kështjellën, por pallën s'e nganë, se asnjë s'që i zoti ta përdorte...
"Ndërsa për Skënderbeun thuhet në mënyre hiperbolike se e rrëmbeu shpatën sikur te që e lehte si pende, e ngjeshi në brez dhe shkoi kaluar në fortese.
Pjesët e pjerrëta përbejnë hiperbolën.
Hiperbola është ajo figure letrare e cila një send ose një dukuri e jep tepër te zmadhuar, me qellim për te bere një efekt te madh te lexuesi. P.sh. Sa e gjate është jeta e tij ; sa pa mbarim janë dëshirat. E kështu pa fund
ME te degjuar e kam une
Nuk e di a te ndihmova me shpjegimin .
A don, e s'din, a din e s'don !
Me ndihmove, me ndihmove. Faleminderit Naqeta. Kur isha une ne shkolle hiperbolen e kishim te ilustruar me shembuj nga 'Gjergj Elez Alia'.
E ka pas gje Ramiz Alia ate?
.....................................
C'desha une tek kjo tema...
Une jam nga ato, qe kane frike me u zi. Hej bela!
Where does a thought go when it's forgotten?
Shif ti Corazon, se eshte nje cik si mushke xanxare kjo Saura, psh ti e pyete me shaka; Nje e puthur apo disa te puthura.. per momentin, ajo nuk e dinte, dhe prandaj te ktheu ate pergjigje, paksa nervoze. E tha, e ka nga pleqnia, nuk eshte e sigurte, dhe kaq. Edhe iku ne 'krevat'. Po gjumi nuk e zinte, si mos ta dinte ajo Hiberbolen. Edhe ta ilustroi, me historine e Skenderbeut. Une them, ti japim kredit per gjithe ate ilustrim, ku perdoret, dhe nga vjen si fjale, dhe ti leme menjane merite dhe inatet. Une psh, kot i kam rene ne qafe, sado kjo zihet dhe me burrat e botes, nuk i rri llapa, po kur beri kete zberthimin e hiperboles, e terheq pyetjen qe i kam bere me lart, pavarsisht se ajo nuk ju pergjigj- per punen e zenieve me burrat e botes, ta kisha fjalen. LOL
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
ca gatrrestarje je mej pink lol vec per sherr e ke menjen lol
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
po keshtu ndodh me personat qe i lidh vetem krevati
Ti Pink shikon endra me sy hap une jam e sigurt qe s'jam Saura ,ti deri tani ke urdheruar moderatoret per te kontrolluar IP tani je moderatore mund ti komtrollosh vete.,e nxirri ketu IP krahasoi .Shoqa e Saures jam dhe te siguroj qe dhe Saura e dinte hiperbolen ai qe se din nuk e din as ne fillim as ne fund po nuk ke mesuar ne shkolle nuk meson ne 2 te nates lol) .Me kete emer jemi tre shoqe qe dalim ketu dhe mqs Saura nuk del dot nga komp i vet (e din ti pse ? ke dhene ndihmesen )me tha mua per te dale dhe kishte qejf pikerisht me ket emer lol dua te tallem me Pinkun dhe Brarin me tha ne skype .MUnd te ishim regjistruar me emer tjeter ,kaq nuk e kupton qe e beme me qellim ahahahah ka te drejte saura qe je e trashe .
A don, e s'din, a din e s'don !
Krijoni Kontakt