Close
Faqja 93 prej 106 FillimFillim ... 43839192939495103 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 921 deri 930 prej 1055
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-09-2010
    Postime
    19
    shpresoj te funksionoj vetem permes asaj... kartelen e kam Nvidia GeForce FX5500, 256 MB.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi, Kosove, Cameri
    Postime
    213

Arrow Pamja e desktopit shfaqet 4 here ne ekran.

Qe ne momentin e ndezjez se kompjuterit, ekrani ndahet ne kater pjese, ku ne cdo pjese shfaqet e njejta pamje e desktopit. Ky problem ka disa dite qe me eshte shfaqur.
    Ju lutem me jepni ndonje udhezim!
    faleminderit!

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    Cilin sistem operativ ke te instaluar? Desktop apo Laptop?Kontrollo Rezolucionin pastaj kabblot e Grafikes (nese eshte Desktop)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga valdetshala : 11-02-2011 mė 05:48
    Me respekt,

Valdet Shala

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi, Kosove, Cameri
    Postime
    213

te dhena per kompjuterin.

Citim Postuar mė parė nga valdetshala Lexo Postimin
    Cilin sistem operativ ke te instaluar? Desktop apo Laptop?Kontrollo Rezolucionin pastaj kabblot e Grafikes (nese eshte Desktop)
    Kam te instaluar sistemin operativ Windosw 7 Ultimate
    Kompjuteri eshte laptop, Toshiba Satellite A100-036.
    Me perpara kam perdorur Windows Vista.
    Rezolucioni ka qene 1800 - 1024, por tani nuk mund te rritet me shume se 1024-768.
    Ne cdo 1/4 te ekranit shfaqet desktopi, i zvogeluar. Kjo shfaqje fillon qe ne boot-im.

faleminderit!

Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    Jam i sigurt se zgjidhjen e ke me azhurnimin e video driverave , per me shume lexo ketu http://www.pcworld.com/article/19014...windows_7.html
    Me respekt,

Valdet Shala

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi, Kosove, Cameri
    Postime
    213

pas heqes se udate-ve, ne rregull.

Citim Postuar mė parė nga valdetshala Lexo Postimin
    Jam i sigurt se zgjidhjen e ke me azhurnimin e video driverave , per me shume lexo ketu http://www.pcworld.com/article/19014...windows_7.html
    Bera prove te heq disa update-te qe kompjuteri kishte marre te merkuren e fundit. Me ne fund gjithcka ne rregull. Pamja e deskopit mbush gjithe ekranin, me rezolucion 1280 x 800.
    Do te shoh edhe nji here perditesimin e driver-ave, pervec atyre qe jep Windows Update.
    Megjithate, kompjuteri ne momentin fillestar vazhdon te nxjerre kater pamje desktopesh, e me pas ne log-im del si zakonisht, vetem nji pamje.

i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Provoje te klikosh diku ne desktop ku nuk ka ikona me tastin e djathte te mausit pastaj futu te "properties" pastaj te "desktop" dhe pastaj te "position" shiko mos e ke "tile" dhe beje aty "center" ose "stretch"!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi, Kosove, Cameri
    Postime
    213
    Citim Postuar mė parė nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    Provoje te klikosh diku ne desktop ku nuk ka ikona me tastin e djathte te mausit pastaj futu te "properties" pastaj te "desktop" dhe pastaj te "position" shiko mos e ke "tile" dhe beje aty "center" ose "stretch"!
    Une kam te instaluar Windows 7, e keto veprime jane tek Windows XP. Dicka kam bere prove tek Windows 7 ne lidhje me "tile/center/strech".
    Me cudit fakti se si ndikojne Update-t tek ekrani.

Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    Update apo azhurnimet ndikojnė ne komunikimin mes software-eve dhe Hardware-eve, ka Driver qe eshte kompatibil me Vista perderisa me Windows 7 ka ndonjė konflikt etj.

PS pasi qe gjeta kohen sot, vendosa te tregoj nje fakt qe me ka quditur edhe mua Njuton keshtu qe nese i ndodh edhe ndokujt po e postoj ketu ne rast nevoje;

Qe 1 vit e diēka kam pas Mesengjerin 8.1.0178 dhe me tregu te drejtėn, po te mos me pamundėsohej komunikimi me motrėn jashtė shtetit (e cila ka version te ri te MSN) nuk do e hiqja kurrė sepse as me te voglin konflikt nuk kam pasur pėr 1 vit e diēka. Dhe siē e ceka mu pamundėsua komunikimi me te, dhe pas shume provave me mbeti te instaloja te riun 14.0.8117 pasi qe msn versionet e njėjta komunikojnė me mire. Pastaj me ndodhi ajo ēudia qe pas sakte 5 minutave e me tej me ndalej vetėm zėri im, pėrderisa video mbetej aktiv, poashtu unė te gjithė bashkėbiseduesit i dėgjoja por ata mua jo, provova me disa bashkėbisedues qe te mėnjanoja dyshimin ne kompjuter te motrės dhe prape njėjte, kam biseduar me shume njohės te IT gjithandej pasi qe me vinte ēudi fakti pse PSE pas njė periudhe te caktuar e jo gjate tere kohės, kam testuar mikrofonin ne rregull, kam testuar edhe audio driverat ne rregull, kam provuar pėr afėr 2 dite te gjitha testet e mundshme besomėni sepse ( pak diēka di edhe unė pėr IT) dhe pas njė sugjerimi te IT te Microsoftit qe te azhurnoja Driverat e Zėrit, mrekullia ndodhi. Asnjėherė nuk me kishte vajtur mendja qe ndrrimi i driverave do e rregullonte problemin, por paramendoni , kam vere Audio Driverat e Faqes Zyrtare te Motherboardit qe jane te vitit 2002, pėrderisa driverat qe me kane krijuar konflikt kane qene te vitit 2007 por jo te faqes zyrtare.

Pra kjo ka te beje me Azhurnimin e driverave Njuton.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga valdetshala : 13-02-2011 mė 08:48
    Me respekt,

Valdet Shala

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi, Kosove, Cameri
    Postime
    213
    Kisha frike se mos ka pesuar difekt pjesa hardware e kompjuterit laptop. Laptopi eshte i veshtire, e ndoshta i pamundur per tu riparuar.
    Bera disa prova ne instalim/cinstalim te dirver-ave dhe update-ve te Win 7. Fenomeni i shfaqjes se te njejtit desktop 4 here nuk rregullohej perfundimisht. Ne nje postim te meparshem, mendova se e kisha gjetur zgjidhjen, por jo.
    Se fundi, zgjidhjen e gjeta duke instaluar Win Vista nga disku origjinal(recovery disk) i blere me laptopin. Do te vazhdoj te instaloj Vista Sp1 e sp2 e te gjithe update-t e tjere.

Ajo qe me ka cuditur eshte se pse shfaqja e 4 pamjeve ndodhte qe ne momentet e boot-imit, kur aktivizohen Ram-i, kujtesa CMOS, etj, por jo driverat qe ndodhen ne harddisk.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •