Po nuk pate nje te kaluar te besueshme, nuk mund te kesh nje te ardhme te sigurte.
Ok !
Te falenderoj per ato qe ke shkruar a ato qe une t'i kam lexuar, se jane aq te gjata sqarimet, sa ngandonjehere e harroj fillimin.
Une kam thene se duke heq RAM testoj Pllaken, ben apo jo "beep". E perseris, se gjithe diten merrem me kete pune : "Po qe se ben "beep" me RAM te hequr, plaka 100% eshte ne rregull, ne te kundert pllaka nuk punon". Keto kane qene shkrimet e "atij Unikalit", qe po deshe mos i lexo.
Te lutem, qendro ne forum se do na varferohen idete.
Po nuk pate nje te kaluar te besueshme, nuk mund te kesh nje te ardhme te sigurte.
Nuk ia vlen fare te zgjatim. Ju respektoj bashke me mendimin Tuaj, ashtu si Ju duhet te lexoni ose jo, te merrni parasysh ose jo mendimin tim, por pa permendur shprehje "atij Unikalit", sikur Ju jeni Lider e te tjeret "pas dere".
Une nuk ju njoh e nuk interesohem fare, ashtu si mendimin Tuaj e marr si mendim te hedhur ne Forum, si shenje mirenjohje e kontributi per te tjeret.
Askush nuk ka kohe te humb, por gjithkush ka kohe te kontriboj pa pergojuar.
Faleminderit.
ke te drejte ne kete pike por ama ngadonjehere duhet te maresh edhe replikat qofshin ato te mira apo te keqija. Testimi i MoBo me heqjen e rameve edhe me punen e beep'eve eshte humbja me e madhe e kohes. a e di ti se te gjitha POST Interupt ose siq i quan beep nuk jane gje tjeter vetem se jo kalimi i Power On Self test. A e di ti qe Video karta nuk testohet fare nga POST edhe a e di ti qe ne memorje vetem 64Kb e para te memorjes testohen? A e di qe cdo MoBo beeps ne momenint kur POST mbaron se testuari 1 here ose 2 here per te pare treguar se POST u perfundua me sukses. A e di qe nese RAM eshte gabim atehere kompjuteri beep pa pushim? prandaj jane disa gjera qe nuk duhet ti maresh me perpjete se po te mereshe me kete pune do thoje vere altimetrin e shiko nese kalon sinjal neper qarqet e catuara. Po nese se ska pse te behet qimja tra.
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Te hyjme tek teknika e problemit.
Nuk mund te garantosh 100% qe madherbordi eshte ne rregull per arsye se madherbordi jep bip.Mungojne 2 fakte kryesor per te dale ne konkluzionin eshte madherbordi ne rregull apo jo.1.Cili eshte tipi i biosit dhe versioni i tij.Mbi bazen e tipit te biosit dhe versionit mund te interpretohen bipet se c kuptim kane.2.Sa bipsa degjohen dhe si janeato te gjata te shkurtera apo kombinim?Mund te jete nje bip i vetem i shkurter ose i gjate ose nje kombinim i disa bipsave qe ne shumicen e rasteve keto zhurma bip tregojne per nje problem me madherbordin.
Per te gjetur se cili kombinim bipsash tregon qe madherbordi eshte ne rregull duhet pare manuali i madherbordit,qe ka nje seksion te vecante per biosin dhe paralajmerimet e tij.Kjo te ndihmon te identifikosh problemet ne madherbord sipas zhurmave bip.
====
Situata tjeter.
Madherbordi nuk jep bip fare.
Rasti me ekstrem.madherbordi nuk jep bip kur nuk eshte instaluar procesori me heatsinkun dhe ventilatorin ne madherbord,pra eshte bere nje gabim fatal dhe eshte ndezur kompjuteri dhe ne kete rast madherbordi nuk jep bip dhe digjet menjehere.
Rasti tjeter,Madherbordi nuk jep bip pasi nuk merr voltazhin e duhur nga power supply.Ne kete rast madherbordi eshte ne rregull,por problemi eshte me konektorin e rrymes qe vjen nga power supply dhe ngulet ne madherbord.Ky konektor me 20 brima(pins) per modelet e vjetra dhe 24 pins per modelet e reja te madherbordeve dhe power supply ka probleme me voltazhin ne nje ose disa kunja te konektori.Nqs do shikosh manualin e madherbordit aty do gjesh detaje
per voltazhin sa duhet te jete ne cdo pins per konektorin e rrymes se power supply.Nqs ne nje pins ose disa votazhi eshte me i ulet se sa duhet kjo mund te shkaktoje qe madherbord te mos punoje fare pasi nuk e merr voltazhin e duhur nga power supply.Duke pas manualin mund te testosh me multimeter cdopins individualisht se sa voltazh jep dhe eshte ne vlerat qe kerkohen.Nqs voltazhi eshte me i ulet ne nje ose disa pinsa,kjo tregon qe power supply mund te kete problem ne nje ose disa kapacitore brenda qe duhen nderruar,ose duhet hequr ai power supply dhe zevendesuar me nje te re.Ne kete rast madherbordi eshte ne rregull,problemi eshte te power supply qe jep voltazh te keq.
Situate tjeter,nuk jep bip madherbordi pasi bateria ka shteruar fare dhe duhet vene bateri e re,Biosi nuk mund te punoje me bateri te shkarkuar komplet.
Ne disa modele biosi dhe madherbordesh,mungesa e bipit,mund te tregoje edhe qark te shkurter ne madherbord qe do te thote madherbordi ka ndonje qark te integruar te djegur,ka ngordhur.Por ne modele te tjera ajo mungese bipi sipas manualit mund te tregoje dicka komplet tjeter.Pra gjithshka varet nga modeli i madherbordit dhe tipi,versioni i biosit.
Nuk ka nje pergjigje te vetme dhe absolute ne keto raste.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 12-03-2010 mė 18:56
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Un kam pas rastin te provoj 2- 3 pc ti ndez pa ram dhe nuk kan bere beep fare , dhe kisha krijuar pershtypjen se POST nuk behet pa ram , ja e mesuam edhe nji gje tjeter.
Cfare i ndodh nje kompjuteri qe kur ndizet ventilatori i bllokut te ushqimit rrotullohet shum avash?
Keyboard not found .... press any key to continue!
Po qe ska mire nuk diskutohet por qe punon punon. Une kam pare 2 kompjutera qe nuk i punon fare ventilatori dhe punojne shume mire. Por kam pershtypjen se do i vije ngordhja me spjet bllokut te ushqimit se sa ne rastin kur e ka ventilatorin ne rregull.
Sa per debatin e krijuar me lart per beep e motherbordit jam dakort me rastin qe shpjegoi benseven11, qe varet nga lloi i biosit dhe tipi i motherbordit, por duke pare qe ai motherbord eshte asus dhe pak model i vjeter i vitit 2002 i bie qe te beje beep te 1 shkurter 2 te gjata dhe 1 te shkurter perseri kur ka mungese RAM-i dhe kjo gje perseritet.
Une e postova edhe me lart qe problemi im u zgjim vetem me heqjen e ndezjen e kompjuterit pa RAM dhe motherbordi beri keto beep qe permenda me lart. Pastaj vendosa RAM-in dhe cdo gje eci ne rregull.
Tashi vetem nje sygjerim mendoj se eshte me mire kur dikush thote nje gje gabim ta kundershtojme me argumenta me mire se sa me ironi. Sepse ne kete forum edhe mua me kane ndodhur te me kundershtojne me ironi dhe jo me argumenta.
Gjithe te mira te gjitheve
have a little faith!!!
Formatova kompjuterin tim nga windows vista ne winsows xp2 por nuk po gjej driverat e grafikes per xp se ato te windows vista nuk mi njeh. A mundet te kete drivera per xp dhe si mund ti gjej ato. driverat me lexojne Standard VGA Graphics Adapter
Krijoni Kontakt