Close
Faqja 51 prej 106 FillimFillim ... 41495051525361101 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 501 deri 510 prej 1055
    i/e regjistruar Maska e eno84
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Postime
    190
    faleminderit te gjitheve per pergjigjet.

Ardi, problemi eshte qe nga ky PC duhet te dalin 6 sinjale te ndryshme dhe ne ekranin e nje TV LCD psh, duhet te shfaqet vetem teksti jo komplet desktopi i PC. Pra tek LCD 1 une te shfaq fjala vjen Orari i autobusve, tek LCD 2 ai i avionve e keshtu me rradhe... Duhet te jete pak as hume nese e ke parasysh si tek pikat e eurollotove, por ne ndryshim nga kjo qe ai nxjerr sinjal per nje monitor TV, mua me duhet te nxjer 6 sinjale te ndryshme per keto LCD. Mbase nevojitet dhe nje soft specifik. Flm.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ajo varet nga menyra se si ti do ti nxjeresh keto njoftime. Une kam bere nje aplikim te tille para nja 2 vjetesh ne nje tip restoranti fast food/Pizza me 10 monitore ku ata jepnin menyne e dites me grafika etj etj po ai sistem varej nga softi qe kishin per menyne edhe i gjithe sistemi mos gabohem ne ate kohe kushtoi afersisht ne $45000 po ti nese keto orare i ke statike mund ti besh me file te ndryshme powerpoint ose grafika qe ti shfaqesh fullscreen nuk e di nese ekziston nje soft per kete pune. qe ekziston ajo dihet sepse e perdorin neper stacjonet e autobuzeve anembane USA po qe te jete i hapur per shitje apo falas nuk e di. Ajo eshte cka te duhet ty nga ana hardwerike persa i perket soft nuk di provo te kerkosh ne google njehere

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e eno84
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Postime
    190
    Faleminderit per pergjigjet Ardi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2008
    Postime
    14

Exclamation Problem me kartėn grafike dhe monitorin!

Tung shoke,

me eshte paraqitur nje problem keto dite
    Me pare kam pasur nje lcd monitor Philips 170C6FS (17'' me 8MS) ndersa tash e kam mare nje Asus VW193D-B (19'' me 5MS), gartela grafike ime eshte Ati Radeon X1550 512MB / Super DDR2 / 128Bit, perdori Win Vista Ultimate (aero)

Problemi eshte ky, "refreshi" i fotografise behet paksa me vone, krahasuar me monitorin e meparshem qe kam pasur me 8MS, tek ky i riu me 5MS psh. kur e nderoj dritaren nga e ereta ne nje dritare te ndriteshme verehen disa vija te refreshit (nuk e di sa jam i kjart) ose kur e bej minimize nje dritare tek vista (ne aero) me pare eshte bere super por tash duke u ulur dritarja poshte verehen disa vija gjersa ulet dritarja poshte! Do te thote kur eshte ne pyjte kalimi nga fotografia e eret ne ate te ndriteshme dhe shpejtesia (ne lorja sidomos) ky monitor me jep perfomansa me te dobeta se aj i kaluari! Te gjitha driverat i kam instaluar! Kur e kyqi monitorin e vjeter me Philips-in 17" me 8MS punon perfect ndersa me kete jo edhe aq

Ku eshte problemi munde te me ndihmoj njeri

Linku i monitorit:
    Kodi:
    http://www.asus.com/products.aspx?l1=10&l2=87&l3=545&l4=0&model=2119&modelmenu=1

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ti ke nderruar vetem monitorin apo edhe skeden grafike?
    Sepse mua me duket si problem mungese e pershpejtimit grafik(graphic acceleration), pra e thene ndryshe mungese e driverit te skedes grafike dhe per kete ato efektet qe ke pare ti, refreshi i ngadalte dhe shfaqja e vizave qe ne fakt eshte pasoje e vizatimit te ngadalte.

Pothuajse me siguri eshte nje problem driveri, ose ne te kundert kontrollo ne opcionet e grafikes se mos ke dizaktivizuar (ose eshte dizaktivizuar vetiu me monitorin e ri) pershpejtimi hardware i grafikes. Kete mund ta shohesh duke shkuar tek Desktop, shtyp tastin e djathte te mousit dhe nga menuja qe shfaqet zgjidh "Properties" ose "Proprietą" ose ekuivalenten ne ndonje gjuhe tjeter. Aty shko tek "Settings"(Impostazioni) e me pas tek butoni "Advanced"(Avanzato) ku ke opcionet e refreshit te monitorit, pershpejtimit grafik etj etj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2008
    Postime
    14
    Nuk po ma mer mendja qe eshte problemi tek driverat ose konfigurimi!
    Driverin me te ri e kam te instaluar ATI™ Catalyst Software Suite 8.8, rezulucioni eshte 1440x900 ne 75Hz, e kam provuar edhe me rezulucionin me te dobet te mundeshem dhe me 60Hz por prap i njejti problem! Nuk po ma mer mendja qe kartela grafike nuk mundet me perkrah aq sa kerkon ky monitor sepse nuk eshte edhe e keqe grafika! Ndonje sygjerim tjeter a keni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2008
    Postime
    14
    Gjithashtu harova ta ceki se e kam provuar edhe ne nje kompjuter tjeter i cili posedon nje kartel grafike Intel GMA 950 te integruar 224MB edhe tek ky kompjuter e kam te njejtin problem!
    Shtrohet pytja! Kartela grafike nuk po ka fuqi ta perkah kete monitor me 5ms, monitori eshte ne defekt apo thjesht keto jon perfomansat e keti monitori dhe nuk munde te ofroj perfomnsa me te mira! (cka nuk po ma mer mendja)

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Pyetja eshte a ke instaluar ndonje driver per kete monitor?
    Te menuja e monitorit mos perdor asus splendid,po normal mode.
    Te menuja ne monitor,ule gama ne 0 dhe mbaj ndricimin jo shume lart.
    Nqs gama eshte ne nivel mesatar ose me shume deri ne maximum,kjo krijon shume ngarkese per karten grafike dhe procesorin,e sforcon shume dhe krijon
    shanse per gabime nga karta ne procesim(vijat).
    Hiq dhe rivendos kabllin mbrapa pc te kartes grafike dhe monitorit,pra dy konektoret hiqi i rivendos dhe shtrengon mire.Kablli qe perdor cfare eshte?Tip VGA?DVI?apo HDMI?
    Procesori ne kompjuter sa shpejtesi ka ne GHZ?Po memorja ram ne kompjuter sa eshte?
    Te manaxheri i pajisjeve klik te + para monitor.Cfare shikon aty,a sheh Filips monitor driver.Nqs shef duhet bere klik i djathte dhe hequr ai drajver.Tek monitor ne manaxherin e pajisjeve duhet te kete te listuar vetem nje drajver dhe jo dy.
    Duhet pastruar regjistry i windowsit nga celesa te ngelur te monitorit filips.(nqs i ke instaluar me disk ndonje drajver monitorit filips).
    Shiko dhe hardware akseleratorin qe te jete ne maksimum.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2008
    Postime
    14
    Tek Device Manageri monitorin e ka njoftur si Generic PnP Monitor dhe jo si Asus, ndersa sa i perket karakteristikave te kompjuterit jan keto:
    intel pentium D 925 3GHz 4MB
    3GB Kingston DDR2 667MHz

Kabllin qe perdori eshte VGA sepse ky eshte i vetmi opsion tek monitori ndersa ne kartel grafike e kam te konektuar ne DVI permes konverterit (sot e provova e qita ne DVI se deri tash ka qene ne VGA, me interesoj mos ka ndonje ndryshim por jo).

E ktheva ne normal mode tash eshte me mir sidomos tek ndryshimi i fotografis nga e erta ne te ndritshmen por ne kete mode kjartesia e shkronjave dhe ngjyrat nuk duken edhe aq mire, shtrohet pytja pse ateher vetem ne normal mode po bene me mire! perse egzistojn mode-t tjera!
    Drivera per monitor nuk kom mujt me gjet as ne faqen zyrtare te ASUS-it!
    Ne qoftese nderohet kartela grafike dhe mar nje me te mir psh ndonje GF8600 a do te permisohej ky prob. apo?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga apoca!ypse : 06-09-2008 mė 13:53

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Sma mer mendja qe asus 19 inch te kete vete vga une jam shume I kenaqur nga asus me pare kam pasur dy 19inch e para nja 3 muajsh I ndrova ne 2 22inch edhe kam ngelur shume I kenaqur shif properties te monitorit ne catalyst jo properties te kartes po te bete monitorit shif nese e njef si asus .... edhe nje kolegu im ne zyren e tij ka nje setup me 4 monitora asus 22 inch edhe nje lcd screen 42 inch (sa gje e mire te jesh shef departamenti) me 2 GeF8600 me procesor amd phenom 8gb ram edhe ai nuk ka asnje problem. Duhet te jete ose konfigurim I monitorit ose monitori me difekt.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •