Pershendetje te gjitheve! A di te me thote ndonjeri si mund ta lidh komp ( desktop ) me televizorin. Cfare kabllosh duhen dhe a duhet ndonje konfigurim i komp. Faleminderit
Pershendetje te gjitheve! A di te me thote ndonjeri si mund ta lidh komp ( desktop ) me televizorin. Cfare kabllosh duhen dhe a duhet ndonje konfigurim i komp. Faleminderit
Te duhet nje Video Carte jo Graphic carte qe te kete nje nga keto dalje AV-out SVideo - out HDMI-Out edhe ne baze te tyre do maresh e cabllot speifike. nese kompjuteri kuk ka asnje nga keto atehere te duhet te blesh carten qe ka keto dalje edhe kabllot por ama nese TV pranon vetem V-in atehere mos mer carte qe ka S-Video-out mundohu ti perpuqesh me njera tjetren
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
S-Video me sa di une qe e kam provuar vet sherben vetem per te trasmetuar video nga PC ne TV .
Ndersa per sa i perket atij shokut qe ka hapur temen , mund ta lidhi pa problem TV te PC me ane te S-Video sepse GeForce 5500 qe paska ai e ka kete funksion..
Siē thash me siper S-Video sherben per te trasmetuar vetem video nga PC ne TV dhe jo te kunderten.
Por megjithate duhet edhe skart.
Unė pėrdor njė Sony Vaio qė 10 muaj prej sė mė ėshtė djegur ndriquesi i ekranit dhe nuk kam mundur ti gjejė njė tjetėr nė vendin tonė. Mund tė mė tregoni si ėshtė shkaktuar kjo?
Laptopi ka karakteristika tė mira dhe punon shumė shpejt pur nė mėnyrė tė errėt.
Karakteristikat e tij janė:
Sony Vaio vgn-n11m_w
Processor: Intel Core Duo 1.60Ghz
HDD: 80GB
RAM: 512MB
VGA: 128MB
Monitor: 15.4
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mbreti_ILI : 07-01-2008 mė 14:54
Pėr t'i njohur tė tjerėt
mė parė ,duhet ta njohėsh vehten.
Pershendetje
Papritur me ndodhi dicka e cuditcme.
Ikonat nuk me shfaqen me. Dalin te gjitha me shenjen Unkown Icon.
Kjo me ndodhi pasi instalova ESET Smart Security.
Po bashkangjis nje screenshot per me teper detaje.
A mund tme ndihmoje njeri duke thene cfare mund te kete ndodhur ?
Te duhet nje pajisje,inverter ekrani.Duhet te kene pjese per shitje te dyqani ku e ke blere.Kjo pjese ndodhet mbrapa xhamit te ekranit lart ne qoshen majtas ose djathtas dhe demtohet nga temperatura.Me sa duket nxehet me shume se sa duhet.
Provo te rindezesh laptopin.Ne mometin e ndezjes mbaj shtyp butonin F8 dhe te futesh ne Safe mode.A ka drite ekrani?Nqs po, atehere ke problem me windowsin.Aty perdor sistem restore ose funksionin perdor konfiguracionin me te mire te fundit"Use last known good configuration".Provo te lidhesh laptopin me nje monitor tjeter.Nqs perseri nuk nxjerr figure ne monitorin tjeter,atehere duhet ri instaluar windowsi nga CD-ja.Nqs perseri pas instalimit te windowsit perseri ekrani shkon i zi,duhet jete problem me memorjen Ram difektoze,ose video karten e laptopit.
Kam nje kompjuter desktop me parametra ne pergjithesi te mire, por karten grafike e ka 128. Gjithsesi, edhe shume lojera te cilat kerkojne nje karte grafike 128 nuk me hapen. Problemi qe ato nxjerrin ka te beje dicka me "shaders", ku me thote se duhet nje version me i avancuar.
Do t ju lutesha eksperteve nese mund te ma shtjellojne ne menyre me pak teknike se cfare eshte ky problem dhe te me japin nje keshille se c duhet te bej. Psh nese zgjidhja e vetme eshte te blej nje tjeter karte grafike, c specifika duhet te kete ajo.
Pratolini
Une kam nje acer Travel mate 240, dhe deri para pak ditesh funksiononte per mrekulli, por dje kur e ndeza ne ekran nuk shihej asgje dhe ishte erresire totale. e lidha me nje ekran te jashtem dhe gjithcka funksiononte per mrekulli. Mesa lexova nga lart do jete problem i backlight. Une jetoj ne tirane. A di ndokush se ku mund ta riparoj, pasi tek infosoft nuk e benin kete?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 13-01-2008 mė 11:03
Per ate model qe ke backlight inverteri nuk hiqet qe te zevendesohet pasi eshte pjese e integruar e ekranit.Te duhet ta heqesh ekranin komplet.Te duhet te blesh ekran qe eshte shtrenjte.Me mire shiko per ndonje laptop si ai qe ke ne Ebay me cmim te lire.Mund ti besh zevendesim ekranit.Ose laptopit qe mund te blesh ne ebay, e hap dhe i fut hard drajverin qe ke te laptopi i prishur.Eshte me e lehte.Laptopin me ekran te prishur e shet ne ebay per pjese.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 12-01-2008 mė 00:33
Krijoni Kontakt