Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28
    i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729

Traditat qe duhet t'i zhdukim

Nje nga traditat me te keqija qe na ka mbetur akoma ne Kosove eshte shoqerimi apo percjellja e femrave (nga nje anetar mashkull i familjes) kur dalin jashte shtepie.

Kjo eshte nje tradite ose rregull qe na e kane sjellur Turqit me fene Islame dhe tani eshte koha qe kjo tradite te zhduket sepse sot nuk eshte me rrezik per nje femer te dale e vetme.
    Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Na ben nje nder o prizrenas, zhduku me mir ti.

i/e regjistruar Maska e toni54
    Anėtarėsuar
    25-02-2010
    Postime
    3,776
    mire e ke prizerenas te kuptoj shume mire kjo eshte akoma po ka disa qe jane edhe tjera...

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Citim Postuar mė parė nga toni54 Lexo Postimin
    mire e ke prizerenas te kuptoj shume mire kjo eshte akoma po ka disa qe jane edhe tjera...
    po pra ka edhe shume te tjera prandaj ju ftoj qe ti diskutojme ketu te gjitha ato tradita qe jane negative dhe qe duhet t'i zhdukim!

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Citim Postuar mė parė nga figaro Lexo Postimin
    Na ben nje nder o prizrenas, zhduku me mir ti.
    jo shoku une nuk zhdukem lehte sepse une e kam leshuar gjermanine (ku kam mundur te kem nje jete me te mire) per vendin tim dhe une bashke me shoket e mi nuk do t'i lejojme kurre te zhvillohen ne trojet tona traditat turko/arabe por do t'i zhdukim ato dhe do ta drejtojme kosoven kah unioni evropian.

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anėtarėsuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Prizrenasi,

nuk ėshtė vetėm kjo njė traditė qė duhet tė zhduket, por ka edhe plot tė tjera.
    Siē janė: hakmarrja, gjuajtja me armė nė dasėm, tė bėsh 11 vajza pėr njė djalė, martesat e detyruara, padrejtėsitė qė i bėhen femrės (sidomos nėse divorcohet ose mbetet vejushkė) e plot e plot tė tjera.

Ēuditėrisht, njėrėzit qė ende po mundohen ti mbajnė kėto tradita, arsyetohen se "ėshtė tradita jonė, nuk duhet ta harrojmė, se ashtu kanė bėrė gjyshirit tanė", ndėrsa e thon kėtė tė veshur me xhinse (jo me tirēe), flokėt me xhel (jo me kėsul tė bardhė), nė banesėn nė qytet (jo nė kullėn nė mal). D.m.th. vetėm ato tradita qė u shkojnė pėr qefi. Hellooo, jetojmė nė mileniumin e ri!

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Citim Postuar mė parė nga Vidasusi Lexo Postimin
    Prizrenasi,

nuk ėshtė vetėm kjo njė traditė qė duhet tė zhduket, por ka edhe plot tė tjera.
    Siē janė: hakmarrja, gjuajtja me armė nė dasėm, tė bėsh 11 vajza pėr njė djalė, martesat e detyruara, padrejtėsitė qė i bėhen femrės (sidomos nėse divorcohet ose mbetet vejushkė) e plot e plot tė tjera.

Ēuditėrisht, njėrėzit qė ende po mundohen ti mbajnė kėto tradita, arsyetohen se "ėshtė tradita jonė, nuk duhet ta harrojmė, se ashtu kanė bėrė gjyshirit tanė", ndėrsa e thon kėtė tė veshur me xhinse (jo me tirēe), flokėt me xhel (jo me kėsul tė bardhė), nė banesėn nė qytet (jo nė kullėn nė mal). D.m.th. vetėm ato tradita qė u shkojnė pėr qefi. Hellooo, jetojmė nė mileniumin e ri!
    pajtohem plotesisht.

te gjitha keto tradita jane te keqija.

por cfare duhet te bejme ne dhe gjeneratat e reja eshte se duhet t'i kundershtojme keto tradita e sidomos femrat duhet t'i kerkojne te drejtat e tyre me kembengulje dhe pa frike.

e nese ne keto raste ato keqtrajtohen fizikisht p.sh. duhet t'i lajmerojne rastet ne polici pa u merakosur se cfare do te thone njerezit tjere sepse pikerisht keto fjalet dhe kritikat e njerezve perreth na kane lene mbrapa neve.

shumica e njerezve ne trojet tona kane qejf shume te kritikojne e edhe te shpifin por ne duhet t'i injorojme njerezit e tille sepse ata jane te papermiresueshem dhe nuk e meritojne vemendjen tone.

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anėtarėsuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Prizrenasi,

fillimisht, duhet tė bėjmė mu atė qė thua edhe ti: tė injorojmė fjalėt e hallkut, sepse shqiptarėt si shumė po jetojnė pėr hallkun, pėr kojshinė. Shumė, AMA SHUMĖ, po ndikohemi nga tė tjerėt: ēdo thonė, ēdo mendojnė. Le tė flasin, ēudia mė e madhe tre ditė zgjatė.
    Por jo, ne s'mundemi.

Prandaj duhet njėherė tė nisim tė mos interesohemi se ēka flasin tė tjerėt. Pastaj, tė nisim ti marrim nė dorė ca tė drejta (rasti me femrat). Nėse njė herė nuk thua stop, nuk do ndalet.

Tani mu kujtuan edhe ca tradita qė duhet zhdukur:
    - 5 kilogram ar pėr nusen, qė tė plas kojshia.
    - 1000 vetė nė dasėm, qė ta dinė se kam para.
    - tė hudh 1000 dollar te muzika, qė ta dinė se s'jam dorėshtėngruar.

:-D

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Citim Postuar mė parė nga Vidasusi Lexo Postimin

Tani mu kujtuan edhe ca tradita qė duhet zhdukur:
    - 5 kilogram ar pėr nusen, qė tė plas kojshia.
    - 1000 vetė nė dasėm, qė ta dinė se kam para.
    - tė hudh 1000 dollar te muzika, qė ta dinė se s'jam dorėshtėngruar.

:-D
    ha ha ha.

shum mir ke thene njeri.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar mė parė nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    jo shoku une nuk zhdukem lehte sepse une e kam leshuar gjermanine (ku kam mundur te kem nje jete me te mire) per vendin tim dhe une bashke me shoket e mi nuk do t'i lejojme kurre te zhvillohen ne trojet tona traditat turko/arabe por do t'i zhdukim ato dhe do ta drejtojme kosoven kah unioni evropian.
    Po s'eshte dashur shokut ta leshosh Gjermanin per nje shtet me tradita te kqija (sipas teje). Kosova s'behet dot Gjermani, Portugali, Greqi, Poloni apo ndonje shtet tjeter Evropjan !

E din pse kosova ka mbetur e mbrapambetun ? Sepse ka shume njerez si ti !
    Morali eshte virtyt i lart per ate qe din, dhe kupton. Ti, n'tybe ne ditsh se c'eshte morali!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •