Close
Faqja 3 prej 17 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 169
    Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Jo une kur ju shoh qe ne ritualet e juaja ktheni koken majtas e djathtas, me kujtohet ajo kenga 'Alo Alo Ambulanca'... them se keta jane manipuluar tejmase nga feja dhe iu ka ikur krejt logjika nga koka.

Ju nuk e shihni se cfare injorance ju kane lene arabet, fatkeqesisht, cifta si ti jeni shume te verber. Nje person qe ju sheh nga kendveshtrimi tjeter kjo cka po beni ju nuk ka kurrfare logjike. Neve Allahu na thote t'i pyesim myslimanet nese s'ua kuptojme fene.
    Problemi yt mor djal esht .......... as ti vet nuk e din. Pse nuk ja ban vetes ni pytje pse Jezusi si zot u ul nje gjunj per ti u lutur zotit te tij !!! a nuk mundi edhe tu nejt me bo at lutje, kur ta kthejsh ket pergjigje nisja neve muslimanve pytnani .
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Shume e nderuara dhe e respektuarja, shoqja Ganimet.

Ma cito nje Hadith ku thuhet se Muhamedin e mesoi 'xhebraili' qe te falet, ose nje ajet ne Kuran.

4 shkolla?!, keto s'permenden ne Hadithe (sa e di une) dhe as Muhamedi kurre ska folur se ekzistojne 4 shkolla per me interpretu fene apo ligjet e fese, dhe as Kurani nuk permend se ekzistojne keto 4 shkolla?! A qe keni bo ju reforma vet e keni bere interpretime vet une skam cka ju them, vec ju uroj pune te mbare.

Krishteret zakonish mbyllin syte kur te luten, qe te fokusohen me mendjen e tyre tek Perendia, por nuk d.m.th. se kjo eshte ritual.
    Ketu e ke mire mesia4ever, nuk e luan as topi. Por ja qe nganjeher edhe ti i kupton me mire sesa vet ata qe thirren musliman.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Hadithet jane te shumta ne Buhari i ke, sa te duash, kerkoni dhe do ti gjeni.

Ne Buhari e ke ku thuhet: "Nje dite i derguari i Allahut u fal para neve dhe pasi e perfundoi namazin na tha: "Faluni ashtu sic me shihni se une jam duke u falur."

Urdher nga ai, e urdheri eshte obligim, dhe ky eshte namazi i pranuar, ashtu sic eshte pare ai duke u falur te falemi, nese deshirojm te na pranohet namazi.

mesia4ever, feja juaj nese ska regulla, dhe kujt te doje mund tja fuse si te doje, ne fene tone i nderuar ka rregulla, vepra e pranuar eshte ashtu sic thote profeti, e jo si ti kujtohet ndonje sharllatani, e te behet feja lamsh, ashtu sic e keni bere fene tuaj!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Ketu e ke mire mesia4ever, nuk e luan as topi. Por ja qe nganjeher edhe ti i kupton me mire sesa vet ata qe thirren musliman.
    Vallahin esht e kot me juve.Pejgameri simbas transmetimeve te sehabve i esht then nga Allahu i madhrishem ...O Ebul Kasem, ti je nji thirres e a mos po don me vra veten se ata nuk besojn.Pra nga kjo kuptojm se ata qe si binden kuranit famlart do jen prej lendve te zjarrit ne gjehnem(MUHAMEDI A.S ISHTE VETEM THIRRES NE FEN E KRIJUESIT TE MADHRISHEM ALLAHUT FUQI PLOT.Po te kishe ti pak njohuri dhe ky mesia ,qe sben gje tjeter veq ngarkon shpirtin me mekate.Lecoje ne fleten e 13 te kuranit e ke kte qe e konteston Mesia dhe ti qe e mbeshtet.Per ti dhen spjegim llogjikes suaj te mbrapsht vetem nji shembull te shkurt e te kjart.Nese juve ju vje nji musafir a do ndiesh e obliguar ta ngritesh pak nga vendi e ta pershendesesh ose erdh musafiri dhe hajt nji zdravo a dobro jutro mama.
    Prandaj duhet menduar serjozisht kure gjendemi para Allahut.
    Druaj se po bej mekat ndaj vetes sime qe mundohem ti udhzoi te devijuarit.
    Si thot mesia pershendetja mjaftoka veq me dor,mjaftoka veq me ze,mjaftoka veq me nji leter te shkruar mir mengjesi nėne,Kto jon nji shembull qe ty dhe Mesis te mjaftonte te mos beni pytje kalamajsh.
    O mesi po ta them serjozisht ti je ne humbje pore bej kujdes ndaj shpirtit tuaj.Ka shum njerz jo besimtar pore Ti sikur na del nga ata qe gjithqka din per GAJBIN (fsheten)prandaj te pakten edhe nese nuk beso mos mer shok pas teje se do pergjigjesh edhe per ta.
    Besimtari i sinqert simbas shum haditheve shperblehet per ata qe thirrin dhe pergjigjen ne pun te dobishme.Aman te pakten mos i thirre te shoqrojn ne lendet e zjarrit te Xhehnemit.
    Shnet ty dhe mesis dhe Zoti ju udhzoft.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Vallahin esht e kot me juve.Pejgameri simbas transmetimeve te sehabve i esht then nga Allahu i madhrishem ...O Ebul Kasem, ti je nji thirres e a mos po don me vra veten se ata nuk besojn.Pra nga kjo kuptojm se ata qe si binden kuranit famlart do jen prej lendve te zjarrit ne gjehnem(MUHAMEDI A.S ISHTE VETEM THIRRES NE FEN E KRIJUESIT TE MADHRISHEM ALLAHUT FUQI PLOT.Po te kishe ti pak njohuri dhe ky mesia ,qe sben gje tjeter veq ngarkon shpirtin me mekate.Lecoje ne fleten e 13 te kuranit e ke kte qe e konteston Mesia dhe ti qe e mbeshtet.Per ti dhen spjegim llogjikes suaj te mbrapsht vetem nji shembull te shkurt e te kjart.Nese juve ju vje nji musafir a do ndiesh e obliguar ta ngritesh pak nga vendi e ta pershendesesh ose erdh musafiri dhe hajt nji zdravo a dobro jutro mama.
    Prandaj duhet menduar serjozisht kure gjendemi para Allahut.
    Druaj se po bej mekat ndaj vetes sime qe mundohem ti udhzoi te devijuarit.
    Si thot mesia pershendetja mjaftoka veq me dor,mjaftoka veq me ze,mjaftoka veq me nji leter te shkruar mir mengjesi nėne,Kto jon nji shembull qe ty dhe Mesis te mjaftonte te mos beni pytje kalamajsh.
    O mesi po ta them serjozisht ti je ne humbje pore bej kujdes ndaj shpirtit tuaj.Ka shum njerz jo besimtar pore Ti sikur na del nga ata qe gjithqka din per GAJBIN (fsheten)prandaj te pakten edhe nese nuk beso mos mer shok pas teje se do pergjigjesh edhe per ta.
    Besimtari i sinqert simbas shum haditheve shperblehet per ata qe thirrin dhe pergjigjen ne pun te dobishme.Aman te pakten mos i thirre te shoqrojn ne lendet e zjarrit te Xhehnemit.
    Shnet ty dhe mesis dhe Zoti ju udhzoft.
    Pershendetje ganimet,

une jam mysliman, praktikoj islamin ashtu siq duhet, andaj kujdes kur me drejtohesh.

Une citova mesia4ever, dhe ajo vlene vetem per ate pjese ku e kam cituar ate. Dhe, perseri e mbaj ate mendim, se ajo cfare thote mesia4ever ne ate pjese ku kam cituar, qendron shum, dhe nese ke argument ta deshmosh te kunderten, ateher vetem urdhero.

Te pershendes.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Pershendetje ganimet,

une jam mysliman, praktikoj islamin ashtu siq duhet, andaj kujdes kur me drejtohesh.

Une citova mesia4ever, dhe ajo vlene vetem per ate pjese ku e kam cituar ate. Dhe, perseri e mbaj ate mendim, se ajo cfare thote mesia4ever ne ate pjese ku kam cituar, qendron shum, dhe nese ke argument ta deshmosh te kunderten, ateher vetem urdhero.

Te pershendes.
    Nese e ke per qellim pjeset ku thote se Xhibrili se ka mesuar Muhammedin si te falet, dhe pajtohesh me kete ateher punen e ke rrezik, sepse cdo gje te kesaj feje Xhibrili ja ka mesu Muhammedit a.s., sidomos namazin.

E ke ne Buhari plot hadithe per kete ceshtje, madje edhe per kohet e namazit, hadithi i njohur qe nje dite ka ardh Xhibrili dhe i ka thene te falet ne fillim te sabahut, ne fillim te kohes se drekes, ne fillim te kohes se ikindis, ne fillim te akshamit dhe ne fillim te jacise, pastaj te nesermen i ka ardh ne fund te kohes se sabahut, ne fund te kohes se drekes, ne fund te kohes se ikindis dhe ne fund te akshamit dhe jacise, dhe i ka thane: Ne mes ketyre kohese eshte koha e namazit tuaj.

Poashtu hadithin ne Buhari ku thote Pejgamberi a.s. duke na urdheruar neve: "Faluni ashtu sic me shihni mua duke u falur."

Allahu thote: "Ju e kishit shembullin me te mire tek i Derguari i Allahut."

Pra, ne kete nese pajtohesh problem.

A nese e ke per 4 shkollat, po eshte e vertete se nuk ceken ne hadithe, mirepo 4 shkollat jane mendimet e 4 dijetareve me te medhej, te cilat jane ruajtur dhe shumica prej tyre kane te bejn me ceshtje "ixhtihadike", nese e din se per cka jam tu fol, pra ceshtjet qe kane nevoje pak ma thell me i analizu argumentet per ta kuptuar dispoziten.

Mirepo edhe keto shkolla kane baze ne Kuran, sepse Allahu thote: "Pyetni ata qe dijn ne qoftese ju nuk dini." Pra na ka treguar Zoti i madh qe ti pyesim dijetaret.

Pra, ai musliman qe nuk eshte dijetar dhe smundet vet ti nxjerr dispozitat ai e ka obligim qe ta pyes ate qe dine.

Pra ke kujdes kur te flasesh dicka, sepse per cdo gje meresh ne llogari.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Nese e ke per qellim pjeset ku thote se Xhibrili se ka mesuar Muhammedin si te falet, dhe pajtohesh me kete ateher punen e ke rrezik, sepse cdo gje te kesaj feje Xhibrili ja ka mesu Muhammedit a.s., sidomos namazin.

E ke ne Buhari plot hadithe per kete ceshtje, madje edhe per kohet e namazit, hadithi i njohur qe nje dite ka ardh Xhibrili dhe i ka thene te falet ne fillim te sabahut, ne fillim te kohes se drekes, ne fillim te kohes se ikindis, ne fillim te akshamit dhe ne fillim te jacise, pastaj te nesermen i ka ardh ne fund te kohes se sabahut, ne fund te kohes se drekes, ne fund te kohes se ikindis dhe ne fund te akshamit dhe jacise, dhe i ka thane: Ne mes ketyre kohese eshte koha e namazit tuaj.
    Nuk ka nevoj te argumentohet me hadithe vaktet e faljes se namazit, kur nje gje te tille na e meson Kurani, apo nuk e ke verejtur nje gje te tille?

Namazi i Sabahut 11:114, 24:58,
    Namazi i Drekes 17:78, 30:18,
    Namazi i Ikindise 2:238,
    Namazi i Akshamit 11:114,
    Namazi i Jacise 24:58.

Pra, kujdes edhe ti kur flet, se ajo cfare ke shkruar, ka nje peshe te madhe, sidomos per ata qe mendojne se jane dijetare dhe mundohen te ua mesojne fene te tjereve.

te pershendes.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Nuk ka nevoj te argumentohet me hadithe vaktet e faljes se namazit, kur nje gje te tille na e meson Kurani, apo nuk e ke verejtur nje gje te tille?

Namazi i Sabahut 11:114, 24:58,
    Namazi i Drekes 17:78, 30:18,
    Namazi i Ikindise 2:238,
    Namazi i Akshamit 11:114,
    Namazi i Jacise 24:58.

Pra, kujdes edhe ti kur flet, se ajo cfare ke shkruar, ka nje peshe te madhe, sidomos per ata qe mendojne se jane dijetare dhe mundohen te ua mesojne fene te tjereve.

te pershendes.
    Sa bukur, pse sja tregove keto mesias, po na i tregon neve muslimaneve qe besojm ne Kuran. Mos e ndro kahjen e temes e ta kthejsh atje ku deshiron ti ta dergosh. Sepse ate teme e kemi kryer qe moti! Edhe me te thane te drejten, me ty sme pelqen muhabeti. Vazhdoje me mesian se shume mire u shkojke pajtimi.

Hadithet ishin per tju treguar se xhibrili e ka mesuar edhe keshtu edhe ashtu, edhe fjalet e Kuranit ja ka mesuar nga Zoti, po edhe praktikisht formen e namazit e cdo gje tjeter.

Po kalofsh mire, se me ty i kam kry te gjitha muhabetet!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IslamInfo : 28-08-2011 mė 18:31

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Sa bukur, pse sja tregove keto mesias, po na i tregon neve muslimaneve qe besojm ne Kuran. Mos e ndro kahjen e temes e ta kthejsh atje ku deshiron ti ta dergosh. Sepse ate teme e kemi kryer qe moti! .
    Mos u mundo tash te na shitesh mend, e tregove veten qe edhe gjerat elementare te islamit i merr nga hadithet e jo nga Kurani, tash mundohohesh ti balancosh gjerat.

Edhe me te thane te drejten, me ty sme pelqen muhabeti. Vazhdoje me mesian se shume mire u shkojke pajtimi
    Pse me citove atehere? Une as qe pata ndermend te replikoj me ty

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Shume bukur kalofsh mire! Repliken e bera per te tregu se pajtimi yt me mesian ta rrezikon fene tende. Kaq. Zoti te udhezoft! Edhe me as mos me repliko kur ne jeten tende as une se kam nijet me te repliku kur ne jeten time.

Faqja 3 prej 17 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •