Nje sqarim te vogel islaminfo,
tek nenforumi mysliman , m'u fshine te gjitha postimet nga i famshmi moderator , dhe nuk e di se a arrtite t'i lexosh positimet,megjithate nqs e justifikon me te vertete pseudonimin informacion mbi islamin(islaminfo) atehere ktheju pergjigje me fuqine e argumenteve te tua te gjitha pikave qe solla une te mbeshtetura vetem ne ajete Kuranore ne lidhje me shehadetin (deshmine)
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
Une e kuptoj!
Ndersa ti the se dalloheshit nga jahudite persa i perket idhujtarise e une te pyeta se ne ēfare menyre dalloni!!! Ji pak me i kujdesshem kur shkruan!!
Po, une e di! Zakonisht me adhurim nenkuptohet prirja per te madheruar, levduar, ngritur,mrekulluar, mveshur me veti te mbinatyrshme, falur apo lutur nje personi, nje sendi, nje imazhi apo thjesht nje entiteti te imagjinuar!!Ti a e di domethenien e fjales adhurim??
Nuk po diskutojme ketu nese me pengon mua apo jo, mos iu vidh pyetjes!!Pyetja eshte nese te qenit "vetem njeri dhe profet" e ben te denje emrin e Muhamedit te permendet krahas atij te Allahut!Po nese permendet ne deshmine e islamit cka te pengon ty?
Ta solla me siper domethenjen e fjales "adhurim" dhe tashi ti vazhdon te jesh i mendimit se nuk e adhuroni Muhamedin??Sjellma ti dhe ben krahasime. Sepse ti po e perdor si argument. Shikoje ti pse une.
Ti akoma nuk i je pergjigjur pyetjes time e vazhdon t'i vidhesh!! Po ta bej ne nje menyre me te qarte: A ka vlere shehadeti nese nuk permendet emri i Muhamedit, po apo jo???!!!Po nese deshiron te behesh musliman patjeter ta pranosh ate si Profet. Domethenien masi e dike edhe vet, te ngelet vetem te argumentosh se cfar adhurimi po sheh aty?
Nuk eshte argumet te thuash vetem "nuk eshte e vertete" e nuk eshte e mbare te quash shpifje diēka pa e provuar!!Shpifja jote eshte kjo: Na the se e adhurojm Muhamedin. Ku ne debat kur dikush te thote se kjo nuk eshte e vertete, ose e pranon argumentin e tij ose e argumenton te kunderten. Tjeter rugedalje, nuk ke.
Argumentin tim e ke perpara syve, o mysliman: A ka vlere shehadeti nese nuk permendet emri i Muhamedit, po apo jo???!!!Jo mendimi im, po per te qene musliman duhet ta pranosh ate si Profet te fundit, nese se pranon ateher nuk je, sepse e pergenjeshtron fjalen e Allahut!
Edhe mjaft me me pyetje po argumentoje qendrimin tend.
Dokrra...nje filozof mund te debatoje me cilindo te cilesdo lemije qofte.....e ti prape po kerkon kthina per t'u fshehur! Kemi nje pike debati qe ti po e anashkalon, duke i ardhur ndesh rregullave qe vete vure!!C'rendesi ka se ciles fčje i perkas kur ne po debatojme per vetem nje formule dogamatike islame??!!Edhe te thash edhe njeher.
Pika e pare qe e ceka eshte qe ai te jete i asaj lemie. Ti neqoftese nuk me tregon se cfar religjioni perkrah dhe ne menyre anonime mundohesh vec me kercye pa ndonje ritm ketu dhe sa here qe te ze ngusht me bombardon me pyetje. Ske nevoje te pyetesh po argumentoje qendrimin tend nese je i forte ne ate qe po e thua.
Kuptoj se si teolog s'qenke kerrkund, por si gjuhetar edhe me keq!!Ku e nxorre fjalen "adhurohet" nga formula harape?? Ky eshte shqiperimi qe i ben ti formules duke i shtuar fjale te tjera qe s'perfshihen ne origjinal!! Asnje harap nuk te te vinte shenjen e barazimit midis "La ilahe" dhe "LA MEABUDE BI HAKKIN" e kjo tregon vetem se sa i "pandryshueshem" eshte Islami.......sidoqofte, edhe nga ana teologjike, kjo eshte nje blasfemi!! Si mund te thuhet "nuk ka te adhuruar me te drejte pos Allahut" pa nenkuptuar se ka te adhuruar te tjere me pak te drejte se Ai??!!Kush jane te adhuruarit e tjere??!!HAHAHAHAHAHHAHAHAHA. لا اله الا الله محمد رسول الله
Keshtu eshte ne arabisht. Ne shqip perkthehet kuptimi.
La ilahe il-lall-llah. D.t.th: LA MEABUDE BI HAKKIN IL-LALL-LLAH, apo nuk ka te adhuruar me te drejte pos Allahut. Apo Vetem ALLAHU duhet te adhurohet.
Kupton se ku te ēon "teologjia" jote dhe ajo "HAHAHAHAHAHHAHAHAHA"...??
Nuk rezistove me shume se 24 ore pa filluar me fyerje ndaj bashkebiseduesit, eh?!!Te lutem mos me shit mend palidhje ketu o injorant qe se din gjuhen arabe. Me qellim e bena ate ta shoh a e din gjuhen arabe. hahahahhahahah.
Une nuk e di gjuhen arabe, por kam shoke arabe qe ma shpjegojne shume me mire sesa nje shqiptar qe e ka mesuar gjuhen arabe e per me teper di shume mire gjuhen shqipe!!
Nga ana tjeter ti nuk solle ndonje argument perveē hamendjes tende, apo jo??!!!
Absolutisht, jo, nuk eshte e njejte!!Po po per shqiptimin mire e ke, domethenia e asaj qe e thash une dhe asaj qe thua ti eshte e njejte, besoj se ke pak logjik ta kuptosh kete apo jo DJALOSH?!?!?!?!
Te thuash "deshmoj", i jep vetes nje pozite dominuese dhe karakter vertetuesi te diēkaje!! Nese une deshmoj se "ti je vajze", une, jo vetem qe i ve veten ne pozicion te gjykimit(jo ne rrafsh penal) te nje dukurie apo vlere t enje sendi apo personi, por jam edhe vertetues i asaj qe them(te kam pare lakuriq me syte e mi)!!
Nese une besoj se ti je vajze, nuk me kerkohet asnje deshmi per kete!
Ndersa kur recitoj diēka vetem si shprehje besimi, atehere nuk i jap vetes asnje pozite tjeter perpos asaj te besimtarit!
Kupton ndryshimin??
Argumentova, nese akoma nuk e ke kuptuar, se nuk mund te jesh ti deshmitar i Allahut apo Muhamedit, por vetem besimtar i tyre!!Qarte??Mire te lumte, e cka argumentove me kete???? Kceve te nje sqarim pa e provuar me prova te sakta qendrimin tend se ne e adhurojm Muhamedin!!!!
Ne shqip behet shqiperimi, ndersa perkthimin e kuptimit e bejne manipulatoret!!E siē ta shpjegova me lart, eshte edhe i gabuar nga ana teologjike!Jo une ta tregova shehadetin ne shqip. Arabisht as qe e permenda. A ne shqip behet perkthimi i kuptimit. Mirpo ti qe se din gjuhen arabe kete gje se din.
Do ta shohim...NESE UNE JAM DJALOSH. ATEHER TI JE FOSHNJE!!
Nuk kam perse te iki si gjarper....shqiponja nuk mund ta beje kurre nje gje te tille!!P.S. Shpresoj mos te ikish si gjarper, ose argumentoje qendrimin tend bindshem, ose mjaft me me shpifje.
Ti vazhdon akoma t'i shmangesh pyetjes qe te bera qe ne fillim:
A ka vlere shehadeti nese nuk permendet emri i Muhamedit, po apo jo???!!!
Pergjigju vetem kesaj pyetje dhe mandaj mund t'i thuash vetes se nuk po iken si gjarperi!!
Jarigas
Une te pyeta perseri, sepse po ti u mbush faqet me pyetje te teperta dhe fjale te kota qe ta paraqesesh mendimin tend pak me te mencur, mirepo realiteti eshte se ti vetem po e perserit te njejten pyetje dhe assesi nuk na argumenton dot se si na e barazojm profetin me Zotin.
Pasiqe ti drejton akuze ndaj nesh, paraqite se si e arsyeton kete akuze, sepse ti je akuzuesi, ti duhet te sjellesh argumente. Jo te ma humbish kohen duke e perseritur te njejten pyetje ne cdo postim tendin, te cilen nese e sheh me vemendje te jam pergjigjur shume moti. Ti je me i kujdesshem se cka shkruan!!!
E ateher pse sna tregon neve se ne cfare menyre ne hyjm ne kete perkufizim. Shume e thjeshte eshte.
Emri i gjerave permendet ne nje fjali me emrin e Allahut ne varesisht se cka deshiron te thuash ne ate fjali. Kete e din ti mos e shtir se je naiv.
Nese deshiron te thuash se Iblisi eshte armik i Allahut thua keshtu: "Allahu e ka armik Iblisin, ose Iblisi eshte armik i Allahut."
Nese deshiron te thuash se Allahu e ka krijuar drurin thua keshtu: "Druri eshte krijese e Allahut."
Nese deshiron te thuash se Allahu e ka derguar Muhammedin si profet tek njerzit thua keshtu: "Muhamedi eshte i derguar i Allahut."
Ketu ska asnjefar argumenti se ti po e adhuron Muhammedin, po se thjeshte eshte i derguar i Zotit. Te lutem a? Mos me detyro me ti sqaru gjerat me te thjeshta logjikore sa "per te blere kohe, derisa tet kujtohet ndonje fillozofi tjeter." Pranoje disfaten se kjo eshte cilesi e burrave!
Ti ose nuk din asgje ose sdin te shprehesh?? Kjo qe thua ti nuk eshte argument, po pyetje dhe te thash se ne kontekstin e pranimit te tij si i derguar i Zotit, duhete te thuash: "Muhamedi eshte i derguar i Zotit." Dhe te thash se nese nuk e pranon si profet ateher nuk konsiderohesh pjesetare i fese sone. Dhe thash se ketu ske asnje argument per pohimin tend. Dhe te thash se nese hyn ne fene tonee, pastaj mund ta thuash 100000000 here shehadetin LA ILAHE ILALLAH pa e permend Muhamedin aty, sepse qellimi i permendjes eshte pranimi se ai eshte profet, e jo thjeshte barazimi i tij ne nje fjali me Allahun.
Edhe filozofi patjeter te perkrah nje ide, ideollogji, po qofte edhe ateizmin. Po kjo tregon se ti nuk sheh asnje ideologji perball fese sone qe mundesh tja dalish ne qosh per ta vertetuar.
Oh sa shume din ti mbushesh fjalet pa potencuar asgje dhe duke i mbushur me pyetje. Une mund tet them se kjo eshte irelevante per piken e debatit tone.
"ILAH" ne gjuhen arab i thone: atij qe adhurohet. Sikur ta dije kete s'do te kishe nevoje te besh pyetje palidhje.
O injorant: ilah = mebaud = ai qe adhurohet. Mos me fillozofo palidhje kur sdin asgje. Sje i kesaj lemie o i hutuar!
Nuk i shtoj une fjale formules po ta paraqita domethienen e saj ne gjuhen arabe. Kjo eshte si te thuash "ali hoxha" dhe "hoxha ali" kuptimi eshte i njejte.
Nuk eshte blasfemi po monoteizem, sepse ska qe meriton te adhurohet askush pos tij, apo ai adhurohet "me te drejte", sepse njerzit adhurojn shume gjera, mirepo ai eshte i vetmi qe meriton te adhurohet.
Te adhuruarit e tjere qe njerzit i adhurojn jane te shumte, mirepo vetem ai meriton te adhurohet, jo dielli, jo lopa, jo Isau, e jo dicka tjeter.
Me fal mirepo nese deshiron te vazhdosh biseden me mua, duhet qe mos ikesh nga pika, e ajo eshte se ti the se deshmia tregon se ne e adhurojm Muhamedin, andaj argumentoje si tregon deshmia, mos me trego pallavra ketu.
Sikur une te thoja "me shume meriton te adhurohet Allahut" ateher mund tja paraqesish aty "kush meriton me pak". Une thash se askush smeriton te adhurohet pos Tij. Mos u ben bajat te lutem!
Jo po fillozofia jote dhe loja jote m fjale eshte HAHAHAHAHAHHAHAHA.
Ai qe hamend je ti, a se nuk e din une e di se nuk e din, ateher thirmi shoket tu qe e dine e te mundohen te shkelmojn ketu palidhje, sepse ti pa e dit gjuhen origjinale, fjalet tua jane thjesht "per havaje"
Po, po vazhdo me pallavrat tua. Ti trego se si deshmia na ben neve adhurues te Muhamedit, e mos me shit mend ketu per deshmine, me sqarime te panevojshme. NE I KEMI PARE ME SY ARGUMENTET E SHUMTA. PO KJO S'ESHTE PIKA JONE I NDERUAR. MOS IK SI GJARPER. GJARPER!!!!
Mire e cka te ben dobi ky ndryshim ty a? Deshmine e paraqita para teje. Cka ka lidhje kjo fillozofi e jotja me piken tone?
Ti mua mos me trego ketu sqarime te panevojshme ok? Permbaju pikes qe e solle dhe pyetjes qe po e perserit si radion i prishur!
[/QUOTE] Ne shqip behet shqiperimi, ndersa perkthimin e kuptimit e bejne manipulatoret!!E siē ta shpjegova me lart, eshte edhe i gabuar nga ana teologjike!
Do ta shohim...[/QUOTE]
O i nderuar ti mu smundesh tem tregosh asgje "nga ana teologjike" perderisa ti nuk je i kesaj ane, dhe perderisa sdin asgje per islamin ne vecanti. Keto fillozofi mbaj per veti ok? Dhe mbaje poziten tende te nje fillozofi, dhe tregoj gjerat nga ana fillozofike!!!
Manipulatoret??? hahah. Edhe nje akuze si zakonisht pa asnje argument. Vazhdo se po e tregon nivelin tend banal, e njerzit e mencur shume bukur i kuptojn gjerat.
Jo ti si duket po e ben, ose me te vertete je gjarper, ose je shqiponje me krah te thyer. Sepse po e perserite te njejten pyetje si radion i prishur.
Nese ke logjike, pyetja nuk eshte argument. Nese deshiron ta vertetosh se Muhamedi eshte profet, per te hyre ne islam, nuk mund ta besh kete pa e permendur emrin e tij. Per ta shfaqur besimin tend se ai eshte i derguar i Zotit, duhet te thuash: "Muhamedi eshte i derguar i Zotit."
Kjo eshte kushte per tu konsideruar musliman. Mirepo jo cdohere ne shehadet patjeter duhet ta permendish emrin e tij. Po vetem ne rastin kur ti e tregon se beson se ai eshte i derguar i Zotit.
Pse mor vlla po me detyron ti perseriti te njejtat gjera 100 here. Ku e ke logjiken mor burre.??? Dhe cfar argumenti ke ti te kjo pyetje e panevojshme.
Pranoje disfaten e mos shkelmo si kurbani kur ja presin qafen!!!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IslamInfo : 02-09-2011 mė 07:36
islam info , pse merresh me jarigan qe nuk eshte aq i angazhuar ne punet e kuranit e te hadithit , e aq me teper te deshmise ,
une te kam kthyer pergjigje te plote ne postimet tek kjo teme, postimet me nr 119 dhe 120 e kane pergjigjen e plote dhe jo mendimin tim por ate qe Kurani shpreh ,
ti ke deshire t'u tregosh epersine tende , personave qe nuk e kane studiuar aq Kuranin dhe qe nuk jane praktikues te fese Islame, kjo nuk eshte nje gje e sinqerte,
paqe !
Bani, ne me ty kemi polemizuar dhe ke thene se ke profet tjeter pos Muhamedit si profet te fundit. Te gjithe muslimanet thone se Muhamedi esht i fundit. Besimi yt ne Rashadin te ben jomusliman. Kete e kemi kryer ne forumin musliman. E di se mundohesh ta orientosh kahjen e ketij debati andej, mirepo nuk do te lejoj ta besh nje gje te tille. Sepse ti je ne listen e personave qe une i "injoroj" Ok. Kalofsh mire.
Une merem me jarigasin sepse nuk mund te merem me 50 000 anetare te forumit ne te njejten kohe. Skam kohe per kete gje.
Une e tregoj epersine time atyre qe e meritojn tju tregoj, atyre qe pa ditur asgje marin guximin te shesin pallavra ketu dhe te ma ofendojn fene time.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IslamInfo : 02-09-2011 mė 08:07
Muhamedi eshte profet(nebi)i i fundit. !!!
por jo dhe i derguari(resul) i fundit.
megjithate ,
selam !
Muhamedi eshte i derguar, profet, nebij, resul i fundit! Ky eshte besimi i te gjithe muslimaneve. Kush beson ndryshe s'eshte musliman. Mund te jete ckadoqofte, po musliman jo!
Megjithate selam!
Nese nuk je i afte te kuptosh diēka, nuk do te thote se ajo diēkaja nuk eshte.....thjesht nivele te ndryshme intelektuale!!!!
Pra ti thua se i thone "idhullit"(atij qe adhurohet) dhe jo hyjnise ne pergjithesi??Je i sigurt ti hoxhe??!!"ILAH" ne gjuhen arab i thone: atij qe adhurohet. Sikur ta dije kete s'do te kishe nevoje te besh pyetje palidhje.
Pra vazhdon te me fyesh duke pohuar se hyjni=idhull ne gjuhen harape??O injorant: ilah = mebaud = ai qe adhurohet. Mos me fillozofo palidhje kur sdin asgje. Sje i kesaj lemie o i hutuar!
Ti i shtove fjalen "deshmoj" ne shqip, apo harrove??Nuk i shtoj une fjale formules po ta paraqita domethienen e saj ne gjuhen arabe. Kjo eshte si te thuash "ali hoxha" dhe "hoxha ali" kuptimi eshte i njejte.
Ti ha dhe harron mer jahu!!!Nuk eshte blasfemi po monoteizem, sepse ska qe meriton te adhurohet askush pos tij, apo ai adhurohet "me te drejte", sepse njerzit adhurojn shume gjera, mirepo ai eshte i vetmi qe meriton te adhurohet.
Te adhuruarit e tjere qe njerzit i adhurojn jane te shumte, mirepo vetem ai meriton te adhurohet, jo dielli, jo lopa, jo Isau, e jo dicka tjeter.
Ja se ē'pate shkruar me siper: La ilahe il-lall-llah. D.t.th: LA MEABUDE BI HAKKIN IL-LALL-LLAH, apo nuk ka te adhuruar me te drejte pos Allahut.
Eshte me i drejti apo i vetmi??!! Kupton ndryshimin???
Ahhh, une po ikerkam nga pika!!!Me fal mirepo nese deshiron te vazhdosh biseden me mua, duhet qe mos ikesh nga pika, e ajo eshte se ti the se deshmia tregon se ne e adhurojm Muhamedin, andaj argumentoje si tregon deshmia, mos me trego pallavra ketu.
Deri sa te mos pergjigjesh, pyetja ngelet po ajo:
A ka vlere shehadeti nese nuk permendet emri i Muhamedit, po apo jo???!!!
P.S. Kujdes , meqe ti e njeh mire shqipen, po ta kujtoj ashtu kot qe te mos e ngaterrosh me harapēen qe interpretohet: Pyetja nuk kerkon te dish nese don apo nuk don Muhamedin per profet!!!
Jarigas
Krijoni Kontakt