Close
Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 169
    ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anėtarėsuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Harap eshte fjale turke per arabet.
    Turkce eshte arap (sh. araplar), kurse kete shprehje harape, s'e kisha degjuar ne ndonje gjuhe.

Nejse, fjala eshte per nje gjuhe ne te cilen do t'i luten Zotit gjithe njerezia, e ke te cekur edhe ne Bibel kete fakt. Dhe kjo gjuhe jo rastesisht doli te jete gjuha arabe, sepse eshte gjuha me e pasur ne bote.
    I feel Kosovereign!

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar mė parė nga Kandy* Lexo Postimin
    Turkce eshte arap (sh. araplar), kurse kete shprehje harape, s'e kisha degjuar ne ndonje gjuhe.

Nejse, fjala eshte per nje gjuhe ne te cilen do t'i luten Zotit gjithe njerezia, e ke te cekur edhe ne Bibel kete fakt. Dhe kjo gjuhe jo rastesisht doli te jete gjuha arabe, sepse eshte gjuha me e pasur ne bote.
    Arap eshte ne gjuhe standare, harap eshte perdorur me perpara dhe ne gjuhen zakonshme turqit e perdorim harap. Sidomos ne filmat komik i sheh shpesh kete fjale.

Sa per qe thua gjuha arabe qe eshte me e pasur ne Bote hahaha, kjo eshte gallate. Gjuha arabe lere qe eshte tmerrsisht e inflencuar nga gjuha jahudite por eshte nje nga gjuhet e botes qe eshte formezuar shume vone sepse civilizimi i tyre gjithmon ka qene e prapambetur krahas popujve perreth tyre.

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808

Ku bazohesh ti kur e pohon kėtė, kur dihet shumė mirė se shkrimi mė i vjetėr i formės arabe qė pėrdoret nė Kuran ėshtė gjetur 3 shekuj pas kohės sė Biblės, dhe até jo me shkronja tė cilat janė pėrdorur nė Kuran.
    Shqiptari qė derdhė gjak shqiptari nuk meriton tė quhet shqiptarė

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Oj shqipe, Muhammedi a.s. eshte per te gjithe popujt, kurse te tjeret ishin vetem per popujt e tyre, dhe kjo automatikisht e bene me te vecante se te tjeret.
    Lexoni, mendoni, meditoni, analizoni vete, e lereni Khalifen te prehet "i qete" me mendimet e tija futkotiste.

E mbylla ketu.
    Feja nuk e ka me "automatikisht" i nderuar, lexo, mendo, medito, e analizo, por mos harro e kthehu prap tek Kurani, se vetem aty e ke pergjigjen.

2:136. Ju (besimtarė) thuani: “Ne i besuam All-llahut, atė qė na u shpall neve, atė qė iu shpall Ibrahimit, Ismailit, Is‟hakut, Jakubit dhe pasardhėsve (tė Jakubit qė ishin tė ndarė nė dymbėdhjetė kabile), atė qė i ėshtė dhėnė Musait, Isait dhe atė qė iu ėshtė dhėnė nga Zoti i tyre pejgamberėve, ne nuk bėjmė dallim nė asnjėrin prej tyre dhe ne vetėm atij i jemi bindur.

Kujt t'i besoj, "teologut" te forumit, apo Kuranit? mfalni a

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    A e kupton te pakten ate qe shkruan??Ku dalloka ti nga jahudite ne kete pike??!!
    Ti a e kupton ate qe shkruan???

Atehere duhet te te pyes nese e din domethenjen e fjales "adhurim"!!
    Ti a e di domethenien e fjales adhurim??

Dhe kjo mjafton qe ta permendesh njeheraz me emrin e Allahut??!!
    Po nese permendet ne deshmine e islamit cka te pengon ty?

S'konsiderohet adhurim nga kush?? Te perseris, shiko fjalorin shqip tek fjala "adhurim"!!!
    Sjellma ti dhe ben krahasime. Sepse ti po e perdor si argument. Shikoje ti pse une.

Fakti eshte se asnje mysliman nuk guxon te recitoje shehadetin pa permendur emrin e Muhamedit, apo jo??!!A eshte e vertete kjo qe thashe, po apo jo??!!
    Po nese deshiron te behesh musliman patjeter ta pranosh ate si Profet. Domethenien masi e dike edhe vet, te ngelet vetem te argumentosh se cfar adhurimi po sheh aty?

Djalosh, fillove me fyerjet??
    Nuk je ne gjendje te respektosh as rregullat e tua??!!!Cfare kam shpifur deri tani??!!
    Shpifja jote eshte kjo: Na the se e adhurojm Muhamedin. Ku ne debat kur dikush te thote se kjo nuk eshte e vertete, ose e pranon argumentin e tij ose e argumenton te kunderten. Tjeter rugedalje, nuk ke.

Po mendimi yt kush eshte??!! A je ti i mendimit se pa permendur emrin e Muhamedit, shehadeti nuk ka vlere??!!
    Jo mendimi im, po per te qene musliman duhet ta pranosh ate si Profet te fundit, nese se pranon ateher nuk je, sepse e pergenjeshtron fjalen e Allahut!

Edhe mjaft me me pyetje po argumentoje qendrimin tend.

Edhe te thash edhe njeher.

Pika e pare qe e ceka eshte qe ai te jete i asaj lemie. Ti neqoftese nuk me tregon se cfar religjioni perkrah dhe ne menyre anonime mundohesh vec me kercye pa ndonje ritm ketu dhe sa here qe te ze ngusht me bombardon me pyetje. Ske nevoje te pyetesh po argumentoje qendrimin tend nese je i forte ne ate qe po e thua.

Jo,jo...nuk shqiperohet ashtu shehadeti djalosh, pasi fjala deshmoj nuk egziston fare ne versionin harap!!!Biles duhet te te vije turp qe nuk e din as se ēfare reciton!!
    HAHAHAHAHAHHAHAHAHA. لا اله الا الله محمد رسول الله

Keshtu eshte ne arabisht. Ne shqip perkthehet kuptimi.

La ilahe il-lall-llah. D.t.th: LA MEABUDE BI HAKKIN IL-LALL-LLAH, apo nuk ka te adhuruar me te drejte pos Allahut. Apo Vetem ALLAHU duhet te adhurohet.

Te lutem mos me shit mend palidhje ketu o injorant qe se din gjuhen arabe. Me qellim e bena ate ta shoh a e din gjuhen arabe. hahahahhahahah.

"LA ILAHE IL ALLAH, MUHAMEDUN RESULULLAH" shqiperohet ne kete menyre: "S'ka hyjni perveē Zotit, Muhamedi i derguar i Zotit"
    Po po per shqiptimin mire e ke, domethenia e asaj qe e thash une dhe asaj qe thua ti eshte e njejte, besoj se ke pak logjik ta kuptosh kete apo jo DJALOSH?!?!?!?!

Deshmia nuk eshte per Zotin apo Muhamedin, pasi nje njeri nuk mund te deshmoje per diēka qe eshte tejet njerezores, e shumta mund ta pranoje si te vertete pa prova!! Deshmia eshte per njerezit e tjere para te cileve kush reciton shehadetin, provon se ai eshte mysliman!!
    Mire te lumte, e cka argumentove me kete???? Kceve te nje sqarim pa e provuar me prova te sakta qendrimin tend se ne e adhurojm Muhamedin!!!!

Djalosh, siē ta kam shkruar edhe me lart, ti nuk je akoma ne gjendje te kuptosh ate qe po diskutohet, madje as te shqiperosh shehadetin siē duhet, prandaj, pergjigju pyetjes qe te kam bere me siper!!!
    Shehadeti nuk eshte fakt?? nese jo, atehere eshte genjeshter.....
    P.S. Shpresoj tua dish kuptimin e sakte fjaleve ne shqip!!
    Jo une ta tregova shehadetin ne shqip. Arabisht as qe e permenda. A ne shqip behet perkthimi i kuptimit. Mirpo ti qe se din gjuhen arabe kete gje se din.

NESE UNE JAM DJALOSH. ATEHER TI JE FOSHNJE!!

P.S. Shpresoj mos te ikish si gjarper, ose argumentoje qendrimin tend bindshem, ose mjaft me me shpifje.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Ne nga anet tona tipave si ty u themi "single tasking" pra si ata kompjuterat comodor ose 486 qe benin veprimet nje nfa nje ashtu e ti sperballon dot me shume se nje debat. So much for higher religion and superior beings. Pfffffffffff

Ardi

P.S. Po pres e une radhen me thuaj kur te jet radha ime
    hahahhahahahaha. Jo po per hir te debatit. te ngel ma i qarte. Se me nis cdonjeri ketu te shkruaj cka te doj ska dobi.

"Single tasking" jo po "Time Saving"

Yes my religion is SUPERIOR! Sepse jerigas po ka frike te tregon se cfar religjioni ka. Dhe askush tjeter spo permban ndonje religjion te caktuar. Vec po bejn mahi si puna yte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IslamInfo : 01-09-2011 mė 23:19

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    hahahhahahahaha. Jo po per hir te debatit. te ngel ma i qarte. Se me nis cdonjeri ketu te shkruaj cka te doj ska dobi.

"Single tasking" jo po "Time Saving"

Yes my religion is SUPERIOR! Sepse jerigas po ka frike te tregon se cfar religjioni ka. Dhe askush tjeter spo permban ndonje religjion te caktuar. Vec po bejn mahi si puna yte.
    Ec e e une jam ne makine e skam si te shty kohen deri hotel ke deshire te debatosh me mua per kete pune derisa te vije jarigasi?

Une jam nga nje familje ortodokse vete nuk besoj ne ndonje fe qe ta heqim kete jashte radhe qe mos thuash qe se the se ca beson?

Supozojme se une besoj ne allah num i bej ati shok i lutem ati edhe zbatoj regullat e ti po nuk di arabisht edhe lutem ne shqip, gjithashtu nuk e kam qef muhamedin edhe nuk dua te besoj se muhamedi ka qene profet apo i derguar thjesht e shikoj si nje njeri te allahut qe ka ndihmuar fene e tij a me pranohet mua lutja nese une lutem ne shqip e nuk e ADHUROJ ( po adhuroj se ajo qe i beni ju eshte adhurim jo se e barazoni mr allahun po e adhuroni si profeti i tij i fundit) muhamedin?

Ku bazohesh ti se feja jote o superiore, megjithese une nuk thashe qe feja o superiore po being dote thote qenje, nese kjo o e vertete me ca do e vertetosh
    Ardi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ardi_Pg_ID : 01-09-2011 mė 23:43
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Ec e e une jam ne makine e skam si te shty kohen deri hotel ke deshire te debatosh me mua per kete pune derisa te vije jarigasi?
    Nese ske si te shtysh kohen ateher une sjam kohe-shtyres. Nese e ke seriozisht, ateher me lejo ta perfundoj me jerigasin. Sepse thash edhe ne fillim. Nuk mundem krejt forumit ti pergjigjem, sepse ateher sdo te kisha kohe as ne WC te shkoj!! A nese per ty bej leshim duhet te bej per krejt njerzit.

Une jam nga nje familje ortodokse vete nuk besoj ne ndonje fe qe ta heqim kete jashte radhe qe mos thuash qe se the se ca beson?
    Aha, kjo pra i nderuar ta verteton se cka jam duke thene une, askush deri tash spo ka trimeri ta perkrah nje fe te caktuar perball fese sime. Kjo tregon shume per ata qe kane mend!

Supozojme se une besoj ne allah num i bej ati shok i lutem ati edhe zbatoj regullat e ti po nuk di arabisht edhe lutem ne shqip, gjithashtu nuk e kam qef muhamedin edhe nuk dua te besoj se muhamedi ka qene profet apo i derguar thjesht e shikoj si nje njeri te allahut qe ka ndihmuar fene e tij a me pranohet mua lutja nese une lutem ne shqip e nuk e ADHUROJ ( po adhuroj se ajo qe i beni ju eshte adhurim jo se e barazoni mr allahun po e adhuroni si profeti i tij i fundit) muhamedin?
    Me supozime mos fillo! Nese pranon se Muhamedi ka qen profet, ateher duhet te pranosh se cdo gje qe thote eshte e vertete. Nese s'pranon ateher s'je besimtare musliman.

Pra ne kete fjalin tende ka kundershtim, po thua besoj ne Zot, mirepo mendon se Ai Zot ste ka derguar profet per te treguar se cka deshiron prej teje si krijese e Tij.

Nje dijetare thote: "Sikur Zoti mos te kishte derguar Profet, kjo do te ishte padrejtesi, sepse nuk do ta dinim se cka kerkon Ai prej nesh, si ta kenaqim ate dhe si te largohemi nga hidherimi i Tij!"

Mos e perserit te njejtin refren me jerigasin.

PO NUK E ADHUROJM MUHAMEDIN O NJEREZ!!! CKA ESHTE ME JUVE QE NUK KUPTONI????

Ti ke thene: jo se e barazoni me Allahun, po e adhuroni si profet i tij i fundit!!

A je i vetdijshem se cka je duke fol?? E adhurojm si profet?? Nuk e adhurojm po besojm se eshte i fundit. Thjesht besimi yne se eshte profet i fundit nuk eshte adhurim ndaj tij!

Ku bazohesh ti se feja jote o superiore, megjithese une nuk thashe qe feja o superiore po being dote thote qenje, nese kjo o e vertete me ca do e vertetosh
    Ardi
    Ok te faleminderit qe po e pranon se feja eshte superiore, pra na si "BEING" jemi njerez qe nuk kemi kohe te debatojm me krejt anetaret e forumit, sepse jane mbi 50.000, keshtuqe me ler ta perfundoj me jerigasin! Kalofsh mire.

Me sa vura re shume debat po behet per shehadetin(desshmine) dhe desha te sjell edhe une mendimin tim per kete ceshtje , duke iu referuar gjithmone Kur'anit;

Ne rradhe te pare profeti Muhamed ndoqi fene e Ibrahimit(Abrahamit);

[2:135] Ata (ithtarėt e librit) thanė: “Bėhuni jehudi ose tė krishterė, e gjeni rrugėn e drejtė”! Thuaj: “jo, (asnjėrėn) por fenė e drejtė tė Ibrahimit qė ai nuk ishte nga idhujtarėt.
    [2:135] وَقَالُوا كُونُوا هُودًا أَوْ نَصَارَى تَهْتَدُوا قُلْ بَلْ مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ

si edhe ne ajetet ne vijim;
    [3:95] Thuaj: “Alahu e tha tė vėrtetėn, pra ndiqne fenė e pastėr tė Ibrahimit, sepse ai nuk u ta konte idhujtarve.
    [3:95] قُلْ صَدَقَ اللَّهُ فَاتَّبِعُوا مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ
    dhe;
    [4:125] Kush ka fe mė tė mirė se ai i qė sinqerisht i ėshtė bindur All-llahut dhe, duke qenė bamirės, e ndjek fenė e drejtė tė Ibrahimit? All-llahu e zgjodhi Ibrahimin tė dashurin mė tė ngushtė.
    [4:125] وَمَنْ أَحْسَنُ دِينًا مِمَّنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ وَاتَّبَعَ مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا وَاتَّخَذَ اللَّهُ إِبْرَاهِيمَ خَلِيلًا
    dhe;
    [6:161] Thuaj: “Vėrtet Zoti im mė udhėzoi nė rrugė tė drejtė, qė ėshtė fe e drejtė, fe e Ibrahimit, qė ishte larg besimeve tė kota. Ai (Ibrahimi) nuk ishte idhujtar!
    [6:161] قُلْ إِنَّنِي هَدَانِي رَبِّي إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ دِينًا قِيَمًا مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ
    dhe;
    [22:78] Luftoni me njė luftė tė denjė pėr hir tė All-llahut, se Ai ju zgjodhi ju (ju pėrcaktoi pėr tė luftuar pėr rrugėn e TIj) dhe nuk ju obligoi nė fe me ndonjė vėshtirėsi, nė fenė e babait tuaj, Ibrahimit. Ai edhe mė parė, e edhe ky (Kur’ani) ju quajti myslimanė, pėr tė qenė i dėrguari ėshmitarė juaji dhe pėr tė qenė ju dėshmitarė ndaj njerėzve, pra falni rregullisht namazin, jepni zeqatin, pėrmbahuni me All-llahun se Ai ėshtė ndihmėtari juaj. Sa mbrojtės i mirė dhe sa ndihmėtarė i madh qė ėshtė.
    [22:78]وَجَاهِدُوا فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ هُوَ اجْتَبَاكُمْ وَمَا جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَجٍ مِلَّةَ أَبِيكُمْ إِبْرَاهِيمَ هُوَ سَمَّاكُمُ الْمُسْلِمِينَ مِنْ قَبْلُ وَفِي هَذَا لِيَكُونَ الرَّسُولُ شَهِيدًا عَلَيْكُمْ وَتَكُونُوا شُهَدَاءَ عَلَى النَّاسِ فَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَاعْتَصِمُوا بِاللَّهِ هُوَ مَوْلَاكُمْ فَنِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ

pra nga Kurani ne mesojme se Zoti na meson ne Kuran te ndjekim fene e Ibrahimit,
    perderisa kjo eshte me se e vertete sic e thote Kurani , atehere si e shprehte Shehadetin profeti Ibrahim!? ESHHEDUE LA I LAHE IL ALLAH WE ESHHEDUENE MUHAMED RESULULLAH?! pra deshmoi se nuk ka zot tjeter vec Zotit dhe deshmoi gjithashtu se Muhamedi eshte i derguari i Zotit?!
    nuk ka llogjike,sepse profeti Muhamed ka lindur disa shekuj me vone

po ashtu shtrohet pyetja edhe per profetet e tjere qe sic e dime te gjithe kryenin faljen(namazin) dhe shprehnin edhe ata deshmine , si e kane shprehur pra Jazu Krishti dhe Moisiu deshmine kur dihet se profeti nuk kishte lindur kur ata u luten????

Pika e dyte eshte se sa deshmi ka ,
    te gjithe e dime se deshmia eshte NJE,
    por ne shehadetin;"SHHEDUE LA I LAHE IL ALLAH WE ESHHEDUENE MUHAMED RESULULLAH" , ka gjithsej dy deshmi , njera deshmon se nuk ka zot vec Zotit dhe tjetra deshmon se Muhamedi eshte i derguari i tij, pra ketu kemi dy deshmi dhe dy emra dhe kjo prish principin e teuhidit(njeshmerise) e cila eshte baze e fese se Nenshtrimit(Islame)

Gjithashtu edhe vete profeti Muhamed si ka deshmuar:
    qe nuk ka zot tjeter vec Zotit dhe Muhamedi eshte i derguari i tij,
    po ai ishte vete Muhamedi , pra mUhamedi deshmoi per Muhamedin???
    perseri kjo nuk ka sens...

po ashtu duke e ditur qe pas 1400 vjetesh profeti Muhamed tashme ka vdekur dhe nuk mund te jete me i derguar pasi ai e kreu misionin e tij dhe shprehja e deshmise se ;Muhamedi eshte i derguari i tij nuk mund te qendroje per faktin e thjeshjte se nje njeri i vdekur nuk mun dte jete me i derguar , ai ishte i derguar sic ishte edhe Abrahami , Moisiu, Jezu Krishti etj;

Nga Kurani mesojme qe nuk duhet te bejme dallim me profetet e Zotit se te gjithe jane te njejte per ne ;

[2:136] Ju (besimtarė) thuani: “Ne i besuam All-llahut, atė qė na u shpall neve, atė qė iu shpall Ibrahimit, Ismailit, Is’hakut, Jakubit dhe pasardhėsve (tė Jakubit qė ishin tė ndarė nė dymbedhjetė kabile), atė qė i ėshtė dhėnė Musait, Isait dhe atė qė iu ėshtė dhėnė nga Zoti i tyre pejgamberėve, ne nuk bėjmė dallim nė asnjėrin prej tyre dhe ne vetėm atij i jemi bindur.

[2:136] قُولُوا آمَنَّا بِاللَّهِ وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْنَا وَمَا أُنْزِلَ إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالْأَسْبَاطِ وَمَا أُوتِيَ مُوسَى وَعِيسَى وَمَا أُوتِيَ النَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ
    dhe;

[2:285] ri i besoi asaj qė iu shpall prej Zotit tė Tij, si dhe besimtarėt. Secili i besoi All-llahut dhe melekėve tė Tij dhe tė dėrguarve tė Tij. “Ne nuk bėjmė dallim nė asnjėrin nga tė dėrguarit e Tij”, dhe thanė: “Dėgjuam dhe respektuam. Kėrkojmė faljen tėnde o Zoti ynė, te Ti ėshtė ardhmėria (jonė). ”
    [2:285] مَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ
    dhe;
    [3:84] “Ne i kemi besuar All-llahut, edhe asaj qė na zbrit neve, edhe asaj qė i ėshtė zbritur Ibrahimit, Ismailit, Is-hakut, Jakubit dhe pasardhėsve. Edhe asaj qė i ėshtė dhėnė Musait dhe Isait,edhe asaj qė i ėshtė zbritur tė gjithė pejgamberėve nga Zoti i tyre. Ne nuk bėjmė kurrfarė dallimi nė mes tyre dhe ne vetėmAtij jemidorzuar.
    [3:84] قُلْ آمَنَّا بِاللَّهِ وَمَا أُنْزِلَ عَلَيْنَا وَمَا أُنْزِلَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالْأَسْبَاطِ وَمَا أُوتِيَ مُوسَى وَعِيسَى وَالنَّبِيُّونَ مِنْ
    رَبِّهِمْ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ

dhe;[4:150-151-152]Kur'an
    S’ka dyshim se ata qė nuk besojnė All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, dėhirojnė tė bėjnė dallim mes All-llahut dhe tė dėrguarve tė Tij e thonė: “Ne i besojmė disa e nuk i besojmė disa tė tjerė” e mes kėtij duam tė marrin rrugė. إِنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ وَيُرِيدُونَ أَنْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ وَرُسُلِهِ وَيَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ وَيُرِيدُونَ أَنْ يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذَلِكَ سَبِيلًاVerse 151 | (4:151)Albanian: Sherif Ahmeti

Tė tillėt lanė jobesimtarėt e vėrtetė; e Ne kemi pėrgatitur dėnim tė fortė e nėnēmues pėr jobesimtarėt. أُولَئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ حَقًّا وَأَعْتَدْنَا لِلْكَافِرِينَ عَذَابًا مُهِينًاVerse 152 | (4:152)Albanian: Sherif Ahmeti

E ata qė besuan All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij dhe nuk bėnė kurrfarė dallimi nė asnjė prej tyre, tė tillėve do t’u jepet shpėrblim i merituar. All-llahu falė shumė dhe ėshtė mėshirues. وَالَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ وَلَمْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ أُولَئِكَ سَوْفَ يُؤْتِيهِمْ أُجُورَهُمْ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 02-09-2011 mė 04:01
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Nga ana tjeter , ne Kur'an nuk shprehet nje shehadet tjeter pervec se LA ILAHE IL ALLAH,

shikoni ajetet ne vazhdim dhe kini parasysh qe nje shehadet(deshmi) e stilit Muhamedan nuk do t'a gjindeni askund ne Kuran;

[37:35] Pėr arsye se kur u thuhej atyre: “Nuk ka Zot tjetėr pėrveē All-llahut, ata e mbanin veten lart.
    [37:35] إِنَّهُمْ كَانُوا إِذَا قِيلَ لَهُمْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ يَسْتَكْبِرُونَ
    dhe;

[47:19] Atėherė, dije se nuk ka Zot tjeter pos All-llahut, kėrko falje pėr mėkatin tėnd, pėr tė besimtarėve e tė besimtareve, All-llahu edi pėr lėshimet tuaja (pėr vepra) dhe pėr vendin tuaj.
    [47:19] فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَاسْتَغْفِرْ لِذَنْبِكَ وَلِلْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مُتَقَلَّبَكُمْ وَمَثْوَاكُمْ
    dhe;
    [3:18] All-llahu vėrtetoi se nuk ka zot tjetėr pėrveē Tij, e dhe engjėjt e ata qė kanė dijeni, se Ai ėshtė Zbatues i drejtėsisė. Nuk ka zot pėrveē Tij, Fuqiplotit, tė Urtit.
    [3:18] شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

gjithashtu eshte e ndaluar me Kur'an qe te thirret ne xhami emer tjeter vec emrit te Zotit, thirrja e nje emri tjeter perkrah emrit te Zotit eshte pa e kutuar shirk, sepse prish njeshmerine dhe krahasohet pa e kuptuar Zoti ,me tjetrin qe thirret, ky eshte fakt logjik ;

[72:18] Dhe (mua mė shpallet) e vėrtetė xhamitė janė veēant pėr tė adhuruar All-llahun, e mos adhuroni nė to askė tjetėr me All-llahun!
    [72:18]وَأَنَّ الْمَسَاجِدَ لِلَّهِ فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدً
    emri i muhamedit thirret pandare sic e dime perkrah emrit te Zotit si ne ezan(thirrjen per lutje) ashtu edhe ne vete Lutjen(namazin)ا

sqarim :Allah ka kuptimin Zoti ose i Vetmi Zot , ose, Perendia ose Hyu, eshte nje manipulim shekullor qe behet me kete emer, qe Muhamedanet po e ngrejne ne nivelin e emrit personal per Zotin , kur Zoti nuk ka shpallur nje gje te tille ne Kuran , edhe Bibla arabe , edhe te krishteret arabe perdorin te njejten fjale per Zotin , pra, All-llah
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 02-09-2011 mė 04:24
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •