Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 52
    Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    [QUOTE=referi_1;3191077]
    Ai që mBron turqit ose nuk din islamin ose është nacionails kafir xhahil..

Esselamun alejkum

referi_1, këtu paske nxitur pak dhe të këhilloj që tëmos i fuish të gjithë në nji thes, sepse nuk mund të jenë të gjithë. Dhe rruje pak gjuhën se si shpesh po na i përmend se kush jan qafira. Kush ta jep këtë të drejtë me i quajtë të tjerët qafira, a mos vallë e ke me argument nga Kur'ani dhe Sunneti, apo?!!!

Unë e dij se Kur'ani na mëson të miremi me familjen tonë dhe jo me të tjerët:

" O ju që besuat, ruajeni veten dhe familjen tuaj prej një zjarri, lëndë djegëse e të cilit janë njerëzit dhe gurët. Atë (zjarrin) e mbikëqyrin engjëjt e rreptë e të ashpër që nuk e kundërshtojnë All-llahun për asgjë që Ai i urdhëron dhe punojnë atë që janë të urdhëruar. "

Me mirëkuptim nga Ramazani.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

[QUOTE=ramazan_it;3202280]
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Ai që mBron turqit ose nuk din islamin ose është nacionails kafir xhahil..

Esselamun alejkum

referi_1, këtu paske nxitur pak dhe të këhilloj që tëmos i fuish të gjithë në nji thes, sepse nuk mund të jenë të gjithë. Dhe rruje pak gjuhën se si shpesh po na i përmend se kush jan qafira. Kush ta jep këtë të drejtë me i quajtë të tjerët qafira, a mos vallë e ke me argument nga Kur'ani dhe Sunneti, apo?!!!

Unë e dij se Kur'ani na mëson të miremi me familjen tonë dhe jo me të tjerët:

" O ju që besuat, ruajeni veten dhe familjen tuaj prej një zjarri, lëndë djegëse e të cilit janë njerëzit dhe gurët. Atë (zjarrin) e mbikëqyrin engjëjt e rreptë e të ashpër që nuk e kundërshtojnë All-llahun për asgjë që Ai i urdhëron dhe punojnë atë që janë të urdhëruar. "

Me mirëkuptim nga Ramazani.
    Qëllimi im është këtu se kush mbron kufrin e shtetit turk ose mendon se turqit janë në islam atëher ai ose nuk di se çështë islami ose nuk din hallin e shtetit turk.Dhe për këtë ka shum fetva nga ulematë e daves kundra shtetit turk.Pra nuk jamë unë i pari që këtë shtet e kan futur në nji thes të kufrit bile e kan luftuar fortë me tërë mjetet si me besim ashtu edhe me forcë.
    Kështu që të folish pa dituri për shtetin turk nuk është e pëlqyeshme.Nëse dikush mendon se ka musliman në turqi bujrum le të na tregon se kush janë ata?Cila grupë janë ata? Si quhen dhe a kan qëndrimet e tyre dhe kush janë ato qëndrime të tyre?
    Kurse për tekfirin e shtetit turk nam jafton fetvat u ulemave të daves sepse ata kan jetuar në kohën e tyre dhe janë ndeshur me ta ballpërball dhe i kan luftuar ata.
    Nasir el Fahd (Allahu e liroftë nga burgu i tagutit ) ka shkruar nji libër duke u bazuar në shum argumente për kufrin e shtetit të Othmanit që unë do të citoj vetëm disa citate nga libtra e tij,dhe ai i cili e mbron atë shtet të othmanit nuk e din se çka është islami ose është nga ulematë e Daud Ibn Xhirxhisit që kan qenë kundërshtarë të rreptë të ulemave të daves .
    Kur të lexosh për këtë shkrim më poshtë pastaj eja dhe bisedojmë .
    ''Secili që ka stjudjuar shtetin e Othmanit (shtetin turk) prej fillimit të tij e deri në mbarim të tij,nuk do të ketë kurfar dyshimi se ato kan pasur akiden e prishur dhe të koruptuar dhe kjo shihet kjartë përmes dy gjerave :
    E para : Përhapja e shirkut në kohën e tyre dhe
    E dyta : Lufta e tyre kundra teuhidit.
    Ata që mbrojnë shtetin e Othmanit kundra davetit të selefëve,thuajnë se kjo luftë ka qenë politike.Por realiteti është i kundërt me atë çka deklarojnë ata,sepse lufta ka qenë përshkak të akides,që e kan filluar ulematë e turqve kundra davetit të dijetarëve të nexhdit'' (Hashijat Ibn Abidin,4/262).
    Në librin : Deulah OTHMANIJJEH islamije muftera alejha 1/59(Shteti i Othmanit :Shteti islam që i është shpifur) nga Abdul-Aziz esh-Shanavi, pra ata me qëllim që ta mbrojnë perandorinë otomane gjoja nga shpifjet kurse ata vetë tregojnë se nuk din gjë nga akideja duke promovuar shirkun dhe kufrin haptazi,thotë :
    ''Shteti i othmanit ka përhapur shirkun i bazuar në tasavufin dhe adhurimin e varreve,evlijave dhe kjo është nji fakt i pamohuar edhe nga burimet e tyre,pra edhe nga ata që e mbrojnë atë shtet të kufrit,dhe prej tarikateve sufite ma të njohura kan qenë tarikati i nakshibendive pastaj ai i meulauijeh,bektashije,rufaije..etj.Dhe të gjith këto tarikate adhuronin varret dhe evliatë e tyre..''
    Është pyetur shejh Abdullah bin Abdulatif,rahimehullah :

''...për atë i cili nuk e shpall qafir shtetin turk dhe i ndërsen ata kundra muslimanëve,duke zgjedh vilajetin (pushtetin) (1) e tyre dhe se xhihadi me ta (ndihmesa ndaj tyre ) është e domosdoshme.Dhe për personin e dytë i cili nuk mendon ashtu,përkundrazi shteti dhe ata që i ndërsejnë janë zullumqar (2) dhe prej tyre nuk është e lejuar vetëm se ajo çka është e lejuar prej zullumqarëve dhe plaçka e marrë nga beduinët është haram (3) ?
    Dhe ju përgjegj :
    ''Kush nuk e din kufrin e shtetit dhe nuk bënë dallimin midis tyre dhe zullumqarëve midis muslimanëve - nuk e ka kuptuar domethënjen e La ialhe ilallah!.Nëse ngjat kësaj beson se ai është shtet musliman - atëherë kjo është e keqe edhe më e madhe.Dhe kjo është dyshim mbi kufrin e atij që ka bërë mosbesim në Allahun dhe i cili i ka bërë shirk Atij.Nëse edhe i ndërsen dhe u ndihmon kundra muslimanëve me çka do qoft lloj ndihme - pa dyshim se kjo është riddet i hapur (felëshim). (Fetvat e ulemave të Nexhdit,3/64).
    1).U jep legjitimitet islamik
    2) El-bugah,grup zullumqarësh,banda kaçakësh që bënë zullum në shtetin legitim musliman,por janë grup që endej janë në suazat e islamit edhe pse bëjnë zullum.
    3)D.m.th se beduinët nuk janë qafira,por muslimanë dhe zullumqar .
    Shum janë fetvat dhe librat në ktë drejtim mor ajo që detaizon ma shum dhe kush don të din ma shum rreth këtyre gjërave le të lexon librin e shejh Hamed Bin Atik r.a : ''Sebil En-Nexhaah uel Fikaak min muvalat el murtedin uel atrak.''
    Kurse Hejh Sulejamn Bin Sehman në nji poemat e tij të shumta kundra turqve citon : ''Dhe çka është e njohur nga përshkrimi i turqve për kufrin e tyre,atëherë ajo është e vërtetë se ATA JANË KAFIRAT MA TË MËDHAJ PREJ NJERËZVE (akfaran-nas) NË KËTË FE,DHE ARMIQËSIA DHE URREJTJA E TYRE ËSHT AQ E MADHE KUNDRA MUSLIMANËVE SAQË UA KALON TË GJITHAVE SEKTAVE SË BASHKU,DHE KUSH I MERR QAFIRAT PËR EVLIJA (miq) ATËHER AI ËSHTË SIKUR ATA,DHE NUK KA KURFAR DYSHIMI NË TEKFIRIN E TYRE PËR SECILIN I CILI KA FARE PAK INTELEGJENCË...''(Divan Ibn Sehman,f.191)..
    ''
    2. E dyta: Të bërit kufr mbi çdo gjë që adhurohet përveç Allahut, me këtë dëshirohet të bërit tekfir mbi mushrikët, distancim nga ata, dhe nga çdo vepër tjetër të cilën ata ja kushtojnë dikujt tjetër përskaj Allahut. Dhe prej këtu kush nuk i bënë tekfir mushrikët e shtetit Turk dhe adhuruesit e varreve, sikur janë edhe banorët e Mekkes dhe të tjerë që adhurojnë njerëz të mirë dhe që kanë devijuar nga teuhidi i Allahut duke rënë në shirk dhe të cilët e kanë ndërruar sunnetin e të Dërguarit të Tij (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) me risia - i këtilli është qafir sikur ata edhe pse e urren dinin (fen e tyre) kurse e don islamin dhe muslimanët."
    (Fetuat e ulemave të Nexhdit, 4/145-146)
    Dhe për më shum lexo në : http://www.forumishqiptar.com/showth...=120551&page=3

''...për atë i cili nuk e shpall qafir shtetin (turk) dhe i ndërsen ata kundra muslimanëve,duke zgjedh vilajetin (pushtetin) (1) e tyre dhe se xhihadi me ta (ndihmesa ndaj tyre ) është e domosdoshme.Dhe për personin e dytë i cili nuk mendon ashtu,përkundrazi shteti dhe ata që i ndërsejnë janë zullumqar (2) dhe prej tyre nuk është e lejuar vetëm se ajo çka është e lejuar prej zullumqarëve dhe plaçka e marrë nga beduinët është haram (3) ?

Dhe ju përgjegj :

''Kush nuk e din kufrin e shtetit dhe nuk bënë dallimin midis tyre dhe zullumqarëve midis muslimanëve - nuk e ka kuptuar domethënjen e La ialhe ilallah!.Nëse ngjat kësaj beson se ai është shtet musliman - atëherë kjo është e keqe edhe më e madhe.Dhe kjo është dyshim mbi kufrin e atij që ka bërë mosbesim në Allahun dhe i cili i ka bërë shirk Atij.
    Nëse edhe i ndërsen dhe u ndihmon kundra muslimanëve me çka do qoft lloj ndihme - pa dyshim se kjo është riddet i hapur (felëshim). (Fetvat e ulemave të Nexhdit,3/64).

2) El-bugah,grup zullumqarësh,banda kaçakësh që bënë zullum në shtetin legitim musliman,por janë greup që endej janë në suazat e islamit edhe pse bëjnë zullum.
    3)D.m.th se beduinët nuk janë qafira,por muslimanë dhe zullumqar ''
    Kurse sa për tekfirin sheriatik ke pasur mundësi të lexosh nga sajti jonë thirja në tevhid, nga postimet tona .Por ti nëse ke argument dhe ke guximin ta ndalosh atëher je bërë zot me Allahun dhe unë do të tregoj ma vonë pse...
    Dhe shtetin e kufrit të turqisë nuk e mbrojnë vetëm se të devijuarit dhe që kanë sëmurje në besim..
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    [QUOTE=referi_1;3203711]
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Qëllimi im është këtu se kush mbron kufrin e shtetit turk ose mendon se turqit janë në islam atëher ai ose nuk di se çështë islami ose nuk din hallin e shtetit turk.Dhe për këtë ka shum fetva nga ulematë e daves kundra shtetit turk.Pra nuk jamë unë i pari që këtë shtet e kan futur në nji thes të kufrit bile e kan luftuar fortë me tërë mjetet si me besim ashtu edhe me forcë.
    Kështu që të folish pa dituri për shtetin turk nuk është e pëlqyeshme.Nëse dikush mendon se ka musliman në turqi bujrum le të na tregon se kush janë ata?Cila grupë janë ata? Si quhen dhe a kan qëndrimet e tyre dhe kush janë ato qëndrime të tyre?
    Kurse për tekfirin e shtetit turk nam jafton fetvat u ulemave të daves sepse ata kan jetuar në kohën e tyre dhe janë ndeshur me ta ballpërball dhe i kan luftuar ata.
    Nasir el Fahd (Allahu e liroftë nga burgu i tagutit ) ka shkruar nji libër duke u bazuar në shum argumente për kufrin e shtetit të Othmanit që unë do të citoj vetëm disa citate nga libtra e tij,dhe ai i cili e mbron atë shtet të othmanit nuk e din se çka është islami ose është nga ulematë e Daud Ibn Xhirxhisit që kan qenë kundërshtarë të rreptë të ulemave të daves .
    Kur të lexosh për këtë shkrim më poshtë pastaj eja dhe bisedojmë .
    ''Secili që ka stjudjuar shtetin e Othmanit (shtetin turk) prej fillimit të tij e deri në mbarim të tij,nuk do të ketë kurfar dyshimi se ato kan pasur akiden e prishur dhe të koruptuar dhe kjo shihet kjartë përmes dy gjerave :
    E para : Përhapja e shirkut në kohën e tyre dhe
    E dyta : Lufta e tyre kundra teuhidit.
    Ata që mbrojnë shtetin e Othmanit kundra davetit të selefëve,thuajnë se kjo luftë ka qenë politike.Por realiteti është i kundërt me atë çka deklarojnë ata,sepse lufta ka qenë përshkak të akides,që e kan filluar ulematë e turqve kundra davetit të dijetarëve të nexhdit'' (Hashijat Ibn Abidin,4/262).
    Në librin : Deulah OTHMANIJJEH islamije muftera alejha 1/59(Shteti i Othmanit :Shteti islam që i është shpifur) nga Abdul-Aziz esh-Shanavi, pra ata me qëllim që ta mbrojnë perandorinë otomane gjoja nga shpifjet kurse ata vetë tregojnë se nuk din gjë nga akideja duke promovuar shirkun dhe kufrin haptazi,thotë :
    ''Shteti i othmanit ka përhapur shirkun i bazuar në tasavufin dhe adhurimin e varreve,evlijave dhe kjo është nji fakt i pamohuar edhe nga burimet e tyre,pra edhe nga ata që e mbrojnë atë shtet të kufrit,dhe prej tarikateve sufite ma të njohura kan qenë tarikati i nakshibendive pastaj ai i meulauijeh,bektashije,rufaije..etj.Dhe të gjith këto tarikate adhuronin varret dhe evliatë e tyre..''

''...për atë i cili nuk e shpall qafir shtetin turk dhe i ndërsen ata kundra muslimanëve,duke zgjedh vilajetin (pushtetin) (1) e tyre dhe se xhihadi me ta (ndihmesa ndaj tyre ) është e domosdoshme.Dhe për personin e dytë i cili nuk mendon ashtu,përkundrazi shteti dhe ata që i ndërsejnë janë zullumqar (2) dhe prej tyre nuk është e lejuar vetëm se ajo çka është e lejuar prej zullumqarëve dhe plaçka e marrë nga beduinët është haram (3) ?
    Dhe ju përgjegj :
    ''Kush nuk e din kufrin e shtetit dhe nuk bënë dallimin midis tyre dhe zullumqarëve midis muslimanëve - nuk e ka kuptuar domethënjen e La ialhe ilallah!.Nëse ngjat kësaj beson se ai është shtet musliman - atëherë kjo është e keqe edhe më e madhe.Dhe kjo është dyshim mbi kufrin e atij që ka bërë mosbesim në Allahun dhe i cili i ka bërë shirk Atij.Nëse edhe i ndërsen dhe u ndihmon kundra muslimanëve me çka do qoft lloj ndihme - pa dyshim se kjo është riddet i hapur (felëshim). (Fetvat e ulemave të Nexhdit,3/64).
    2) El-bugah,grup zullumqarësh,banda kaçakësh që bënë zullum në shtetin legitim musliman,por janë grup që endej janë në suazat e islamit edhe pse bëjnë zullum.
    3)D.m.th se beduinët nuk janë qafira,por muslimanë dhe zullumqar .
    Shum janë fetvat dhe librat në ktë drejtim mor ajo që detaizon ma shum dhe kush don të din ma shum rreth këtyre gjërave le të lexon librin e shejh Hamed Bin Atik r.a : ''Sebil En-Nexhaah uel Fikaak min muvalat el murtedin uel atrak.''
    Kurse Hejh Sulejamn Bin Sehman në nji poemat e tij të shumta kundra turqve citon : ''Dhe çka është e njohur nga përshkrimi i turqve për kufrin e tyre,atëherë ajo është e vërtetë se ATA JANË KAFIRAT MA TË MËDHAJ PREJ NJERËZVE (akfaran-nas) NË KËTË FE,DHE ARMIQËSIA DHE URREJTJA E TYRE ËSHT AQ E MADHE KUNDRA MUSLIMANËVE SAQË UA KALON TË GJITHAVE SEKTAVE SË BASHKU,DHE KUSH I MERR QAFIRAT PËR EVLIJA (miq) ATËHER AI ËSHTË SIKUR ATA,DHE NUK KA KURFAR DYSHIMI NË TEKFIRIN E TYRE PËR SECILIN I CILI KA FARE PAK INTELEGJENCË...''(Divan Ibn Sehman,f.191)..
    ''
    2. E dyta: Të bërit kufr mbi çdo gjë që adhurohet përveç Allahut, me këtë dëshirohet të bërit tekfir mbi mushrikët, distancim nga ata, dhe nga çdo vepër tjetër të cilën ata ja kushtojnë dikujt tjetër përskaj Allahut. Dhe prej këtu kush nuk i bënë tekfir mushrikët e shtetit Turk dhe adhuruesit e varreve, sikur janë edhe banorët e Mekkes dhe të tjerë që adhurojnë njerëz të mirë dhe që kanë devijuar nga teuhidi i Allahut duke rënë në shirk dhe të cilët e kanë ndërruar sunnetin e të Dërguarit të Tij (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) me risia - i këtilli është qafir sikur ata edhe pse e urren dinin (fen e tyre) kurse e don islamin dhe muslimanët."
    (Fetuat e ulemave të Nexhdit, 4/145-146)
    Dhe për më shum lexo në : http://www.forumishqiptar.com/showth...=120551&page=3

''...për atë i cili nuk e shpall qafir shtetin (turk) dhe i ndërsen ata kundra muslimanëve,duke zgjedh vilajetin (pushtetin) (1) e tyre dhe se xhihadi me ta (ndihmesa ndaj tyre ) është e domosdoshme.Dhe për personin e dytë i cili nuk mendon ashtu,përkundrazi shteti dhe ata që i ndërsejnë janë zullumqar (2) dhe prej tyre nuk është e lejuar vetëm se ajo çka është e lejuar prej zullumqarëve dhe plaçka e marrë nga beduinët është haram (3) ?

Dhe ju përgjegj :

''Kush nuk e din kufrin e shtetit dhe nuk bënë dallimin midis tyre dhe zullumqarëve midis muslimanëve - nuk e ka kuptuar domethënjen e La ialhe ilallah!.Nëse ngjat kësaj beson se ai është shtet musliman - atëherë kjo është e keqe edhe më e madhe.Dhe kjo është dyshim mbi kufrin e atij që ka bërë mosbesim në Allahun dhe i cili i ka bërë shirk Atij.
    Nëse edhe i ndërsen dhe u ndihmon kundra muslimanëve me çka do qoft lloj ndihme - pa dyshim se kjo është riddet i hapur (felëshim). (Fetvat e ulemave të Nexhdit,3/64).

2) El-bugah,grup zullumqarësh,banda kaçakësh që bënë zullum në shtetin legitim musliman,por janë greup që endej janë në suazat e islamit edhe pse bëjnë zullum.
    3)D.m.th se beduinët nuk janë qafira,por muslimanë dhe zullumqar ''
    Kurse sa për tekfirin sheriatik ke pasur mundësi të lexosh nga sajti jonë thirja në tevhid, nga postimet tona .Por ti nëse ke argument dhe ke guximin ta ndalosh atëher je bërë zot me Allahun dhe unë do të tregoj ma vonë pse...
    Dhe shtetin e kufrit të turqisë nuk e mbrojnë vetëm se të devijuarit dhe që kanë sëmurje në besim..
    Pik së pari, të këshilloj që të japësh selam ose me e kthyer selamin referi_1.

Së dyti, me këtë që ke shkruar më sipër, ose unë nuk e kam parë mirë, ose ajo që të them është e vërtetë se këtu sipër ata fetvaja që i ke sjellur nuk pranohen, kur ata janë pa argumet nga Kur'ani dhe Sunneti.

Të mos e zgjas shumë por desha vetëm se të them kur të sjellësh argumente nga secili dijetar qoftë, na e sjellni me argument nga Kur'ani dhe Sunneti ose përndryshe refuzohet.

Se të bësh tekfir në personin që nuk e ke parë dhe nuk e njeh fare.........!!!!

Nji pyetje desha me ta bërë:

Mixha i Muhammedit s.a.v.s. sipas juve çka ishte * mushrik * apo * musliman * dhe a i bëri tekfir i Dërguari i All-llahut s.a.v.s. dhe a u distancua prej tij?

Pastaj daveja e juaj si është: " njiherë i thoni kafir atij dhe pastaj e këshilloni? "

Na i sjell disa argumente nga sjellja e Muhammedit s.a.v.s. dhe shokëve të tij r.a. dhe mos u mirni tha ky dhe tha ai.

Dijetarët e hakut të ndershëm kanë thënë:

" Çdo kujt i refuzohet fjala, përveçse Muhammedit s.a.v.s.! "

Esselamin alejkum.

Ramazan it :
    Pik së pari, të këshilloj që të japësh selam ose me e kthyer selamin referi_1.
    Esselamu alejkum ue rahmetullahi ue berekatuhu.
    Edhe pse e kam zakon që ta përdor selamin por un nuk e shoh këtë mesele të selamit obligative sikur është tevhidi.
    Së dyti, me këtë që ke shkruar më sipër, ose unë nuk e kam parë mirë, ose ajo që të them është e vërtetë se këtu sipër ata fetvaja që i ke sjellur nuk pranohen, kur ata janë pa argumet nga Kur'ani dhe Sunneti.
    Ti mendon se këta dietarë të daves që kanë jetuar në kohën e sundimit turk nuk jan bazuar në Kur'an dhe sunnet?
    ti mendon se këta nuk e kan ditur realitetin e shtetit turk në kohën e tyre?
    Mos don të thuash se ti ma mir e ke ditur realitetin e shtetit turk?
    Ti a e din se kush janë këta persona që e kan luftuar shtetin turk me davet dhe me forcë?
    E si fetvat e tyre nuk pranohen?KU mendon ti se ata kan gabuar?A nuk jan nisur ata nga realiteti dhe atë çka kna parë nga kufriajtet dhe shirkijatet e këtij shteti që i kan përhapur me të madhe ,plus luftën që e kan bërë ky shtet i kufrit ndaj tevhidit si ideor poashtu edhe me forcë?
    Të lutem nëse je ti i zoti argumentoi fetvat e tyre se nuk na qenkan simbas Kur'anit dhe sunnetit?
    Pra juve na qenkeni ata që nuk pranoni fetvat e ulemave të nexhdit kurse kur vjen puna për ulematë e tagutit si bin Bazi,Albani,Uthejmini..etj i merrni fjalët e tyre pa pikë dyshimi.
    Në këtë pikë se a janë fetvat e ulemave të daves kundra turqve të bazuara në Kur'an dhe sunnet le ta diskutojmë më gjerë...
    Se të bësh tekfir në personin që nuk e ke parë dhe nuk e njeh fare.........!!!!
    Kjo është më se normale sot sidomos kur kuptimi i drejtë i tevhidit moti është humbur,derisa ta di se në çka thir filani dhe fisteki te mua nuk janë musliman..
    E si more djalë ti pa e njohur njeriun dhe në çka thirr ai ti menjiher e bëre muvehid?
    Për këtë duhesh pak të njihesh me akhamet e dijarush-shirk dhe dijarut-tevhid.
    Dijhet se kush konsiderohet musliman dhe kafir.Nëse personi vjen me tevhid dhe me shenjat tjera të islamit atëher ai konsiderohet musliman,e nëse nuk vjen me këto atëher ai nuk konsiderohet musliman dhe ne gjykojmë nga jashtësia e tij,e jo pse na vjen nji njeri dhe ai na u bë menjiher musliman...Për këtë mundet të diskutojmë ma gjerë dhe të shohim se çka thuajnë ulematë për këtë çështje.

Nji pyetje desha me ta bërë:

Mixha i Muhammedit s.a.v.s. sipas juve çka ishte * mushrik * apo * musliman * dhe a i bëri tekfir i Dërguari i All-llahut s.a.v.s. dhe a u distancua prej tij?
    Nëse mendon për Ebu Talibin,ai që e strehoj profetin,ishte mushrik subhanallah dhe këtë e din shum historijan edhe krishter që e kan studjuar jetën e profetit e leje mo muslimanët.
    Kjo është nji argument kundra xhahilave që tregon se edhe pse mixha i tij shum e ndihmoij atë me çdo mejte,por i gjori në fund vdiq me kufër pra nuk e pranoj shehadetit.Dhe profeti në asni moment nuk e konsideroj axhën e tij të jet prej muslimanëve.Mos dhëntë Allahu.
    Sepse Profeti u dërgua te mushrikët e tij të afërt dhe familjar,dhe ai e dinte këtë,dhe nuk u dërgua te muslimanët.Por nuk është kusht që secilin ta thirish para botës e ti thuash ti je nji KAAAAAAAFIR I MADH,sepse ai ju bënte davet kafirave dhe jomuslimanëve.Pra i thirte nga shirku në iman.
    Pastaj edhe nji argument tjetër është se profeti i bëri tekfir edhe nënën edhe babanë e tij duke na thënë se ata të dy janë në zjarin e xhehennemit.
    Subhanallah,nji argument për të menduar mirë rreth tevhidit sepse Allahu subhanehu ue teala nuk i arsyetoj edhe ata,ose më së paku të ishin nga ehlu fetra (njerëz që nuk u ka mbëri shpallja që në dunja konsiderohen kafira kurse në ahiret do të testohen).Pra Allahu prindërit e të zgjedhurit të tij i ka futur direkt në zjarr..........
    Paastaj në siren e Profetit përmendet edhe rasti i gjyshit të profetit AbdulMutalibi i cili ju lut Allahut kundra Ebrehesë me nji dua të sinqertë ashtu sikur luten mubehidët e vërtetë,pa i bërë atij shirk në dua,por i ngrati është në xhehennem përgjithmon...
    Këto raste i përmendin ulematë e daves për të marë mësim prej tyre...
    Sepse në çështjet e tevhidit nuk ka tolerim.
    Pastaj daveja e juaj si është: " njiherë i thoni kafir atij dhe pastaj e këshilloni? "
    Nuk është kusht që personin ta marrosh para dunjasë dhe ta nënçmoshë tërë ditën por mjafton ta dish me zemër se filani është kafir,dhe nëse të jipet mundësia edh ti thuash se është i tillë e jo TJA BËSHË QEFIN SE TI JE NË REGULL JE MUSLIMAN VETËM SE PAK DUHET TI SHKURTOSH PANTOLLONAT,LISHOJE MJEKRË,FALU ME TEKBIRE,URREJI TESPIJAT.UREJE MEVLUDIN,MUZIKËN....ETJ.
    Ky është ai problem sot që hoxhalalrët tërë diten miren duke pru argumente se tespijat janë haram ose se muzika është haram kurse nuk i din dhe nuk i shoshitin shubuhatet që ngrejn iblisi me pasuesit e tij në tevhid...
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Ramazan it :
    Esselamu alejkum ue rahmetullahi ue berekatuhu.
    Edhe pse e kam zakon që ta përdor selamin por un nuk e shoh këtë mesele të selamit obligative sikur është tevhidi.

Ti mendon se këta dietarë të daves që kanë jetuar në kohën e sundimit turk nuk jan bazuar në Kur'an dhe sunnet?
    ti mendon se këta nuk e kan ditur realitetin e shtetit turk në kohën e tyre?
    Mos don të thuash se ti ma mir e ke ditur realitetin e shtetit turk?
    Ti a e din se kush janë këta persona që e kan luftuar shtetin turk me davet dhe me forcë?
    E si fetvat e tyre nuk pranohen?KU mendon ti se ata kan gabuar?A nuk jan nisur ata nga realiteti dhe atë çka kna parë nga kufriajtet dhe shirkijatet e këtij shteti që i kan përhapur me të madhe ,plus luftën që e kan bërë ky shtet i kufrit ndaj tevhidit si ideor poashtu edhe me forcë?
    Të lutem nëse je ti i zoti argumentoi fetvat e tyre se nuk na qenkan simbas Kur'anit dhe sunnetit?
    Pra juve na qenkeni ata që nuk pranoni fetvat e ulemave të nexhdit kurse kur vjen puna për ulematë e tagutit si bin Bazi,Albani,Uthejmini..etj i merrni fjalët e tyre pa pikë dyshimi.
    Në këtë pikë se a janë fetvat e ulemave të daves kundra turqve të bazuara në Kur'an dhe sunnet le ta diskutojmë më gjerë...

Kjo është më se normale sot sidomos kur kuptimi i drejtë i tevhidit moti është humbur,derisa ta di se në çka thir filani dhe fisteki te mua nuk janë musliman..
    E si more djalë ti pa e njohur njeriun dhe në çka thirr ai ti menjiher e bëre muvehid?
    Për këtë duhesh pak të njihesh me akhamet e dijarush-shirk dhe dijarut-tevhid.
    Dijhet se kush konsiderohet musliman dhe kafir.Nëse personi vjen me tevhid dhe me shenjat tjera të islamit atëher ai konsiderohet musliman,e nëse nuk vjen me këto atëher ai nuk konsiderohet musliman dhe ne gjykojmë nga jashtësia e tij,e jo pse na vjen nji njeri dhe ai na u bë menjiher musliman...Për këtë mundet të diskutojmë ma gjerë dhe të shohim se çka thuajnë ulematë për këtë çështje.

Nëse mendon për Ebu Talibin,ai që e strehoj profetin,ishte mushrik subhanallah dhe këtë e din shum historijan edhe krishter që e kan studjuar jetën e profetit e leje mo muslimanët.
    Kjo është nji argument kundra xhahilave që tregon se edhe pse mixha i tij shum e ndihmoij atë me çdo mejte,por i gjori në fund vdiq me kufër pra nuk e pranoj shehadetit.Dhe profeti në asni moment nuk e konsideroj axhën e tij të jet prej muslimanëve.Mos dhëntë Allahu.
    Sepse Profeti u dërgua te mushrikët e tij të afërt dhe familjar,dhe ai e dinte këtë,dhe nuk u dërgua te muslimanët.Por nuk është kusht që secilin ta thirish para botës e ti thuash ti je nji KAAAAAAAFIR I MADH,sepse ai ju bënte davet kafirave dhe jomuslimanëve.Pra i thirte nga shirku në iman.
    Pastaj edhe nji argument tjetër është se profeti i bëri tekfir edhe nënën edhe babanë e tij duke na thënë se ata të dy janë në zjarin e xhehennemit.
    Subhanallah,nji argument për të menduar mirë rreth tevhidit sepse Allahu subhanehu ue teala nuk i arsyetoj edhe ata,ose më së paku të ishin nga ehlu fetra (njerëz që nuk u ka mbëri shpallja që në dunja konsiderohen kafira kurse në ahiret do të testohen).Pra Allahu prindërit e të zgjedhurit të tij i ka futur direkt në zjarr..........
    Paastaj në siren e Profetit përmendet edhe rasti i gjyshit të profetit AbdulMutalibi i cili ju lut Allahut kundra Ebrehesë me nji dua të sinqertë ashtu sikur luten mubehidët e vërtetë,pa i bërë atij shirk në dua,por i ngrati është në xhehennem përgjithmon...
    Këto raste i përmendin ulematë e daves për të marë mësim prej tyre...
    Sepse në çështjet e tevhidit nuk ka tolerim.

Nuk është kusht që personin ta marrosh para dunjasë dhe ta nënçmoshë tërë ditën por mjafton ta dish me zemër se filani është kafir,dhe nëse të jipet mundësia edh ti thuash se është i tillë e jo TJA BËSHË QEFIN SE TI JE NË REGULL JE MUSLIMAN VETËM SE PAK DUHET TI SHKURTOSH PANTOLLONAT,LISHOJE MJEKRË,FALU ME TEKBIRE,URREJI TESPIJAT.UREJE MEVLUDIN,MUZIKËN....ETJ.
    Ky është ai problem sot që hoxhalalrët tërë diten miren duke pru argumente se tespijat janë haram ose se muzika është haram kurse nuk i din dhe nuk i shoshitin shubuhatet që ngrejn iblisi me pasuesit e tij në tevhid...

Mbasi nuk e quan obligative selamin, atëherë nuk kam pse me të dhënë edhe unë selam.

Ata dijetarët e Nexhdit dhe ata dijetarët tjerë që i përmende dhe: edhe dijetarët tjerë që nuk janë përmendur nuk ju pranohet fjala pa me pru argumente nga Kur'ani dhe Sunneti. Kuptoje këtë refer_1! Dhe mos më akuzo mua se kam thënë se kanë gabuar, sepse unë nji gjë të tullë se kam thanë, për këtë të këshilloj që të mos nxehesh, por bëru sabërli.

Sa shpejt gjykove në mua se qenkam nga ata që nuk pranoj fetvatë e atyre dijetar që ti i mer për të pagabueshëm, kur unë për radhë të parë të kam shkruajtur, o refer_1?

Unë përherë kam qenë dhe inshAll-llah do të vdes me këtë për mos dalë nga teuhidi, por ti ke gjykuar pak me nxitim ndaj një personi të gabuar. Shko lexoje edhe njiherë ata dy postimet të vetme që ti kam bërë më sipër dhe gjeje se ku kam kundërshtuar teuhin, a mundesh me ma treguar?

Teuhidi si thue ti se moti është humbur, këtu përsëri ke nxituar refer_1, sepse i gjithë Kur'ani është teuhid dhe nuk hup fare, se për këtë e ke fjalën e All-llahut s.v.t.,se do ta mbrojë All-llahu s.v.t.!

Sa për atë që ke marë për argument se prindërit e Muhammedit s.a.v.s., janë në Xhehennem, këtë nuk mund ta konsiderosh si argument për nji popull të tërë, ku aty mbrenda në atë popull mund që të ketë nonjë që nuk e meriton atë fjalë që ti ja shpreh, sepse mund të ketë All-llahu Ualem edhe ndonjë që All-llahu e din më së miri që të jetë i Xhennetit. Apo ndoshta ju keni ndonjë garanci për ta bërë këtë.

Ta rikujtoj nji hadith, kur Pejgamberi i All-llahut s.a.v.s., tha se tash do të hyjë nji person i Xhennetit dhe kështu e përsëriti tre ditë rjesht dhe ma andej e din shumë mirë se pse ai u quajt i Xhennetit. Dhe ta rikujtoj fjalën e All-llahut s.v.t., në Suren Tahrim, ajeti 6, për këtë meru me veten dhe familjen se për këtë je i urdhëruar refer_1 dhe lëri të tjerët, se e dimë shumë mirë se në Ditën e Gjykimit, nuk ka se çka bën filani dhe alani, por vetëm se thuhet: vetja ime vetja ime.

Për atë që ke thënë se: ne meremi me gjërat si: mjekra, pantollat e shkurtëra, namazi, selami, etj., etj., këto nuk janë jashtë Islamit referi_1 dhe nuk tha askush se ne i vemë para Teuhidit.

Ma bën hallall në rastëse diku kam gabuar.

Mbetsh mirë referi_1 dhe gjum të ëmbël.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Feftfat e ulemave te Nexhdit nuk jane shpallje nga Allahu, pastaj ne vet fetfat e tyre thone se ata i kane bere TEKFIR ata qe bejn shirk prej tyre, e jo krejt njerezit.

Pra, problemi yt eshte se ti thua se asnje turk nuk eshte musliman, kurse ata kane thene ata qe kane bere shirk prej tyre dhe e kane mbrojtur shirkun sjane musliman.

Pastaj kcen te ulemat e kesaj kohe dhe i quan ulema te tagutit????

Po shihet se ti ke tekfirizem te tepruar dhe se ke lexuar nga Ebu Muhammed boshnjaki.

Edhe keto gjera jane pjese e fese, a per ate se nuk e sqarojkan teuhidin. Gabim je, ka plote ligjerata ne teuhid, mirepo jo edhe te llojit qe ti i deshiron, ku behet TEKFIR nje popull i tere.

Dijetaret thone: Kush ben shirk eshte kafir.

A xhahilat si ti thone: Turqit jane kafira, shqiptaret jane kafira.

Hukmi lidhet me vepren e jo me kombin o XHAHIL.

Ramazani :
    Ata dijetarët e Nexhdit dhe ata dijetarët tjerë që i përmende dhe: edhe dijetarët tjerë që nuk janë përmendur nuk ju pranohet fjala pa me pru argumente nga Kur'ani dhe Sunneti. Kuptoje këtë refer_1!
    Ramazan :
    Dhe mos më akuzo mua se kam thënë se kanë gabuar, sepse unë nji gjë të tullë se kam thanë, për këtë të këshilloj që të mos nxehesh, por bëru sabërli.
    D.m.th se ata nuk kan gabuar.Nëse kan gabuar na trego se ku kan gabuar? Nëse ata nuk kan argumente nga Kur'ani dhe sunnetit na trego se fetvat i kan thënë për qefi ose gabim...
    Ramazan :
    Sa shpejt gjykove në mua se qenkam nga ata që nuk pranoj fetvatë e atyre dijetar që ti i mer për të pagabueshëm,
    Mos më akuzo se nuk thashë unë se janë të pagabueshëm neudhubilah,por dua ta di nga ti se ku kan gabuar me qëllim që të ruhemi nga gabimet e tyre?

Bëhuni pak ma të kjartë dhe pozicionohuni ma kjartë duke mos lënë dilema ..
    Ramazani :
    Unë përherë kam qenë dhe inshAll-llah do të vdes me këtë për mos dalë nga teuhidi, por ti ke gjykuar pak me nxitim ndaj një personi të gabuar. Shko lexoje edhe njiherë ata dy postimet të vetme që ti kam bërë më sipër dhe gjeje se ku kam kundërshtuar teuhin, a mundesh me ma treguar
    Ramazani :
    Kush ta jep këtë të drejtë me i quajtë të tjerët qafira, a mos vallë e ke me argument nga Kur'ani dhe Sunneti, apo?!!!
    Ktë të drejtë na ka dhënë Allahu dhe i dërguari i Tij sepse nuk ka tevhid pa bërë mohim në tagut.Pra njeriu nuk bëhet musliman vetëm se tagutët ti shpallish kafira.Kurse tye kush ta dha të drejtën q ëti ndalosh njerëzit nga tekfiri sherijatik,ashtu siç kan bërë ulematë e tagutit dhe kan çpifur fe pa tekfir,dhe i kan tgrembur njerëzit nga tekfiri sikur fëmitë nga lugati.
    Për më tepër lexo këtë link më poshtë dhe pastaj eja dhe kundërshto tekfirin :
    http://www.thirrja-ne-teuhid.com/ima...i_taghutit.pdf
    Por sa për info :
    „A i ke parë ata (hipokritët) të cilët shtiren se besojnë në atë që të është zbritur ty dhe në çfarë është zbritur para teje, ata duan të shkojnë për të gjykuar (për mosmarrëveshjet e tyre) te taghutët (gjykatësit e rremë, të adhuruarit e trilluar), ndërkohë që janë urdhëruar t’i mohojnë ata. Por është shejtani ai i cili dëshiron t’i humbasë ata në pafundësi.” (An Nisa: 60)
    Dhe shum ajete Kur'anore të ngjajshme poashtu edhe hadithe që këtu do të zinte shum vend sepse lexuesit mërziten nga shkrimet e gjata.
    Dhe si përfundim ja edhe nji fetva e uelamve të daves që janë bazuar në Kur'an dhe sunnet për këtë çështje :
    Sheikh Husein dhe Sheikh Abdullah b. Sheikh Muhammed (djemët e Muhammed b. Abdul-Vehhabit) janë pyetur:
    ”Cili është gjykim mbi ata persona, të cilët kanë dashuri për pjestarët e Islamit (el-vala), por nuk tregojnë armiqësi (bara-distancim dhe mu'ada-armiqësi) kundër mushrikëve, apo tregojnë armiqësi kundër mushrikëve por nuk i shpallin pabesimtarë - kafira (mushrikët)?”
    Janë përgjigjë:
    ”Ata nuk janë musliman (muvehhidunë). Për të qenë musliman, duhen të kenë njohuri për Teuhidin, ti nënshtrohen atij dhe të punojnë sipas tij. Atëher duhen ta pranojë sheriatin me të cilin është dërguar profeti , ti nënshtrohen atij sa i përket hallallit dhe haramit dhe të gjitha
    3 Dyshimet dhe keqkuptimet e tyre, të cilët vijnë nga shejtani i mallkuar. Kjo ndodh kur pasohet e pakjarta (muteshabih), dhe lihet anash e kjarta (muhkem).
    __________________________________________________ ______ Mohimi i taghutit është shtyllë e Teuhidit
    www.Thirrja-ne-Teuhid.com 5
    gjërat tjera me të cilat është ardhur Profeti jonë . Kushdo që thotë: ‛Unë kundër mushrikëve nuk kam armiqësi (muadat)‛, ose ka armiqësi por nuk i shpallë pabesimtarë ata të cilët e luftojnë këtë Din, ose të cilët bëjnë kufr dhe shirk të madh, ose ata të cilët adhurojnë varret sepse shqiptojnë “La ilahe il-laAllah” - (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!) një person i tillë asnjëher nuk mundet të jetë musliman.”
    Dhe kjo nji personi i ciloi ka mend do ti mjafton për të mos e kundërshtuar Kur'anin,sunnetin dhe ixhmanë e muslimanëve.
    Pra ruaju ti i cili i trembën njerëzit nga tekfiri sherijatik ashtu siç bëjnë ulamtë etagutit dhe për ktë shkak pasuesit e tyre kurgjë nuk din për këtë hukëm sheriatik.
    Sepse tekfiri i mushrikëve,tagutëve është nga asllu dini pra nga bazat e fesë,dhe pa këtë hukm njeriu kurë nuk mundet të bëhet musliman.Dhe jo vetëm ti intereson familja e tij por ti intereson edhe si ta përmbushë fenë pra të bën izharud-din,ma së paku me zemër kurse kjo është vaxhib me gojë dhe ai i cili nuk e ka edhe në zemër është kafir tërë ditën dhe atij nuk do ti bën dobi të shikon familjen e tij tërë jetën.
    Ky problem i tekfirit ka qen në kohën e ulemave të nexhdit dhe ata (kundërshtarët e daves) kan menduar njisoj si juve dhe i kan akuzuar ulematë e daves sepse si shpeshë e përdorin tekfirin.
    NJeriu ta ruan veten prej zjari duke u distancuar dhe duke bërë tekfir në çdo mushrik ose tagut.Kështu pëmbushet feja dhe pa këtë nuk ka islam dhe nuk ka xhennet.
    Ramazani :
    Teuhidi si thue ti se moti është humbur, këtu përsëri ke nxituar refer_1,
    Atëher paskan nxituar edhe ulematë e daves pasi ata që në atë kohë për shoqërinë e tyre kan thënë se tevhidi është garib i vetmaur dhe janë pak ata që e dinë.Kështu na paska qen halli atëherë kur tërë njerëzit faleshin,agjëronin,kryenin haxhin..etj,të gjith ishin me mjekrra,gratë të gjith i kan pasur të mbuluar me nikab, e si i bëhet vallë halli sot kur njerëzit jo që sjanë në tevhid por edhe moralisht janë prishur deri në skaj.Shko rugës të ndonji qyteti shqiptar dhe do të vërtetohesh sikur je në modën e revisë dhe nëpër bordelet e parisit ose të kopenhagës.
    I thonë nji fjale : KAtundi digjet e plaka krehet.
    Ramazani :
    sepse i gjithë Kur'ani është teuhid dhe nuk hup fare, se për këtë e ke fjalën e All-llahut s.v.t.,se do ta mbrojë All-llahu s.v.t.!
    Na nuk themi se ka faj Kur'ani por mendje budallenjtë dhe mendje trashët që nuk e kuptojnë.
    ramazani :
    Sa për atë që ke marë për argument se prindërit e Muhammedit s.a.v.s., janë në Xhehennem, këtë nuk mund ta konsiderosh si argument për nji popull të tërë, ku aty mbrenda në atë popull mund që të ketë nonjë që nuk e meriton atë fjalë që ti ja shpreh, sepse mund të ketë All-llahu Ualem edhe ndonjë që All-llahu e din më së miri që të jetë i Xhennetit. Apo ndoshta ju keni ndonjë garanci për ta bërë këtë.
    Kush ju ka mësuar juve kështu ore krejt mbrapsht,se marr vesh se çkeni mësuar deri tani dhe këto nuk janë fjalët as të ulemave të tagutit por të devijuarve deri në skaj.
    Që të kutpojnë edhe të tjerët : Populli gjerman a janë musliman ose nuk janë?
    Pra na themi se nuk janë msuliman,pra janë qafira dhe krejt do të shkojnë në xhehennem.Kjo është jashtësia e tyre.Kurse zemrat ua di Allahu.Pra kjo don ët thotë se ka ndonji mundësi që dikush prej tyre të hyn në xhennet që na ATË PERSON NUK E DIM POR NGA JASHT E KEMI GJYKUAR ME KUFËR ASHTU SIÇ BËRI MUSAI DHE POPULLI I TIJ ME FAMILJEN E FARAONIT,PRA I GJYKUAN NGA JASHTË SE ISHIN KAFIRA,POOOOOOOOOOR NË MESIN E TYRE KISHTE NJI PERSON QË ISHTE MUSLIMAN E AJO ISHTE ASIJA GRUAJA E FARAONIT.KËTË GRUA NJERËZIT E GJYKUAN NGA JASHTË SI KAFIRE POR ALLAHU I LAJMËROJ ME SHPALLJE SE AJO ISHTE NGA MUSLIMANËT.
    JA KËSHTU NDOSH EDHE ME ÇDO POPULL SOT NË BOTË.
    Sepse baza shumicës së njerëzve në botë sot është kufri dhe jo tevhidi.Kuse në shtetin islam ndryshojnë gjërat pra aty tërë njerëzit llogariten MUSLIMAN edhe pse midis tyre ka edhe kafira gjendjen e të cilëve e din vetëm Allahu.
    Edhe ulematë e daves edhe pse tërë imperinë turke e bënë kafira,kjo nuk do të thotë se midis tyre nuk ka pasur muvehidë.
    Ja edhe nji shpifje tetër nga ramazani :
    Për atë që ke thënë se: ne meremi me gjërat si: mjekra, pantollat e shkurtëra, namazi, selami, etj., etj., këto nuk janë jashtë Islamit referi_1 dhe nuk tha askush se ne i vemë para Teuhidit.
    Ore njeri nuk është mirë të mësohesh vetëm me akuza të pabaza sepse kush thotë se mjekra është jashtë islamit,ai person është kafir,kurse ti me zor don të na bësh kafira.
    Si shum keni dëshirë na të themi nji gjë të tillë.Dhe na po të kishim ndonji gabim ata davetçit e dalaletit menjiher do të shkruanin libra dhe fjalime kundra nesh por ata janë vetë në batil deri në fyt dhe nuk kan kurfar fytyre të ndeshen me neve përball me argumente por janë sikur shejtanët duke i nxitur njerëzt kundra neve me thashetheme të bitpazarit.
    Ska dyshim se kjo fe është ibadet Allahut duke mohuar çdo tagut dhe e vërteta do të triumfon .

Islaminfo :
    Feftfat e ulemave te Nexhdit nuk jane shpallje nga Allahu, pastaj ne vet fetfat e tyre thone se ata i kane bere TEKFIR ata qe bejn shirk prej tyre, e jo krejt njerezit.

Pra, problemi yt eshte se ti thua se asnje turk nuk eshte musliman, kurse ata kane thene ata qe kane bere shirk prej tyre dhe e kane mbrojtur shirkun sjane musliman.

Pastaj kcen te ulemat e kesaj kohe dhe i quan ulema te tagutit????
    Kështu si e kupton ti nuk e kan kuptuar as ulematë e tagutit.Je bërë katastrofa ma e madhe e forumit.Ty duet me ta ndaluar të postosh këtu sepse po fol me injorancë për fenë e Allahut e që është kufër sepse këtu bëhet fjalë jop për tespijat deh mevludin por për tevhidin.Por ju njëjt ju duken gjërat tevhidin e keni shti me nji rang me tespijat dhe mevludin.
    Ju dëshironi nji ajet deh hadith special për kufin e turqve direkt?
    Shiqo edhe njiher se çka thuajnë ulematë e daves dhe analizo :
    ''...për atë i cili nuk e shpall qafir shtetin turk dhe i ndërsen ata kundra muslimanëve,duke zgjedh vilajetin
    a din ti të lexosh ose jo?
    Mos na harxho kohën kot me turli fjalë palidhje dhe pastaj na akuzon me xhehël.
    të nderuar njerëz shikoni se kush na qenka këtu xhahil i madh ,poir si i thonë nji fjale të urtë i ndoti të ndytë...
    Lereni forumin dhe merni ndonji zanat tjetër vetëm me fe mosu merni ..

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    O injorant une librat e tyre i kam lexuar arabisht e jo te perkthyera nga boshnjakishtja si ti.

Mos pllit palidhje ketu, kur sdin ti kuptosh fetfat.

Ulemat e Nexhdit kane folur per shtetin turk te asaj kohe, dhe per ata qe i kane perkrahur ne shirkun e tyre te tarikateve.

Ti po thua krejt turqit. Sben keshtu ti pergjithsosh kombet.

Thuaj kush ben shirk, mirepo jo krejt me i shti me nje these, sepse ka plot turqi qe sbejn shirk.

Edhe tema nuk ishte ketu, po tema ishte si informate per dicka krejt tjeter. Ti tash po e ndron temen per ta shperndar ideollogjine tende ketu.

Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    O injorant une librat e tyre i kam lexuar arabisht e jo te perkthyera nga boshnjakishtja si ti.

Mos pllit palidhje ketu, kur sdin ti kuptosh fetfat.

Ulemat e Nexhdit kane folur per shtetin turk te asaj kohe, dhe per ata qe i kane perkrahur ne shirkun e tyre te tarikateve.

Ti po thua krejt turqit. Sben keshtu ti pergjithsosh kombet.

Thuaj kush ben shirk, mirepo jo krejt me i shti me nje these, sepse ka plot turqi qe sbejn shirk.

Edhe tema nuk ishte ketu, po tema ishte si informate per dicka krejt tjeter. Ti tash po e ndron temen per ta shperndar ideollogjine tende ketu.
    Edhe pse ti i paske lexu librat etyre gjë spaske kuptuar sikur injorantët që lexojnë Kur'an por gjë skuptojnë.
    Kurse ti ma mir po i kuptoke fetvat sesa vetë ulematë e kohës së tij.
    me cilin kan bërë lufët ata ulematë e daves? Me gurët,me drurët apo me ushtrinë e shtetit turk?
    Lexoje edhe njiher këtë fetva në arabisht mir :
    فأجاب : "من لم يعرف كفر الدولة , ولم يفرق بينهم و بين البغاة من المسلمين , لم
    يعرف معنى لا إله إلا الله , فإن اعتقد مع ذلك : أن الدولة مسلمون , فهو أشد و
    أعظم , و هذا هو الشك في كفر من كفر بالله , و أشرك به ؛ و من جرهم و أعنانهم
    على المسلمين , بأي إعانة , فهي ردة صريحة ."

Pra : dhe përgjigjja ishte : Kush nuk e din kufrin e shtetit dhe nuk thotë aty të gurëve ose të drurëve.
    Po duket se ksuh është injorant.Ju për bazë nuk e keni tevhidin por vetëm fjalët që nuk ikeni kuptuar mirë dhe fenë e keni të përzier..
    Kurse për ata që din edhe anglisht ja edhe libri në fjalë në këtë link ku flet edhe më gjërësisht edhe për kufriate e udhëheqësve sulltanëve të atij shteti :
    https://viewer.zoho.com/docs/k4koi
    https://viewer.zoho.com/docs/k4koi
    Ndryshuar për herë të fundit nga referi_1 : 17-09-2011 më 09:25

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •