Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar mė parė nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Shqiptaret jo vetem qe kane prejardhje ilire por shkojn edhe me larg, tek populli Pellazg. Keto nuk i kam shpikur une thjesht nga deshira apo fantazia ime, Keto jane "hipoteza" te studjuara nga shkencetar. .
    Hipoteza e Pellazgeve eshte mite i vertete. Ne nuk dijme shume as per iliret e lere per pellazget qe jane totalisht popull enigme.

Cilet shkencetar?, shifi njehere biografine e tyre, shumica nuk jane historian, arkeolog apo etnolog thjeshte shkruajne sipas fantazise se tyre pa asnje baze shkencore.

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Hipoteza e Pellazgeve eshte mite i vertete. Ne nuk dijme shume as per iliret e lere per pellazget qe jane totalisht popull enigme.

Cilet shkencetar?, shifi njehere biografine e tyre, shumica nuk jane historian, arkeolog apo etnolog thjeshte shkruajne sipas fantazise se tyre pa asnje baze shkencore.
    Fishtani perse kundershton ti me kaq Vrull. Nuk eshte hera e pare qe ti ben nje gje te tille! Sa here qe flitet per prejardhjen e shqiptareve ti je aty dhe kundershton!

Pelasgian theory

Another obsolete theory on the origin of the Albanians is that they descend from the Pelasgians, a broad term used by classical authors to denote the autochthonous inhabitants of Greece. This theory was developed by the Austrian linguist Johann Georg von Hahn in his work Albanesiche Studien in 1854. According to Hahn, the Pelasgians were the original proto-Albanians and the language spoken by the Pelasgians, Illyrians, Epirotes and ancient Macedonians were closely related. This theory quickly attracted support in Albanian circles, as it established a claim of predecence over other Balkan nations, particularly the Greeks. In addition to establishing "historic right" to territory this theory also established that the ancient Greek civilization and its achievements had an "Albanian" origin.[95] The theory gained staunch support among early 20th century Albanian publicists,[96] but is rejected by scholars today.

Fjalia e perforcuar me gjyre te kuqe eshte i gjithe stermullari, i ceshtjes shqiptare ne Ballkan, bashkangjitur hordhive Serve/Serbe.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Fishtani perse kundershton ti me kaq Vrull. Nuk eshte hera e pare qe ti ben nje gje te tille! Sa here qe flitet per prejardhjen e shqiptareve ti je aty dhe kundershton!

Pelasgian theory

Another obsolete theory on the origin of the Albanians is that they descend from the Pelasgians, a broad term used by classical authors to denote the autochthonous inhabitants of Greece. This theory was developed by the Austrian linguist Johann Georg von Hahn in his work Albanesiche Studien in 1854. According to Hahn, the Pelasgians were the original proto-Albanians and the language spoken by the Pelasgians, Illyrians, Epirotes and ancient Macedonians were closely related. This theory quickly attracted support in Albanian circles, as it established a claim of predecence over other Balkan nations, particularly the Greeks. In addition to establishing "historic right" to territory this theory also established that the ancient Greek civilization and its achievements had an "Albanian" origin.[95] The theory gained staunch support among early 20th century Albanian publicists,[96] but is rejected by scholars today.

Fjalia e perforcuar me gjyre te kuqe eshte i gjithe stermullari, i ceshtjes shqiptare ne Ballkan, bashkangjitur hordhive Serve/Serbe.
    Aman ku jane faktet??? mos me sjell shkrime nga wikipedia :-), lexo me jeshile se cfare thote ky artikull.

Une po e mbroj ate nga pseudo-historianet qe mundohen ta shpifin historine dhe prejardhjen tone. Ti njehere flisje per prejardhjen etruske tani kalove tek pellazget, nuk e sheh qe je duke bere lemsh?

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Fishtani 1,

Une nuk jame deklaruar kurre nje historian qe ti te me "etikosh" si Pseudo i tille, direkt apo indirekt. Une jam thjesht nje Studjues! Se cfar ben ti dhe ke mbron ti vetem ti e di. Une nuk flas me fantazira te shpifura por kam kerkuar dhe lexuar shkrime dhe burime asnjanese. Dhe me ane te arsyes, burimeve, hipotezave, spekullimeve dhe fakteve qe paraqiten kame arritur ne disa konkluzione. Qe te trajtoshe ceshtjen e shqiperise ashu sic duhet duhet te dalesh pak nga "kufijet" e te menduarit qe na jane imponuar nga ky apo ai faktore, qe per cudi te gjithe mundohen te percudnojne historine dhe identitetin e vertet te shqipetareve!

Une nuk e kam te vertetn ne xhep ashtu sic nuk mund ta kesh edhe ti. Thjesht po bisedojm rreth mundesive qe egzistojn. Sa i perket etruskeve, me sa di une Etrusket, edhe pse dihet jashtezakonisht shume pak per kete kulture dhe Rrace, Ata jane Terrenasit. Gjuha e tyre plotesisht "enigem" nuk konsiderohet si Indo-europiane, por per cudi dhe ato pak "shkrime" qe jane perkthehen vetem me ane te shqipes. Terrenasit nuk kane qene Helen!!!!!!! Nuk kane Qene Ilir, Nuk kane qene Italik. Nuk ishtin Fenikas. Nuk ishtin Frigas. Cfar ishin atehere. Alian???. Banoret e pare te mesdheut mendohen te keve qene Pellazget=Pell+arg=Pjell e bardh. Ka shume mundesi qe kultura gjuha, dhe doket dri diku edhe Rraca qe shqiptaret gezojne sote te jene te nderlidhura me Pellazgo-Iliret-Etrusket!

Pos u preokupo shume sepse une Nuk mund ta vertetoj ate jashte cdo dyshimi! Por dikush qe perdore arsyen dhe objektivitetin, nuk mund te qendroj larg ketij kendvershtrimi!

Se pari me kerkove burime, dhe se duhet te jen serioze, kur prura nje burime te thjesht, sa per te mos hure thelle, e konsiderove si te pavlefshem sepse ishte marre nga Wikki. Ne fakt fraza qe une prura me lart po te lexohet me vemendje, perkrah kendveshtrimin tend ne te vertet. Une e prura ate qe te ilustroj perse "hipoteza" te tilla quhen qesharake dhe kush i konsideron ate te tilla! Van Hani ka qene nji nga Linguistet me te shquar ne bote! kete nuk e hedh dote posht as ti dhe askush! Jane munduar shume qe te bejn kete gje, vetem sepse ai besonte se shqiptaret gjuha dhe prejardhja e tyre lidhen direkt me Pellazget, apo kulturen Para-Helene. Eshte me se e qart per dike qe nuk eshte i mjergulluar te shikoj se e ashtuquajtur Mitologjia Greke shumicen e Figurave Mitologjike, ose bazen e ka te huazuar nga te tjeret. Kurjton ti se eshte rastesi qe keto figura perkthehen vetem me ane te shqipes?

Sa i perket leximit te pjese me "jeshile" sic me udhezove ti une e kam lexuar me tonelata, kudo qe shkruet per prejardhjen e shqiptareve. Ne shkrimin e me siperm pretendohet se hipoteza pellazge u perkrah nga nacionalistat shqiptare qe pretendonin dhe predikonin superioritetin e tyre mbi popullsite e ballkanit, dhe per marrjen e tokave te ketyre vendeve! Ky eshte nje mashtrim i qarte sepse po te shikojm historine te kullojme ate nga pleherat qe jane shkruajtur nga Greko-Serbet dhe Servilat Autoktone dalin gjarjet e verteta qe vertetojn se Shqiptari ka luftuar gjithmone per te mbrojtur popullin dhe trojet e veta. Qe te perkrahesht hipotezen qe Shqiptari eshte me i vjetri ne Rejon nuk te implikon automatikisht si "Extremist". Keto jane Etiketa te perdrorura nga propagandistet anti-shqiptare, e dine shume mire qe mbrojtja me e mire eshte sulmi dhe akuzimi. Kur ne te vertet Ata jane Extremistat e vertet!

Une kam lexuar me sasi tonelatash, ne faqet e diskutimit ne Wikki! Te gjithe kerkojn fakte dhe kur paraqiten, hidhen poshte sepse burimet konsiderohen si "jo serioze" thjesht sepse grekeve dhe serbeve nuk iu pelqen. Ne te njejten kohe qe vetem burimet qe paraqiten nga vete ata konsiderohen si "autentike"

Sidomos ne tema si "the origin of the albanians" "the origin of the albanian language" "Skanderbeg" etj, etj, etj.

P.S. Enveri "shkruajti" Volume te tera per bemat e tij dhe shoket, dhe si ne ishim njerezit me te lumur ne bote. Keto u perdoren si nje Histori dhe Realitet i pakundershtueshem persa kohe Diktatura egzistoj! Ne fakt ishte e paprekshme. Nji popull i tere vinde doren ne zjarre per kete. Ja pra qe te gjitha ishin pallavra. Fatkeqesisth Nuk eshte Drejtesia ajo qe Sundon por Fuqia!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 13-09-2011 mė 13:08 Arsyeja: shkrimi nuk ishte ende i perfunduar
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Fishtani 1,

Une nuk jame deklaruar kurre nje historian qe ti te me "etikosh" si Pseudo i tille, direkt apo indirekt.
    Maqellarjot nuk te drejtova ty e as nuk te etikova si historian. E kisha fjalen per ata pseudohistorian qe kane dalur me hipoteza te tilla pa asnje kriter shkencor duke u tallur kryesisht historine tone me imagjinatat e tyre te cilen ti i beson p.sh si keto qe u shprehve me siper:

Banoret e pare te mesdheut mendohen te keve qene Pellazget=Pell+arg=Pjell e bardh
    Sa i perket etruskeve, me sa di une Etrusket, edhe pse dihet jashtezakonisht shume pak per kete kulture dhe Rrace, Ata jane Terrenasit. Gjuha e tyre plotesisht "enigem" nuk konsiderohet si Indo-europiane, por per cudi dhe ato pak "shkrime" qe janeperkthehen vetem me ane te shqipes.
    Jane po keta te njejtet qe na kane krijuar sarkazma te tilla qe tomponimet si Marsielle, Sicilia, Argentina etj jane fjale shqipe dhe qe keto vendbanime i kane krijuar shqiptaret

Une te cmoj shume qe ke interes dhe perkushtim ndaj historise tone por jo gjithqka qe lexon eshte e vertete sepse ka shume genjeshtra ne te prandaj sot nuk njihen nga akademia shqiptare, dikush e ka bere per propagande dikush per tu bere emer si historian duke perdorur sarkazma me te ndryshme, dhe nje i ri mund te rrembehet kollaj nga genjeshtrat dhe do e kuptosh edhe vete me kalimin e kohes nqs thellon me shume studimin tend.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 13-09-2011 mė 18:39

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Hė se po e shujnė ata kokėshpuar nė Kosovė, pa merak.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Gjuha ilire ashte gjuhe ma e vjeter shqipetare,ne europe,na kane ZILIE,u tranuen,pore qka me bamur more,na jemi ma te vjetrit ne europe,dhe jem asekushi,he,he asekushi,PREJ ASEKUSHI DEL DIKUSHI.

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Maqellarjot nuk te drejtova ty e as nuk te etikova si historian. E kisha fjalen per ata pseudohistorian qe kane dalur me hipoteza te tilla pa asnje kriter shkencor duke u tallur kryesisht historine tone me imagjinatat e tyre te cilen ti i beson p.sh si keto qe u shprehve me siper:.
    Ne rregull per kete jam dakort me ty! Egziston nje element qe, shtyhet nga deshira per te "qene" dicka me teper dhe rrembehen. Sigurisht jo te gjitha ato qe shkruhen duhet te merren parasysht. Une nuk po bie burime te marra nga "Kujtimet e stergjyshit" ketu! Megjithese keto te fundit shume here jane te sakte!

Van Honi-ka qene Linguisti me i shquar i asaj kohe! Linguisti eshte Shkencetar i fushes se Gjuhes!

Jane po keta te njejtet qe na kane krijuar sarkazma te tilla qe tomponimet si Marsielle, Sicilia, Argentina etj jane fjale shqipe dhe qe keto vendbanime i kane krijuar shqiptaret .
    Fjala Marsielle, mos te te duket kaq e cuditshme, sepse Marsej eshte dhe ka qene nje Port i rendesishem. Fillimisht gjerat kane shprehur thjeshtesisht. Perdoreshin shprehje praktike. Marr+Sjell=Marsielle. Ka shume mundesi qe te jete e vertet. sa i perket Argentina, kjo eshte absurde sesep Argjentina nuk ka egzistuar perpara 1492. Ne fakt kjo eshte emertuar nga Kolonite Italiane. Mos krahaso dicka qesharake si kjo me Marsielle!

Ne anglishten fjala Sell=me shit/shes nuk eshte azgje tjeter vecse fjala shqipe Sjell. Dhe Sold=Shita, nuk eshte azgje tjeter vecse fjala shqipte Solla! Ne qoftese ti ke deshire une mund ta vertetoj kete gje pertej cdo dyshimi!

Une te cmoj shume qe ke interes dhe perkushtim ndaj historise tone por jo gjithqka qe lexon eshte e vertete sepse ka shume genjeshtra ne te prandaj sot nuk njihen nga akademia shqiptare, dikush e ka bere per propagande dikush per tu bere emer si historian duke perdorur sarkazma me te ndryshme, dhe nje i ri mund te rrembehet kollaj nga genjeshtrat dhe do e kuptosh edhe vete me kalimin e kohes nqs thellon me shume studimin tend.
    Sigurisht qe eshte bere propagand nga te "dyja" anet. Por ana e shqiptareve ka qene e bazuar ne gjarje te verteta qe disa here mund te ken marr masa te 'egzagjeruara' per te nxit interesin e popullit! Kurse ana tjeter ka qenen gjithmone e bazuar ne shqipfje dhe me ane te mbulimin te se vertetes kane arritur te Penetrojn ne psikozen e jo vetem te popullit tyre por, fatekeqesisht edhe ne ate te popullit tone! Nje rast konkrte eshte mos botimi dhe perkthimi i shkrimeve te Anthropologut gjerman Rudolf Virchow qe ishte expert edhe ne fusha te tjera si-Patolog-Doktorrit-Patolog-Prehistorian-Biolog. Ai ka shkruajtur dhe studiuar rracen shqiptare jo sepse kishte ndo nje perfitim ose menjanim personal, por nga vecantia dhe karakteristika qe rraca shqiptare ka pasur shpirterisht por edhe fizikisht. Ne fakt ky ka arritur te konstatoj me ane te studimeve te kafkave qe rraca shqiptare ka potencialin me te madhe ne Europe sa i perkasin fuqive mendore. Sepse kane nje kafka teper te vecant qe nenkupton zhvillimin e trurit. Sidomos ne karahasim me ato te fqinjeve qe shume here nuk i vinte ne shkall te lart. Dua te theksoj se une nuk besoj se rraca shqiptare eshte me e mira ne Bote, por qe ne jemi te vecant dhe qe kemi cilesi te dukshme qe na dallojn nga fqinjet, dhe qe jemi me te vjeter se ta ne rajon besoj se eshte "vertetuar". Ne kohen e Virchows, gjate periudhes se perandorise Osmane, ne europe ne rrethet e shkencetareve as qe nuk diskutohej vjetersia e shqipetareve ishte dicka jo vetem e pranuar, por shqiptaret perdoreshin si pika reference nga te tjeret, qe mundoheshin te gjenin gjera te perbashketa me ta qe te viheshin ne te njejten shkalle "superioriteti"! Ne kete kohe Greqia, Manipuluesit #1 te historise shqiptare ne kete kohe nuk kishin krijuar akoma "fuqine" e vet, dhe Te verteta te tilla qarkullonin lirishem ne ate kohe. Luftimi i identitetit shqiptare dhe gjithe ajo qe perbente ate filloj te luftoheshte me vone.

Shembuj prure nga Artikulli Rudolf: Kafkat e shqipetareve tregojn racen me superiore te Europes.
    Albert Hitoaliaj

Shqiptarėt, raca superiore

Qė profesor Virchow ishte njė prej emrave mė tė shquar tė shkencėtarėve tė kohės, vihet re lehtė. Kėtė ide e pėrforcon edhe mė tepėr Blowitz nė artikullin e tij. Duket se ky emėr i famshėm kishte bėrė qė artikulli i Blowitz, tė botohej, nė tė njėjtėn kohė me Times, edhe nė cepin mė tė largėt tė botės, nė Zelandėn e Re (“Dr. Virchow on skulls”, New Zealand Tablet, Volume VI, Issue 290, 22 November 1878, faqe 17). Ėshtė po i njėjti artikull qė ribotohet nė vitin 1901 nė “Le Matin”. Mė poshtė ėshtė artikulli i plotė... "

"...Ndėrkohė, aq i bindur ishte Virchow nė lidhje me pėrgjigjet shkencore pėr racėn shqiptare, saqė i drejtohet Kongresit tė Berlinit qė tė ruante kėtė racė tė rrallė. Atė, nuk e dėgjuan. Natyrisht qė Shqipėria u copėtua si mos mė keq. Shkenca para politikės (interesave, pazareve) ėshtė thuajse gjithmonė e zhvleftėsuar. Po kaq vlerė kishte edhe drejtėsia e Fuqive tė Mėdha. Do tė ishte me shumė interes pėr publikun shqiptar tė dinte kumtesėn e mbajtur nga Virchow nė lidhje me racėn shqiptare dhe pėrpjekjet qė ai ka bėrė pėr vlerėsimin tonė, nga Kongresi i Berlinit, si racė me tipare tė veēanta. Por profesori i ditur, nuk ishte i vetmi qė i shikonte shqiptarėt si njė racė tejet tė lashtė. Mė poshtė, sjellim njė fragment nė tė cilin britanikėt diskutojnė pikėrisht mbi kėtė gjė, shqiptarėt. Pjesa ėshtė shkėputur “Nga bisedimet nė Dhomėn e Komuneve tė Britanisė sė Madhe mė 4 shtator 1880”, e pasqyruar nė botimin me rastin e 50-vjetorit tė Pavarėsisė Kombėtare, “Rilindja Shqiptare” (Pėrgatitur: Kristo Frashėri, Ndėrmarrja Shtetėrore e Botimeve “Naim Frashėri”, Tiranė 1962):

“Joseph Cowen: Besoj se qėllimi i anijeve luftarake qė do tė mblidhen nė Raguzė ėshtė qė t’u kallin frikėn turqve. Po sikur tė mos i zėrė frika Turqit? Ēdo tė bėhet atėherė? Forca detare e Anglisė, e Anglisė sė lirė dhe konstitucionale, a do tė pėrdoret pėr tė djegur a pėr tė shkatėrruar kasollet e gjahtarėve, peshkatarėve ose barinjve shqiptarė tė Ulqinit? Pėr kėtė qėllim tė poshtėr do tė pėrdoret fuqia e Britanisė?
    "

"Ēfarėdo qė kushdo tė mund tė thotė", shkruante Eminesku, "nė mes nesh dhe ēifutėve ka njė dallim racor qė nuk na lejon tė kemi ndonjė ndjenjė ndaj tyre – nė rrethana ku nderi ėshtė nė rrezik – por pėrbuzje dhe asgjė tjetėr veēse pėrbuzje”. Poeti, si shumė europianė romantikė tė kohės sė tij, nuk hezitoi t’i bėnte thirrje edhe shkencės: "Etnografi Hoffmann mbronte idenė se zhvillimi i kafkės sė racės rumune ishte i admirueshėm, se ato lloje kafkash meritonin tė ishin nė ballė tė qytetėrimit... Virchow, njė natyralist i famshėm, i jep kafkės shqiptare vendin e parė ndėr tė gjitha kafkat e racave tė pastra nga perandoria e lashtė e Lindjes, dhe kafka shqiptare ėshtė identike me atė tė racės rumune, me atė tė popullit tonė sot.” (Scott L. Malcolmson; “Empire's edge: travels in South-Eastern Europe, Turkey and Central Asia”; fq. 17; Verso, 1995)

Shembuj tė tillė krahasues nuk janė tė rrallė. Robert Matteson Johnston (1867-1920) ishte njė prej autorėve tė shumtė qė u referohet pėrfundimeve tė profesorit Virchow, nė lidhje me kapacitetin kafkor mė tė zhvilluar tė shqiptarėve. Johnston, njė historian amerikan e studiues i rėndėsishėm i historisė ushtarake u lind nė Paris e u arsimua nė kolegjin Etoni College dhe Pembroke College, Cambridge. Johnston gjatė karrierės sė tij dha mėsim edhe nė Harvard e Mount Holyoke College. Nė librin e tij “The Napoleonic Empire in Southern Italy and the Rise of the Secret Societies” (ribotim i READ BOOKS; 2010; faqe 3,4), nė njė fragment ai u referohet kėrkimeve tė Virchow teksa pėrshkruan aftėsitė e racės shqiptare. Ja se si shprehet ai:

“ ...‘Kampaniani i gjallė, abrucezi kursimtar, puliezi brutal, kalabrezi arrogant ngjallin lehtė diskutim dhe tregojnė heterogjeni tė racės’, shkruante Cantł. Ndryshojnė jo vetėm temperamentet e tyre, por edhe dialektet e tyre, deri nė pikėn e pakuptueshmėrisė sė dyanshme. Prej elementeve tė ndryshme tė popullsisė, asnjė nuk tregon tipare mė karakteristike se shqiptarėt, njė racė qė shfaq, sipas Virchow, kapacitetin kafkor mė tė madh nė Europė. Vendbanimet e tyre ishin rezultat i emigracionit qė kishte ndodhur nga pėrtej Adriatikut midis shekujve tė gjashtėmbėdhjetė dhe tetėmbėdhjetė nėn presionin e pushtimit turk.”

Studimet dhe pėrfundimet e profesorit Virchow janė marrė nė konsideratė nga shumė studiues tė tjerė seriozė, gjė qė nė tregon rėndėsinė e kėtyre pėrfundimeve shkencore. Punimet e plota dhe kėrkimet e Virchow mbi shqiptarėt, nėse do tė botoheshin nė shqip do tė ishin njė element i rėndėsishėm shkencor qė do tė shėrbente pėr tė forcuar pėrfundimet mbi lashtėsinė e shqiptarėve, njė race enigmatike qė vjen nga thellėsitė mė tė humbura tė kohės si njė linjė e pandėrprerė etnokulturore."

Albert Hitoaliaj-Gazeta Shqipt: 2011-03-11

Nje Pyetje kam une: Perse Akademia e Shkencave Shqiptare paranon te perkthej libra ordineresh sic jane ato te shkruajtura nga "Sharlatanet" Zviceran, per Heroin e Kombit Skenderbeun qe mundohet ta paraqesin si nje Mercenar, dhe nuk Perkthejn Shkrimet e Shkencetareve qe perkrahin jo vetem lashtesine e Shqipetareve???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 14-09-2011 mė 10:47

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2010
    Postime
    121

DIME AQ SHUM SA ASKUSH SE IMAGJINON DOT,VETEM SE CDONJERIT NGA NE I VJEN TURP PA DASHUR TE JET......CFAR...HYJNOR????"ALBANESE DI MERDA""BARINJ DHISH"
    TE VDEKUR URIE,TE PRAPAMBETUR,BAR-BAR,VER-VER,APO...BR-BR?.
    HISTORIA E ALBANEVE,PELAZGEVE APO ILIREVE,MBAROI ATHER KUR FILLIO HISTORIA E BOTES KJO QE DIME NE.ATA MBYLLEN NJE MISION TE CILIN VETEM PASARDHESIT E TYRE E DIN SHUM MIRE SEPSE KJO ESHT PUNE A.D.N.je.
    PER SA I PERKET AMERIKES,DHE PERRALLES SE VITIT 1492, COLOMBO,E DINTE SHUM MIRE SE KU PO SHKONTE.AI KISHTE NE DORE HARTAT E LUNDRIMIT ME SAKTESI TE JASHTZAKONSHME TE MARRA NGA BIBLIOTEKAT E ALEKSANDRISE.
    NUK DUHET TE HARROHET KETU DHE LEGJENDA E JASONIT DHE ARGONAUTEVE.A MUND TA IMAGJINONI SE KU SHKUAN ATA DHE PERSE??????????????????????????????????????????.MI SSION IMPOSSIBLE?????
    NAAAAAAAA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    KA DARDHA BISHT,do te kupetojne gjuhetaret,do te kupetojne albanologet,eh,ILRE JEMI NE;PELLAZGE JEMI NE;DARDAN;JEMI NE ;NEVE SHQIPETARET,

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •