besoj se i bëhet një përshkrim i bukur asaj kohe.
Ndiqeni këngën këtu:
Klipin e kam bërë vetë.
besoj se i bëhet një përshkrim i bukur asaj kohe.
Ndiqeni këngën këtu:
Klipin e kam bërë vetë.
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Përshëndetje qeveriablu, mua nuk po më pëlqen kjo ide, sepse të jesh keq me fqinjtë do të thotë gjithë jetën të jesh "me nore" ( popullorqe ), apo nën mbikëqyrje a protektorat nga dikush i jashtëm, siç edhe jemi.
Tash lind pyetja tjetër e cila të provokon të hapësh një temë të re: Pse gjithë kjo hasmëri me fqinjtë?
Pershendetje dhe ty !Me pelqen qetesia yte ne bisede dhe nje nder forumistet me te cilet mund te komunikosh pa diskvalifikime,Bravo per qendrimin.
Tregome ti mua ,si mund te permisojme marrdheniet me fqinjet kur egzistojne keto rrethana: *Serbia nuk njeh pavaresine e Kosoves interesi i tyre jetik eshte minimi i cdo interesi shqiptar mundesisht eliminimi i plote i Kosoves dhe Shqiptareve.Ata kane definicionin Cdo hap para i Shqipetareve eshte grusht direkt per interesat serbe.Ta them une qe fqinjet sidomos Serbia gjenetikisht urren kombin Shqiptar.Dhe kurr nuk do pajtohen me pavaresine e Kosoves.
*Maqedonia-shtet sllav me politike te qarte proserbe.Vetem jane te vegjel se do benin namin.Cdo dite ke iniciativa antishqiptare.Kane pranuar me "zor"pavaresine e Kosoves dhe sot nen ze flasin gjithcka te keqe per shqiptaret.Jane Serbe te kamufluar.
*Greqia -Gjenocidale ndaj Shqiptareve.Edhe sot nuk njeh pavaresine e Kosoves.Armik i hapur i Shqipetareve.
*Mali i Zi-neutral ne qendrimin e tij per momentin,por me nje popullat te konsideruar qe deklarohet serbe.Ne rrethana te rrezikshme per rejonin do mbante qendrime proserbe.
Tani,keto jane fqinjet tane.E arrdhmeja mund te sjell befasira te nryshme dhe duhet mbajtur syte cel te katerta.Ne duhet bere sa me shume aleat pra edhe Turqine si kunderpeshe rrezikut fqinj.E une te garantoj qe fqinjet jane armiqsor ndaj nesh dhe gjasat qe situata te ndryshoje per te mire eshte gati e paqene.
Pra,aleat dhe unitet i mbrendshem eshte shpetimi.
Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 24-08-2011 më 15:29
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
i/e dashur dhe shumë i/e respektuar qeveriablu me gjakra të nxehta nuk zgjidhet asgjë. Zgjidhja jonë është paksa e vështirë, sepse, siç thotë populli:"më lehtë e mbush një thes me pleshta se sa i bën dy shqiptarë bashkë", prandaj jemi sic jemi. Ishalla ndryshojmë mentalitetin pak. Bota ka ecur përpara...
Në ato që ke shkruar më lartë nuk po të përgjigjem ( se bëhet nami ), por po të përgjigjem në këtë "miqësinë" me Turqinë.
Ec e beso këtë herë se Turqia do të jetë e drejtë për ne, kur nëse e ndjek edhe tash atë rrugën e moçme, kur ishte Perandori, kur gjithë shteteve tjera u lejoj shkollim në gjuhën amtare ( ta zëmë Serbi e ka Akdeminë e Skencave një vita para se ne ta hapnim shkollën e parë shqipe, për të cilën u vranë shumë patriotë shqiptarë), ndërkaq neve na mashtronte me hamame e me kalldërme. ( besoj këtë e di).
Në fakt na ka lënë edhe shumë xhami, por interesant për xhami as Serbia nuk na ka penguar!!!
Pastaj mos harro një fjalë të urtë tonën:
Hasmi ( armiku) i moçëm kurrë mik nuk të bëhet. Edhe në t'u bëftë, s'të bëhet i drejtë!
respekt për ty e për gjithë ata që ia donë të mirën Kosovës në këtë rast dhe gjithë Shqiptarisë!
P.S. Në Ballkan kurrë nuk do të ketë qetësi derisa mos të ketë fqinjësi të mirë ndërmjet popujve që jetojnë në të.
Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 24-08-2011 më 16:21
Sulltani
Jam sulltan, mbret i vërtetë,
shok të tjerë s'kam në jetë;
gjakëtor e zemërderr,
nga frika më bëjnë nder!
Dola nga fund' i Azisë
si rrebesh' i perëndisë:
Vrava, preva e shkretova,
botën me gjak e mbulova!')
Kur zotova Anadollë,
erdha mora dhe Stambollë,
njerëzit i shkova në thikë,
dhe, kush mbeti, rron me frikë!...
Jam i keq si egërsirë,
të urtët janë të mirë,
dua të quhem i marrë,
po puna të vejë barë.
Thera grekër e bullgarë,
thera ermenët e mjerë,
thera sa munda të tjerë!
Egërsirë si ariu,
me fytyrë si njeriu,
me dërgoi perëndia,
që të vuaj' njerëzia!
Evropa që më shikon,
të më bëjë gjë s'guxon,
se ka mejtime të tjera...
Prisha, vrava, preva, hera!
Bëra.. po ç'nukë kam bërë?
Prisha botënë të tërë!
Mysliman' e të krishterë
Kam dërguar n'atë jetë,
me tepër se ç'vdiqnë vetë!
Jam i zoti, rroj me pallë,
s'dua të shoh njerëz të gjallë!
Nat' e ditë gjak kërkoj,
pa pirë gjak s'munt të rroj!
Dhe tani q'u bëshë plak,
nukë munt të fryhem gjak!
Ata që kam nënë zgjedhë,
të mundijë tok t'i mbledhë,
me dorë time t'i vrasë,
të pijë gjakn' e rajasë!
Pse s'u bë nga perëndia
me një kokë njerëzia,
që ta presë menjëherë,
të mos mbeteshin të tjerë!
Të mbetej dheu i shkretë,
se doje të rroje vete:
me egërsira të rrojë,
pa frikë të mbretëroje,
se më duan e i dua,
jemi një gjak e një sua!
S'lash njeri pa të keq!
Gra e burra, djem e pleq,
dridhenë kur më kujtojnë:
mëmatë më mallëkojnë,
më mallëkojnë të vetë
edhe qajnë dit' e natë!
Qajnë! Po kush nukë qa?
Qajnë burra, qajnë gra,
qajnë maletë për pyje,
qajnë fushatë për lule!...
Kudo shkela u tha bari,
ç'la pushka e dogji zjarri!...
Egërsirë si ariu,
hëngra dhe mish njeriu!
Si kam dashur kam punuar,
pse nukë jam i gëzuar?
I lig jam, të liga dua,
nga kush më vjen frikë mua?
Nukë di se ç'kam i ziu,
nga frika gjaku më ngriu...
Me punëra që kam bërë,
më duken armiq të tërë,
mysliman' e të krishterë;
sa dhe trimat shqipëtarë
zun' e më punojnë varre!
Humba Morën' e Vllahinë,
Bullgarinë me Serbinë.
Bosnjenë me Mal' e Zi,
Gjiritnë me Thesali.
Keshë kombn' e Shqipërisë,
direk i gjithë Turqisë;
pse s'më priti sa të vdesë
pa të më dil i pabesë!
Me Shqipëri të lëftonem,
kam frikë mos turpëronem;
kam frikë nga Skënderbeu
mos dalë prapë nga dheu!...
Se ç'mendoj, a ç'jam i marri!
S'më bën dot gjë shqipëtari
dhe sa të jem vet' i gjallë,
nga zgjedha s'ka për të dalë.
Pas meje në këtë jetë,
guri mbi gurë mos mbetë!
Kjo qe theksova mendoj se nuk qendron. Te gjithe jane pushtues, dakord, por ndryshojne qellimet e pushtimit, objektivat e tyre. Derisa shkau ishte shfaroses, kishte per qellim te na zhdukte edhe fizikisht ne teresi si komb.. ky nuk ishte edhe objektiv i perandorise osmane. 500 vjet nder perandori mbijetuam, per faqe te zez por mbijetuam.. Nder serbi sikur te qendronim 500 vjet.. sot do te flitej per shqiptar sikur per atlantiden.. pa shenj e pa nishan.. Pra jo se turku ishte me i mire por fakti qe ishte perandori ja ndryshoi qellimet.. beri ate qe mundi te beje ne mentalitet ne besim fetar etj, por nuk ishte i interesuar te na zhduke nga faqja e dheut. Na shfrytezoi per interesa te tij.. dhe ne i sherbyem me shume se cilido komb tjeter qellimeve te tyre.. Shkau e greku jane diqka tjeter. Per turkun ishim kafshe terheqese, per pune.. per keta tjeret ishim kafshe per therrje, ushqim per rritjen e kombeve te tyre.
Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!
Jo o Adem jo, s'do te thote tere jeten.. por vetem deri sa te rritemi, te kalojme fazen e mitur, te piqemi te behemi burra e zot te vetvehtes. Turqin e çfardo aleati tjeter duhet ta shfrytezojme per kete qellim.. pra ti kemi aleat e jo urdherdhenes per çkado, sepse keshtu nuk piqemi asnjeher.
Pikerisht sepse nuk jemi zot te vetvetes, jemi te dobet, femije per te cilet nevojitet mbikqyrje. Kjo duke i falenderuar politikanberesit shqipfoles.. analfabeta, qe nuk po na lejojne te ngrihemi ne kembe!Tash lind pyetja tjetër e cila të provokon të hapësh një temë të re: Pse gjithë kjo hasmëri me fqinjtë?
përshëndetje halla mine, mos vallë të jetë shkas ky shërbimi ynë me shumë zell që me fqinjtë mos të kemi marrëdhënie të mira sot!
S'i paske lexuar postimet e mia.
Mirë. Pse atëherë turqia përdori politikë selektive me ata që i kishte zaptuar. Tash nuk po e di cili ishte i përkëdheluri i saj: të tjerët që i quajti të pa fe dhe ju tha: Hupni ju. Ju jeni kaurrë. Hapni shkolla ju, univeristete dhe Akademi Shkencash, ndërkaq ne që i shërbyem me besnikëri na "ledhatoi" e tha: ndërkaq ju shqiptarët, bijt e mi do të keni kalldërme, Hamamin do ta keni edhe karadyzen do të keni, sevdara dhe do të keni shumë xhami. Ju do të flisni në gjuhën e Zotit - truqisht dhe është haram të flasësh shqip. Tash nuk po e di kë e paska dashur turku!
Kam frikën edhe sot, po lëshoj pak pe serbi turku me atë do lidhet.
Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 24-08-2011 më 20:53
I kam lexuar postimet dhe ne fakt nuk jam dakord me kete ide tenden. Shkau e greku do te na zhduknin po te mundnin, pavaresisht sherbimeve tona kundrejt perandorise. E kane perdorur si pretekst para evropes per ti arsyetuar masakrat ndaj nesh.. por nuk ishte hakmarrja motiv nxites per te na shfarosur, se paku une nuk e besoj. Ishte uria kanibaleske e tyre per toke.. dhe rreziku qe mund te paraqitnim ne rast se kendellemi e behemi komb siç duhet.
Shtetet nuk kane ndjenja(hakmarrja), kane vetem interesa.. e uri per pushtet e gllaberim te pasurive te te tjereve. Kane mentalitet mafioz, i ve ne levizje leku, pasuria(toka ne rastin tone).. si dhe rreziku nga konkurrentet.
Per pjesen tjeter neser do te mundohem te pergjigjem, me aq sa muj.
...kumanova city,
Ndegjo, kur te shkruash me mua, nuk ka nevoje te revoltohesh, por beru me i "urte", se nuk te del per hajr, si edhe kesaj rradhe jo.
Une te kerkova emer shqip, si shembelltyre te kerkova zberthimin e TOMORIT.....
Ndegjo ketu nje leksion, dhe mbaje mend mire:
- shpjegimi yt sipas shkollareve qe miren me lemine e ethymollogjise quhet "ngjashmeri fonetike"....
Nje emer "puro" shqiptare ta tregoj une, BARDHYL.......kjo eshte edhe nofka ime qe nga viti 2003 ne forumin me te madh gjerman.....atje ku mijera shkrimeve per kombin tone i kam te deponuara....prej tyre vetem nje perqindje e vogel ka te beje me islamin, edhe ate, vetem kur eshte munduar neve te na ngjiten epitete te terrorizmit arab nepermjet te islamit....
Detyra jote ishte te deshmosh ketu rrjedhojen e panderprere te ketij emri si dhe antifetarizmin e tij, nese e ben, une do te konvertoj ne ateizem, oki doki, a je burr a s'je ? ce po ta jap besen....
Eshte e natyrshme, qe ne mungese argumentesh te ofendohet pendanti, te perbuzet dhe te denuncohet (nuk ishe ti ai qe rra me nje fjale me mua me heret diku ???).....pra, me "nofkat" e mia ne kete forum vetem vertetohet nje gje, ju perdredhi sipas qejfit, edhe 20 koka veze, e 10 koka kep nuk ju drejtojn.....edhe po te ju ferkonte ndonje plake me nam ne shqiptarine....indirekt pra nuk e lartesoj une vetveten, po ju ma beni kete ndere.....
Pastaj, rradhen tjeter kur te shkruash me mua, mos ju permbaj monotonise se hartuar qindvjeteshin e fundit nga "historianet" shqiptare, qendrimet e tyre nuk jane ne sensin e lemise, por jane "shoviniste", jane perplot paragjykime (bile edhe te kopjuara nga armiqet tane, po te ishin pjelle e mendjes tone ndoshta do ta kisha kuptuar), jane subjektive dhe romantizuese.....kush je, ta tregojn tjeret.....pra, miru me vleresimte objektive te shkollareve joshqiptare, e jo me barleta, tajara e planprograme te arsimit enverist, mos u mer me hamendje te masallexhive ala kadare ose myftaraj.....dhe me ne fund, pas kesaj premise do te dal e verteta absolute, MENDON, prandaj edhe JE.....kur do ta gjejsh vetveten ne ate faze, atehere perveshi krahet, dhe fillo edhe njehere, dhe do te behesh metevertet shoku im, dhe do te kesh mundesi te me ndyshosh mendimin mbi teje....deri atehere, une jam doktori yt......
Perlat e shenuara me larte me jeniceret, me grabitjen e vajzave (qe i perdhunonin jeniceret poashtu te grabitur ????) etj. jane aq te harejshme, saqe e dhe Ivo Andriqi do ta kish lakmine per sensin e shfaqur, aman, jo sens per realtetin, por per surealen.....shih o trim, obori i sulltanit, ish aq MAHNITES per perendimoret, perfshire edhe neve, qe njerezve u dilnin ligat kur kujtonin kualitetin e jetes atje, dhe ate qe e kishin ne perditshmeri.....
Per te mbajt nje perandori 500 vjet, te nevojiten "cojones" deri ne asfallt posht....duhet ti hjekish zhak.....ose se paku ne kolice....
Ne te njejten situate, aman pa asnjecfare dallimi, eshte aktualisht USA.....per dike eshte BIG, BIGGER, USA....per dike eshte "djalli"....ta shohim deri ku do te varen "cojones" te tyre.....
I sheh paralelet ???.......vetedija e amerikanit eshte e ndertuar mbi FLAMURIN, e jo mbi "prejadhjen" irlandeze, gjermane a hollandjane....ne ate fryme kane qene edhe popujt e perandorise....kurse shqiptaret tane kane qendruar ne BALLE.....BALLISTET e saj.....te pervertosh kete realitet te LAVDISHEM, eshte poshtersi e vetvetes, dhe ke guximin te derdellitish ketu per "identitet".....po te kishi nje fije objektiviteti ju bilbila, do te ju ish shfaq ne sekund konfuzioni i llogjikes qe keni....BABA i shqiptarise aktuale eshte SAMI FRASHERI, BABA i letersise turke, me kete poashtu i nje kaptine te madhe te "kultures" se turqise aktuale eshte poashtu SAMI FRASHERI....djali i tij Aliu (Ali Sami Yen) eshte baba i futbollit turk (themeluesi i skuadres galatasaray), vetem si shenim skajore ki....
Nese jemi te sinqert, atehere vend per kritike te arsyetuar (dhe te ashper) ka ne dy fazat e perandorise....ne fazen e pushtimit dhe ne fazen e asgjesimit te perandorise otomane....por deri tash jeni sjelle si elefanti ne shitoren e porcelanit, thot nje fjale e urte gjermane...kjo, ngase keni mangesi ne DITURI, dhe DITURIA nuk eshte dhunti qe ta fal ALLAHU, por PUNA... DITUARIA mesohet.....ALLAHU ta fal TALENTIN, e, kush ka pak talent, duhet ta shkyj prapanicen.....pjesa e madhe e juaj eshte ne kete situate....per me e shkyj prapanicen, qe te shohe pakez drite.....deri atehere do te jeni per mua "urrijth" qe hap kanale nder toke....
tungi
Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 25-08-2011 më 02:39
albanish by nature
Krijoni Kontakt