Close
Faqja 42 prej 406 FillimFillim ... 3240414243445292142 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 411 deri 420 prej 4051
    I Harruar Maska e AldoWeb
    Anėtarėsuar
    29-06-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    79
    bej copy ketu poshte dhe save ne nje file text me notepad me emrin "boot.ini"
    [boot loader]
    timeout=-1
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="XP, First harddisk, first partition" /sos
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="XP, First harddisk, second partition" /sos
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="XP, First harddisk, third partition" /sos
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="XP, First harddisk, fourth partition" /sos
    multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="XP, Second harddisk, first partition" /sos
    multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS="XP, Second harddisk, second partition" /sos
    multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(3)\WINDOWS="XP, Second harddisk, third partition" /sos
    multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(4)\WINDOWS="XP, Second harddisk, fourth partition" /sos
    C:\="Previous Operating System on C:\"
    Kujdes kur ta ruash ne notepad perdori edhe thonjezat ne menyre qe skedari te mos ruhet boot.ini.txt por boot.ini
    kopjoe kete boot.ini bashke me NTDETECT.COM e NTLDR ne nje diskete dhe boot kompjuterin nga disketa

kur te te dale menuja ne ekran besoj se duhet te zgjedhesh
    "XP, First harddisk, first partition" po ti provoi nje here te gjitha
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AldoWeb : 06-04-2005 mė 11:51
    -------------------------------------
    Be to be! If you can't just be!

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Ndihmė! Kompjuteri ngadalėsuar dukshėm!

Pershendetje...

Po ju shkruaj se kam nje problem mund te them serioz me PC.
    Kam nje PC te rije Pentium 4, 256 MB of RAM, 2.4 GHz dhe me eshte ngadalsuar teper.

Problemi qendron aty se ne kohen e fundit une kam bere shume programe ADD/REMOVE dhe mendoj qe eshte problemi aty, a thua eshte bere ndonje demtim nje hardwer apo software.

E kam bere shpesh here Defragment-in, ndersa Disc Cleanup e beje cdo nate kur e fik komjuterin dhe gjithcka fshije si Recent File apo History edhe pse me internet nuk e lidh kurre sepse shfrytzoj internetin nga nje llaptop se kam frige nga viruset...

Antivirus nuk perdor sepse me ngadalson edhe me shume, e instaloj nje here ne muaj McAfee dhe e beje CHECK the PC dhe e beje UNISTALL mandej, por ajo asgje nuk gjen aty...sepse normal s'ka cka te infektohet sepse nuk kycem ne net dhe vetem CD perdor ndersa Floppy JO...

Tash them ku qendron problemi se ai eshte ngadalsuar, une mendoj se problemi eshte i instalimit dhe de-instalimit i programeve te shumta ne PC demton kompjuterin apo Jo dhe mendoj se keto kane shkaktuar demtime ne system32...

Perdor edhe Ad-aware por nuk ndihmon gje...dhe dicka qe ka verejtur se kur kam instaluar dicka qe te tregon se cka eshte ne funksion kur ndezet PC aty me del se shume programe pa nevoje jane ne pune e siper dhe une ato i kam bere unistall ndersa ato ende ishin ne kompjuter...

Format nuk e kam bere sepse kam shume materiale ne C:, keshtu qe nese formatizimi do ishte celesi i problemit do e beja fundi fundit...
    A thua valle ku eshte problemi qe PC-ja ime eshte ngadalsuar...

Ju lutem per ndihme: edpsace, benseven11, besart, sineri...dhe te gjithe te tjeret qe mereni me profesionalisht me kete lemi...

A thua ka ndonje program i cili do te pastroje PC-ne nga te gjitha programet qe kane lene gjurme ne windows dhe edhe me unistall nuk jane hjekur nga kompjuteri jone...

PS:
    Ndihma juaj do te jete e mireseardhur...
    My silence doesn't mean I am gone!

Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Harova te shtoj edhe dicka se disa programe te vogla qe kam instlaur fare hic nuk mund te behen reemove dhe kur klikon per te bere unistall nxjer nje dritare dhe thote, shembull: the file unistall don't excist, si mundet te mos egzistoje file ku para 2 minutave bera install ate program dhe asgje tjeter nuk kam prekur ne PC, kjo me cudit, mandej disa programe tjera kur mundohem ti beje unistall, me hapen nje dritare sikur notepadi te bardhe dhe asnje funksion tjeter s'del... dhe keshtu s'mund te beshe asgje...

Si eshte menyra me e mire qe te c'lirohet kompjuteri nga keto gjera...

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Eshte e thjeshte, ke probleme ne regjistrin e windowsit.
    Programe per ta rregulluar ka sa te duash, une mund te te keshilloj te preferuarin tim Registry Mechanic nga www.pctools.com, por me perpara fshi me dore te gjitha direktorite e programeve qe nuk te c'instalohen qe ne kete menyre ky program te heqi gjerat qe ato kane shkruar ne regjister.

Gjithsesi per merak hap nje dritare DOS nga Start-> Run -> cmd
    dhe shkruaj chkdsk /p kjo e detyron kompjuteribn qe kur te ristartohet te beje nje scandisk ose sic quhet ne windows nt "check disk" me keto te dyja duhet te jesh mese ne rregul.

E fundit qe mund te te keshilloj eshte nje defragmentues per regjistrin.
    Nuk mbaj mend ndonje per momentin, por kerkoi , pasi te shpejtojne goxha punet ne kompjuter sidomos ne lidhje me regjistrin qe eshte "zemra" e Windows-it.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Filloi menjėherė ngadalėsimi apo nga pak e nga pak ēdo ditė? Kur thua ėshtė i ngadaltė, e ke fjalėn pėr ndonjė proces tė veēantė (psh DVD, apo CDR, apo lojrat, video) apo pėr tė gjitha proceset nė pėrgjithėsi?

Pėrdor njėherė kėto qė tė ka thėnė Qoska. Numrin e Registry Mechanic e gjen nė google. Ėshtė program i mirė dhe rregullon shumicėn e probleme me regjistrin. Pasi tė mbarosh punė me registry mechanic, rifilloje kompjuterin dhe besoj se kompjuteri do jetė mė i shpejtė.

Nqs tė dalin mesazhe gabimi nė Windows, fut njė CD tė Windows XP nė kompjuter dhe tek start > run shtyp komandėn sfc /scannow pėr tė zėvendėsuar skedarėt qė mund tė jenė tė dėmtuar nga programet e shumta qė ti ke hedhur nė kompjuter.

Nqs e mban kompjuterin hapur gjatė gjithė kohės, rifilloje njėherė pėr tė pastruar memorien.

Gjithashtu shko tek My Computer dhe shiko sa vend bosh ke nė hard disk? Duhet tė kesh tė paktėn 1 GB hapėsirė bosh.

Kliko me butonin e djathtė mbi My Computer dhe zgjidh properties. Nė fund tė dritares shiko nqs shpejtėsia e procesorit dhe hapėsira e memorjes janė tė sakta.

Nqs mendon se ke shumė programe hapur, shko tek "Task manager" dhe shiko listėn e proceseve qė janė hapur. Renditi sipas memorjes pėr tė parė se kush po e ngarkon kompjuterin mė shumė. Nqs shikon ndonjė qė nuk ta kanė zėnė sytė, hidhe nė forum. Gjithashtu ėshtė mirė tė pėrdorėsh HijackThis dhe hidhe raportin (log) nė forum qė tė shikojmė nėse ke programe qė punojnė fshehurazi nė sfond.

Sigurisht qė nuk pėrjashtohet mundėsia e virusėve. Edhe pse nuk je lidhur nė internet, virusėt mund tė futen nga programet e tjerė qė ke instaluar nga CD. Prandaj, ėshtė mirė tė mbash tė instaluar njė antivirus nė kompjuter gjatė gjithė kohės. Me atė shpejtėsi qė ka kompjuteri yt, nuk duhet ta ndjesh fare ngadalėsimin e njė antivirusi. Pėrsėri nė google gjen edhe Nortonin; SAV9.exe tek faqja e tretė nė listė.

Shkaku i fundit i ngadalėsimit mund tė jetė ndonjė aparat qė ke lidhur me kompjuterin. Kontrollo qė kabujt e miut, tastierės, monitorit tė jenė lidhur mirė. Shkėput tė gjithė aparatet e tjerė (printer, scaner, kamera, etj) dhe shiko nqs kompjuteri do jetė mė i shpejtė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 18-04-2005 mė 02:17
    Edi

i/e regjistruar Maska e Tom_Sojeri
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    andej kendej Gjithandej
    Postime
    78

Problome te tilla asnjer se sjellin pc ashtu si ka qene.

Probleme te tilla mund ti rregullosh per momentin mund te besh gjithcka po perseri do kesh avari ne pc.
    Per mua shkarko Partition Magic dhe bej resize Diskut. lej ja 20 giga maksimumi per root hdd edhe tjetrin mbaje per dokumenta. per mua vetem nje formatim do te te shpetoje tamam. nejse kete leje si zgjidhje te fundit por provo edhe mos e rregullon me regedit edhe me skanues te spyware.

i/e regjistruar Maska e alditirona
    Anėtarėsuar
    30-11-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    209

Problem me instalimin ne WindowsXP

Sa here qe dua te instaloj ndonje gje me del nje shenim ku nuk arrij te instaloj dot asgje. Proglemin po e dergoj si skedat te bashkangjitur.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    bashkimi sjell fitore.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Kete problem mund ta zgjidhesh shume kollaj me perpara po te sqaroj pse te ndodh.

Kjo tabele tregon qe ti po instalon programe qe ekzekutohen ne 16bit ose me kollaj qe perdorin disa funkisone te MS-DOS te dikurshem ose perdorin komanda assembleri te modeleve te vjetra te Pentium dmth ekzekutohen ne "emulatorin" simuluesin e arkitektures se vjeter te INTEL PENTIUM.
    Ky file eshte i njejti me ate autoexec.bat ne Ms-DOS gjithsesi me sa kam pare nganjehere e lexon nganjehere jo, per ta modifikuar.

Gjithsesi per mos ta zgjatur se mund te behet shume teknik si shpjegim, mjafton te shkosh ose tek
    C:\windows\repair ose c:\zwindows\config,
    se se mbaj mend mire dhe nuk kam windows xp per momentin qe ta verifikoj, dhe te kojposh autoexec.nt qe ndodhet aty ne keto dy direktori
    C:\windows dhe c:\windows\system32
    dhe problemi do te te zgjidhet.

Tung.

i/e regjistruar Maska e alditirona
    Anėtarėsuar
    30-11-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    209
    Qoska te falenderoj shume per shpjegimin - duke ndjekur rrugen qe shpjegove arrita ta realizoj 100% - dhe nje here te falenderoj shume.
    bashkimi sjell fitore.

Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 8:00:47 PM, on 4/18/2005

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe
    C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
    C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
    C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_S4I0T 1.EXE
    C:\DOCUME~1\user\LOCALS~1\Temp\2005325135710_mcinf o.exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\PROGRA~1\WINZIP\winzip32.exe
    C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Temp\HijackThis.exe

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O3 - Toolbar: &SearchBar - {0494D0D9-F8E0-41ad-92A3-14154ECE70AC} - blank (file missing)
    O3 - Toolbar: (no name) - {BA52B914-B692-46c4-B683-905236F6F655} - (no file)
    O4 - HKLM\..\Run: [Realtime Audio Engine] mmrtkrnl.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [EPSON Stylus C46 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_S4I0T 1.EXE /P23 "EPSON Stylus C46 Series" /O6 "USB001" /M "Stylus C46"
    O4 - HKLM\..\Run: [msci] C:\DOCUME~1\user\LOCALS~1\Temp\2005325135710_mcinf o.exe /insfin
    O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
    O20 - Winlogon Notify: WB - fastload.dll (file missing)
    O23 - Service: Alfa File Monitor Service (AFMService) - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\MultiAppNT.exe
    O23 - Service: Ulead Burning Helper (UleadBurningHelper) - Ulead Systems, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\DVD\ULCDRSvr.exe

Ja edhe tjetra...
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •