Close
Faqja 120 prej 406 FillimFillim ... 2070110118119120121122130170220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,191 deri 1,200 prej 4051
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Nese kompjuteri nuk te hapet as ne safe mode po vete e load file e pastaj ben shutdown ai file ku kompjuteri ndalet eshte i koruptuar pra dirverat si te windows apo te ndonje paisje qe ke shtuar apo ke patur nuk arijne te ngarkohen ne sistem. Arsyet mund te jene te ndryshme sic te tha edhe edi ne fillim te temes. Menyra me e mire bej nje instalim riparimi te kompjuterit asnjegje tjeter smund te te ndihmoje ne kete pike.

ardi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 13-05-2007 mė 23:09
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e Vito Corleone
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    New York City
    Postime
    73

A mund tė instaloj paralelisht XP dhe Vista?

Pershendetje,

Kam nje laptop hp me procesor amd, 64 x2 tl-56. 2gb ram. Dhe ka te instaluar windows vista (e kish brenda kur u ble i ri.) Tani, mua me duhet te perdor disa programe si Autocad apo te tjera te lidhura me te, por ende nuk kane nje version te plote per vista (normalisht, nuk dua ta blej 3000 dollare.) A mund te instaloj windows xp paralelisht me vista apo jo? cfare specifikash duhet te kete? ju lutem me ndihmoni sa me shpejt.

me respekt, Ardi.
    "You should keep learning as long as you are ignorant."
    "As long as you live, keep learning how to live."

Hi Ardi,
    mund ta instalosh Windows XP, por problemi me keto sistemet e Microsoftit qendron se nuk suportojne mire dualboot-in e njeri sistem bllokon tjetrin

Un nuk kam Vista ne PC dhe nuk kam bere vete prova e nuk di sa njohuri ke per dualboot po
    te ky link http://neosmart.net/dl.php?id=1 ke nje software free EasyBCD qe mund te ndihmoj shume
    Gjithashtu ketu http://support.microsoft.com/kb/919529/en-us ke dhe nje material zyrtat nga Microsofti per ket problem.

PS: Baciamo le mani Don Vito
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga andiOS : 27-05-2007 mė 05:32

Un kam patur te PC-ja ime 2 Windows XP (home + media center) dhe 1 Vista (Ultimate) , Per boot nuk ka asnje problem. Por duhet te kesh kujdes kur te fshish nje nga sistemet , sepse eshte e veshtire te fshishe edhe boot record.Per Windows Xp eshte me e thjeshte (hap c:\boot.ini dhe fshin sistemin qe do nga lista) , per Vista akoma nuk e di si behet (akoma). Prandaj , Kush mund te me tregoj si te fshij boot record te windows vista. Edhe nje pyetje tjeter : Si mund te bej load nje Sistemi operimi kur mungon boot record?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-09-2005
    Postime
    56

Si te krijoj nje volum RAID-1 ne Windows XP?

Pershendetje te gjitheve.

Dua qe ne kompjuterin tim te ndertoj nje volum RAID-1.Pra dua qe te kem 2 HDD,ku ne njerin te instaloje WinXP dhe tjetri te sherbeje si mirror i te parit.Dhe nqs i ndodh gje HDD te pare te sistemi te vazhdoje te funksionoje.
    Dua qe te perdor sistemin operativ WinXP.Nuk dua te perdor SCSI.HDD mund te jene SATA ose IDE.

Kam lexuar qe per Win Xp nuk mundesohet RAID1 por une e kam patur me pare nje konfigurim te tille.

THNX

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Aldo,

ne Windows XP e as ne win2k professional kjo nuk eshte e mundesuar nga sistemi operativ. Vetem serverat e kan kete mundesi. Pra je i detyruar me perdor "third party" RAID controller. Disa pllaket kryesore (motherboard) te reja e permbajne nje RAID controller, po qese nuk e permbajne mundesh me e ble vetem controller-in. Te kish parasysh se ne rast se deshiron me e instalu controllerin pas instalimit te sistemit operativ mund te ndodhe se do te duhet ta reinstalosh XP. Pra bane nje backup para se ti hysh kesaj pune.

http://support.microsoft.com/default...&Product=winxp
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uke Topalli : 29-05-2007 mė 13:13

www.trebit.com Maska e Xemlo
    Anėtarėsuar
    20-09-2004
    Postime
    460
    Sot ka shume mb qe kane raid controller te integruar. edhe ato te niveleve me ekonomike

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-06-2007
    Postime
    2

Kompjuteri me ndalet ....ndihme

Ju lutem me ndihmoni rreth ketij problemi :

Gjate punes me kompjuter , kompjuteri ndalet pa treguar kurrfare informate.Kjo ndalje mund te ndodh pas 1 minute,pas 15 minuta ose pas 2 ore nuk i dihet.Ne momentin qe e shti CD ne CD-rom kompjuteri menihere ndalet.Ju lutem me tregoni eshte problemi tek software apo hardweri . Nuk di sa kesh i qarte .

Ju faleminderit

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    hardware,
    te eshte dobesuar PSU.

Por nese nuk arrine ta aktivizosh pasi te jete fikur vet per nje kohe te caktuar; -pra ti e ndeze, kurse ai brenda pak kohe serish fiket vet,
    kujdes!!!
    flladitesja e CPU te eshte ndalur fare dhe mund ta kete nga shkaku i tejngrohjes.

Por ne rastin tjeter eshte, sic thash, nuk ka rryme te mjaftuar per t'i ushqyer the gjitha paisjet.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar mė parė nga K19
    comp im ka ca koh qe nuk punoon mire i kam provuar te gjitha por pa rezultat.tani here pas here me fiket vete fare.
    me qarte_________
    sapo e ndeze nderkoh qe shkruan
    skeda video nvidia.......
    primary master....
    primary salve....
    etj me fiket comp
    fiket qe pasi ka shkruajtur keto deri disa seconda pasi eshte ndezur komplet,dmth po qe se ka per tu fikur e bene gjate ketij intervali kohor.

1)c'fare muinde te kete comp im?
    2)si munde te gjej "update" /"aggiornamenti"(ne italisht) per skeden nene(motherboard).?
    3 )si munde te gjej se c'fare skede nene kame?

procerori eshte intel pentium 4
    Identik te njetin problem kisha dhe une, te njejtin kompjuter si i joti dhe e zgjidha duke ndruar motherboardin. Tani kompjuteri im eshte ne forme te shkelqyer

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •