Close
Faqja 78 prej 406 FillimFillim ... 2868767778798088128178 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 771 deri 780 prej 4051
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Usa
    Postime
    19

Thumbs down Nuk ndizet kompjuteri pas ndėrrimit tė procesorit

kam nje qender interneti dhe kisha nje problem me kompjuterin tim personal te cilin e le vazhdimisht te ndezur dhe nje mengjes e gjeta te fikur.per te gjetur difektin i bera nje shkembim te pjeseve me nje kompjuter tjeter dhe pasi i nderrova dhe procesorin nuk me dha asnje rezultat puna qe bera,perkundrazi nuk u ndez dhe kompjuteri tjeter te cilin e kisha ne gjendje pune vetem pse bera nje shkembim procesoresh,tani i kam te dy te prishur,ju lutem kush ka dijeni te me thote per ndonje sekret qe mund te kete heqja e procesorit te nje kompjuteri?

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900
    kam nje qender interneti dhe kisha nje problem me kompjuterin tim personal te cilin e le vazhdimisht te ndezur dhe nje mengjes e gjeta te fikur.per te gjetur difektin i bera nje shkembim te pjeseve me nje kompjuter tjeter dhe pasi i nderrova dhe procesorin nuk me dha asnje rezultat puna qe bera,perkundrazi nuk u ndez dhe kompjuteri tjeter te cilin e kisha ne gjendje pune vetem pse bera nje shkembim procesoresh,tani i kam te dy te prishur,ju lutem kush ka dijeni te me thote per ndonje sekret qe mund te kete heqja e procesorit te nje kompjuteri?
    pershnetje her,

ska lidhje precesori aty ose e ka(( alimentacioni ----korenti )) ose e ka kart mera nderroje i her kart meren nese te ben pune mos ka difekt pastaj me rradhe shikoj tjerat .ky eshte sygjerimi ime
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar Maska e bejmellaf
    Anėtarėsuar
    08-04-2005
    Postime
    98

MEDION Microstar 41113 Laptop

Pershendetje te gjitheve.

Deshta te ju pyes dicka ne lidhje me Laptopin tim
    Nje dite e kame hapur tastaturen dhe e kame pastruar nga pluhuri,pastaj e vendosa prape,por kesaj radhe nuk mu ndez fare,mendoja ne fillim se eshte kartela e grafikes ne pyetje,por si duket doli ndryshe,nje serviser me tha se
    mendon se ka marrur lidhje te shkurter pllaka ame,por tani nuk dihet asgje,ai thjeshte nuk punon me.
    Deri vone ndizej dhe Lufteri punonte,por s,kishte asgje ne ekran,tani edhe lufteri nuk po me ndizet.
    Nese keni ndonje ide apo ndonje tutorial per rregullimin e Laptopeve,ndoshta
    kisha me bere dicka,perndryshe ka mbetur ashtu dhe tamam qe 5 jave i ka dalur Garancioni.

Flm per ndihmen dhe mundin tuaj

i/e regjistruar Maska e Fabio_gr
    Anėtarėsuar
    18-02-2006
    Vendndodhja
    Grecce (Thessalonikh)
    Postime
    128
    Aligator problemi eshte se me visten akoma nuk kane dale driverat free une e instalova por pa drivera veshtire se punonte pc,pastaj as per antivirus nuk munda te gjeja,ky eshte celesi i vistes beta 2 qe akoma nuk eshte perhapur ne pirateri(te pakten keshtu e di une)me xp sp3 besoj se mjafton per nje normalitet ne pc..apo jo?
    nejse kalofshi mire byee
    fabi..

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar mė parė nga ALiGaToR
    Me falni qe po ju bezdis dhe nje here por kam instaluar Windows Visten Beta 2 Version 5384.4 dhe cdo gje ne rregull,pervec se kur provova te lidhem me internet pashe qe nuk ma njihte karten e rrjetit sepse ne Network Places nuk me nxirrte asgje.Provova te beja New Connection por prape lidhja e re nuk lidhej me internetin dhe mbi te gjitha Vista me nxirrte nje mesazh qe thoshte: Per te njohur gjithe driverat e PC fut ne CD-Rom diskun ALL-IN-ONE qe te ka ardhur bashke me versionin e Vistes.
    Mund te me thote njeri se cfare ka brenda ky disk dhe ne mund ta gjej per ta bere download??
    Ju faleminderit dhe njehere.
    Windows vista nuk suportohet nga serverat qe te lidhin me internet.Do te suportohet vetem kur windows vista te behet zyrtar dhe dale ne qarkullim per shitje.Deri atehere asnje server nuk e njeh dhe nuk te ndihmon per asnje lloj konfiguracioni ne lidhje pasi serverat e internetit nuk kane te instaluar windows vista ne kompjuterat e tyre.Qe te lidhesh me internet me windows vista duhet qe edhe serveri qe ti paguan per internetin te kete windows vista.Vetem ne kete menyre modemi jot mund te flase me modemin e serverit.Edhe per drajverat problem eshte.Nqs vista nuk ka futur ndonje drajver te pergjithshem(xhenerik),per karten qe ke atehere prit kur te dale nga kompania qe ka prodhuar karten.
    Kompania mund te nxjerre drajver per windows vista vetem kur windows vista te jete pastruar nga gabimet,pasi ka dale ne shitje.Per aq kohe sa vista eshte ne faze beta asnje kompani nuk do marre mundimin te krijoje nje drajver version te ri qe ti pershtatet vistes beta,pasi vete vista beta eshte jo stabel.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 17-06-2006 mė 12:57
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    I ke pare se cfare modeli madherbordi kane dy kompjuterat?Nqs modeli i madherbordeve eshte identik i njejte tek te dy,shkembimi i procesoreve te dy madherbordet,nuk eshte gabim. Shiko dy copat e procesorave.ne kurriz ato kane te gdhendur modelin.A eshte modeli i njejte te te dyja?Cfare fuqie ne ghz ka njeri procesor dhe cfare fuqie ka tjetri?Psh ke pas 2 procesora,njer 2.0 ghz dhe tjetri 2.4 ghz.Procesorin 2 ghz ne cilin madherbord e ke futur,emri modeli madherbordit.Tjetrin 2.4 ghz ne cilin kompjuter e ke futur,emri modeli madherbordit.Nqs madherbordet i ke modele te ndryshme atehere procesori qe ke futur te madherbordi tjeter,nuk njihet nga madherbordi tjeter,nuk rekomandohet te perdoret.Mund te ndodhe qe nje procesor i fuqishem megjithse njihet nga madherbordi,mund te shkaktoje ngarkese shume te larte per madherbordin,te patolerushme qe mund te jape si pasoje djegjen e madherbordin.Nqs nje model madherbordi suporton procesore me fuqi deri 2ghz dhe ti i fut nje 2.4,atehere madherbordi do digjet.Shancet jane qe te kesh ndonje qark te djegur ne madherbord.Per difekt procesori shancet per djegje jane me te rralla.Shikoje me kujdes procesorin.Nqs ka pamje te paster,pa shenje nxirje djegje,atehere duhet te jete ne rregull.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

ReSpEcT Maska e Neo_AS
    Anėtarėsuar
    08-04-2005
    Vendndodhja
    i cik ne Shqipri, i cik ne Itali...
    Postime
    74

Lightbulb

Kur thua qe nuk te esht ndezur e ke llafin qe nuk te kan dal germat ne Monitor apo nuk punojn Ventolinat (Freskuset Procesor/Bllok ushqimi)

1) Ne qofte se te punojn Freskuset:
    na shkruaj sa BIP-e degjon kur provon ta ndezesh, ne kete menyr do te mund jemi me te qart dhe do te ndihmojme tamam (mund te kesh problem te kartes grafike, memories RAM ose te Procesorit).

2) Ne qofte se nuk punon asnjera nga ventolinat atehere:
    kontrollo rrjetin elektrik (UPS, Priza, etj) dhe sigurohu qe kabllot e tensionit te jen te lidhura mire.
    Merr librat e Motherbordeve dhe ndihmou ne kto sugjerimet ne vazhdim:
    Kontrollo (ne qofte se ka)celesin prapa bllokut te ushqimit se mos e ke fikur pa dashje! Ne qofte se Motherbordi ka drita sinjalizuese per korentin thuaj thjesht qe ka driten ndezur apo jo. Shiko qe telat e e butonit te ndezjes te jen lidhur me Motherbordin. Beji 1 refresh CMOS-it me ane te CHIP-it (zakonisht nr.4 dhe ngjyre te kuqe) qe ndodhet zakonisht afer baterise...

Rrespekte, Neo!

i/e regjistruar Maska e ALiGaToR
    Anėtarėsuar
    28-04-2006
    Postime
    32
    Mese e kuptueshme.Faleminderit cuna.
    Doja ta instaloja Visten per dy arsye.E para se doja ta shikoja se deri ku kishte arritur Microsofti dhe e dyta ishte se une kam Windows SP2 te pa licencuar nga Microsofti,dmth kam probleme me ate Windows Genuine.Sikur kam degjuar me pare nga dikush qe dicka i behej dhe asaj por tani nuk e mbaj mend.
    A ka ndonje menyre per ta rregulluar ose a di ndonjeri se ku mund te shkarkoj nje kopje te rregullt te Windows SP2 ose SP3(psh me Rapidshire)?

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Mendoj se problemin e ke tek renditja e hapjes nė Bios. Ti do kesh kėtė renditje:

1. Flopi
    2. CD-ROM
    3. Hard Disk

Pasi kryhet faza e parė e instalimit, dhe Windows-i riniset, kompjuteri i kontrollon me radhė pajisjet mė lart dhe hapet nga e para qė ėshtė e vlefshme. Nė rastin tėnd i pari ėshtė CD-ROM, prandaj fillon instalimi nga e para.

Pėr tė zgjidhur kėtė problem, duhet tė heqėsh CD e windowsit kur tė del mesazhi i rinisjes sė kompjuterit. Ose kur riniset kompjuteri, futu nė BIOS dhe ndrysho renditjen e hapjes (boot order) si mė poshtė:

1. Flopi
    2. Hard Disk
    3. CD-ROM
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 19-06-2006 mė 10:44
    Edi

Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anėtarėsuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    ose dhe mundet qe te keshe te demtuar cd e xp dhe nuk ti mer te gjitha filet.
    me mire vone sesa kurre....

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •