Close
Faqja 59 prej 406 FillimFillim ... 949575859606169109159 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 581 deri 590 prej 4051
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-09-2005
    Postime
    118
    Problem me instalimin e Windowsit.
    Kam tentuar te instaloj win 2000 ne nje pc por procesi u nderpre dhe doli mess qe kam shkruar me poshte. E provova me pas me Win XP ku perdora 4 variantet e formatimit(NTFS e FAT 32) dhe me doli i njejti mesazh.
    Setup was unable to format the partition. The disk may be damaged.
    Make sure your drive is switched on and properly connected to your
    computer. If the disk is a SCSI disk, make sure your SCSI devices are
    properly terminated. Consult your computer manual or SCSI adapter
    documentation for more information."
    Ndonje ide .
    Thanks.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Kete mesazh e kam hasur me harddisk(memorjen e ngurte? )SATA(serial ATA) dhe zgjidhja e perkohshme ishte nderrimi i kanalit te SATA.
    Hapet njesia qendrore kerkohet per nje kabell te holle zakonisht i kuq dhe futet tek vendi tjeter afer atij qe ishte.
    Por problemi ishte i "motherboard"-it.

Nqs nuk eshte harddisk SATA na thuaj me shume se cfare ke ne kompjuter si psh:
    cfare motherboardi
    cfare rami
    cfare hardisku
    cfare ushqyesi
    dhe si jane lidhur keto sidomos hardisku eshte i lidhur me te njejtin kabell si CD-ROM.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar mė parė nga elbed
    Kam tentuar te instaloj win 2000 ne nje pc por procesi u nderpre dhe doli mess qe kam shkruar me poshte. E provova me pas me Win XP ku perdora 4 variantet e formatimit(NTFS e FAT 32) dhe me doli i njejti mesazh.
    Ndonje ide .
    Thanks.
    Perdor ndonje diskete startup te windowsit,per ta coptuar driverin ne particionin e pare ne copa me pak se 30 gb.Ka te ngjare qe particionin ta kesh 30 gb.Mos e formato me Fat32.Perdor NTFS.Ky eshte difekt ne dizenjo i vete windowsit 2000 dhe ndodh ne drajvera qe kane particionin e pare ose gjithe drajverin pa particion30 gb.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Citim Postuar mė parė nga elbed
    Ndonje ide .
    Thanks.
    elbed
    cfare disku ke ne realitet eshte ai scsi apo jo.
    nese jo une te kisha keshilluar ce njehere ta bejsh diskun low format, pasi ce aty te lajmerohet se ai eshte demtuar.
    provoje njehere bene low format e me pastaj ndiq keshillat e benseven -it.
    benja nje coptim te diskut ne particione me te vogla dhe me pastaj perdor ntfs file gjate formatimit .

nese prap te lajmerohet ai gabimi atehere faji qendron dikund tjeter.
    ndoshta ne mainboard ?

shnet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardani8 : 29-12-2005 mė 06:52

ICE-A Maska e PcCrack3r
    Anėtarėsuar
    31-08-2005
    Vendndodhja
    Deēan - Kosovė
    Postime
    163

Skedarė tė korruptuar gjatė instalimit tė Windows

Pėrshėndetje,

--------------------------------------------------------------------------------------

Kam blere njė kompjuter te ri dhe ka ardhur ne te i instaluar Windows Xp ne gjuhen Gjermane (sepse e kam blere ne Gjermani), por ai si te gjithė kompjuterėt e ri kėrkonte kodin qe e ka te shkruar ne etiketėn e vene mbi shtėpizė. Pasi pėrfundova atė procedure, u hap kompjuteri dhe ne te ishin te instaluara te gjitha programet e nevojshme. Unė provova me njė CD timen qe ta formatizoj dhe ta kthej atė ne gjuhen Angleze, por gjate nisjes se instalimit kompjuteri hasi ne njė problem qe thotė:

The file acpi.sys is corrupted !
    Press any key to continue ...

...dhe pastaj pasi te shtypi ndonjė tast ne tastiere thotė:

Setup failed !
    Press any key to Restart ...

Dmth fajin e ka CD-ja e Windows-it e cila ėshtė e kopjuar (jo origjinale).

Me ndihmoni si t'ja bej qe instalimi te vazhdoj me po te njėjtėn CD, sepse nuk kam tjetėr ne Anglisht ?!

--------------------------------------------------------------------------------------

Respekte!
    --==Emi==--

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Ndrro memorjen RAM.Perdor nje cope te re.Ne qofte se ke disa copa memorje.Hiq njeren dhe provo instalimin.Provo tu ndrrosh vendet copave te memorjes ose ble Ram memorje te re.
    Sigurohu qe CD eshte ne rregull.Provoje ne nje kompjuter tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 29-12-2005 mė 22:03
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Zgjidhja është të gjesh një CD origjinal. Nëse e ke CD të kopjuar, atëherë shanset janë që ka dhe skedarë të tjerë të dëmtuar, jo vetëm acpi.sys. Mos u ngatërro kot me memorjen se nuk ke për të zgjidhur gjë.
    Edi

ICE-A Maska e PcCrack3r
    Anėtarėsuar
    31-08-2005
    Vendndodhja
    Deēan - Kosovė
    Postime
    163
    Flm Benseven11 dhe Edi për përgjigjet, por :

A është ndonjë mundësi qe ta ndryshoj ketë file , dmth ta kopjoj nga një kompjuter tjetër dhe ta vendos mu ne dosjen qe gjendet acpi.sys.
    A behet ndonjë ndryshim ?
    --==Emi==--

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    acpi.sys nuk eshte nje file qe mund te meret nga kompjuterat e tjere pasi eshte nje file instalimi nuk eshte file i perdorur nga windowsi zakonisht ata gjenden ne CD me emrin *.sy_ ose *.dl_ ose *.in_ pra ti nuk ke mundesi ta kopjosh kete nga nje kompjuter tjeter. Arsyeja tjeter eshte se gjate Windows Setup komandat meren direkt nga CD jo nga kompjuteri vete. Gjithashtu copjimi nuk mund e behet pasi copy eshte nej komande windows po si mund te behs kete komande kur windows nuk eshte instaluar fare. Pra menyra e vetme qe ti mund ta maresh kete file eshte vetem CD e windows. Mund te kalosh kete gje duke munduar te instalosh nje OS tjeter ne fillim si DOS ose OS2 edhe te besh instalimin e windowsit nganje hardisk lokal po do jete pune me e madhe e me e veshtire se sa te kerkosh nje CD te windows qe eshtei pa koruptuar.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Perderisa ti shkon deri ne procesin e formatimit atehere nuk ke problem me driver sikunderse thote dardania per punen e SCSI (small computer system interface). Arsyet pse kjo ndodh pak a shume jane cka tha qoska qe te jemi me te sakte posto ato cka qoska te ka kerkuar se mbase mund te jene edhe switches ose Jumpers qe duhen pare.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •