Close
Faqja 38 prej 406 FillimFillim ... 2836373839404888138 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 4051
    forever hers Maska e Eagle
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Njohja e Hard Diskut s'ka te beje me sistemin operativ(ne kete rast Windows). Kur kompiuteri start ne fillim ben nje njohje te disa prej komponenteve kryesore te sistemit memorie, tastjere, mouse , HD apo CD-Rom video card dhe pastaj starton sistemin operativ.Ti thua s'me njeh HD shiko se mos ke ndryshuar configurimin e BIOS.
    Gjithsesi nese ke bere delete te disa file-ve ajo qe kerkon ti eshte e mundur. Por nese kompiuteri nuk te njeh HD do te thote se ose eshte ndryshuar ne BIOS ose HD eshte i demtuar.
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

BASTARDODENTRO Maska e reni00
    Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    * jetoje jetėn sic e di unė :-) *
    Postime
    805
    thash qe sme njeh HD sepse ate mesazh me jep...pasi kam dhe LINUX kur sgjeth windows me shfaqet direkt hd01 non trovato premere CTRL+ALT+CANC per riaviare ky eshte mesazhi ne skerm te zeze.... kurse ne Linux futem. Pasi kam te njejtin 1HD si njesi...por te ndare ne dy pjes C:\ windows dhe D:\ linux
    skam si e shpjegoj me ndryshe ....thnx

-==|ylli_forumit|==- Maska e ElMajico
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    [Milano].Me Zemer Atje...Tek e Vjetra e Bukura [Shqiperi!!!]
    Postime
    1,042
    merr cd-recover bej restart.sa te hapet faqja karikoje windowsin nga disku.
    zgjidh insall windows dhe do dalin 2 mundesi ose riformatim komplet ose (RIPRISTINA) duke shtypur R.Zgjidh te 2-ten dhe kjo do te haje nje kohe rreth 40 min.Kur te hapet windowsi do ti kete fshire azhorinimet qe ke bere pas instalimit te pare te kopjespor nderkohe ke te gjitha dokumetat e tjera.Azhornimet mund ti ribesh perseri.

Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    Po Disku nuk e ka Opsionin RIPRISTINA pasi futet te SYSTEM RECOVER ma formaton dhe ma riinstalon dhe nje here windowsin keshtu qe me fshihen filet (nuk me del R ).....dua te rikuperoj me pare docukentat qe kam ne C:\

linux user Maska e eni_
    Anėtarėsuar
    13-03-2005
    Postime
    67
    gjerat qe ke ne windows mund ti marresh nga linux, per aq kohe sa mund te futesh edhe ne linux.
    Mjafton te krijosh nje dosje:
    "mkdir ~/win" pa thonjeza
    Te dish emrin e particionit te C-se [me sa pashe une ishte hda01]
    "mount /dev/hda1 ~/win" Pastaj ben
    "cd ~/win" shkon ne direktorine win
    "ls" te nxjerr ca ke aty brenda
    dhe mund te jesh si ne C, per te marre gjerat qe ke ne C me anen e CD-romit, mjafton te marresh nje program qe shkruan cd, [k3b eshte i mire], dhe sbesoj se do kesh probleme ne perdorimin e tij.
    Shpresoj te te kete ndihmuar ndo nje cike.

//eni_
    Phuck windows, Think Linux

Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    po me ke ndihmuar shume te falenderoj tani jam duke e provuar kete gje!

per me shume ky eshte mesazhi i plote qe me nxjerr sistemi kur zgjeth WINDOWS OP

Booting "other" // koment other=windows
    rootnoverify ( hd0,0 )
    chainloader +1

NTLDR mancante // koment mancante=mungon

Cfare problemi KA????!!

me respekt reni
    rrofshi cuna

forever hers Maska e Eagle
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Citim Postuar mė parė nga reni00
    NTLDR mancante // koment mancante=mungon
    Tani eshte e qarte se cfare ka. Jane disa file te win Xp qe bejne pjese ne sturtup-in e windowsit. Njeri nga keta eshte dhe NTLDR . Thjesht kopjoje nga diku ne diskete dhe hape kompiuterin tend me disketen brenda. Besoj se do te te ndizet pa problem. Pasi te hapet windows kopjoje nga disketa ne HD.

Mund te perdoresh dhe nje CD te winXP dhe gjate boot-imit nga CD_ROM shkon dhe zgjedh nje opcion qe quhet Recovery Console.

Ajo qe te sugjeron eni nuk e di sa mudet te ece se normalisht Linux nuk e njeh sistemin NTFS te XP(Vetem nese ke perdorur FAT32 ose nese e maun si row device) Gjithsesi nuk jam i sigurte .Provoje.
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

reni per windowsin

Citim Postuar mė parė nga reni00
    Persh Forumi !!!

Kam demtuar disa file pa dashje ne windows dhe tani windows nuk me ndizet sepse nuk me njeh harddiskun eshte e mundur ti marr filet qe kam ne hard disk???
    Nqs do ve CD system recover mi fshin te gjitha sepse se ka funksionin ( RIPARO ) Si mund ta bej nje gje te tille pa e formatuar????!!!

Po nga sistemi tjeter Operativ qe ndodhet ne PC ( Linux ) mund ti traferoj ??!!!
    reni nese po perdorni windows xp , fare lehte nese keni krijuar nje restore point ne system restore qe gjendet ne system toolls mund te rikthesh windowsin ne piken qe ti ke vendosur pordisa file nese i ke hequr ne controle panel nuk te rikthehen >><<< nuk te njeh systemi hard disk?? nese thote teksti hard disc controle failed apo nuk e mbaj mend mire kur ndez systemin qe te tregon operating sys per disa seconda dhe te mbetet vetem mesazhi erroit ne ekran te zi duhet te setesh bios setings>> set bios ---- f2 apo f12 te hysh ne bios dhe gjej parametrat qe te duhen mundohu te loadesh defoult setings dhe nese nuk mund te setesh bios me co nji email dhe do jem ne gjendje te ndihmoj se jam shum i lodhur dhe po shkruaj shum shkurt <colins1111979@hotmail.com

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Nuk i je pėrgjigjur ende postimit tim tė mėsipėrm. A provove tė futesh nė "safe mode"? A u fute nė bios? A i shkėpute pjesėt e tjera tė kompjuterit, pėrveē miut, tastierės e monitorit?

Siē tė thashė edhe mė lart, nuk mendoja se ishte problemi i hard diskut. Megjithatė tani e dimė me siguri. Problemi mendoj se vjen nga ndonjė konfigurim i gabuar nė Bios ose Windows i harduereve, kryesisht kartės sė zėrit ose kartės grafike.

Nėse nuk ke sukses me "safe mode" dhe Bios, atėherė mund tė shkėputėsh edhe kartelėn e zėrit nga motherboard dhe tė provosh tė hapėsh kompjuterin pa atė.
    Edi

linux user Maska e eni_
    Anėtarėsuar
    13-03-2005
    Postime
    67
    Eagle, jo se linux nuk njef nfts, por vetem smund te ndryshohen fajllat, dhe datat aty brenda. te pakten mua keshtu me ndodh, ndersa ne fat32 mund te besh gjithshka.
    Per punen e bIOS-it mund te kete raste qe heqja e baterise te mois punoje,
    Une gjithmone e kam ndrequr me jumperin e kuq.
    jumper : tre tela midis te cilave ka nje pjese te kuqe si gome.
    mjafton ta nderrosh jumperin nga njera ane ne tjetren [kur kompjuteri eshte hequr nga priza]
    dhe kompjuteri do te behet boot ne bIOS, domethene smund te kesh akses ne sistemin e operimit.
    Per tu futur ne linux/windows mjafton ta nderrosh jumperin sic ishte, dhe gjithshka eshte ne rregull.
    //eni_
    Phuck windows, Think Linux

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •