Close
Faqja 326 prej 406 FillimFillim ... 226276316324325326327328336376 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 3,251 deri 3,260 prej 4051
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    105
    Ju lutem me ndihmoni kompjuteri nuk me starton. Me hapet windos xp me mbushen katroret por kur pres te hapet kompjuteri te punoj normalisht ekrani me ri i eret. Pra nuk shoh asgje. ju faeminderit

futu ne safe mode dhe fshij driverat e grafikes.
    Kur ekrani eshte i zi a vazhdon muzika ?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    105
    Faleminderit i fshiva driverat e grafikes dhe kompjuteri u ristartua normalisht pastaj prape i instalova. Tani kompjuteri punon normalisht. Por mund te me shpjegosh se mund ta kete problemin nga windowsi qe ka mbaruar afati po qe se eshte keshtu si duhet te veproj qe windowsi te jete i vlefshem. Sa here ma ben kete difekt une e formatoj kompjuterin gjithmone nga fillimi dhe kjo ndodh njere ne muaj. Faleminderit.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Citim Postuar mė parė nga ment Lexo Postimin
    ka afer dy muaj qe kam nji problem me PC time problemi asht se edhe kur e startoj i duhet afer 20 minutave te staroj pastaj kur filloj te bej connection me rrjetin e internetit me duhet te provoj disa here deri sa behet connection , pastaj kur te fillon te kyqem ne rrjet te bej Browsing ne nji side apo messenger apo dikun tjeter me duhet te pres deri ne 15 - 20 minuta ne qdo site deri sa kyqen sikur sod ne ne foruminshqiptar mu deshen afer 20 minutave deri sa u kyqe qe te kerkoj ndihmen tuaj , e kam te isnatluar McAfee antivirus, pastaj e kam te instaluar edhe CCleaner me te cilin shum here edhe e pastroj e ndodh edhe qdo dite mirpo prap se prap nuk funkcionon si duhet shum shum i ngadalshem
    ne Diskun C kam hapsir ende qe te themi se jam shum i ngarkuar
    Disku C: used space 11.5 GB free Space 3.10 GB edhe disku D eshte shum i liruar thuaja se nuk eshte fare i ngarkuar , shpesh e beje e defragment diskun 'C' edhe disk clean up mirpo prap se prap i njejti problem.

ka pasur te instaluar antivirusin AVG free e kam larguar thash semos nuk po reagon ndaj viruseve mirpo e instalova siq ceka me lart McAfee mirpo prap se prap i njejti problem.
    pra mbes me shpres qe te me ndihmoj ndokush nga ju ne ket problem.
    Harddrajveri ka pak hapesire te lire,i bie totali i hapesires ne hard disk eshte diku 15 gb.Dy arsye te forta qe kompjuteri punon ngadale jane:
    1.Shume hapesire e zene ne hard drajv(pak hapesire e lire)
    76% hapesire e zene.24% hapesire e lire.
    2.Regjistri shume i ngarkuar,Ka mundesi te kete shume gabime ne celsa,per pasoje kompjuteri punon ngadale.
    Nuk dihet cfare modeli eshte kompjuteri?Eshte laptop apo desktop?
    Modeli i kompjuterit.Me cfare windowsi punon kompjuteri?Cfare fuqie ka procesori ne gHZ?(Problemi eshte qe mund te blesh kompjuter me cmim te lire ne dyqan,me procesor te dobet,2.2ghz dhe ja se cfare ndodh,kompjuteri eshte i ngadalte sepse edhe procesori nuk ka fuqi te mire.
    Sa memorje Ram ka ne kompjuter?nqs memorja eshte pak si psh 256,ose 512 mb atehere duhet shkuar ne kontrollpanel system/advanced dhe aty te ndryshohen vlerat per memrjen virtuale,duke rezervuar hapesire hard drajveri qe te suportoje shkembimin e materialit ram-hard drajv,hard drajv-ram ne vlera me te medha duke lene minimum vleren ne mb te memorjes ram dhe maksimum 4 fishin e memorjes ram.
    Provo te shkosh ne start/run dhe ty fut msconfig
    Klik ok dhe ne dritaren tjeter klik ne start up dhe hiqja shenjen e v-se gjithe artikujve aty dhe klik poshte ne apliko dhe ok.
    Pastaj ristarto kompjterin.A punon me shpejt?
    Gje tjeter qe duhet bere.Hapet kompjuteri dhe pastrohet brenda nga pluhurat ventilatori ne madherbord dhe heatsinku poshte ventilatorit.Duhen fshire gjithe pluhurat.Poshte heat sinkut eshte copa procesorike.Nuk duhet hequr procesori.
    Mbi procesor duhet aplikuar nje shtrese e holle paste termale si arctic silver ose
    ceramique
    http://www.arcticsilver.com/ceramique.htm qe ndihmon ne largimin me shpejtesi te nxehtesise nga procesori.Kjo ben qe kompjuteri te punoje me shpejt
    Duhet te besh upgrade,marresh nje hard drajv me kapacitet me te larte.Hard drajverat jane lire,mund te gjesh hard drajv 160 gigs per 40 $-50$
    http://www.amazon.com/Western-Digita...p_ob_e_title_0
    http://www.microcenter.com/search/se...group=byopc_hd
    Te duhet te azhurnosh komplet drajverat e madherbordit si dhe drajverin e kartes grafike,nqs kompjuteri ka karte grafike.
    Sigurohu qe kompjuteri eshte i paster nga spyware dhe viruset.Hap programet antivirus/antispyware gjej ku eshte butoni update dhe klik atje te azhurnosh programet dhe marre firmat e reja.Duhet futesh ne safe mode(F8) dhe ben skanim me antivirus dhe antispyware.Avantazhi i skanimit ne safe mode eshte qe mund te arrish te heqesh viruse spyware trojane te fshehur ne system 32,heqjen e tyre ne normal mode nuk e ben dot,per infeksione ne sistem 32.
    Shenim i rendesishem:
    Kur blen hard drajv dhe aty do futesh windowsin dhe me vone programe,materiale te tjera ,merr parasysh qe asnjehere te mos tentosh ta mbushesh harddrajvin qe ka windowsin 100%.Kjo ide eshte ide e keqe,stupid.
    Nqs do llogaritesh qe te futesh ne hard drajv me gjithe windowsin supozojme 180 gb,atehere kjo nuk do te thote qe duhet blere hard drajv 180 gb,eshte gabim.Ne kete rast llogarite 180 gb si 60%
    Pra te duhet hard drajv 300gb. ku 60% e hapesisres se zene do jete 180 gb dhe hapesire e lire 120gb(40%).Mos kalo me shume se 60% hapesire ne hard drajv ku ke windowsin. 40% e hapesires se hard drajverit ku eshte windowsi duhet lene e lire gjithmone.
    Nqs do kalosh mbi 60% hapesire e zene ,atehere fillojne telashet,mbingarkese ne regjister dhe shume gabime,ngadalsi ne sistem dhe tendenca per krash te windowsit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 09-03-2010 mė 19:38
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

me then t'drejten at pc e kam be sipas deshires time... pra e kam ble motheboardin vet ata te tjerat i kam ble vet, cpu hdd, etj etj eti... pra e kam be sipaas deshires te para 3vjetesh me duket ... epo ca don me dit motheboardin e kam Pci Expresm, Cpu: amd atlhon 3200+ 3.2Ghz hdd 160GB grapich card Nvidia 512 Mb ge force 8200+ :PPP
    She's the morphine queen of my vaccine.

Pėr njė Shqipėri tė madhe Maska e ment
    Anėtarėsuar
    14-06-2004
    Postime
    202
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Harddrajveri ka pak hapesire te lire,i bie totali i hapesires ne hard disk eshte diku 15 gb.Dy arsye te forta qe kompjuteri punon ngadale jane:
    1.Shume hapesire e zene ne hard drajv(pak hapesire e lire)
    76% hapesire e zene.24% hapesire e lire.
    2.Regjistri shume i ngarkuar,Ka mundesi te kete shume gabime ne celsa,per pasoje kompjuteri punon ngadale.
    Nuk dihet cfare modeli eshte kompjuteri?Eshte laptop apo desktop?
    Modeli i kompjuterit.Me cfare windowsi punon kompjuteri?Cfare fuqie ka procesori ne gHZ?(Problemi eshte qe mund te blesh kompjuter me cmim te lire ne dyqan,me procesor te dobet,2.2ghz dhe ja se cfare ndodh,kompjuteri eshte i ngadalte sepse edhe procesori nuk ka fuqi te mire.
    Sa memorje Ram ka ne kompjuter?nqs memorja eshte pak si psh 256,ose 512 mb atehere duhet shkuar ne kontrollpanel system/advanced dhe aty te ndryshohen vlerat per memrjen virtuale,duke rezervuar hapesire hard drajveri qe te suportoje shkembimin e materialit ram-hard drajv,hard drajv-ram ne vlera me te medha duke lene minimum vleren ne mb te memorjes ram dhe maksimum 4 fishin e memorjes ram.
    Provo te shkosh ne start/run dhe ty fut msconfig
    Klik ok dhe ne dritaren tjeter klik ne start up dhe hiqja shenjen e v-se gjithe artikujve aty dhe klik poshte ne apliko dhe ok.
    Pastaj ristarto kompjterin.A punon me shpejt?
    Gje tjeter qe duhet bere.Hapet kompjuteri dhe pastrohet brenda nga pluhurat ventilatori ne madherbord dhe heatsinku poshte ventilatorit.Duhen fshire gjithe pluhurat.Poshte heat sinkut eshte copa procesorike.Nuk duhet hequr procesori.
    Mbi procesor duhet aplikuar nje shtrese e holle paste termale si arctic silver ose
    ceramique
    http://www.arcticsilver.com/ceramique.htm qe ndihmon ne largimin me shpejtesi te nxehtesise nga procesori.Kjo ben qe kompjuteri te punoje me shpejt
    Duhet te besh upgrade,marresh nje hard drajv me kapacitet me te larte.Hard drajverat jane lire,mund te gjesh hard drajv 160 gigs per 40 $-50$
    http://www.amazon.com/Western-Digita...p_ob_e_title_0
    http://www.microcenter.com/search/se...group=byopc_hd
    Te duhet te azhurnosh komplet drajverat e madherbordit si dhe drajverin e kartes grafike,nqs kompjuteri ka karte grafike.
    Sigurohu qe kompjuteri eshte i paster nga spyware dhe viruset.Hap programet antivirus/antispyware gjej ku eshte butoni update dhe klik atje te azhurnosh programet dhe marre firmat e reja.Duhet futesh ne safe mode(F8) dhe ben skanim me antivirus dhe antispyware.Avantazhi i skanimit ne safe mode eshte qe mund te arrish te heqesh viruse spyware trojane te fshehur ne system 32,heqjen e tyre ne normal mode nuk e ben dot,per infeksione ne sistem 32.
    Shenim i rendesishem:
    Kur blen hard drajv dhe aty do futesh windowsin dhe me vone programe,materiale te tjera ,merr parasysh qe asnjehere te mos tentosh ta mbushesh harddrajvin qe ka windowsin 100%.Kjo ide eshte ide e keqe,stupid.
    Nqs do llogaritesh qe te futesh ne hard drajv me gjithe windowsin supozojme 180 gb,atehere kjo nuk do te thote qe duhet blere hard drajv 180 gb,eshte gabim.Ne kete rast llogarite 180 gb si 60%
    Pra te duhet hard drajv 300gb. ku 60% e hapesisres se zene do jete 180 gb dhe hapesire e lire 120gb(40%).Mos kalo me shume se 60% hapesire ne hard drajv ku ke windowsin. 40% e hapesires se hard drajverit ku eshte windowsi duhet lene e lire gjithmone.
    Nqs do kalosh mbi 60% hapesire e zene ,atehere fillojne telashet,mbingarkese ne regjister dhe shume gabime,ngadalsi ne sistem dhe tendenca per krash te windowsit.

Computer Desktop
    Mircrosoft Windows XP Profesional
    Version 2002
    Service Pack 3

Intel(R)
    Pentium(R) 4 CPU 2.00 GHz
    1.99GHz, 256MB of RAM

benseven11 ja ku jan te dhenat e kompjuterit(DESKTOPIT)

edhe veprova me komanden msconfig ne run mirpo prap se prap e njejta gjė edhe pastrimin e kam ber shum frik tash thuaja nji muaj prapa kam qe e kam pastruar e vetmja qe me duhet te beje eshte te shtoj hapsir ne harddrajv edhe ma merr menja se do te rregullohet gjithqka, edhe sipas gjitha gjasave me duhet edhe ta formatizoj se ka shum shum errors ne register edhe ne remove-install i kam dikun 1000 errore keshtu qe qe ka mundesi ti largoj ato errore ateher mendoj se do te lirohet ca hapsir edhe do te punoj me mir mirpo ne progamet qe duhet rregulluar erroret duhet te kesh licenc e une ate se kam keshtu e vetmja gje qe mundem ta bej eshte ta formatizoj edhe prej fillimit qdo gjė.
    URIME FITOREN PDK

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Ram ke shume shume pak 256mb.Te duhen te pakten edhe 2 cope 256 secila.Nqs ke vetem nje cope memorje 256,
    duhet futesh edhe 2cope identike si ajo qe ke per te shkuar te 768 mb.
    Nqs ke 2 copa 128 mb atehere duhet futesh edhe 2 cope te tjera identike 128 mb secila.
    Sa fole ram jane ne kompjuter?Ka mundesi te jene 4 fole.
    Nqs copa e ramit qe ke ne kompjuter eshte 256 atehere blen dhe fut copa 256mb dhe jo copa 128 mb.
    Nqs copat e memorjeve jane 2 ne kompjuer 128mb secila atehere shto copa 128 mb dhe jo copa 256mb.
    Mos u ngaterro me copa memorje dyqani qe jane ne madhesi 512 mb,ose 1 gb 1 cope pasi ato tipe ka mundesi qe
    modeli i madherbordit nuk i suporton per folete e ramit
    qe ke,qe do e thote nqs fut nje cope memorje 512 mb, ose 1 cope 1 gb,ajo memorje nuk funksionon me ate model
    madherbordi dhe dhe nuk do njihet nga windowsi.
    Duhet ndryshuar memorja virtuale
    http://windows.microsoft.com/en-US/w...virtual-memory Kur te shkosh te pika 7 ne kete faqe,
    fut te initial size 256(aq memorje ke aktualisht,Nqs do futesh copa te tjera memorje fut totalin ne mb te ramit)
    Tek maksimum fut 1000mb(4 fishi i memorjes ram te instaluar).Klik set dhe ok.
    Te duhet edhe nje hard drajv me i madh ku mund te futesh windowsin.
    Kete hard drajv qe ke e formaton dhe e perdor si hard drajv te dyte per ruajtje materialesh.
    Duhen azhurnuar edhe gjithe drajverat ne madherbord.Me drajvera te vjeter ne madherbord,perseri kompjuteri nuk do punoje mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 10-03-2010 mė 23:36
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2008
    Postime
    47

Kėrkoj ndihmė nė lidhje me mbylljen e kompjuterit

Me Ndihmoni Ju Lutem Nuk Me Mbyllet Shpejt Laptopi Kur Dua Ta Mbyll Me Shut Down,,,,car Do Kete Me Ndihmoni

i/e regjistruar Maska e don lico
    Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Te ky linku ketu ke nje rruge per te bere fikje te shpejte:

http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=122130

Gjithe te mirat
    have a little faith!!!

i/e larguar Maska e jonivlore
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    330
    Shume faleminderit per pergjigjet e dhena ne forum.
    Me ne funde e zgjitha si problem kishte ndodhur dicka e habitshme per mua, gjate ndarjes se particioneve me programin e mesiperm c nuk kishte as nje informacin ishte zero, particoni tjeter qe ishte krijuar d kishte windowsin e demtuar dhe gjithcka qe kompjuteri ka pasur ka qene ne gjendje normale.
    Si mund te shpjegohet kjo???

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •