Close
Faqja 316 prej 406 FillimFillim ... 216266306314315316317318326366 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 3,151 deri 3,160 prej 4051
    i/e regjistruar Maska e don lico
    Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Po normalisht me qe po thua qe bordi punon sepse punon freskuesi dhe DVD punon i bie qe me shume te jete faji i kartes grafike atehere.
    have a little faith!!!

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    Citim Postuar mė parė nga feliqe Lexo Postimin
    kur bej te ndez kompjuterin me dalin keto fjale DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AUD PRES ENTER . dhe ngel nuk ecen me duhet nje cd qe te vazhdoj a mund ta shkarkoj kete programin dhe ta hedh ne cd me nero ne qoftese po ku mund ta shkarkoj me jepni nje adrese ju lutem . ju faleminderit.
    me duket se kam formatu hardiskun.
    Po te na japėsh sa me shume informata me mire dhe me shpejte do e zgjidhje problemin sipas mendimit tim, pra,

Pse the qe te duket qe ke formatu harddiskun, a po e njeh ne Bios HDD, A e ke Primary apo shqip HDD te parin ne List per Nisje (Boot).
    Mos ke instaluar diqka te re ndonje pajisje apo ngjajshem,
    Provo nje here hiqi te gjitha USB pajisjet e i ke te lidhura ne kompjuter dhe provo nisjen,

Sa me shum info per neve ma mire!
    Me respekt,

Valdet Shala

Durrsak-Rob Zoti Maska e Sherri
    Anėtarėsuar
    25-03-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    869
    Problemi mund te jete :

A. Opsionet e boot-it nuk jane caktuar sic duhet ne BIOS.

B. Nje Cd qe nuk eshte bootable eshte ne CD-Rom

C. S'ke pajisje bootable.

D. Ke instaluar nje HDD te ri.

E. Hard Disku nuk eshte lidhur sic duhet.

F. E ke sistemin te infektuar.

Disa zgjidhje :

1- Sigurohu qe perpara se te besh restart te kesh Cd/Dvd te futura ne pc.

2- Futu ne BIOS (varet nga lloji pc qe ke tastet mund te jene F2 apo F8). Bej restart pc dhe me pas shtyp F2 apo F8. Aty jepi prioritet Hard Diskut. Do e kesh me kollaj nqs do besh Load Setup Defaults (tasti F9) pasi je futur ne BIOS.

3- Kontrollo qe HDD te jete lidhur tamam ne pc.

4- Fut Cd e instalimit te Windows pastaj hy ne Recovery Console dhe shkruaj kete komanden:

fdisk /mbr
    sys c:
    Divide Et Impera
    " Yo soy cubano, latinoamericano
    y pa’ todos mis hermanos yo les quiero cantar"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-02-2010
    Postime
    44

nuk kam cd e instalimit te windowsit a nuk shkarkohet nga interneti

Citim Postuar mė parė nga Sherri Lexo Postimin
    Problemi mund te jete :

A. Opsionet e boot-it nuk jane caktuar sic duhet ne BIOS.

B. Nje Cd qe nuk eshte bootable eshte ne CD-Rom

C. S'ke pajisje bootable.

D. Ke instaluar nje HDD te ri.

E. Hard Disku nuk eshte lidhur sic duhet.

F. E ke sistemin te infektuar.

Disa zgjidhje :

1- Sigurohu qe perpara se te besh restart te kesh Cd/Dvd te futura ne pc.

2- Futu ne BIOS (varet nga lloji pc qe ke tastet mund te jene F2 apo F8). Bej restart pc dhe me pas shtyp F2 apo F8. Aty jepi prioritet Hard Diskut. Do e kesh me kollaj nqs do besh Load Setup Defaults (tasti F9) pasi je futur ne BIOS.

3- Kontrollo qe HDD te jete lidhur tamam ne pc.

4- Fut Cd e instalimit te Windows pastaj hy ne Recovery Console dhe shkruaj kete komanden:

fdisk /mbr
    sys c:
    nuk kam cd e instalimit te windowsit a nuk shkarkohet nga interneti,.kam pentium 3 550mhz procesor

Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    nuk kam cd e instalimit te windowsit a nuk shkarkohet nga interneti,.kam pentium 3 550mhz procesor
    Po kjo pėrnjėhershėm nuk ka mundur te ndodh dhe te shfaqet, a ka mundėsi pak ma shume informata siē e ceka ma larte? Sepse ka mundesi qe nuk te nevojitet CD
    Me respekt,

Valdet Shala

Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    Medi 1 ka mundėsi qe ndoshta automatik eshte i konfiguruar Skanimi?? Sepse te aktivizohet njė antivirus eshte gjė normale ne Startup mu pėr atė janė edhe antiviruset pėr mbrojtje te sistemit qe nga fillimi . Gjej procesin e Symantec dhe ne msconfig siq e postove me larte mund ta ndalesh qe mos te startoj por edhe njė here me ato performanca te kompjuterit tėnd nuk te kisha kėshilluar.

Ndoshta nuk ke ndryshuar diē ne REGEDIT??
    Me respekt,

Valdet Shala

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Duhet te kontrollosh opsionet e antivirusit se ka shume mundesi qe te kesh ndonje opsion qe pervec se ai ndizet qe ne startap ai ben edhe skanim qe ne ndezje dhe kjo eshte ajo qe e rendon goxha startimin e kompjuterit normalisht. shiko nje here opsionet e antivirusit
    have a little faith!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-02-2010
    Postime
    44
    Citim Postuar mė parė nga valdetshala Lexo Postimin
    Po kjo pėrnjėhershėm nuk ka mundur te ndodh dhe te shfaqet, a ka mundėsi pak ma shume informata siē e ceka ma larte? Sepse ka mundesi qe nuk te nevojitet CD
    ma ka pas bere dhe nje here kete problem dhe e ka pas derguar vellai im tek njeri dhe e kishte hapur me cd ,e kishte formatu kompjuterin desha me bo naj gjo me rregullu vete ,qa informacioni tjeter me te dhan-INTEL(R) PENTIUM3 , 550MHz PROCESOR, 256 Mg RAM ,qa te tham tjeter kam pas servis packt 2 xp antivirus me license eset nod 32,,qa mund te tham tjeter .

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Nga lloji i procesorit duket qe eshte kompjuter pak i vjeter te garantoj qe e ka bateria se e kam hasur edhe une kete problem ajo bateri ka marre fund.
    have a little faith!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-02-2010
    Postime
    44
    Citim Postuar mė parė nga don lico Lexo Postimin
    Nga lloji i procesorit duket qe eshte kompjuter pak i vjeter te garantoj qe e ka bateria se e kam hasur edhe une kete problem ajo bateri ka marre fund.
    i vura nje bateri te njej kompjuteri tjeter dhe perseri keshtu beri , shkarkoi vellai nje program qe formatonte hardiskun dhe besoj se i jane fshire ndonje gje , si kompjuter i vjeter eshte por sa per internet ketu ne shtepi e dua.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •