Close
Faqja 180 prej 406 FillimFillim ... 80130170178179180181182190230280 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,791 deri 1,800 prej 4051
    i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363

Ardi !!!!

Mė ke lėnė pa fjalė fare, mendoj, (edhe pa e provuar sepse jam momentalisht jashte shtepise per disa ditė), se po qė se nuk rregullohet ky problem edhe me keto udhėzime, atėherė do ta hudhi kopmpjuterin te tėrin. Arsyeja: Me te gjitha keto udhezime sigurt se do te rregullohet sepse sipas pergjigjes tende ti nuk ke lene as edhe nje vrime te vockel ku nuk do mund ta gjeja dhe ta mbyllja, nuk e di sa kam qene i qarte por nuk e di a ka ndonje fjale me shume se Faleminderit.

Shume te faleminderit,
    Respekt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga valdetshala : 05-09-2008 mė 05:39 Arsyeja: ndryshim

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    ALCMTR.EXE Nuk eshte spyware as virus as malware po eshte nje proces i Realtek Multimedia qe kontrollon edhe monitoron se cfare behet me karten e zerit ne disa raste mund te raportoje ne kompania po jo informacjone personale. Mos ja fut kot tani...Java nuk perdoret vetem per chat por perdoret per shume apleta te tjera nese cinstalon java engine haroje te perdoresh programe ose faqe qe perdorin java applet. Nuk jane programe qe jane te nevojshme te startojne por ama nuk i bejne asnje dem kompjuterit

Ardi
    Kam shpresuar se di pak me teper se kaq.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Une nuk di shume I bazohem google edhe jam I hapur per te mesuar me shume je I mirepritur te vertetosh qe jam gabim me ate rast mesoj me shume .... mos e kthejme temen ne debat jashte kerkeses je I mirepritur te debatojme ne detaje bashke ardi@albasoul.com
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Une nuk thash se ti je gabim, perkundrazi ti the se une jam gabim nderkohe qe me mveshe dhe ca gjera qe nuk i kam thene. Sikur paska sugjeruar se Java perdoret vetem per chat.

Pastaj se nuk i bejne asnje dem kompjuterit eshet e pavertete. Java eshte armik i hapur i Microsoftit qysh prej (para) vitit 1999. (Histori qe e tejkalon qeshtjen ne diskutim). Keshtu Java filloi te perdorej si nje VORM GJIGAND ne winsys, dhe te gjitha sulmet virusale filluar nga windows 2000 beheshin pikerisht permes gropes (se jo vrimes) qe hapte Java ne keto sisteme. Java VM nuk eshte me pjese e asnje win platforme qe prej atehere. Ndersa ata qe kane instaluar JVM atebote kane qene viktima permanente te sulmeve sidomos permes internetit.
    Marre parasysh se edhe Java perdor nje 'veshtrues' te perhershem aktiv qe ngritet se bashku me sistemin -tregon qartas se eshte SPIUN. Java nuk lanson "update" cdo dite perkundrazi.
    Ky eshte nje "coverup" transparent dhe qesharak i nje veprimtarie krejtesisht ilegale per mendimin tim!

Kur jemi tek alcmtr.exe ai eshte edhe me i pa skurpullt.
    Qeshtja eshte e thjeshte, _Elena_ le te provoje te eliminoje ALCMTR.EXE nga lista startuese me ane te MSCINFIG panelit dhe te shohe nese ka ndryshim apo jo.

Asnje audiokartele nuk ka asnje nevoje praktike per kurrfar monitorimi. Drajveret qe une i quaj ngasesit e paisjeve [hardwerit] jane aty per te siguruar zbatimin e instrukcioneve qe vijne nga aplikacionet permes sistemit operativ ne menyre direkte dhe pa asnje ndermjetsim e aq me pak interceptim.
    Secili sistem monitoron vet gjendjen dhe punen e organeve te sistemit. Ky Spiun intercepton cdo lloj aktiviteti multimedial. Mirepo leshimet ne parashikim te situatave te aktiviteteve te dyfishta, prandaj jam shume i bindur se:
    Situaten e ngrire (Freeze) eshte duke ia shkaktuar pikerisht ky Spiuni i cili kur ka dy apo me shume aplikacione mediale aktive qe bejne veprime te ndryshme tenton ti interceptoje dhe ia fut looping infinitiv per shkak te defektit te 'lindur' gjate ketij procesi dhe ngrine cdo gje.

Marre parasysh edhe shprehine e fituar te perdoruesit, ne kete rast _Elena_ qe nuk ndez as explorerin para se te leshoje ndonje muzike si dhe deshira per te luajtur njekohesisht lojera nga interneti, e te cilat poashtu jane te paisura me skripting audio mostra qe kerkojne instanca te reja te te njejtit "graf" dhe tendenca per te intereptuar ato ngjarje nga spiuni ne fjale sjell deri tek nje situate konfliktuoze e pashmangshme. Pastaj Realtek, sic kemi mesuar ne nje relacion tjeter eshte audio chip shume primitiv apo me saktesisht me aftesi tejet te kufizuara qe nuk do te perballoje gjithe keto ngaterresa.

p.s.:
    Besoj se te gjitha sqarimet ishin ne kuader te temes dhe problemit.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Nderro njehere karten grafike Elena. Jam pothuajse i sigurt qe ngrija e ekranit te ndrodh pershkak se Karta grafike nuk ka mundesi te kryej shume procese grafike njeherazi.
    Meqe luan lojra online, mund te me thuash clloj karte grafike ke?

E dyta qe do kontrolloja eshte a punojne te gjith "Coolerat" (Ftohsat) tamam.

E treta mund te jete dhe nje demtim fizik i ram memorjes. Memtest (Sic e ka cekur dhe nje person me lart) eshte program shume i mire per te diagnostifikuar memorjen.

http://www.memtest86.com/

E fundit module te thyer brenda "Motherboardit" sic jane "PCI Slots" "Agp Slots" kabllo te demtuar etj. Per keto te rekomandoj te kontaktosh Servis te mirfillte.

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    .... the se une jam gabim nderkohe qe me mveshe dhe ca gjera qe nuk i kam thene. Sikur paska sugjeruar se Java perdoret vetem per chat.
    une nuk te thashe se je gabim une thashe se ja fute kot pasi ato qe ti sygjerove nuk kane te bejne fare me kete problem. Ti the qe po te ishte per ty do hiqje edhe java fare pasi nuk duhet e do ngelesh pa chat. Nuk thashe se ti the qe e vetmja gje eshte se ti nuk ben chat por thjeshte specifikova asaj qe java seshte vetem per chat po ka edhe programe te tjera si quickbooks qe ajo me siguri se ka po si shembull gjithashtu ka shume faqe ineterneti qe perdorin akoma apleta java ne vend te flashplayer apo activex.

.... Java eshte armik i hapur i Microsoftit qysh prej (para) vitit 1999..... Java filloi te perdorej si nje VORM GJIGAND ne winsys, dhe te gjitha sulmet virusale filluar nga windows 2000 beheshin pikerisht permes gropes (se jo vrimes) qe hapte Java ne keto sisteme. Java VM nuk eshte me pjese e asnje win platforme qe prej atehere. Ndersa ata qe kane instaluar JVM atebote kane qene viktima permanente te sulmeve sidomos permes internetit.
    Marre parasysh se edhe Java perdor nje 'veshtrues' te perhershem aktiv qe ngritet se bashku me sistemin -tregon qartas se eshte SPIUN. Java nuk lanson "update" cdo dite perkundrazi.
    Ky eshte nje "coverup" transparent dhe qesharak i nje veprimtarie krejtesisht ilegale per mendimin tim!
    Nese java eshte armik I windows system ate smund ta gjykojme ne pasi windows normale I shmaget java pasi do te perdore me shume gjrat e veta si .net, visual basic etj etj por ama nuk I shmanget dot dot java. Tani ta kuptojme me mire po flasim per java runtime te sun microsystem jo java vm te microsoft jane komplet dy gjera te ndryshme. Per ate ke te drejte qe java vm ka pasur probleme si me bugflow edhe me sigurine po jo ne kete pike qe ti e ben kaq tragjike. Viruset jane te pafundme edhe sikunderse ka probleme me viruset qe marin avantazh nga bug te java vm apo word macro apo metafile etj etj etj. Java vm nuk shpendahet me me windows pasi windows ka kohe qe ka hequr dore nga mirembajtja e java vm jo per shkak te flow ne siguri por java vm perdorte teknika qe nuk perballonin dot avancimin e gjuhes java. Po te kujtoj qe nje program si quickbooks deri ne verjonin e tij te 2006 e kishte java vm si obligim pasi cdo pjese e programit ishte bazuar ne java vm jo ne JRR te SUN. Proceset qe startohen nga java jane procese jo te nevojshme per windows qe edhe po ti caktivizosh nuk humbet gje tjeter vetem se update qe mund te vesh ti kontrollosh here pas here ne faqen e tyre por ama te konsiderosh qe ai program ben dergime ilegale te informacjoneve ne internet edhe eshte e jashte ligjshme atehere eshte apsurditet. Ai program ka te keqe se ze afersisht 450kb te RAM duke qene I hapur po nese do te jesh I sigurt instalo tcc monitor te spybot search and distroy edhe shife sa here tenton ai program te lidhet me internetin. Eshte thjeshte mendimi jone si shqiptare qe cdo gje qe starton me windows duhet te jete monitorues kur harojme vete windows qe mund te hape transferta te dhenash pa e mare vesh ti fare.

Kur jemi tek alcmtr.exe ai eshte edhe me i pa skurpullt.
    Qeshtja eshte e thjeshte, _Elena_ le te provoje te eliminoje ALCMTR.EXE nga lista startuese me ane te MSCINFIG panelit dhe te shohe nese ka ndryshim apo jo.
    Me ndryshim nenkupton qe ajo nuk do shofe me ato mizat ne ekran. Nje program qe mund te harxhoje me hamendje 200kb ram edhe 0.002% te cpu gje e pa perfillur ne cpu do beje nje ndryshim aq te madh?
    Asnje audiokartele nuk ka asnje nevoje praktike per kurrfar monitorimi. Drajveret qe une i quaj ngasesit e paisjeve [hardwerit] jane aty per te siguruar zbatimin e instrukcioneve qe vijne nga aplikacionet permes sistemit operativ ne menyre direkte dhe pa asnje ndermjetsim e aq me pak interceptim.
    Secili sistem monitoron vet gjendjen dhe punen e organeve te sistemit. Ky Spiun intercepton cdo lloj aktiviteti multimedial. Mirepo leshimet ne parashikim te situatave te aktiviteteve te dyfishta, prandaj jam shume i bindur se:
    Situaten e ngrire (Freeze) eshte duke ia shkaktuar pikerisht ky Spiuni i cili kur ka dy apo me shume aplikacione mediale aktive qe bejne veprime te ndryshme tenton ti interceptoje dhe ia fut looping infinitiv per shkak te defektit te 'lindur' gjate ketij procesi dhe ngrine cdo gje.
    Cdo lloj karte muktimedia ka aplikacjone monitorimi si realtek, cmedia, intel, ati, via, sis, nvidea etj etj. Cdo lloj nga keto karta kane si aplikacjone monitorimi disa te inkorporuar me panelin e tyre te kontrollit atje ku eshte ekzistues edhe si program I vecante ne ato qe nuk kane panel kontrollues. Cfare I intereson realtek nje nga kompanite me te medhaja te prodhimit te kartave te zerit se cfare shef ti apo degjon ti ne kompjuter. Edhe sikur ky program te harxhoje shume memorje ose do freeze kompjuterin fare ose do beje qe mouse te duket me hije gjate levizjes jo me viza apo pika te vogla sikunderse ka shprehur elena. Loop infinit a e kupton se cfare po shkruan. Nese nje program shkon ne infinit loop atehere ai program ka nje problem shume te madh. Programuesi I tj eshte nje palle me brire te medhenj.

Pastaj Realtek, sic kemi mesuar ne nje relacion tjeter eshte audio chip shume primitiv apo me saktesisht me aftesi tejet te kufizuara qe nuk do te perballoje gjithe keto ngaterresa.
    Jam shume kurjoz te di se ku e ke mesuar kete gje edhe kush ka qene ai I zgjuari qe e thene duke ditur se realtek ka qene nder kompanite e para qe ka hedhur hdaudio chip ne treg. Realtek ka karta zeri te instaluar ne miljona kompjutera e di ti se sa duhet ajo te shpenzoje per te bere kete "spiunllik" sic e quan ti.
    Per cfare ngarkesa e ke fjalen se nuk po e kuptoj. Nje kenge qe ti po degjon edhe nje loje qe ti po luan ne internet apo nje video qe po shikon? Kjo eshte ngarkese per ty? Ngarkese mund te konsideroj kur une perdor nje audio rekording me line in edhe kur flas ne mikrofon ne te njejten kohe edhe perdor kufje per te degjuar edhe nga ana tjeter kam nje dalje stereo qe rekord ate cka une po renderoj ne frutiloops edhe ne te nejten kohe po bej renderime videosh. Kjo eshte ngarkese jo nje loje nje video edhe nje kenge.

p.s.:
    Asgje kunder tjeje thjesht po debatojme faktet e paraqitura
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

As une asgje kunder sun micro
    Une e di se ne momentin qe kam hequr java na sistemi, aty e andej nuk kam pasur me probleme me viruse nga interneti. (Po flas per vitet 2000-2001).

Une Realtekun e njoh si nje nder firmat me te dobeta ne fushen e audios. Per vete perdor Lynx Two C (qe nga 2001) dhe as qe merzitem per consumer audio hw. Audiokartelen e integruar ne MB e c'aktivizoj nga biosi qe moti dhe nuk e perdori kurre. Ani qe eshte HD multikanaleshe dhe full duplex.

Per monitorim dhe settings panel te audio karteles nuk ka asnje nevoje te jete pjese e proceseve aktive. Kur do te shohesh te dhenat qe monitoron mjafton ta kesh linkun dhe taaktivizosh kur ty te nevojitet.

Problemi me kete lloj coverup-i per te spiunuar klientin nuk mbaron me ato qe ti degjon ai monitoron dhe shkruan ne skedarin e tij aktiv edhe aktivitetin tend ne internet.

Faqet e internetit permbajne mori skriptesh skriptet kan nevoje per real-time debug, kjo e ngarkon procesorin, proceset ne fjale e ngarkojne dhe shtjerrrojne resurset e ramit poashtu, dhe nese ke te hapura nje faqe te vetme nga ato qe permbajne lojera, procesori yt vec ka arritur ngarkese aktive mbi 40% ndersa nese ke aktiv edhe ndonje media player i cili per sherr ka te aktivizuar edhe ato animacionet, kjo do te haje ekstra 30% te kapacitetit te CPU si dhe RAM shtese per prerender. Lojerat qe shoqerohen me audio perdorin poashtu skripta ne tepri, sempla diskret qe shkojne paralel me streamin e shtratit te muzikes dhe qe kerkojne read write akces te panderprere, si dhe IRQ te tepruar kur dihet se numri i tyre eshte i kufizuar dhe ne te shumten e rasteve mund te ndodhe qe miu ndan te njetin IRQ me audion etj - konflikti sic thash eshte i pashmangshem dhe ate ne shume nivele, filluar nga ai 'hw'.
    etj etj ...

prandaj une ende mendoj se heqja e ketij procesi nga memorja aktive do t'ia zgjidhe problemin.

Pasi te kete ngrire sistemi ne ekran mund te shfaqen lloj-lloj anomalish por kjo nuk do te thote se e ka fajin kartela grafike.

Une kam montuar nje here video te formatit SDDV ne sistem PII me CPU 333MHz; 32mb RAM; dhe 8MB video te integruar, -pa asnje problem. Mungesa e videomemorjes thjeshte ngadaleson refresh rate, asgje me shume. Mes tjerash aty kam perdorur mbi 32 video kanale dhe filtra efektesh nje mbi nje pa perjetuar asnje kolaps te sistemit nga ngarkesa e stertepruar.

Por kuptohet sikur te kisha edhe une te tilla procese qe duan te interceptojne veprimet e mija dhe ti regjistrojne ato ne vend se te kryejne kerkesen time vertete ate video-editim nuk do te arrija ta perfundoja kurre- madje as ta filloja ne ate sistem.

Dhe une llaf po bej.
    Per realtekun e integruar me duket kemi pas bere fjale ne ate temen ne kuptimin "si te incizoj ate qe po degjoj nga interneti", por nuk e di e ke marre pjese ne ate diskutim.
    Aeneas Dardanus

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Baptist,realtecu nuk eshte firme e dobet ose me reputacion negativ per cilesi zeri.Eshte firme e vjeter me shume eksperience dhe tradite ne prodhim chipsash dhe kartash.Ekzistojne shume modele chipsash dhe kartash,ku nje kategori japin cilesi zeri thjesht normale dhe nje kategori tjeter me cilesi zeri fantastike.Cilesia e larte ne ze ne kompjuter ose radio shtepiake shoqerohet me nje cmim te larte,pasi kjo nenkupton qe nje kompjuter ose radio shtepiake ka chips te shtrenjte si cmim.Ose nje kompjuter ka nje karte realtek shume te shtrenjte.
    Varet se sa paguan ti kur blen nje kompjuter,ose karte zeri.Nqs do cilesi zeri
    duhet te paguash nje cmim te larte.
    Nqs blen nje kompjuter me cmim te lire ose laptop,zeri do jete thjesht bazik,pa volum te larte pa shume pasterti,pa efekte,mos pretendo cilesi kur paguan pak.Keshtu qe realteku ka krijuar nje game produktesh me kosto te ulet dhe te larte.
    Nqs dikush eshte i apasionuar pas muzikes degjon muzike gjithe diten ne kompjuter dhe ankohet qe kompjuteri e ka zerin mizerje.Kush e ka fajin?Realteku?Jo e ka idiotesia e personit ne zgjedhjen qe ka bere per blerjen e kompjuterit,ose zgjedhjen e kartes se zerit.Nqs blen nje karte zeri te lire si cmim 20$,mos pretendo ndonje mrekulli ne ze.
    Ato chipsa me cilesi bazike te realtekut qe i gjen ne nje kategori kompjuterash me cmim 500 -600$ jane porositur si chipsa qellimisht nga firma prodhuse e kompjuterave pasi chipsa te tille kane cmim te ulet dhe kompania qe prodhon do ti nxjerre ne treg kompjutera me cmim jo te larte per shkak te konkurences.Nqs kompania qe prodhon kompjutera ose prodhon madherborde,porosit nga realteku chipsa te shtrenje,cmimi i kompjuterave do dale i larte.E njejta gje me chipsat dhe kartat grafike.
    Varet se cfare blen.
    Realteku ne varesi te modelit te kartes ose chipsit ka procese,por ka edhe
    servise qe lidhen direkt me serverin e realtekut.Procese servise monitorizimi
    te realtekut nuk jane spiunim.Eshte thjesht komunikim i aplikacioneve te realtekut me serverin.Eshte menyra se si aplikacioni funksionon.Antiviruset kane te gjitha pothuajse procese servise monitorizimi,kane servise qe lidhen me serverin e kompanise qe e ka krijuar produktin,por kjo nuk do te thote spiunim.Sikur Realteku te kishte futur ate proces si trojan(spiunimi me nje skedar dll) do kishin plasur gjyqet gjithandej dhe realteku do shkonte drejt falimentimit.
    Ka aplikacione ,programe qe bejne grumbullim te dhenash nga perdorusit,por ato zakonisht e cilesojne kete fakt te licenca qe ti e une shikojme kur instalojme dicka.Kur ti klikon qe je dakort me licencen,automatikisht je dakort qe nje aplikacion te grumbulloje informacion dhe perdore ate per qellime marketimi.Ne kete menyre nuk mund te akuzosh firmen pasi ke rene dakord me licencen dhe ke pranuar(I agree).
    Real Player e ka pas ne licence nje dicka te tille,versioni 10 me duket.
    ===
    Lynx TWO-C eshte 1050$ karte zeri.Nuk kam degjuar ndonje shqiptar
    te genjeje kaq shume lol.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 05-09-2008 mė 23:59
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    lol une e kam paguar 3100$ back than.
    Sepse ishte numri i kufizuar i linjes se prodhimit, ndersa chipat ishin nga me te shtrenjtit. Po e di se BBC 2-3 vjet me vone ka blere 24 cope te tipit A per multibandwidth broadcasting simultan.

Po te mos e kisha nuk do te isha antearesuar ne forumin e tyre. Me nickun tim origjinal qe kam pasur ketu Troy III.

Ja nje postim qe kam bere para disa vitesh: http://www.lynxstudio.com/forum/forum_posts.asp?TID=923

Hahahaha sa me qeshet tani qe location ia paskam futur Japan aty
    Nejse -po dyshove tutje se gjithe shqiptaret genjejne - do hy dhe do e nderroj ne Prishtina pas pergjegjes sate...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 06-09-2008 mė 00:27
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Te flasesh per IRQ te mouse e te kartes se zerit ne vitin 2008 ku plug and play ka vite qe ekziston. Ne nje kohe kur IRQ eshte zevendesuar nga hardware id nje numur hexdecimal edhe irq eshte e perbashket shared ku mouse eshte usb jo si ps/2 qe ka irq te caktuar 5 ose 9 nuk me kujtohet mire ne kete moment. Irq hyn ne konfllikt kur behet fjala per dy karta ose paisje te njejta.
    Qe nje script (cdo lloj) ne nje faqe interneti te perdore 40% cpu "gje qe SNA qe ne perdorim ne pune eshte e gjitha n asp edhe nuk harxhon as 8% te xeon cpu 4.8gh qe kemi ne ne pune ku cdo minute jane 120 veta vetem ne godinen tone qe e perdorin apo run nje query mos fut ne konsiderate edhe commit crm qe mund te jene 500 persona anembane amerikes qe e aksesin cdo 30 minuta" po 40% per nje sound script eshte pak absurde

Bhgod te lutem ndaji temat qe te bejme nje debat me te hapur.

Ardi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ardi_Pg_ID : 06-09-2008 mė 01:24
    N. H. Schwarzkopf

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •