Problimi eshte se windowsi hapet deri para se te dale starti dhe me ngec ne kete vend (po bashkangjis nje foto) - Mundohem ta hap ne SAVE MODE po me del po e njejta gje....
Pres ndihmen tuaj....
Problimi eshte se windowsi hapet deri para se te dale starti dhe me ngec ne kete vend (po bashkangjis nje foto) - Mundohem ta hap ne SAVE MODE po me del po e njejta gje....
Pres ndihmen tuaj....
bashkimi sjell fitore.
Provo tė shtypėsh ctrl+alt+del dy herė kur bllokohet windowsi dhe shiko nqs do dalė dritarja e identifikimit.
-----------------------------------------
Kur del menuja e "safe mode" zgjidh Last Known Good Configuration.
------------------------------------------
Ēfarė bėre herėn e fundit qė pėrdore kompjuterin? Ke instaluar ndonjė program tė ri? Ke shtuar ndonjė aparat tjetėr?
Shkėputi tė gjitha kabllot e kompjuterit; lėr vetėm tastierėn, miun dhe monitorin dhe provo tė hapėsh kompjuterin.
------------------------------------------
Nqs ke aktivizuar "system restore" futu ne menune e "safe-mode" zgjidh Safe mode with a command prompt
Identifikohu me llogarinė e administratorit.
Shkruaj kėtė komandė: %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe
Ndiq hapat nė ekran pėr tė kthyer windowsin disa ditė mbrapa, para se tė kishe kėtė problem.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 11-11-2004 mė 11:24
Edi
te falenderoj shume per udhezimet i ndoqa te gjitha po asnjera nuk me doli me sukses. E coj ne SAVE MODE Last Known Good Configuration . dhe direkt me del tek fotoja e mesiperme. po keshtu dhe me "safe-mode" Safe mode with a command prompt.
bashkimi sjell fitore.
Nuk i ndoqe tė gjitha pyetjet.
Fut njė CD tė windows XP nė kompjuter dhe rifilloje kompjuterin. Kur tė fillojė instalimi zgjidh "repair" dhe vazhdo hapat deri nė fund.
Pastaj provo tė futesh edhe njėherė nė safe mode me last known good configuration
Kjo duhet tė rregullojė problemin dhe gjithēka duhet tė jetė si mė parė.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 11-11-2004 mė 12:15
Edi
edspace faleminderit shume, eci per mrekulli.
bashkimi sjell fitore.
Pershendetje , kam 2 loptop njeri eshte compaq pentium 1 133mhz ndersa tjetri eshte ibm pentium 3 me 700 mh 156 ram dhe 12 gb hard disk problemi qendon ketu loptopin e pare e kam formatizuar dhe tani nuk mund ta instaloj (hardiskun) sepse num po ma njeh cd-romin a ka ndonje mundesi per ti lidhur dyte dhe per ta instaluar , poashtu dyte kan infrared dhe si mund ti lidh permes infraredit , ju lutem qe te me tregoni me hollesisht si mund te arrihet kjo lidhje ose permes kabllove
Ju falenderoj per ndihme
o shefkiu na jep me detaje se cfare po kerkon te besh si psh cfare sistemi operativ kerkon te instalosh tek laptopi qe ste njeh cd dhe a ke diskete tek ai
Mėnyra e parė ėshtė tė rregullosh CD-rom ose tė instalosh CD-rom e kompjuterit tė dytė nė kompjuterin e parė.
Kur thua qė nuk e njeh Cd-rom, e thua kėtė sepse ėshtė prishur Cd-rom apo sepse formatove kompjuterin?
Nqs ke njė CD boot tė Windows, mjafton ta futėsh nė kompjuter dhe tė rifillosh kompjuterin. Pastaj duhet tė fillojė automatikisht instalimi i windows.
Nqs nuk ke CD boot tė Windows, fut CD qė ke dhe pastaj pėrdor njė disketė flopi boot pėr tė hapur kompjuterin. Pasi hapet kompjuteri nga disktea, mund tė hapėsh skedarėt e CD dhe tė fillosh instalimin.
----------------------------------------------------------------------
Mėnyra e dytė ėshtė qė tė lėvizėsh hard-diskun e laptop tė parė nė laptop-in e dytė dhe tė kopjosh CD e windows nė hard-diskun e kompjuterit tė parė.
Pastaj ta vendosėsh pėrsėri nė laptopin e parė, tė futesh nė kompjuter me disktė boot, dhe tė fillosh instalimin nga hard disku.
Mqns bėhet fjalė pėr laptop dhe laptop i parė ėshtė goxha i vjetėr, kjo mund tė jetė me rrezik dhe nuk e di nqs ja i aftė tė ndryshosh pjesėt nga njė laptop nė tjetrin.
----------------------------------------------------------------------
Mėnyra e tretė ėshtė qė tė lidhėsh kompjuterat me njėri-tjetrin nėpėrmjet kabllove dhe pastaj tė hapėsh kompjuterin e parė duke pėrdorur njė disk boot pėr rrjetin. Ky disk do tė lejojė qė kompjuteri i parė tė tėrheqė skedarėt e instalimit te windows nga kompjuteri i dytė.
Pėr tė bėrė kėtė lidhje, tė dy kompjuterat duhet tė kenė kartė pėr network (network card), duhet tė jenė lidhur me kabėll direkt ose nėpėrmjet njė shėrndarėsi (hub, switch, router).
Pėrgatitja e disketės boot gjithashtu nuk ėshtė e lehtė, sidomos kur bėhet fjalė pėr kompjutera tė vjetėr.
Nuk e di si mund tė bėhet njė lidhje nėpėrmjet infrared pa patur njė sistem operativ nė tė dy kompjuterat.
Na jep mė shumė detaje pėr windows qė ke instaluar nė kompjuterin e dytė. Ēfarė aftėsi tė tjera kanė kompjuterat pėr tu lidhur me njėri tjetrin? Sa vėnd bosh ka hard disku i kompjuterit tė parė? Me pentium 1 nuk besoj tė pėrballosh dot sistem tjetėr pėrveē windows 95.
Edi
ju falenderoj dyve per pergjigje por problemi qendron ketu loptopi i pare eshte compaq pentium1 133 mhz 2 giga hardiskun dhe une e kam formatizuar hardiskun ndersa flopyn dhe cd-romin i ka me nje vend pra per te punuar ne cd-rom duhet me ia ndrru me ja hjek flopyn dhe me vendos cd-romin dhe me ristartu ,une po e fus disketen startuese te windows 95ose 98 dhe pastaj me kerkon cd ne por kur po e hjek flopyn dhe fus cd-romin ateher nuk e njeh pra nuk ka menyr tjeter perveq kabllove se keshtu me kan instaluar herave tjera ndersa loptopi i dyte ka windows xp profesional besoj se me keni kuptuar
Pra ne nje vend ka cd-rom dhe flopy-disk ndersa pjeset nuk i kan te njejta as hard diskun e as te tjerat pra nuk mund te bej asgje me tjetrin por veq nese mund te me ndihmoni me nje disket te norton comander dhe te me tregoni si behet transferimi i fajlave per mes nortonit ose me infrarred nese mundem
Ju falenderoj per pergjigjet
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shefkiu : 18-11-2004 mė 12:29
Postuar mė parė nga edspace
ju falenderoj dyve per pergjigje por problemi qendron ketu loptopi i pare eshte compaq pentium1 133 mhz 2 giga hardiskun dhe une e kam formatizuar hardiskun ndersa flopyn dhe cd-romin i ka me nje vend pra per te punuar ne cd-rom duhet me ia ndrru me ja hjek flopyn dhe me vendos cd-romin dhe me ristartu ,une po e fus disketen startuese te windows 95ose 98 dhe pastaj me kerkon cd ne por kur po e hjek flopyn dhe fus cd-romin ateher nuk e njeh pra nuk ka menyr tjeter perveq kabllove se keshtu me kan instaluar herave tjera ndersa loptopi i dyte ka windows xp profesional besoj se me keni kuptuar
Pra ne nje vend ka cd-rom dhe flopy-disk ndersa nuk ben boot prej cd-romi kam provuar
Krijoni Kontakt