-
i/e larguar
Nuk mė ndizet ekrani LCD Power Tree
Pershendetje,
Une kam nje problem me ekranin e kompjuterit LCD Power Tree. Me sa duket nuk eshte shume cilesore si marke.
Problemi qendron se kur i vjen korrenti butoni ndizet vete me nje drite te zbehte.
Kur une e shtyp qe te hap kompjuterin nuk ndodh asgje. Pra ajo e merr korrentin menjehere sa e ve ne prize dhe nuk behet llaf qe te hapet.
E provoj te stakoj fishat por ne raste shume te rralla fillon te punoje. Gjithmone duhet te ri te stakoj fishat nja gjysem ore dhe pastaj mezi hapet.
Me thane qe mund ta kete fajin kondesatori por nqs mund te me thoni si mund ta hap nga brenda dhe ti stakoj ndonje gje mbase rregullohet. Kam frike se mos prishet fare. Me ndihmon dot njeri? Do t'ia di shume per nder.
Ju faleminderit!
-
-
klodj, mos u mundo ta hapesh se dhe po e hape ske per te marre vesh gje aty brenda. Desha te di, kete problem e ka shfaqur tani apo qekur e ke marre si ekran? Sepse ndodh (varet nga tipet e ekraneve) qe ato shfaqin sinjalin e marre nga PC vetem kur windowsi hapet. Pra nuk shfaqen germat ne fillim apo logo e windowsit, dhe gjate kesaj kohe ekrani lcd pothuajse rri i fikur. Nuk duhet perjashtuar dhe mundesia e ndonje shkeputjeje ne kordonin qe lidh ekranin me PC
-
-
Ku te hapesh laptopin provo te mbash shtypur F8.A del figure ne ekran?Windows safe mode.Provo te futesh diskun e instalimit te windowsit Xp.Pasi fut diskun,fik,ndiz laptopin dhe shiko ne ekran a do beje boot?
Kontrollo baterine se mos eshte mbaruar,thare.Duhet hap laptopi dhe pastruar nga brenda.Mund te jete shkak nxehtesia pluhurat brenda.
-
-
i/e larguar
Jo, se pari nuk eshte laptop, por problemi eshte qe nuk ka lidhje me njesine qendrore. Thjesht sa i vjen korrenti ndodh qe buttoni merr korrent gjysem te plote dhe as fiket as ndizet ekrani. Une nuk proftas te hap as njesine as ekranin sepse fillimisht duhet te marrin rryme elektrike. Apo jo?!
Une dua qe ekrani te hapet kur e shtyp une butonin dhe jo sa e ve une ne prize ai te ndizet vete. Sepse une kam internet dhe nje ekran ndizet sapo i vjen korrenti dhe ri nja dy tre sekonda pastaj fiket vete. Kurse ky i pari ndizet gjysem dhe rri ashtu deri sa ta heq nga priza dhe nuk behet llaf qe te hapet me asnje lloj menyre.
-
-
Provoje tia japesh rrymen elektirke ekranit, nga blloku i ushqimit te PC-se. Te duhet nje kabell nga nje ane mashkull dhe nga ana tjeter femer.
-
-
i/e larguar
Sa pergjigje e shpejte. Faktikisht e kam provuar edhe ashtu sepse kurseja prizat treshe. Por nuk ka lidhje fare me fishat. Eshte dicka e brendshme besoj. Ideja eshte qe te marri rryme elektrike por mos te ndizet vete ekrani. Por ta ndez une.
-
-
Ti kur fik PC i stkon te tera fishat nga rryma elektrike? Nese ndodh keshtu athere para se ti stakosh, fike me butonin e vet LCD e me pas hiqe nga priza.
Gjithashtu shiko konfigurimin e LCD. Me sa di une LCD kane nje konfigurim qe mund tia percaktosh sipas deshires.
-
-
i/e larguar
Butonit beji cte duash. Ashtu rri gjysem i ndezur por kjo puna e konfigurimit ku behet?
-
-
Cdo ekran LCD apo jo ka konfigurimet e veta. Mbase ekrani yt eshte konfiguruar per te kursyer energjine elektrike ose menyren sleep (gjume) dhe nuk te pergjigjet ne momentin qe ti kerkon ta ndezesh. Do ishte mire te jepje edhe modelin e sakte te LCD. Persa i perket konfigurimit duhet te jete aty nje buton ku mund te hysh ne menune e konfigurimit te LCD.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga eno84 : 21-08-2008 mė 18:16
-
-
i/e larguar
Ekrani eshte Power Tree. Dmth te hyj te butoni i menuse. Fundja do e provoj te bej ndonje modifikim aty. Gjithsesi te falenderoj.
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt