Close
Faqja 141 prej 406 FillimFillim ... 4191131139140141142143151191241 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,401 deri 1,410 prej 4051
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Shiko manaxherin e pajisjeve.A jane gjithe drajverat ne rregull?
    Klik ne star/run dhe aty fut devmgmt.msc Klik ok dhe shiko figuren si me poshte.A eshte e paster?pa shenja ? ose ! te verdha ose ndonje e kuqe rreth etj.Nqs shef shenja te tilla ke problem me mungese drajverash,drajvera te korruptuar,ose te caktivizuara.Figura e pare poshte.
    Pastaj klik ne start/run dhe aty fut eventvwr.exe.Do hapet dritarja e ditarit te ngjarjeve shiko figurat me poshte 2 dhe 3.
    Edhe sikur manaxheri i pajisjeve te mos jape asnje shenje te verdhe,duhet pare te kontrollohet mos ka nevoje per azhurnim drajverash duke shkuar te faqja e Dellit dhe kerkon versionet e drajverave per modelin qe ke.
    --
    Kompjuteri ka windows Xp apo Windows Vista? Ne qofte se ka XP duhet te jete me Sp2 bashke.Ne kete rast duhet pare antivirusi,hapet,klikohet ne butonin azhurno(update).Me vone i ben skan dhe pastrim.Te njejten gje edhe me programet antispyware.Duhet te pakten te kesh 3 programe antispy.
    Kompjuterat e rinj vijne me te pakten 1gb memorje.Nuk besoj te kete problem me mungese memorje.Nqs kompjuteri ka vetem windows dhe shume pak alikacione qe i ke instaluar vete,duhet te jete infeksion i menjehershem i kompjuterit,pasi windowsi nuk eshte azhurnuar.Duhet shkuar te faqja e mikrosoftit dhe marre gjithe patchet e fundit.Nqs kompjuteri punon ngadale dhe dikush luan lojra ne kompjuter atehere ka dy probleme.Loja ka difekte ne kod,ose problem me videokarten sidomos drajveri i videokartes,ose tipi i videokartes,cilesi e dobet qe nuk e perballon lojen.Akoma me keq kur kompjuteri ska videokarte fare dhe loja perballohet nga chipsi grafik ne madherbord.Shikoje me kujdes ditarin e ngjarjeve(event viewer),ne aplikacion dhe sistem.Gabimet aty do te japin shkakun.
    ==
    Nqs kompjuteri ka Windows Vista,shkaku i ngadalsise jane serviset,duhen caktivizuar servise qe nuk nevojiten dhe ngarkojne memorjen Ram.Problem gjithashtu mund te jene drajvera te keqinj.Duhen azhurnuar drajvera specifik.Provo ti futesh Vistes pakon e servisit 1(SP1).Duhet te punoje me mire.
    Pashe te posti i pare qe memorja eshte 512mb.Duhet te rritesh, te pakten dyfishosh memorjen.Memorja e paket eshte shkak ngadalsie ne disa raste,varet se cfare programesh punon.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura    
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 22-01-2008 mė 19:23

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Formatohet hard drajveri ne fillim me diskun e windowsit XP.Pastaj te opsionet e ndarjes ,particionit e ndan ne dy pjese hard drajverin,C dhe D.Vazhdon instalimin e windowsit ne C.Mbaron instalimi.Fut prape diskun e windowsit.Ne set up ekrani i pare zgjedh instalim ne D.Formatimin nuk e ben,injoroje dhe vazhdon instalimi te D-ja.I krijove dy windows Xp te pavarura ne dy particione.Kur te ndezesh kompjuterin do shohesh c:Windows xp dhe D:Windows xp.Klikon ku te duash dhe futesh ne windows.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Dual boot ka kuptim vetem kur instalon dy sisteme operative te ndryshme e jo te njejta

i/e regjistruar Maska e pellumbi
    Anėtarėsuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    Pershendetje dhe faleminderit per kohen,

Ne ate kompjuter eshte e inst win xp sp2, driverat jane te gjitha ok, te pakten keshtu thote pasi kam bere nje skanim me anen e nje programi per drivera dhe me ka nxjerre se nuk jane drivera origjinal gje te cilat une i kam shkarkuar nga faqja zyrtare e dell-it duke ndjekur udhezimet e shkarkimit dhe identifikimit te modelit te laptopit...

E kam instaluar dhe ka punuar mire diten e pare, ndodh e kunderta diten e dyte dukej sikur eshte e hapur ndonje program i rende... fani punon pa pushim... ai shoku pasi ndozej gje e cila zgjaste me shume se 10 min e lente ashtu per 30 min pastaj e fikte dhe me pas punonte normal...

Pas kesaj e ka derguar tek INFOSOFT gje te cilen e shkruajta me pare por i njejti problem ata i thone ne telefon se duhet te heqes disa programe nga startup dhe se kishim internetin e rende dhe bente te mundur ngadalesimin e kompjuterit...

Ai shoku me ka thene se kjo ka ardhur si shkak e nje virusi i cili ka hyre pak para se te ndodhte defekti i pare... Eshte e mundur kjo qe nje virus te ngelet brenda megjithse eshte i formatuar disa here?

Faleminderit per kohen dhe mundimin....

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Formatohet hard drajveri ne fillim me diskun e windowsit XP.Pastaj te opsionet e ndarjes ,particionit e ndan ne dy pjese hard drajverin,C dhe D.Vazhdon instalimin e windowsit ne C.Mbaron instalimi.Fut prape diskun e windowsit.Ne set up ekrani i pare zgjedh instalim ne D.Formatimin nuk e ben,injoroje dhe vazhdon instalimi te D-ja.I krijove dy windows Xp te pavarura ne dy particione.Kur te ndezesh kompjuterin do shohesh c:Windows xp dhe D:Windows xp.Klikon ku te duash dhe futesh ne windows.
    FLM ben,
    e bera instalimin, por tani kam nje problem...
    Ja si me del:

A ka mundesi qe tash nga njeri windows te mos kem qasje ne tjetrin...dmth te mos hy ne HDD tjeter une...?!
    A known mistake is better than an unknown truth.

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Kush eshte hard drajveri i vjeter aty? C-ja duhet jete apo jo?
    Nqs eshte C-ja, duket sikur e ke ate te ndare ne dy particione C dhe D.
    Hard drajveri i ri ka dy particionet F dhe H.Nqs klik te F dhe H a shikon ne secilen prej tyre folder te verdhe windowsi?Kur ke bere formatimin e hard drajverit te ri cfare eshte zgjedhur,sistem NTFS apo jo?Nqs eshte zgjedhur NTFS atehere mund te futesh te H-ja nga F-ja dhe e kunderta.Per te bllokuar futjen ne nje particion F ose H duhet ta enkriptosh me ndonje program duke e mbrojtur me password.

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Kush eshte hard drajveri i vjeter aty? C-ja duhet jete apo jo?
    Nqs eshte C-ja, duket sikur e ke ate te ndare ne dy particione C dhe D.
    Hard drajveri i ri ka dy particionet F dhe H.Nqs klik te F dhe H a shikon ne secilen prej tyre folder te verdhe windowsi?Kur ke bere formatimin e hard drajverit te ri cfare eshte zgjedhur,sistem NTFS apo jo?Nqs eshte zgjedhur NTFS atehere mund te futesh te H-ja nga F-ja dhe e kunderta.Per te bllokuar futjen ne nje particion F ose H duhet ta enkriptosh me ndonje program duke e mbrojtur me password.
    Ben C-ja eshte HDD i vjeter, pra windowsi i vjeter winxp.
    Ai eshte i ndare ne dy particione C --> windows dhe D --> Data
    Kurse pasi isntalova HDD e ri e ndava edhe ate ne dy particione, po sistemi eshte NTFS.
    Ja tek eshte edhe pyetja ime...

old HDD-- C & D Microsoft WinXP Sp2 nga ky win une mund te kem qasje ne fajllat e tjetrit
    new HDD-- F & H Microsoft WinXP Sp2

A ka mundesi ti bej private disi, nga njeri windows temos me shfaqen HDD e win tjeter dhe anasjelltas???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LOGIC : 27-01-2008 mė 16:40
    A known mistake is better than an unknown truth.

Open your mind now! Maska e besart
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    480
    Ketu tek linku ke nje tutorial si te fshehesh particionet e vistas nga xp me NeoGrub.
    http://neosmart.net/blog/2007/hide-v...ition-from-xp/

lexoje ndoshta funksionon edhe per dual boot xp. Une nuk e kam provuar ndonjehere, prandaj nese te ndodhe ndonje gabim, nuk mbaj asnje pergjegjesi.

Aty ke edhe tutoriale tjera per dual boot.
    Ligji i aksionit dhe reaksionit ėshtė universal. Keni kujdes!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    1) Mban sistemin aktual te instaluar starton kompjuterin nga CD instaluese e windowsit, dhe fillon me instalimin
    2) kur te vije te opcionet zjgidh fresh install dhe kur te vije te Folderi i detektuar i windosit ekzistues, -zgjidh nje folder te ri ta zeme "windows2" vazhdo me instalimin.

Windowsi i ri do te dale ne boot opcionet si sis i pare operativ. Kur te duash te futesh ne te vjetrin thjesht zgjidhe ate perfundi para se te kryhet numerimi dhe ndrydh tastin Enter.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Si te fshij boot record te Windows Vista?

Si mund te fshije boot record te vistes? Une kam fshire dosjen e sistemit te vistes, por kur e ndez pc, mundesia per te zgjedhur visten eshte akoma.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 28-01-2008 mė 21:59
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •