Close
Faqja 110 prej 406 FillimFillim ... 1060100108109110111112120160210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,091 deri 1,100 prej 4051
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po si nuk punojne! Punojne si gjithmone.
    Nese arrine te menuja "System Repair" te hapen edhe opcionet kalendarike per Restore. Zgjidh daten kur ke instaluar Vista Skinin dhe mbaroi problemi.

Nese jo
    Po ta kam thene me duket ia bej nje "Repair" me ate CD!
    Lere boot.ini se ti nuk ke problem me boot.
    !Mos bej "Repair" manualisht por lere windowsin ta beje vet komplet!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-05-2006
    Postime
    42
    thx shoki me repair u zgjidh problemi.

flm te gjitheve

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E paske kryer riparimin ne afat rekord bs°
    brenda 35 min paske lexuar riparuar dhe kthyer pergjegjen, bravo!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Ajo te shkaktohet ngaqe kompjuterin e ke te infektuar.Ke infeksion me spyware whenUsave.Te duhet te bllokosh ristartimin automatik(fikjen dhe ndezjen vete) te kompjuterit.Shkohet ne start/kontroll panel/performance maintenance/system/advanced. Te dritarja qe del poshte nen "startup dhe rikoveri" klik ne butonin "settings".Ne dritaren tjeter pastro katrorin nga shenja e v-se tek "automatikisht restart" Klik ok dhe e mbyll.Pastaj fik kompjuterin dhe kur e ndez shtyp butonin F8 per tu fut ne "Safe mode"I fut nje skanim te plote dhe te thelle kompjuterit me spybot,adware dhe antivirusin per tu siguruar qe kompjuteri eshte pastruar.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-05-2006
    Postime
    42
    jo bash 35 min po pak ma shume se pata filluar pak me heret me repair, pasiqe opsioni restore nuk mu dha por ia vlejti me repair, mu desht vetem Driver-at e Kartes Grafike ti instaloj dhe qdo gje ne rregull.

une pata provuar ne fillim vetem me repair manuale ku nuk me kryti pun fare, pra falemnderit shume Baptist per iden qe te beje tere windowsin repair.

problemi ka qen se une kam instaluar Vista Transformation Pack 6, ky send bene shume ndryshime ne windows file dhe poashtu un pata harruar te deaktivoj Kaspersky gjat instalimit ku mesiguri ka ndalu te beje instalimin si duhet te VTP6 dhe eshte ardh deri tek aj problem.

thx all
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bs° : 01-03-2007 mė 08:01

Cimi1971 Maska e Arsim Imeri
    Anėtarėsuar
    16-08-2003
    Vendndodhja
    Diamondback
    Postime
    9

Kompjuteri herė niset e herė jo

Te nderuar eksperta ,

Kam nje komjuter me SO Win XP Pentium 4, para disa muajsh kompjuteri nuk startohej kur e prekja butonin per ndezje me te paren here, prandaj me duhej ta prekja butonin e ristartimit disa here, ka ndodhe edhe deri 10 here, pastaj startonte Windowsi ne rregull. Para disa diteve, e ndrrova furnizuesin e rrymes (power supply) por edhe ky nuk beri pune, ia kam ndrruar ram memoriet, kam vendosur nje tjeter video card e njejta gje. Nje riparues i kompjuterave me tha se eshte e mundur pllakeza ame(mother board). E di se nuk eshte BIOS - i sepse kur te startohet mundem me hy ne BIOS por edhe Windows fillon mir me punue.
    Nese keni mundesi me tregoni , a duhet blere nje pllakez ame apo duhet ndrruar ndonji pjese tjeter.Falimenderit.
    Cimi1971

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Provo te instalosh drajverat e madherbordit.A ke CD per madherbordin?Pastaj instalohet drajveri nga CD-ja e videokartes se re qe ke fut.Cinstalo drajverin e videokartes se vjeter duke shkuar ne manaxherin e pajisjeve(device manaxher).
    Tek display adapter klik te shenja e +perpara.Me poshte klik i djathte dhe cinstalon drajverin e videokartes se vjeter.Nqs kjo sjep rezultat futu ne bios.Fik kompjuterin.Kur ta ndezesh shtyp dhe mbaj shtypur butonin F1,F2 ose Del.Ne bios vendose konfiguracionin ne auto ose default settings.Nqs as kjo s'jep rezultat.Fut CD-ne e windowsit per te formatuar hard drajverin dhe ri instaluar windowsin.Ne instalimin e windowsit hiqi gjithe kabllot e printer ,skaner.Len lidhur me kompjuterin vetem tastjeren dhe miun.Nqs as kjo s'jep rezultat shiko lidhjen e telit te butonit te startimit se ku shkon ne madherbord..Blloku me 6 kunja ku futen konentoret e vegjel te butonit te startimit,butonit restart(reset),butonit te hard drajverit(HD) eshte front panel header.Hiqi konektoret dhe nguli mire perseri aty ku ishin.Nqs keto konektore i ke levizur me perpara dhe dyshon per saktesi shiko skemen e madherbordit se ku futet nje konektor me dy brima dhe ku tjetri.Vecanerisht kontrollo per telin qe ka konektorin reset.Ai konektor i perket butonit te ristartimit.Konektoret e kane te shkruar imet ..reset, hd(hard drajv konektor), pwr(konektori i ndezjes etj.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Kur thua qė kompjuteri nuk "starton" e ke fjalėn qė nuk merr rrymė fare, apo merr rrymė normalisht por nuk hapet Windows? Fillojnė punėn ventilatorėt? Fillon tė rrotullohet hard disku, njėsia e CD/DVD?

Ēfarė shikon nė ekran kur ndodh problemi? E shikon figurėn e BIOS? E shikon stemėn e Windows? Tė pyes pėr kėto pėr tė mėsuar ēastin kur ndodh problemi. Nėse problemi ndodh qė nė BIOS, atėherė shanset janė qė ėshtė problem harduerik; nuk ėshtė nevoja tė instalosh Windows nga e para apo tė instalosh drejtues (driver) tė rinj.

Zakonisht kur testet e BIOS nuk kalojnė me sukses, kompjuteri tė njofton duke lėshuar sinjale me zė. Kėto sinjale mund tė tė ndihmojnė pėr tė kuptuar ku ėshtė problemi. Disa pllaka mėmė kanė edhe panele dixhitale si orat elektronike qė tregojnė kodin e gabimit. Dėgjon ndonjė sinjal me zė kur kompjuteri nuk niset?

Nė rastin qė hapet Windows, tė nxjerr ndonjė mesazh qė Windows-i nuk u hap mirė herėn e fundit?
    Edi

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Arsim Imeri
    Te nderuar eksperta ,

Kam nje komjuter me SO Win XP Pentium 4, para disa muajsh kompjuteri nuk startohej kur e prekja butonin per ndezje me te paren here, prandaj me duhej ta prekja butonin e ristartimit disa here, ka ndodhe edhe deri 10 here, pastaj startonte Windowsi ne rregull. Para disa diteve, e ndrrova furnizuesin e rrymes (power supply) por edhe ky nuk beri pune, ia kam ndrruar ram memoriet, kam vendosur nje tjeter video card e njejta gje. Nje riparues i kompjuterave me tha se eshte e mundur pllakeza ame(mother board). E di se nuk eshte BIOS - i sepse kur te startohet mundem me hy ne BIOS por edhe Windows fillon mir me punue.
    Nese keni mundesi me tregoni , a duhet blere nje pllakez ame apo duhet ndrruar ndonji pjese tjeter.Falimenderit.
    Arsim,
    kontrolloje buttonin e ndezjes.
    Shume lehte e mundur se po te ngece dhe nuk kthehet mekanizmi mbrapa.
    Per kete arsye nuk arrine te startoje fare sepse posa te ket marre sinjalin per ndezje pas 5-10 sekondash varesisht sa e ka soft-off, ai do te fiket nese nuk eshte kthyer buttoni ne pozicionin zero.

Provo, ta godasesh kakalle rreshqitas buttonin e ndezjes dhe shih a po starton pa problem.

Sukses, se tjeter problem nuk ka. (Nderroje shtepizen po nuk arrite ta ndreqesh nderpreresin).

Pershendetje
    Aeneas Dardanus

Cimi1971 Maska e Arsim Imeri
    Anėtarėsuar
    16-08-2003
    Vendndodhja
    Diamondback
    Postime
    9
    Falimenderit Benseven11, Edspace dhe Baptist,

Kur them se kompjuteri nuk starton mendova se nuk hapet BIOS-i e as Windows-i, flutura e procesorit fillon te punoj, dhe e ndegjoj se hard disku fillon te punoj me nje zhurme te vogel.Ne ekran nuk ka asnje shkronje vetem se ekrani shihet nje zbardhje e tij.Komjuteri nuk leshon ndonji ze, kur i kam larguar memoriet nga pllakeza meme kompjuteri leshoi disa sinjale, por kur tentoj me startuar nuk leshon ndonji ze. Heren e fundit pas disa tentimeve duke e shtypur butinin e ristartimit kompjuteri u hap dhe e kam formatizuar, por kjo nuk i ndihmoi gje,prape e njejta gje, me siguri ketu eshte pjesa hardverike e kompjuterit.
    E kam shikuar e butonin e ndezjes dhe te ristartimit por nuk eshte aty problemi.
    E kam ndrruar kartelen grafike tekompjuterit me nje te re dhe aty del nje mesazh se pllakeza ame ka nje prishje, por nuk tregon qfare.
    Falimenderit shume per pergjigjet.
    Cimi1971

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •