Cila eshte arsyeja ? Ne nje shtet demokratik cdo njeri ka te drejte te besojne ne cfare te doje ose te mos besoje fare. Ne forume dhe ne internet kam pare shume urrejtje nga ana e besimtarve kundrejt ateistave ... pse ndodh kjo ?![]()
Cila eshte arsyeja ? Ne nje shtet demokratik cdo njeri ka te drejte te besojne ne cfare te doje ose te mos besoje fare. Ne forume dhe ne internet kam pare shume urrejtje nga ana e besimtarve kundrejt ateistave ... pse ndodh kjo ?![]()
Ai qe urren do jet i urryer.Sesht puna se ateistet i urrejn pore esht qeshtje keq ardhje per ata qe nuk besojn .Paramendoje se zjarri t;esht versulur nga e djathta e nga e majta nga para e nga para dhe as kush te mos ta terheq vrejtjen ,,Subhanallah ., dhe kte e mer per bezdi i pa besimtari se djalli e ka mashtruar dhe ka per ta shendrruar ne land djegese ne gjhnem ne temperatura te larta ..kuu.sa gjynah,Allahu na udhzoft ,por i nderuar ktu ke nji keqkuptim se as kush si uurren por ndje keqardhje per injorancen e njerzve qe nuk besojn apo ateistve c te qollomit kan me dal para Allahut pasha Allahun e madhrishem.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 20-08-2011 mė 07:35
Sepse jeni njerzit qe keni fllqiur boten!
edhe une kam menduar keshtu si ju kur kam qene i kyqur ne fene islame, pra kam menduar se une jam i mire kurse te tjeret perreth meje qe nuk e praktikonin fene me dukeshin te gjithe te keqinje.
kuptohet ne kete ceshtje ndikojne shume edhe fjalet e hoxhallareve dhe shokeve qe thojne se ateistet jane njerez te keqinje, pasues te djallit, etj. por kjo nuk eshte e vertete.
mund te gjesh njeri qe nuk e praktikon asje fe por ju ndihmon njerezve ne menyra te ndryshme, si p.sh. mjeket dhe me kete ata fitojne meshiren e zotit dhe gjithsesi do ta fitojne edhe shperblimin e tij.
edhe ne bibel edhe ne kur'an thuhet se parajsa eshte vend shume i madh dhe se zoti eshte shume i meshirshem prandaj une mendoj se cdo njeri i cili ka bere te mira ne kete bote pa marre parasysh a e ka praktikuar ndonje fe apo jo do te kete nje vend ne parajse.
kushdo qe mendon se eshte me i mire se tjetri dhe se ai do te shperblehet e te tjeret do te ndeshkohen e ka gabim.
Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!
Mendoje se kjo urrejtje qe reflektohet ketu ne forum e gjitha eshte si shenje reciprociteti sepse une nuk njohe ndonje besimtar qe urren ndonje jobesimtar perderisa ky i fundin nuk ia shane ose tallet me fene tij.
Antaret aktiv ne keto tema te "nxehta" qe sulmojne Islamin nuk jane aspak ateist sepse ateisti pasi qe vet nuk beson nuk i intereson feja e askujt dhe normal qe nuk mund te shane e renkon nje Zot qe per te nuk egziston. Ateistet e vertete i shmangin keto tema kurse keta stervina qe shajne Islamin jane te semure nga islamofobia, jane patriot me bateria ...
Nuk eshte vendi per kete tem ketu....o mod vizitoje pak kete nenforum sepse ne smund te shkruajme ne nenforumet fetare .
Urrejtja eshte dobesi, egoizem, paaftesi per te dashuruar apo pranuar gjerat sic jane. Ai qe nuk ka force te dashuroje normalisht do beje te kunderten.
Secili nga ne ka zgjedhur te besoje apo mos besoje ne dicka. Eshte zgjedhje personale. Nuk ka te prere me thike qe po besove je i mire dhe e kunderta. Dikush e ka te nevojshme te besoje ne dicka te mbinatyrshme. E ka te domosdoshme te shpresoj qe dikush me superfuqi do ti gjendet prane ne momente te veshtira dhe ka dhe te tjere qe nuk presin me duart lart per nje mrekulli. Ky eshte dallimi i vetem qe shoh une midis nje besimtari dhe jo nje besimtari. Cilesite e tjera brumosen qe ne vogeli ashtu si personaliteti i femijes qe formohet qe 2 vjec. Cdo gje e ka burimin nga femijeria. Familja, shoqeria, arsimimi, pervoja jetesore jane baza qe formojne njeriun, ndersa besimi varet si e perdor ti. Nje njeri i mire do e perdori per mire dhe nje i keq do e shfrytezoj per te bere keq. P.sh prifterinjte dhe hoxhallaret qe abuzojne femijet, etj.
Feelings change - memories don't.
Sepse ketu jemi te fshehur pas nje pc-je e nuk njohim njeri ndaj behemi te gjithe trima! Edhe une per here te pare e kam vene re ketu ne forum kete urrejtje, sepse ne jeten reale njoh njerez te feve te ndryshme e asnjehere nuk kam degjuar fjale urrejtje apo shprehje te tipit: ato me dhimbsen sepse do digjen ne ferr, ato keshtu e ato ashtu.
La vita non si spiega, si VIVE!
Krijoni Kontakt