Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 15 prej 104 FillimFillim ... 513141516172565 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 1037
    SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Tamam ky mentaliteti jon i pershtatet atyre mentaliteteve te gjakmarrjeve dhe ky rasti ne fjal eshte po ai.

Nuk thot askush te harrosh historin, mirpo sepaku qe per hire te kontrastit te se kaluares me te tashmen te jepen sqarime neper libra historie, sepse edhe femijet sot behen konfuz, pasi qe sot xhenerata e tij turkun e ka mik, ndersa xheneratat e kaluara e paskan pasur armik, thjesht te jepen sqarime ne kete lloj kronike historie.

Fundi i fundit gjithmon duhet ti dilet ne krah dobis se diqkaje dhe se me mire eshte te kesh miq se sa armiq, perderisa nje armik i vjeter qe ishte barr e nje politike qe kjo xhenerata e tashme nuk ka pergjegjesi dhe tash kjo xhenerat e se tashmes te deshmon miqesi dhe faktikisht me ndihmen dhe perkrahjen qe te ofron tani te ka kerkuar falje , ateher pse te zhvillohet akoma ajo armiqesi permes kesaj menyre. Realisht ti nese i thua femijeve akoma se turku eshte pjes e koleksionit te armiqeve, ateher ti akoma je duke e vazhduar kete armiqesi.!!

E genjen veten nese mendon se duke e mesuar popullin se turkun e ke pasur armik, ndersa ne anen tjeter pretendon te kesh miqesi me turkun, sepse ti qe ne femijeri popullit tend po ua mbjell urrejtjen dhe se mos prit qe ky popull i edukuar ne kete menyre te kete miqesi me turkun.

Nese je ne rrjedha te aktualiteteve qe zhvillohen ne kosove, miqesia ndermjet kosoves dhe turqis eshte praktike, bile me praktike se sa me cdo shtet tjeter, thjesht miqesia mes kosoves dhe turqis perfshine te gjitha sferat shoqerore, politike dhe ekonomike. Keshtu qe nuk vëhet ne dyshim miqesia ndermjet turqis dhe kosoves.
    500 vjet falje edhe ne gjunje te kerkoj per gjithe shqiptaret qe ka vrare e prere per pasuri vetjake ai popull i keq.Ku na u be mik se mbas 500 vjetesh roberi vetem ju myslymanet shikoni kete miqesi.Apo nuk tregeton me brisqe rroje.Si sju vjen zor se shkelni mbi gjakun e atyre qe luftuan qe neve te jetojme te lire.Provoni mos mbani callma ne koke se ju ajroset me mire truri edhe ndoshta arsyetoni me mire.
    Ti hedhim mbas shpine 500 vjet vrasje masakrime e roberi se doni ju???

Ok meqe ti si kosovar po ta them tyja edhe jo te gjithe kosovareve beje mik SERBIN se do kesh perfitime si shtet.Beje mik ate qe deri dje vrau burra gra e femije e deri foshnjat ne djep se do kesh mireqenie ekonomike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga IL__SANTO : 24-08-2011 më 11:43
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga IL__SANTO Lexo Postimin
    500 vjet falje edhe ne gjunje te kerkoj per gjithe shqiptaret qe ka vrare e prere per pasuri vetjake ai popull i keq.Ku na u be mik se mbas 500 vjetesh roberi vetem ju myslymanet shikoni kete miqesi.Apo nuk tregeton me brisqe rroje.Si sju vjen zor se shkelni mbi gjakun e atyre qe luftuan qe neve te jetojme te lire.Provoni mos mbani callma ne koke se ju ajroset me mire truri edhe ndoshta arsyetoni me mire.
    Ti hedhim mbas shpine 500 vjet vrasje masakrime e roberi se doni ju???
    Vllacko ti ndajm gjerat veq e veq. Separi kemi te bejme me nje periudh te historis (ajo 500 vjeqja qe thua ti) kur luftrat jan zhvilluar sikur kampionatet shtetrore ne futboll, per cdo vit ke pasur luftra, thjesht nese mendon se nuk ke qen pjes e kesaj natyre ateher ke qen ne endrra. D.m.th po te merren per baze ato histori te para disa shekujve, ateher sot nuk do i kesh dy shtete ne miqesi, dhe plus nuk do kesh as BE sepse do vazhdonte ajo armiqesi e se kaluares, keshtu qe kjo praktik qe e do ti te praktikohet, nuk ka funksionuar tek te tjeret.

Se dyti, nuk kan faj kjo xhenerata e sotme e popullit turk, per politikat qe kan zhvilluar paraardhesit e tyre dhe do ishte diqka korrekte nese kjo xhenerata e tashme e popullit turk te ofron miqesi dhe ne nje fare menyre ndjehet e penduar per te kaluaren e paraardhesve te tyre.
    Ok meqe ti si kosovar po ta them tyja edhe jo te gjithe kosovareve beje mik SERBIN se do kesh perfitime si shtet.Beje mik ate qe deri dje vrau burra gra e femije e deri foshnjat ne djep se do kesh mireqenie ekonomike.
    Nese i parcializojm gjerat me imtesisht, ateher ja vlen te thuhet se pjesa e kosoves nuk e ka vuajtur pushtimin turk si rajonet tjera, nese te ka ra ta lexosh librin e sami frasherit "shqipria cka qen dhe cdo te behet" ateher ke mundur ta kuptosh se populli i kosoves ka pasur nje status me te priveligjuar se te tjeret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 24-08-2011 më 11:59
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Vllacko ti ndajm gjerat veq e veq. Separi kemi te bejme me nje periudh te historis (ajo 500 vjeqja qe thua ti) kur luftrat jan zhvilluar sikur kampionatet shtetrore ne futboll, per cdo vit ke pasur luftra, thjesht nese mendon se nuk ke qen pjes e kesaj natyre ateher ke qen ne endrra. D.m.th po te merren per baze ato histori te para disa shekujve, ateher sot nuk do i kesh dy shtete ne miqesi, dhe plus nuk do kesh as BE sepse do vazhdonte ajo armiqesi e se kaluares, keshtu qe kjo praktik qe e do ti te praktikohet, nuk ka funksionuar tek te tjeret.

Se dyti, nuk kan faj kjo xhenerata e sotme e popullit turk, per politikat qe kan zhvilluar paraardhesit e tyre dhe do ishte diqka korrekte nese kjo xhenerata e tashme e popullit turk te ofron miqesi dhe ne nje fare menyre ndjehet e penduar per te kaluaren e paraardhesve te tyre.
    Aq e penduar ndjehet sa kerkon korrigjim te historise??Si duan ta bejne?Qe ishin ne trojet tona per te dhene ndihme por disa ushtar te dehur vrane edhe prene?

Lufterat vertet zhvilloheshin si kampionate futbolli por kampionat 500 vjecar ska.Edhe per me teper luftera ka pas ne te gjitha koherat e do kete por 500 vjet jane ekzagjeruar pasi ne ato 500 vjet eshte ndryshuar radikalisht e ardhmja e vendit tone.Keshtu qe ata "miqte" e tu nuk mund te jene "miqte" e te gjitheve edhe pse ska faj gjenerata e sotme.

Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248

Nese i parcializojm gjerat me imtesisht, ateher ja vlen te thuhet se pjesa e kosoves nuk e ka vuajtur pushtimin turk si rajonet tjera, nese te ka ra ta lexosh librin e sami frasherit "shqipria cka qen dhe cdo te behet" ateher ke mundur ta kuptosh se populli i kosoves ka pasur nje status me te priveligjuar se te tjeret.
    Ky statusi i privilegjuar a nuk quhet PUSHTIM edhe ky??A nuk quhet munges lirie si komb?Apo meqe disa zona kane qene me te "privilegjuara" se disa te tjera nuk konsiderohen si te pushtuara per 500 vjet.

Ju fluturoni pa red-bull fare.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Aq e penduar ndjehet sa kerkon korrigjim te historise??Si duan ta bejne?Qe ishin ne trojet tona per te dhene ndihme por disa ushtar te dehur vrane edhe prene?
    .
    Jo une mendoj meqe jane penduar per 500 vjet te ndihmojne Shqiperine me ndihma ekonomike. Please, jo vetem xhami. ( Mos u bofshim per ndihmat e tyre per nje kohe te gjate xhanem ).
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 24-08-2011 më 12:16
    Feelings change - memories don't.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Jo une mendoj meqe jane penduar per 500 vjet te ndihmojne Shqiperine me ndihma ekonomike. Please, jo vetem xhami. ( Mos u bofshim per ndihmat e tyre per nje kohe te gjate xhanem ).
    Po mia pas Shba eshte Turqia qe ka ndihmu dhe perkrah Kosoven me se shumti ,ne qdo vend ku kan shku udhheqsit turk kan kerku qe te njohet dhe te perkrahet pavarsia e Kosoves ,udhheqsit tan gjithmon jan ftu ne qdo takim me rendesi qe eshte mbajt ne turqi me vendet e rajonit dhe te evropes si musafire ,ne qdo vizit qe kan qen udhheqsit tan ne turqi jan prit si mbreter nga presidenti kryeministri etj gje qe nuk ju ndodh ne vendet tjera te botes

Nese ke harru ather kur greku ishte pregadit te hynte ne Shqiperi Turqia ja terheku vrejtjen se nese ti hyn ne tiran une do hy ne athin ,dhe ne kohen e fundit me ngjarjet qe ndodhen ne Mitrovic Turqia i dha perkrahje Kosoves per veprimet e nderrmarra ne mitrovic perkrahje qe i mungoj ne ato momente nga shtetet e evropes mike ,ajo i beri zbritje ne te gjitha produktet qe do importohen nga Turqia ,por i dha perkrahje kryeministerit se Turqia eshte e gatshme te ndihmoj edhe ushtarakisht per te kthy nen kontroll situaten ne mitrovic
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    Nese ke harru ather kur greku ishte pregadit te hynte ne Shqiperi Turqia ja terheku vrejtjen se nese ti hyn ne tiran une do hy ne athin ,
    Kush ishin ata turq që kërcënuan Greqinë kur donte të futej në Shqipërinë e Jugut? Nuk ishin ata qemalistët që po fut Erdogani në burg?
    A nuk është Erdogani që po miqësohet me Greqinë dhe me Serbinë?

Apo i jepni Erdoganit meritat e qemalistëve? Gomar rrushkull.
    -

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Marmara Lexo Postimin
    Nën Osmanlinjtë

Nën sundimin Otoman Shqiptarët kishin përparuar jashtëzakonisht shumë. Shqiptarët mbanin poste të larta në administratën Osmane, ishin Begë, Pashallarë, dijetarë, arkitektë, vezirë të mëdhenj ... Shqiptarët ishin të lirë të punojnë, të fitojnë diturinë, si dhe të mbanin poste të rëndësishme përgjatë Perandorisë Osmane, nga Egjipti ( Mehmet Ali Pasha, që njihet edhe si themeluesi i Egjiptit modern) e deri në Ballkan. E tërë kjo gjersa gjuha e tyre njihej si gjuhë zyrtarë nga Gjykata mbretërore Osmane. Nën osmanlinjtë Shqiptarët ishin të lirë të udhëtonin si dhe të vendosën në të gjithë rajonin pa frikën e persekutimit apo vrasjes.

Shembulli më i mirë i asaj që ndodhi me shqiptarët pas tërheqjes Osmane u dha nga askush tjetër pos nga ultranacionalisti serb Vasa Çubriloviç në librin “Emigrimi i Shqiptarëve: Rrënjët e Agresionit Serbomadh.”

Në faqën 117 ai shkruan:

...me rezolutat e Kongresit të Berlinit në vitin 1878, Serbia u bë e pavarur dhe territori i saj u shtri në jug. Kështu në kuadër të saj pastaj hyri Nishi, Piroti, Leskovci dhe Prokuplja. Të gjithë shqiptarët mysliman e këtij rajoni u vendosën në territorin e mëposhtëm të njohur sot si Kosovë.

Ose çfarë thotë Dr. Xhastin Mek Karthi në librin e tij “Vdekja dhe Ekzili: Spastrimi Etnik i Myslimanëve Osmanli” ku ofrohen numra të detajizuar të këtyre spastrimeve etnike të shqiptarëve dhe të tjerëve të cilat u bënë të mundshme vetëm pas tërheqjes Otomane nga Ballkani.

Pyetja ime për shqiptarët atëherë do të ishte: pa Osmanlinjtë( apo siç ju referohemi sot “Turqit”), a do të kishin arritur të mbijetonin shqiptarët në mes të këtyre fqinjëve vulgarë? Siç tregon historia ( eksodet masive të Shqiptarëve të viteve 1912-1941 dhe ai i vitit 1999) Serbët kanë planifikuar një politikë më “miqësore” ndaj shqiptarëve për të cilën e dimë shumë mirë si u përpoqën të zbatojnë.
    Kjo ishte periudha e vetme ne historine tone qe ishim pjese e udheheqese e politikeberjes boterore, saqe na doli rend te krijojme edhe dinasti deri ne Egjipt. Dhe per ironi kete periudhe historia jone na e meson si periudhen me te kobshme neper te cilen ka kaluar kombi jone!!
    I feel Kosovereign!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Fale barbarizmit te turqeve ne nuk kemi histori te mirefillte te shkruar pasi historia jone bazohet vetem ne supozime. I ka zhdukur fare e keqe gjurmet e historise sone. Shume pak kane ngel.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 24-08-2011 më 19:07
    Feelings change - memories don't.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    Kjo ishte periudha e vetme ne historine tone qe ishim pjese e udheheqese e politikeberjes boterore, saqe na doli rend te krijojme edhe dinasti deri ne Egjipt. Dhe per ironi kete periudhe historia jone na e meson si periudhen me te kobshme neper te cilen ka kaluar kombi jone!!
    Historinë tuaj, flit për vete jo për të tjerët.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 15 prej 104 FillimFillim ... 513141516172565 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •