Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 38 prej 104 FillimFillim ... 2836373839404888 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 1037
    . Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga maurisi Lexo Postimin
    Kosovari dhe shqiptari ne shqiperi nuk lejon shqiptaret te shkollohet vetem se mban shami ti kerkon shkolla shqipe ne Turqi , te sugjeroj te kerkosh shkolla shqipe ne Itali se atje u asimiluan krejt per dallim nga shqiptaret e Turqise.
    Krahasimet që i bën ti nuk janë krahasime të drejta. Po flasim për raportet në mes dy vendeve dhe nivelin e respekimit të minoriteteve përkatese nga të dyja vendet. Shembulli për moslejim e shamisë në shkolla është irelevant në këtë temë.

Këtu mund të bëjmë krahasim mes të drejtave të shqiptarëve në Turqi, dhe të drejtave të minoritetit turk në Kosovë.

Edhe pse në Mamushë banojnë më pak se 6000 turq, komuna e Mamushës është komunë në vete dhe kushtetuta e Kosovës i garanton të gjitha të drejtat këtij minoriteti.

Ne këtë komunë ofrohet arsim parashkollorë dhe fillorë, në gjuhen Turke dhe Shqipe, dhe një shkollë e mesme, në gjuhen Turke. Nuk është raportuar asnjë vështirësi ne lidhje me vijimin e mësimit nga komunitetet deri më tani.

Ma trego një shkollë te vetme shqipe ne Turqi. Lëre qe nuk ekziston asnjë shkollë, por nuk ekziston as vullneti qe kjo të ndodhe në të ardhmen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrian rex : 28-08-2011 më 07:54

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Ju shumica sulmoni disi me duket Shtetin Turk nga ana Fetare me shume se sa ajo Kombetare , sipas shumices se komenteve qe i lexoj as disave ketu sju behet vone per Shqiptaret por qellimi (indirekt) eshte urrejtja fetare dhe keto sulme diku-diku nuk jane te drejta .
    Neve kemi nevoj per miq , per partnere , per paqe , por se pari duhet mbrojtur interesat kombetare , per mua me shum dhe me rendesi eshte "PRIZRENI" qe gjuha shqipet atje eshte ne rrezik dhe ku kerkohet te zyrtarizohet gjuha Turke e jo te sulmohet shteti Turk ne shumicen e rasteve pa arsye .
    Eshte e drejta jone te mbrojme qytetin me te vjeter Shqiptar , edhe sikur te kish atje popull me nacionalitet Turk ( qe edhe ata pak jane FALLCO) neve nuk duhet te lejojme nje gje te tille sikurse ata 5 milion shqiptar qe nuk u lejohet asgje cfare ka te bej me Shqipen dhe Shqiptaret.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Krahasimet që i bën ti nuk janë krahasime të drejta. Po flasim për raportet në mes dy vendeve dhe nivelin e respekimit të minoriteteve përkatese nga të dyja vendet. Shembulli për moslejim e shamisë në shkolla është irelevant në këtë temë.

Këtu mund të bëjmë krahasim mes të drejtave të shqiptarëve në Turqi, dhe të drejtave të minoritetit turk në Kosovë.

Edhe pse në Mamushë banojnë më pak se 6000 turq, komuna e Mamushës është komunë në vete dhe kushtetuta e Kosovës i garanton të gjitha të drejtat këtij minoriteti.

Ne këtë komunë ofrohet arsim parashkollorë dhe fillorë, në gjuhen Turke dhe Shqipe, dhe një shkollë e mesme, në gjuhen Turke. Nuk është raportuar asnjë vështirësi ne lidhje me vijimin e mësimit nga komunitetet deri më tani.

Ma trego një shkollë te vetme shqipe ne Turqi. Lëre qe nuk ekziston asnjë shkollë, por nuk ekziston as vullneti qe kjo të ndodhe në të ardhmen.
    Krahasimi bëhet sipas qëllimit. Qëllimi është "ose bëhu turk, ose bëhu grek". Prandaj krahasohen shqiptarët e Turqisë me "shamitë", se të dyja palët janë "turq" sipas Turgutit.
    -

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga maurisi Lexo Postimin
    Kur luan EL CLASICO o je me barcen o me realin ,ne kete rast sipas teje o je turk o je grek ??
    mersinoglu.

nuk eshte ndeshje turqi-greqi.
    por shqiperi-turqi, ku mongolet po perpiqen te fitojne ne fushen tone(ne mes te prishtines).

ti kerme ke zgjedhur te jesh me turkun, ndoshta je turk prizreni dhe nuk te veme faj. por nese aksidentalisht ke gjysma genesh shqiptare, ti je fajtor dhe fajtoret...e di vet ti.
    shpresoj qe ne terren mos jene 17% turkofile si ne sondazh, nese jane, kali i trojes qenka i stermadh. mesa shihet shqiptaret jane te dehur dhe ne gjume te thelle.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Po çfarë thua o mersin, sa birra ke pirë tani në Ramazan? Në Shqipëri u lejohet femrave me shamia, të ndjekin si shkollën e mesme, po ashtu të lartë, madje edhe të punojnë në shtet edhe me shami. Unë kam një të njohurën time që është mjeke, dhe punon në shtet dhe mban shami që në gjimnaz.
    Paradoksi këtu qëndron, se na akuzoni që në Shqipëri nuk lejohet shamia në shkolla (kur po gënjeni shumë fort në këtë pikë) dhe ndërkohë që pikërisht në Turqi - ku juve i'u digjet zemra për të, nuk lejohet shamia në asnjë shkollë dhe në asnjë institucion shtetërorë. U lejohet shamia, vetëm në universitete teologjike, por në asnjë institucion tjetër.
    Këto dengla, shiti atyre që t'i blejnë. Ah, nuk ka lezet të gënjeni në Ramazan, dhe dy ditë para Fitër Bajramit, nuk i'u shkon vallahi bilahi tallahi...
    Sa paguhesh nga bordi i FSH qe te nxisesh debate ne kete forum??

sepse sa me shume te kete shkrime antarsime aq me shume i futen ne konto te bankes leke FSH ,uroj qe te kesh fitim te majme

Pastaj ne nuk jetojme ne mars dhe nuk dime se cfar ndodhe ne Shqiperi ,Kosove e me gjere ,se sa jane ne pike pikerisht vajzat me shamia dhe ata me mjekra qe dite e nate i shani ne forum e me vone na hiqeni si demokrat dhe mbrojtes te drejtave dhe lirive njerzore ,sa me shume ftyra qe jeni,Turqia e pastroj problemin e bajgave komuniste-qemaliste qe ndalonin shamine edhe neper fakultete islamike ,ajo periudhe mori fund ,me duket se akoma je ne kohen e komunizmit ti goce.tani nuk e di kush shpif ti qe nuk agjeron apo une qe agjeroj dhe nuk pi alkool per dallim nga juve

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga ubermensch- Lexo Postimin
    mersinoglu.

nuk eshte ndeshje turqi-greqi.
    por shqiperi-turqi, ku mongolet po perpiqen te fitojne ne fushen tone(ne mes te prishtines).

ti kerme ke zgjedhur te jesh me turkun, ndoshta je turk prizreni dhe nuk te veme faj. por nese aksidentalisht ke gjysma genesh shqiptare, ti je fajtor dhe fajtoret...e di vet ti.
    shpresoj qe ne terren mos jene 17% turkofile si ne sondazh, nese jane, kali i trojes qenka i stermadh. mesa shihet shqiptaret jane te dehur dhe ne gjume te thelle.
    ubermutenzi

ndeshja eshte greqi turqi po si duket televizorin e paske pa ngjyra dhe nuk dallon gje ,mos u bej nervoz me mua per me FIFA-an qe ju barazoj me OSETINE tani vete vlersoe veten tende ,

Nuk jam as me turkun e as me grekun si puna jote, por jam kunder padrejtsive shekullore qe jane bere ne kete drejtim ,historia jone duhet te ndryshoje disa gjera MITE ,PERALLA sepse koha e kerkon te shpalosen intrigat dhe genjeshtrat komuniste -ateiste.

ky sondazh tregon edhe dicka tjeret, arsyeton perjashtimet e te gjithe atyre qe jane kunder grekut qe sondazhet te dalin ne favor te grekeve

Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Aaaa qenke mosmirënjohës, unë të përshendes dhe ti më thua që të fyeva...Ke votuar që në fillim kur është hapë sondazhi, dhe tani u kujtove të thuash : jo e kam bërë gabim. Sa gallatë që jeni, mor aman. Mos do thuash tina që të harrova jevgjit grekë, nuku harrova una, por njësoj jeni juve. Dihet pse ke votuar pro, sepse nëse e arrin turku këtë, pse më pas mos të synojnë edhe vëllezërit e tu grekë më pas, fundja jevgjit kanë ditur shumë mirë të bëjnë marrëveshje bashkë.

Po ju njësoj jeni, mos na bëni si armiq tani, nuk i'u lë dot origjina jevge të jeni kundër njëri tjetrit. Ja, se ju përshëndes tani, të gjithë jevgjit kudo që ndodhen, si grekë, si turq, serbë....se keni goxha mbështetje.
    Ja ua thonë vëllezërit tuaj, tek kjo video
    http://www.youtube.com/watch?v=1a-V3...FE5DAE4CB85B29

Nuk thonë kot, që humori është "gjysma" e së vërtetës...
    P.S: Mos ta shohi Hyllieni videon, se ka alergji të fortë nga Obama
    Tani besoj se e morre vesh Po-ne time te gabuar.
    Nuk ia vlen......... vazhdimi.
    Paqe!

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623
    ndeshja eshte Turqi - Shqiperi?

ndeshja eshte Greqi - Shqiperi?

ndeshja eshte Turqi - Greqi?

ndeshja eshte Greqi - Turqi?

Turqia, me emisaret e saj, pardje, me 26 gusht 2011 u shpreh qartesisht per media.

Kryediplomati turk, Ahmet Davetoglu ka shprehur në Prishtinë këndvështrimin e tij për debatin rreth historisë. Ai thjesht ka thënë se Turqisë nuk i pëlqen që kosovarët të mësojnë historinë e interpretuar nga Josip Broz Tito apo Enver Hoxha.

Davetoglu ka pohuar se asnjë popull nuk mund të ndryshojë historinë, por interpretimet për të. Ai ka pohuar se historia duhet shkruar nga historianë që jetojnë në vitin 2011 dhe jo ata që jetojnë në vitet 1070.

Davetoglu ka thënë se kjo vlen për të gjithë dhe se Turqia e Greqia kanë një komitet të përbashkët që po punonjë në çështje të ngjashme.

Mua me duket Turqi & Greqi - Shqiperi.
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga Gameness Lexo Postimin

Kurse mua më duket se nuk është lojë futbolli po lojë bixhozi, ku fisha është Shqipëria.

Përshembull kemi Turgut Mersinogllun dhe Kryqin e Dreqit.
    Këta edhe "metamorfozën" e kanë identike. Në fillim të dy kanë patur flamurin shqiptar në avatar. Tani të dy kanë padronin në avatar. Kryqi ka vënë Dreqin, Turguti (forumi126) ka vënë të birin e Dreqit.
    -

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Gameness Lexo Postimin
    ndeshja eshte Turqi - Shqiperi?

ndeshja eshte Greqi - Shqiperi?

ndeshja eshte Turqi - Greqi?

ndeshja eshte Greqi - Turqi?

Turqia, me emisaret e saj, pardje, me 26 gusht 2011 u shpreh qartesisht per media.

Kryediplomati turk, Ahmet Davetoglu ka shprehur në Prishtinë këndvështrimin e tij për debatin rreth historisë. Ai thjesht ka thënë se Turqisë nuk i pëlqen që kosovarët të mësojnë historinë e interpretuar nga Josip Broz Tito apo Enver Hoxha.

Davetoglu ka pohuar se asnjë popull nuk mund të ndryshojë historinë, por interpretimet për të. Ai ka pohuar se historia duhet shkruar nga historianë që jetojnë në vitin 2011 dhe jo ata që jetojnë në vitet 1070.

Davetoglu ka thënë se kjo vlen për të gjithë dhe se Turqia e Greqia kanë një komitet të përbashkët që po punonjë në çështje të ngjashme.

Davetoglu ka pohuar se asnjë popull nuk mund të ndryshojë historinë, por interpretimet për të. Ai ka pohuar se historia duhet shkruar nga historianë që jetojnë në vitin 2011 dhe jo ata që jetojnë në vitet 1070.= Me duket se ketu ka dashur te thote per vitin 1970;;;E JO vitin 1070 sepse po qe keshtu, ne kete kohe keta turqit ishin end e atje si nomad te stepeve te Mongolis...!
    Por mendoj se eshte gabim shtypi, a nese e ak thene keshtu eshet ne favor tonë, menjehere ti dergojmi mesazhe se s'kemi qtju bejmi as juve as serbeve qe erdhet ne trojet tona...njeri nga veriu tjetri nga lindja...dhe prap jeni te paknaqur ? ..keni pushtua toka te huaja dhe kerkoni mirenjohje e lavdata ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 38 prej 104 FillimFillim ... 2836373839404888 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •