Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 44 prej 44
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    E nderuar ganimet, e kemi hapur kete teme, nje teme te re, shiko te forumi musliman aty do ta gjesh, edhe nese ke dicka te kontribosh, me pyetje apo mendimin tend, vazhdojeni atje.

Padyshim se ka shume muhabete rreth evlijave andaj ju lutem vazhdojeni atje, e se bashku inshallah dal-ngadal do te na sqarohen gjerat.

Gjithashtu ky eshte nje liber nga dijetari i mirenjohur Ibn Tejmijje qe flet per kete teme...

Urdhero librin: http://www.mediafire.com/?o3d3sstiampbotj

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Padyshim se keto qe i ceke jane cekur ne hadith, pra sic e dime. Dhe padyshim se ky muaj eshte i rende per shejtanet edhe per sihrin dhe magjine e zeze, dhe padyshim se ata jane me te lehte ne kete muaj per ata qe jane sprovuar me to.

Kisha pas deshire qe kjo teme te ngele ne kornizat e specifikuara ne titullin e saj. Dhe nese ka tema tjera te hapen te reja, sepse po u zgjat shume ky diskutim do t'i humb vlera. Kur ta sheh dikush se ky diskutim i ka 15 faqe, do ti humb vullneti per te lexuar dhe perfituar.
    Selamu alejkum hoxhe i nderuar,

Vetem nje sqarim te vogel, une, si "njeri normal", kame te drejte ta "hutoj" miletin, ti si "hoxhe" nuk ke te drejte.
    Pra, pa hidherime, lirite e mia karshi atyre te tuajat nuk jane te njejta.....keto perkufizime nuk ti kam bere une, por ti ka bere "professioni" te cilin e ke ti, do te ish mire njehere siperfaqesisht te mireni me kete "realitet".....

Inshallah, nijeti i jot eshte i njejti si i imi....e i imi eshte, qe "brenda" (jo jashta !!!) kornizave shkollare te diskutojm lirshem dhe pa rezerva, se vetem atehere, mund te hasim ne "gabim", mund te hasim ne "keqkuptime" dhe mund ti indentifikojm ato, qe ti drejtojm, nese i shohim si te shtrembeta. Apo je i mendimit se eshte mbyllur kaptina e "progressit" ne fene islame ???, te kunderten ta verteton realiteti, sot hasemi me probleme te rrethavane tejet te rreja, dhe adaptimi i tyre ne "kornizen" shkollare ne ndonje rast eshte i pamundur, ose shume i rrende.....per ti pare kthjellet ato pune, duhet edhe hapesiren mendore ta kesh te pershtatshme, te lire......

disa "mendime"

- pse thua se ka mundesi per "sexhde nderi" ???, i eshte bere Pejgamberit alejhiselam sexhde nderi ???,

- kur Allahu i kerkoi Iblisit te beje sexhde, Ai me kete urdher e GRADOI Ademin mbi gjithe krijesat tjera. Njeriu ne asnjecfare perpjesetimi nuk eshte i ngjajshme me Xhinet, sipas referimeve shkollare, as nga natyra e krijimit, as nga natyra e te menduarit, as nga natyra e te jetuarit.....pra, perse e marim guximin te komentojm "shumezimin" xhineve ???

te ma bejsh hallall hoxha i nderuar,

selam
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Selam Nuh,

Sure El Isra, ajeti 61

Perkujto kur Ne u thame engjejve:"Beni sexhde Ademit!" ( ne shenje pershendetjeje) e ata i bene, me perjashtim te Iblisit. Ai tha :A t'i beje sexhde atij qe e krijove nga balta?"

Ne Kur'anin qe une kam afer vetit (perkthim dhe komentim nga H. Sherif Ahmeti) e perkthen "ne shenje pershendetjeje" ... Pershendetje = respekt= nderim kjo eshte e njejta gje.

Selam

Nuk ka faj pasqyra kur e Maska e Renato196
    Anėtarėsuar
    12-11-2010
    Vendndodhja
    Shqiperi Elbasan
    Postime
    47
    ose mund ta degjosh ketu k

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •