Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 63
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Orët e vështira në qeli të trakt-hedhësve anti-Berishë”

2011-08-18“Orët e vështira në qeli të trakt-hedhësve anti-Berishë”

Lirohen katër të arrestuarit e trakteve kundër Berishës
    Posteri satirik i çoi në pranga

Dritan Broka: Na arrestuan si të ishim kriminelë
    Ata nuk kishin thuajse një orë që dolën nga ambientet e komisariatit ku ishin ndaluar dhe i takuam në një lokal ku po pinin diçka të ftohtë. Vetëm Geraldo Durda kishte ikur në shtëpi, ndërsa Dritani, Klevisi dhe Arlindi, edhe pse nuk e dinin se rrobat e kujt kishin veshur dhe e ndjenin veten të lodhur, qëndruan të bisedonin me ne. Dritan Broka, në cilësinë e kreut të “Kuvendit Civil”, tregoi gjithçka kishte ndodhur me ta që nga momenti i arrestimit e deri sa erdhi urdhri i prokurorit për t’u lënë të lirë.

Ju jeni kryetari i “Kuvendit Civil”, si ndodhi që u arrestuat së bashku me tre senatorë të tjerë të kuvendit?

Unë zakonisht nuk marr pjesë në aksionet e ngjitjeve të posterave, por në aksionin e djeshëm mora pjesë për vetë faktin sepse kisha frikë se policia e Sali komunistit do arrestonte aktivistët e mi. Ne filluam ngjitjen e posterave në rrugët e Tiranës, kur ishim në makinë, fare pranë Ministrisë së Mbrojtjes, në mënyrë demonstrative, vijnë rreth tre makina policie dhe një furgon me shpejtësi të madhe dhe i vënë prangat dy aktivistëve tanë. Mua më morën me forcë dhe më futën në një makinë të veçantë policie dhe na çuan në komisariat dhe na lanë në një dhomë gjithë natën.

Ajo që më shqetësoi ishte se më morën me një furgon ku ndodheshin tetë policë dhe më thanë se do të më sekuestronin të gjithë kompjuterët dhe dokumentacionin e zyrave. Pas debateve të forta dhe këmbënguljes nga ana ime, pasi kërkova që ky sekuestrim të bëhej dhe në prani të avokatit, shoqëruesit pas komunikimit me shefat e tyre në telefon, më thanë që nuk do të sekuestronin asgjë, por do të më shoqëronin në zyrë për t’ju dhënë vetëm një kopje të NIPT-it. Më shoqëruan si terroristin e shekullit, me një batalion policësh për të marrë NIPT-in pranë zyrave të “Kuvendit Civil”.

Sa postera kishit shpërndarë deri në momentin që ju kapën?

Nuk e mbaj mend sa saktësisht, por di që kishim mbuluar disa zona si Rrugën e Kavajës, Rrugën e Durrësit, zonën te Ministria e Mbrojtjes, te zona e “21 Dhjetorit”. Do të vazhdonin më pas në të gjitha rrugët dhe zonat kryesore.

A komunikoi kush me ju për t’ju thënë arsyet e ndalimit?

Po. Na thirri polici gjyqësor dhe na komunikoi se nuk mund të dilnim, pasi do arrestoheshim pasi kishim shkruar kundër Kryeministrit të Shqipërisë dhe se ai ishte i detyruar të jepte atë vendim. Na morën celularët, lidhëset e këpucëve dhe çdo gjë tjetër dhe na futëm në birucën e paraburgimit dhe na komunikuan se letrat për ne do t’i referoheshin prokurorisë dhe se do të dilnim para gjykatës dhe se rrezikonim deri në pesë vjet burgim.

Çfarë ndodhi më tej?

Ditën tjetër, më thërrasin, në fillim nënkryetarin në një dhomë dhe më pas mua. Në atë dhomë m’u duk se ndodhesha në mbledhjen e Partisë Komuniste, që realizohej për ekzekutimin e personave që kishin dalë kundër regjimit, në atë dhomë ishte i gjithë shteti; shefat e antikrimit, antiterrorit, antidrogës dhe shumë shefa të tjerë. Na kishin lënë një karrige, ku në njëfarë mënyre donin të ushtronin trysni ndaj nesh. Më pas, na futën në qeli.

Si ishin kushtet e qelisë dhe si ju trajtuan atje?

Kushtet e qelisë ishin mizerabël, na ofruan bukë, por ne e refuzuam, sepse kishim frikë se kushedi mos na kishin futur ndonjë gjë brenda. Nuk na keqtrajtuan, mendoj se policët ishin në anën tonë, pra na jepnin të drejtë, por ishin të detyruar të mos e jepnin veten, pasi kishin frikë se i largonin nga puna.

Kur ju liruan?

Sot (dje) rreth mesditës, avokatët tanë konstatuan se vendimi ishte i paligjshëm dhe vetë prokurori e quajti të paligjshëm arrestimin tonë dhe urdhëroi policinë që në mënyrë të menjëhershme të na lironte.

Kush ua komunikoi lirimin?

Inspektori i Policisë dhe avokati. Ata na thanë se ishte prokurori që vendosi lirimin tonë, sepse konstatoi që vendimi i policisë ishte i paligjshëm.

Çfarë kërkonit të arrinit me këtë fushatë?

Me këtë fushatë ne donim të tregonim rikthimin e Shqipërisë në sistemin komunist të diktatorit Hoxha. Vitin tjetër është viti 2012, dhe mendoj se nuk është fundi i botës, por fundi i Shqipërisë, pasi ka rrezik që të gjitha institucionet të bien në dorë të Berishës, duke filluar që nga zgjedhja e Presidentit me 71 vota, e vazhduar me Kryeprokurorin që zgjidhet nga Presidenti. Do të zaptohen dhe institucione të tjera si KLD-ja, gjykatat, SHISH-i dhe kështu ne ligjërisht jemi në komunizëm.[

B]Gazeta-Shqip[/B]
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Pse mer gjalle eshte akoma saliu?

Po ne shqiperi eshte demokraci apo "demokraci"???

Ketu ne itali e kan vdek edhe ngjall nja 50 here berlusconi edhe ska perfundu njeri ne burg.Cne ne shqiperi ne burg se shpallen salen e vdek.

Demokraci hesapi.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2011
    Postime
    50
    Kushtet e qelisë ishin mizerabël, na ofruan bukë, por ne e refuzuam, sepse kishim frikë se kushedi mos na kishin futur ndonjë gjë brenda
    çfare debilash. dukshem nga ato adoleshentet qe shohin shume filma. duket edhe nga fjalet e te intervistuarit.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po levrijne krimbat khmer rruzhe polpotiste te edvin ruc veli erionit..
    ne bulqize po mbajne deri ne ngordhje ca kulish te tyre injorante..
    ne tirane mbushin qytetin me makabritete..sikurse keto posterat e ketyre zhapikve te ndyre.. kurse neper male njesitet e tyre djegin e percellojne pyjet tona..

keshtu benin dhe para 97 tes..
    keshtu ben dhe me 21 janar..

jan kthyer nga dubajet kokat e mafies dhe i kan aktivizuar neperkat..

ja hengshi mun.ë berishes..

..

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Sala do te jetoj aq sa shqiptaret tja japin voten ...si duke do te jetoje gjat .....sepse populli esht ai qe e mban gjall ,e jo disa femi te pa rritur ....apo edvini .
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Citim Postuar më parë nga eTiLeN Lexo Postimin
    [B]

Esht nje popull i tere qe mund te futet ne panik per nje kaprico
    hahahaha sa qesharake

Vdiq Saliu? Edhe? cfare pinuko mo?

SA kot >.<
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Orët e vështira në qeli të trakt-hedhësve anti-Berishë”

2011-08-18“Orët e vështira në qeli të trakt-hedhësve anti-Berishë”

Lirohen katër të arrestuarit e trakteve kundër Berishës
    Posteri satirik i çoi në pranga

Dritan Broka: Na arrestuan si të ishim kriminelë
    Ata nuk kishin thuajse një orë që dolën nga ambientet e komisariatit ku ishin ndaluar dhe i takuam në një lokal ku po pinin diçka të ftohtë. Vetëm Geraldo Durda kishte ikur në shtëpi, ndërsa Dritani, Klevisi dhe Arlindi, edhe pse nuk e dinin se rrobat e kujt kishin veshur dhe e ndjenin veten të lodhur, qëndruan të bisedonin me ne. Dritan Broka, në cilësinë e kreut të “Kuvendit Civil”, tregoi gjithçka kishte ndodhur me ta që nga momenti i arrestimit e deri sa erdhi urdhri i prokurorit për t’u lënë të lirë.

Ju jeni kryetari i “Kuvendit Civil”, si ndodhi që u arrestuat së bashku me tre senatorë të tjerë të kuvendit?

Unë zakonisht nuk marr pjesë në aksionet e ngjitjeve të posterave, por në aksionin e djeshëm mora pjesë për vetë faktin sepse kisha frikë se policia e Sali komunistit do arrestonte aktivistët e mi. Ne filluam ngjitjen e posterave në rrugët e Tiranës, kur ishim në makinë, fare pranë Ministrisë së Mbrojtjes, në mënyrë demonstrative, vijnë rreth tre makina policie dhe një furgon me shpejtësi të madhe dhe i vënë prangat dy aktivistëve tanë. Mua më morën me forcë dhe më futën në një makinë të veçantë policie dhe na çuan në komisariat dhe na lanë në një dhomë gjithë natën.

Ajo që më shqetësoi ishte se më morën me një furgon ku ndodheshin tetë policë dhe më thanë se do të më sekuestronin të gjithë kompjuterët dhe dokumentacionin e zyrave. Pas debateve të forta dhe këmbënguljes nga ana ime, pasi kërkova që ky sekuestrim të bëhej dhe në prani të avokatit, shoqëruesit pas komunikimit me shefat e tyre në telefon, më thanë që nuk do të sekuestronin asgjë, por do të më shoqëronin në zyrë për t’ju dhënë vetëm një kopje të NIPT-it. Më shoqëruan si terroristin e shekullit, me një batalion policësh për të marrë NIPT-in pranë zyrave të “Kuvendit Civil”.

Sa postera kishit shpërndarë deri në momentin që ju kapën?

Nuk e mbaj mend sa saktësisht, por di që kishim mbuluar disa zona si Rrugën e Kavajës, Rrugën e Durrësit, zonën te Ministria e Mbrojtjes, te zona e “21 Dhjetorit”. Do të vazhdonin më pas në të gjitha rrugët dhe zonat kryesore.

A komunikoi kush me ju për t’ju thënë arsyet e ndalimit?

Po. Na thirri polici gjyqësor dhe na komunikoi se nuk mund të dilnim, pasi do arrestoheshim pasi kishim shkruar kundër Kryeministrit të Shqipërisë dhe se ai ishte i detyruar të jepte atë vendim. Na morën celularët, lidhëset e këpucëve dhe çdo gjë tjetër dhe na futëm në birucën e paraburgimit dhe na komunikuan se letrat për ne do t’i referoheshin prokurorisë dhe se do të dilnim para gjykatës dhe se rrezikonim deri në pesë vjet burgim.

Çfarë ndodhi më tej?

Ditën tjetër, më thërrasin, në fillim nënkryetarin në një dhomë dhe më pas mua. Në atë dhomë m’u duk se ndodhesha në mbledhjen e Partisë Komuniste, që realizohej për ekzekutimin e personave që kishin dalë kundër regjimit, në atë dhomë ishte i gjithë shteti; shefat e antikrimit, antiterrorit, antidrogës dhe shumë shefa të tjerë. Na kishin lënë një karrige, ku në njëfarë mënyre donin të ushtronin trysni ndaj nesh. Më pas, na futën në qeli.

Si ishin kushtet e qelisë dhe si ju trajtuan atje?

Kushtet e qelisë ishin mizerabël, na ofruan bukë, por ne e refuzuam, sepse kishim frikë se kushedi mos na kishin futur ndonjë gjë brenda. Nuk na keqtrajtuan, mendoj se policët ishin në anën tonë, pra na jepnin të drejtë, por ishin të detyruar të mos e jepnin veten, pasi kishin frikë se i largonin nga puna.

Kur ju liruan?

Sot (dje) rreth mesditës, avokatët tanë konstatuan se vendimi ishte i paligjshëm dhe vetë prokurori e quajti të paligjshëm arrestimin tonë dhe urdhëroi policinë që në mënyrë të menjëhershme të na lironte.

Kush ua komunikoi lirimin?

Inspektori i Policisë dhe avokati. Ata na thanë se ishte prokurori që vendosi lirimin tonë, sepse konstatoi që vendimi i policisë ishte i paligjshëm.

Çfarë kërkonit të arrinit me këtë fushatë?

Me këtë fushatë ne donim të tregonim rikthimin e Shqipërisë në sistemin komunist të diktatorit Hoxha. Vitin tjetër është viti 2012, dhe mendoj se nuk është fundi i botës, por fundi i Shqipërisë, pasi ka rrezik që të gjitha institucionet të bien në dorë të Berishës, duke filluar që nga zgjedhja e Presidentit me 71 vota, e vazhduar me Kryeprokurorin që zgjidhet nga Presidenti. Do të zaptohen dhe institucione të tjera si KLD-ja, gjykatat, SHISH-i dhe kështu ne ligjërisht jemi në komunizëm.[

B]Gazeta-Shqip[/B]

Kam qesh si rralle here kur lexova kete interviste. Sidomos pjesa e aksionit dhe buka e refuzuar.

Kush paguan per heqjen e posterava te ketyre "civileve" ??? Bashkia Tiranes duhet t'i kerkoje demet ketyre "gangove" te vegjel ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Edhe une qesha

Gjuha jone nuk eshte veshtire per ta mesuar
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ne kohen e xhaxhit ngjiteshin shume postera me fytyren e tij, ne cdo lagje e pallat. Nje dite nje femije i vogel, nja 4-5 vjec gris disa nga keto posterat. Nuk dinte gje i shkreti, aq sa mund te dije nje femije 5 vjecar se ca ka ne ate poster.
    Femija dhe e gjithe familja e tij arrestohen dhe denohen me veper penale...
    Le kjo, por edhe banoret e lagjes qe u thane policeve "lereni te shkretin se femije eshte e nuk di ca ben", edhe ata u kercenuan, disa u zbriten ne detyre e futen ne listen e armiqve te popullit.

Sic po shoh nga keto lajme, pak ka ndryshuar, pervec faktit se tani arrestuan vetem keta adoleshente dhe nuk ua internuan familjet gjithashtu.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    o me qeverin, o kalo ne ilagalitet

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •