Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767

Një orë para televizorit shkurton jetën për 22 minuta

Publikuar: 16.08.2011 -
    Hulumtimet e reja sugjerojnë se çdo orë para televizorit shkurton jetën për 22 minuta.

Nëse se koha e qëndrimit duke shikuar televizor zgjatet në 5 orë në ditë, jeta shkurtohet për 5 vjet, konstatojnë hulumtimet.

Shkencëtarët thonë se jeta joaktive, duke qëndruar ulur, është e rrezikshme po aq sa ishte detyrë që të duhanpirja apo shëndoshja e tepërt.

Në kuadër të hulumtimit akademik, ishte detyrë që të llogaritet se çfarë rreziku paraqet për shekullin e jetës qëndrimi para televizorit. Janë analizuar preferencat e 11 mijë njerëzve më të vjetër se 25 vjeç.

Zbulimet mund të krahasohen me faktorë të tjerë të rrezikut siç janë duhanpirja, pasi që një hulumtim tjetër kishte treguar se një cigare shkurton jetën për 11 minuta, që është ekuivalente e një gjymsë ore shikim i televizorit.

Po kështu është konstatuar se nëse ushtroni për çdo ditë nga 15 minuta, do ta zgjatni jetën për tre vjet, ndërsa nëse dëshironi që të mbroheni nga sëmundjet malinje duhet bërë ushtrime 100 minuta në ditë.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Kur do bejne edhe ndonje studim qe fryme marrja te shkurton jeten?

Ne vend te studiojne kura per semundjet qe konsiderohen te pasherueshme merren me budallalliqe te tilla.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Oh sa rehat qenkam une.... tv shoh shume shume rralle, max lajmet nja 20 min e ndonje film rralle rralle

La vita non si spiega, si VIVE!

Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Oh sa rehat qenkam une.... tv shoh shume shume rralle, max lajmet nja 20 min e ndonje film rralle rralle
    Kujto se shpetove???20 min lajmet ikin 55 minuta jete.

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    u pa puna paskam per te vdekur e re me gjithe ate kohe qe kam shpenzuar e shpenzoj duke pare filma ne tv dhe ne kinema...gjithmone kam menduar se do te vdes nga nje heartattack por ky studim i ri po me ben te dyshoj. ehhh

Citim Postuar më parë nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Kujto se shpetove???20 min lajmet ikin 55 minuta jete.
    Epo i shoh rralle mo cun, se pergjithesisht lexoj gazetat Pastaj, pa ofendime per kete studimin, po nuk i besoj fare. Celulari te merr minuta jete, tv po, pc po etj etj.... s'lane gje pa nxjerre ne perfundim keto studjozet. Kur t'a kemi kismet per te vdekur... ohu

Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Epo i shoh rralle mo cun, se pergjithesisht lexoj gazetat Pastaj, pa ofendime per kete studimin, po nuk i besoj fare. Celulari te merr minuta jete, tv po, pc po etj etj.... s'lane gje pa nxjerre ne perfundim keto studjozet. Kur t'a kemi kismet per te vdekur... ohu
    Prit kur te thone qe edhe fryme marrja te shkurton jeten. LoL

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Sa her te marresh fryme , vdes nga pak --thenie budiste

Sa per temen , na shpifen edhe keta shkencetaret , dikush del thot ashtu mas 2 muajve kthen mrpasht pff

hahahahaha! kur marrja fryme te shkurton jeten, imagjino ca ndodh me mos marrjen fryme

E Humbur Maska e elsaa
    Anëtarësuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Fegi ku mi gjen kto aman?? Ti perderisa i sjell ketu duhet ti besosh noj cik apo jo?? Pra duhet te besh kthese dhe te rrish sa me pak para Pc sepse te shkurto jeten, kur ti rri duke hulumtuar per te gjetur kuriozitete dhe per te hap tema te reja ne forum. Na sill noj gje me interesante ose leje fare ... se deri tani asnji nga keto sna ka mbush mendjen
    Burrat Udhëheqin Botën, Ndërsa Gratë Udhëheqin Burrat

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •