Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 63
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Thumbs down

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...miremengjesi o dashamir,

....c'ka eshte ndryshe ne qendrimin tend karshi atij te ternaves (se ja ka fut kot, as qe dua te diskutoj, eshte mjerim per autoritetin me te larte te islamit ne kosove te beje deklarata te tilla, shihet haptas nje servilizem i llojit klasik). Ti nuk ben tjeter vetem se je munduar ne te njejtin intenzitet, te shpalosh nje mesazh reciprok.

Sinqerisht hyllien, ne kete menyre do te dalim ne nje drite te bardhe ???, zjari luftohet me zjar vetem ne raste lufte, jemi ne lufte ???, nese po, atehere i jep indirekt te drejte ternaves.....

flm
    mbylle gojen mongoloid, 0.5% jeni ju ne keto troje, merni revansh suma juj! o rini urt ose ju cuam ne anadoll, shkerdhata turq.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Arben Xhaferi: Kërkesat turke janë rrënuese

Politikologu dhe intelektuali, Arben Xhaferi, në një intervistë për Express është shprehur kundër ndryshimit të teksteve të historisë, kërkesë kjo e shtetit turk drejtuar institucioneve të Kosovës.

Sipas tij, ky do ishte kompromis absurd që do të shënonte fillimin e qëndrimit jolojal të një pjese të madhe të shqiptarëve ndaj shtetit, si në Kosovë ashtu edhe në Shqipëri.

Xhaferi thotë se Turqia po bënë përpjekje ta ndryshoj të vërtetën historike dhe imazhin e turqve.

“Neoosmanizimi, sado që prezantohet si projekt serioz, megjithatë nuk është i tillë. Është një rreng propagandues për përdorim të brendshëm. Intelektualët shpeshherë prodhojnë teori të logjikshme por që janë të rrezikshme për interesat kombëtare”, ka shtuar Xhaferi.

Afrimi i raporteve diplomatike e miqësore ndërmjet Kosovës dhe Turqisë ka shkuar deri në atë masë saqë Turqia i kërkon Kosovës që ta bëjë ndryshimin e teksteve të historisë.

Ministritë e Arsimit të të dyja vendeve vlerësojnë se brenda teksteve aktuale të historisë në Kosovë ka vende ku fyhet populli turk dhe se ato pjesë duhet ndryshuar. Mirëpo, ata nuk kanë specifikuar se çfarë konsiderohet si fyerje.

Tema
    A ka ndonje politikan shqiptar qe u kerkon Turqise qe te kerkoje falje per shkatrrimin dhe terrorizmin qe u eshte bere trojeve tona. Sa e di une kurre keta nuk kane kerku falje morale, ose distancim nga sulltanet qe na vrane te paret tone, por keta vijne e tallen me ne se ne duhet ta ndryshojme historine, bile keta sulltane kelyshet e Erdoganit i quajne heronje.

TetovaMas:Citat : Te ka bere Perendia luftare
    Si s'te lodhi roberia shqipetare.

Me pelqyene shume keto vargje , ne qofte se do te ja shtojme edhe nje fjale .

Te ka bere Perendia lutetare,
    Si su mbushe me mende ore shqipetare.
    Shiko sa bukur e percakton autori . Bashke me serbet, greket, bullgaret, hungarezet(kur thote : "Bashke me shoke te leftosh", duhet te bashkohemi per te therrur sa me shume turq e per t'e shuar rracen e tyre, per t'i kthyer andej nga mbine, nga stepat mongole. Gjergji ishte pak per t'i zhdukur te gjithe turqit ndaj autori ndricon shqiptaret se c'duhet te bejne ne vazhdim, edhe pse te raskapitur nga pushtimi 400-Vjecar(ne kohen e Cajupit) per shpetim nga "kucedra" mongole. Autori eshte jo ndonje poet i radhes, eshte Andon Zako-Cajupi
    Erdhi dita te ngresh koke,
    te kerkosh
    lirine, bashke me shoke
    te leftosh!

Paqe!
    Paqe!

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Ik o Nul shko pi dicka se do jetë vapë e madhe andeja, freskohu pak. Ternava është krijesa juaj, mbajeni me shëndet dhe e gëzofshit. Un kur e përmendja këtë individ muaj m.............
    ...pikerisht kjo me interesonte....je i sigurt se e kujt krijese eshte ???..........ternava nuk me eshte drejtuar mua, o hyllien, por teje.....cka eshte vepra e rradhes tash ???......ai doli para opinionit, dhe e tha nje fjale te "madhe" qe si duket i paska "bezdis" do figura, dhe me kaq po e leme tash, apo ???
    Kur nje autoritet ben nje deklarate te tille, qe sipa juve qenka nje "goditje e rrende" ndaj popullit (dhe e pabaze !!!), cdokund ne bote kerkohet shkarkimi i perzonit nga detyra.....kurse ne mjediset tona vetem pas ekranave na dalin nja dy a tri "kamikace" me goja "interesse" per popullin e vet.....KUSH perfaqeson ketu CKA ???

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Shiko sa bukur e percakton autori . Bashke me serbet, greket, bullgaret, hungarezet(kur thote : "Bashke me shoke te leftosh", duhet te bashkohemi per te therrur sa me shume turq e per t'e shuar rracen e tyre, per t'i kthyer andej nga mbine, nga stepat mongole. Gjergji ishte pak per t'i zhdukur te gjithe turqit ndaj autori ndricon shqiptaret se c'duhet te bejne ne vazhdim, edhe pse te raskapitur nga pushtimi 400-Vjecar(ne kohen e Cajupit) per shpetim nga "kucedra" mongole. Autori eshte jo ndonje poet i radhes, eshte Andon Zako-Cajupi

Paqe!
    ...tamam de, mos tha Ternava gje tjeter ???......ngase ka shume druj nuk e shohim malin.....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    ............shprehur Demaj.
    Ai thotë se ministri turk, do të duhej të përcillte mesazh falënderimi për shqiptarët të cilët kontribuan në ndërtimin e Turqisë moderne.
    Demaj ka shtuar ë se, në qoftë se ndokush mendon se osmanët kishin ardhur në Kosovë për turizëm është punë e tyre, por ai rikujton se sundimi i perandorisë osmane nga beteja e Kosovës e deri në pavarësimin e Shqipërisë kaluan plot 523 vjet pushim.Ngjashëm shprehet edhe historian Hakik Bajrami.
    “Okupatori mbetet okupator. Krimet që i kanë bërë Turgut Pasha e sulltanët e Turqisë, asnjë ministri, asnjë individ në asnjë mënyrë nuk mundet t’i injorojë. Ato çfarë ka bërë Perandoria ..................
    ...lumet ne per historian te tille, qe "miletit" ja pasqyrojn "meselet" me shembuj te kesij soji....cka e dallon vepren e enverit, te saddamit, te ghadafit apo assadit nga ato te pashallareve te tanzimatit ???........"he may be a bastard but he's our bastard" ??? .........padrejtesia perbehet nga faktore te qarte, detyre e historianeve eshte ti zbulojn faktoret, ti klasifikojn dhe ti vleresojn sipas peshes objektive.....nese ne rradhet e turgut pashes e despoteve tjere ka patur VETEM NJE SHQIPTARE, atehere kemi te bejme me nje rrjedhoje klasike te ngjarjeve.....vete fakti se muslimanet kane luftuar KUNDER MUSLIMANEVE i diskualifikon gjysmen e historianeve tane te vleresojn historine, ngase jane te mvarur dhe nuk gjykojn objektivisht.....eshte e patjetersueshme, e paimagjinueshme, e pabaze, qe shqiptaret te kene te njejtin qendrim mbi periudhen osmane sic e kane serbet, greket, e bugaret, qe nje forumist me larte i rradhiti bukur nje pas nje.....kete e kane vetem ata shqiptare, qe kosovarin e quanin mik, e rusin "vella"....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga ubermensch- Lexo Postimin
    mbylle gojen mongoloid, 0.5% jeni ju ne keto troje, merni revansh suma juj! o rini urt ose ju cuam ne anadoll, shkerdhata turq.
    ...........une i perkas atij 90%-shit......kush jane ata 0,5 % ???

tungi
    albanish by nature

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Thumbs down

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...........une i perkas atij 90%-shit......kush jane ata 0,5 % ???

tungi
    nuk eshte e mundur qe 90% te kete gjak te perzier turk, ate qe thote imbecili ternava, 0.5 % jane turq dhe ata i keni ne kosove, shqiperia s'ka turq, jevgj po, nje pakice. por ata dallohen menjehere qe sjan raca jone.
    ti mund te jesh shqiptar me gene dhe gjak, por kjo s`mjafton per te qene shqiptar, ti je ne kampin e qelbesires ternava. te kam pare shume postime ku sulmon heronjt. ti je turqizuar je armik i shqiptareve, mendon dhe vepron si turk.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga ubermensch- Lexo Postimin
    nuk eshte e mundur qe 90% te kete gjak te perzier turk, ate qe thote imbecili ternava, 0.5 % jane turq dhe ata i keni ne kosove, shqiperia s'ka turq, jevgj po, nje pakice. por ata dallohen menjehere qe sjan raca jone.
    ti mund te jesh shqiptar me gene dhe gjak, por kjo s`mjafton per te qene shqiptar, ti je ne kampin e qelbesires ternava. te kam pare shume postime ku sulmon heronjt. ti je turqizuar je armik i shqiptareve, mendon dhe vepron si turk.
    ...kujdes he burre i dheut, une ja ARMIK i perbetuar i armiqeve te shqiptareve, i atyre, qe 90% i emerojn "turk", "harap", "gabel" etj.....

Po ti kishe lexuar postimet e mia, do te kishe mesuar dicka nga to, por ti nuk i lexon per te mesuar, por per te gjet ndonje pohim qe ta interpretosh sipas qejfit....qetesohu pak, saber thot populli....

tung
    albanish by nature

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    nje pyetje direkte per ty, dhe mos perdridh sumen.

mendon dhe ti si ternava qe shqiptaret kane gjak te perzier turk?

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •