Close
Faqja 7 prej 135 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 1350
    progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Faleminderit te gjitheve.

kriku, pike se pari mire se erdhe ne forum dhe uroj ta kalosh mire.

Une kam versionin 2.2 dhe gjithcka vete mbare deri tek procesi final.Po le te them me imftesisht ekpseriencen time ne kete proces.

Pasi kam shkarkuar dhe hapur QuickPwn 2.2 ne Mac, dhe kaluar ato dy dritaret fillestare, ne momentin qe QuickPwn kerkon te gjeje cfare telefoni dhe c'fare versioni firmware eshte, vjen me nje tabele te kuqe ku thote "Nuk mund te gjejme 3G firmware. A don qe te kerkojme automatikisht per te, apo deshiron ta instalosh ne menyre manuale" Kjo me dukej krejt ndryshe nga udhezimet qe kam pare, megjithate e lashe te shkarkonte automatikisht, pastaj vajta deri tek procedura e fikjes se telefonit, mbajtja e dy butonave (Home&power) shtypur per 10 sekonda, pastaj vetem butonit qendror per 10 seconda. Pas kesaj si rregull ne ekranin e telefonit duhet te shikosh logon e apple dhe ne monitorin e kompjuterit do shikosh progresin e modifikimit te telefonit. Ekrani i telefonit eshte i fikur fare dhe ne monitorin e komjuterit, ne tabelen e progresit nuk ndodh asgje, pervec shenjes rrteh rrotulluese te mac qe do te thote se kompjuteri po punon. Shtyp ne log qe te shikoj aktivitetin, dhe aktiviteti duket i ngecur dhe jo ne progres.

Ne kete rast (pas 5 minutash) jam i detyruar te mbyll programin me force dhe rifilloj ndezjen e telefonit (i cili sigurisht nuk ka pesuar ndonje efekt)

Perdora metoden tjeter. Nga iTune provova restore. Pas pothuajse 30 minutash fillova perseri nga e para. Ne kete rast QuickPwn e njohu menjehere telefonin dhe versionin e fundit te firmware dhe kaloi ne proceset pasuese. Gjithcka mire deri tek procesi i fikjes dhe rindezjes, me manovrime butonash. Ama ketu perseri i njejti problem. Ekrani i telefonit nuk tregon shenjen e apple pas perfundimit dhe ne tabelen e progresit te modifikimit ne kompjuter asgje nuk ndodh!!

Nga shfletimet qe kam bere ne internet duket se shume kan patur te njejte problem. Disa thone qe ka te beje me MacBook te fundit qe po perdor une. Do mundohem dhe nje here sonte, pastaj do e provoj ne windows se mbase behet.

Faleminderit shume.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BvizioN : 29-12-2008 mė 08:03

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Une para disa muajve e kam ble nje iPhonje 3G dhe e kam bere menjehere Jailbreaking, sepse iPhone i pa "thyer" eshte me t'vertet (si te them) ashtu cullak. Mirpo me duhet te them qe me ndodhe shpesh here qe 3rd Party Apps nuk me funtionojne ne rregull ose me ndodhe qe te me bllokohet iPhone im dhe me duhet pastaj ta beje restart ose respring.

Besa me sa e di une ta ēbllokosh iPhone 3G qe te punoj me rrjete te tjera (me ēfardo SIM karte) nuk eshte ende e mundur.

Ps.: iPhone eshte nje komputer shum i vogel dhe i mrekullueshem, por ai nxehet shum shpejt dhe bataria i hargjohet shum shpejt.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Zėu_s, e vertete ne lidhje me nxehjen dhe konsumimin e shpejte te baterise.

Besoj qe problemi im me jailbreak eshte kompjuteri mac qe perdor une. Siq duket MacBook qe jane prodhim i fundit nuk arrine te hyjne ne DFU mode, gjate procesit perfundimtar te jailbreak.

Per sa i perket programeve, shpeshhere bllokohen edhe ato qe shkarkohen nga app store, por pas versionit te firmware 2.2 problemet kane qene shume te pakta.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Provoe me Windows, te dikush nga te afertit e tu nese nuk ke ti vet.

Une nuk e kam bere update ne firmware 2.2 fare, e kam lene ashtu firmware 2.1, dua te pres verzionin tjeter ndoshta ka me shum ndryshime, sepse ne 2.2 mu duken shum shum pak ndryshime.

Ps.: A e din qe nuk ke garancion ma nese e bene Jailbreak iPhonin ?

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Ps.: A e din qe nuk ke garancion ma nese e bene Jailbreak iPhonin ?
    Garancia eshte vetem nje vit, dhe ka pothuajse nje gjysme viti qe e kam (qe nga mesi i Korrikut) keshtu qe nuk e kam dhe aq problem per aq kohe sa ka ngelur. Plus qe e kam te siguruar, gje qe hap mundesira te tjera per te mos ngelur pa iPhone

Kam dhe windows vete, po nje shok i imi ka mac te vjeter dhe do e provoj me mire ne ate.

Persa i perket zhbollokimit. Ke degjuar per keto kartat turbo, apo te quajtura Rebel Sim? Nuk di a ja vlen, por siq duket eshte sim i cili bashkangjitet me nje simcard qe deshiron ta perdoresh ne telefon, pa te cilin telefoni do e njohte si carte invalide! Ne ebay jane te lira. Megjithate zhbllokimi nuk me intereson dhe aq shume pasi jam i kenaqur me rrjetin qe perdor.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Jo per keto Rebel Sim nuk paskam ndegjuar, mirpo siē thash me lart, me sa e di une nuk ekziston ende mundesia qe te ēbllokohet iPhone 3G qe te mund te perdoresh edhe SimKarta te tjera.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Jo per keto Rebel Sim nuk paskam ndegjuar, mirpo siē thash me lart, me sa e di une nuk ekziston ende mundesia qe te ēbllokohet iPhone 3G qe te mund te perdoresh edhe SimKarta te tjera.
    Ashtu medoja dhe une, por nga c'fare kam lexuar shume njerez e kane zhbllokuar. Per kete mund te shikosh dhe ca video demostruese ne youtube mbi menyren si funksionon kjo karte. Sidocofte, ky nuk eshte zhbllokim i mirfillte pasi gjithmone te duhet te perdoresh nje karte adaptuese, pa te cilen telefoni perseri eshte i bllokuar.

Nga nata e vitit te ri grupi qe merret me hakimin dhe krijimin e programeve te iphone (Dev team) do hedhe softuerin per zhbllokimin e iphone 3G, dhe sigurisht qe falas. Por telefonit i duhet te jete bere jailbreak pasi ky softuer zhbllokues do merret nga Cydia. Problemi eshte qe ky zhbllokim behet i mundur vetem per telefonat qe kane baseband 2.11.07 apo me te hershem, qe ne rastin tend eshte i favorshem por per mua nuk besoj te vleje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    BvizioN duket qe DFU mode ne mac te shkakton problem dhe nuk e arrin procesin deri ne fund me quickpwn. gjat procesit DFU duhet qe quickpwn ta bej nje ristratim ne device manager ne mac driverave iphone, por duket ketu bllokohet procesi pershkak MacBook. provo tjer programe Pwnage Tool 2.2 ndoshta me kete mund ta arrish ose me mir gjej nje windows dhe shpresoj te kryesh procesin deri ne fund.

Mashtrusi Maska e kriku
    Anėtarėsuar
    19-12-2008
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    9

Lightbulb

BvizioN zgjidhja me e mire eshte te perdoresh Windows XP/Vista. Une sapo bera nje Jailbreak kete moment dhe cdo gje shkoj shume mire.
    Menyra qe perdor une dhe qe e garantoj eshte:
    QuickPWN 2.2 Windows Vista (per iPhone 3G 2.2)
    iPhone1,2_2.2_5G77_Restore (firmware) qe e gjen tek http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750 (Keto Firware jane njesoj per MAC dhe PC) Kerkoj falje NQS nuk lejohen links.
    Keto jane gjerat me te rendesishme poashtu dhe zbatimi i kryerjes DFU eshte shume i rendesishem.
    Nje gje eshte qe quickPWN nuk ben aktivizimin e iPhone. Aktivizimi deri tani behet vetem me Pwnage Tool 2.2 MAC. Aktivizimi nuk eshte cbllokim (unlock) i telefonit. Aktivizimi duhet vetem per ata persona qe kane iPhome te nje kompanie te caktuar dhe duan ta perdorin per kompani tjeter DMTH kur telefoni eshte Rogers dhe SIM carta eshte FIDO. Ky aktivizon telefonin qe te perdoret me iTunes. NQS ke nje telefon te pa aktivizuar iTune gjithmone do thote ky SIM cart nuk eshte e suportuar nuk mund te perdoret me iTunes.

sic e kam permendur me siper..mjafton te besh 1 here Jailbreak dhe pastaj nuk ke me nevoje te besh kete menyre shkarko iPhone custom firmware 2.2 te cilen e gjen ket http://www.ilikemyiphone.com/?p=539 dhe pastaj perdor iTunes..SHIFT + Restore.

Mashtrusi Maska e kriku
    Anėtarėsuar
    19-12-2008
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    9
    Gezuar VITIN E RI te gjitheve..Shpresoj qe 2009 tju gjej mire me shendet juve po ashtu dhe njerzve qe keni afer dhe doni.

Faqja 7 prej 135 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •