Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 65
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Ka shume pandershmeri ne mes ciftesh e sidomos ne greqi. Eshte vend i permjere mos prisni dicka te mire....

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Santo nuk behet fjale vetem per zenka dhe varferi por kur arrihet deri ne ate pike ku hyn dhe dhuna. Lexoje mire artikullin.Qe ndahen kot ne bote as nuk e ve ne dyshim,por po flasim per ciftet shqiptare qe ne pergjithesi nuk ndahen pa arsye te forte. Normal qe jo te gjithe ushtrojne dhune.Ti Santo i martuar je se une te di beqar.
    Kesaj i thone qe cifti te dorezohet ne veshtiresine e pare qe i del.Jeta ka sakrifica edhe duhet te perballohen se nuk eshte fushe me lule.Edhe ciftet shqipetar nuk kane me soliditetin e dikurshem eshe per kete jam pak dakort.Por qe ka krize greqia edhe te kete ndarje masive midis emigranteve.Me duket arsye shume e dobet per te shkaterruar nje lidhje disa vjecare.

P.s mi@ une tani po ndahem ti me dije beqar.

I martuar edhe ne passport.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

i/e larguar Maska e ionian
    Anėtarėsuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200
    Citim Postuar mė parė nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Ka shume pandershmeri ne mes ciftesh e sidomos ne greqi. Eshte vend i permjere mos prisni dicka te mire....
    Ne arabi ose me mire akoma ne afganistan duhet shkuar . une them qe ti te nisesh i pari . merr dhe ca nga keta shoket e tu e forumit se pastaj shohim e bejme ne tjeret.ne lidhje me destinacionit ku duhet shkuar ka edhe "demokraci" te tjera si psh bengladesh,indonezi ,pakistan . nisu ti i pari ...

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Ky eshte nje shkrim gazete dhe asgje me teper........eshte opinioni i nje personi, nje asisenteje,me pak fjale muhabete kafenesh . Nuk eshte rezultat i ndonje studimi.
    Nese do ish nje sondazh i mirfillte ateher po, mund te thonim per arsye te kujt vijne keto ndarje.
    Kriza ekonomike ka rolin e vete por ka edhe shume arsye te tjera qe cojne ne ndarje.
    Nga me kryesoret eshte tradhetia bashkshortore.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Dje isha duke kerkuar statistiken e njerezve te shendoshe te rradhitur ne shtete. Ne te njejten faqe kishte dhe statistikat e divorces dhe u cudita kur pashe qe Shqiperia ishte ne vendin 14 per lartesine e divorces.

http://www.nationmaster.com/graph/pe...e-divorce-rate

Kur jane femijet ne mes, leku s'duhet te jete shkaktar i ndarjes. Thirrini mendjes mire. Mendoni per femijet dhe behuni prinder!! S'ka ndarje. C'eshte kjo mode e re keshtu. Nese doni te ndaheni bejeni perpara se te sillni femije ne jete.
    E keqja eshte mi soni se problememt fillojne pasi kane ardh femijet ne jete. Deri atehere kane jetuar muajin e mjaltit ciftet.
    Kur femijet vijne ne jete rriten pergjegjesite, angazhimet, sakrificat. Ndarja e padrejte e ketyre con ne lodhje, zhgenjime, vuajtje, ndarje. Se ne nje lidhje ku sakrifikon vetem njeri nuk ja vlen te rrihet. Ai qe nuk sakrifikon del i tepert dhe problematik.
    Nje shqiptare qe kam njohur ketu( e kam treguar si rast ne nje teme tjeter me duket) qe eshte moshe e mamit tim me ka thene qe kam sakrifikuar tere jeten, kam duruar cdogje vetem e vetem qe femijet te mos shikonin dhune. Kur ngrinte doren burri ndaj meje tha ajo ne sy te femijeve vendosa te ulem vetem per femijet qe ata te mos rriteshin me mendimin qe dhuna familjare eshte normale. Duhet te behej sic thoshte ai ose ndryshe dajaku kerciste. Femijet tani e shikojne babain si hero mbase por nuk e dine se sakrificat me te medha ne jete i ka bere nena. E keqja eshte se femijet, djemte kane marre shume nga i ati kur vjen puna te huqet. Shume e vuajtur dhe e lodhur nga jeta. Burri kishte bere zgjedhje te gabuara ne jete dhe ajo nuk mund te nderhynte se e dinte ku fluturonte. Nuk besoj se njeriu duhet te sakrifikoje deri ne kete pike. Nuk ja vlen.
    Citim Postuar mė parė nga **** Lexo Postimin
    Po edhe te thuash "till death do us apart" e te ndahesh nuk durohet. Ata qe nuk durojne dot nje grua thjesht te mos martohen. Divorci nuk eshte dicka i mirepritur ne asnje shoqeri qofte west or whatever. Por ka edhe me keq kur kthehet ne nje lufte edhe ka pas raste teper te dhunshme qe kane cuar deri ne vdekje. Vetem ata qe ndahen i dine problemet e veta. Si i thon te dy kane te drejte te dy po thone te verteten sepse secili e shikon nga pikepamja e vet.
    Eshte e vertete.
    E keqja e martesave midis shqiptareve keto 20 vitet e fundit eshte se jane bere shpejt e shpejt pa patur mundesi te njihen mire. Vene emigrantet ne Shqiperi dhe e gjejne nusen gati nga prinderit, fisi brenda dy javeve. Mjafton ti terheqi si paraqitje te tjerat kush po pyet. Po thane eshte e mire/i mire mjafton.

precendee nuk jam dakort me ty qe ndahen kryesisht per tradheti. P.sh nga 10 raste qe kam pare une ketu ku jam vetem nje rast ka qene per tradheti dhe tradhetia ishte e dyanshme. E bukura eshte se mashkulli pa kaluar nje vit u martua me nje vajze te ''mire'' nga Shqiperia.
    Feelings change - memories don't.

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

precendee nuk jam dakort me ty qe ndahen kryesisht per tradheti. P.sh nga 10 raste qe kam pare une ketu ku jam vetem nje rast ka qene per tradheti dhe tradhetia ishte e dyanshme. E bukura eshte se mashkulli pa kaluar nje vit u martua me nje vajze te ''mire'' nga Shqiperia.
    Normal qe tradhetia eshte e dyanshme dhe une nuk percaktova gje ne ate qe thashe.
    Ti shkruan per 10 raste vetem ne lagjen ku rri vete......!!!!!!!!!
    Ku i di ti arsyet e verteta te ndarjes???????
    Me siguri kur del per kafe apo kur mblidheni neper pediki xara skeni cte beni tjeter dhe ia kepusni kodra mbas bregut, si ti vij per mbare gustos se secilit.
    E di cfare mia@......me ka rene rasti edhe mua te coje djalin ne kendin e lojrave dhe kam degjuar e kam pare "qyfyre" nga me te ndryshmet..................

Pra mos te kerkojme "gjilperen ne kashte" e tja kepusim fajin krizes tani
    Nese nje lidhje apo martese eshte e ngritur mbi baza te shendosha nuk do dorezohej qe me veshtiresine e pare

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    Normal qe tradhetia eshte e dyanshme dhe une nuk percaktova gje ne ate qe thashe.
    Ti shkruan per 10 raste vetem ne lagjen ku rri vete......!!!!!!!!!
    Ku i di ti arsyet e verteta te ndarjes???????
    Me siguri kur del per kafe apo kur mblidheni neper pediki xara skeni cte beni tjeter dhe ia kepusni kodra mbas bregut, si ti vij per mbare gustos se secilit.
    E di cfare mia@......me ka rene rasti edhe mua te coje djalin ne kendin e lojrave dhe kam degjuar e kam pare "qyfyre" nga me te ndryshmet..................

Pra mos te kerkojme "gjilperen ne kashte" e tja kepusim fajin krizes tani
    Nese nje lidhje apo martese eshte e ngritur mbi baza te shendosha nuk do dorezohej qe me veshtiresine e pare
    Po ti nuk po del vet ne supozime te gabuara? Nisesh nga thashethemet qe degjonke neper parqe. Ku e di ti qe ato nuk thone te verteten dhe na qenkan qyfyre? Ti je femer apo mashkull qe rrinke me femrat e i degjonke c'thone? Sa per dijeni tradhetia eshte hapi i fundit qe con drejt ndarjes se lidhja ka marre fund kohe me pare.

Ke quan ti lidhje me baze te shendoshe? Dhe une kete permenda qe lidhjet keto vitet e fundit nuk jane me baze te shendosha pikerisht se jane bere tafti- bafti pa arritur te njihen mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 13-08-2011 mė 08:57

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Po ti nuk po del vet ne supozime te gabuara? Nisesh nga thashethemet qe degjonke neper parqe. Ku e di ti qe ato nuk thone te verteten dhe na qenkan qyfyre? Sa per dijeni tradhetia eshte hapi i fundit qe con drejt ndarjes se lidhja ka marre fund kohe me pare.

Ke quan ti lidhje me baze te shendoshe? Dhe une kete permenda qe lidhjet keto vitet e fundit nuk jane me baze te shendosha pikerisht se jane bere tafti- bafti pa arritur te njihen mire.
    Nuk po dal ne supozime te gabuara por po te them se si behen thashethemet, prandaj dhe i quaj qyfyre.
    Qe nje lidhje apo martese te jete e forte ka shume faktore dhe mund te shkruajme gjithe diten po te duam une me pak fjale do ta permblidhja ne respektin reciprok
    Jane bere shume studime dhe ka rezultuar se martesat me dashuri(qe kane pasur ndoshta me teper kohe te njiheshin) kane qene me te predispozuara drejt ndarjes dhe nuk eshte fakt ky qe nxirni se nuk paten kohe te njiheshin.
    Jane ndryshimet e kushteve ndoshta qe cojne ne kete rezultat.......te ikesh nga fshati ku pastronin bajgat e lopeve dhe te hysh direkt ne familjet e shthurura greke eshte ndryshim shume i madh.

Prandaj mia@ flasim kot nese nuk kemi ne dore nje studim te mirfillte per shkaqet e ndarjes
    -kujt kategorie i perkasin ciftet qe ndahen
    -arsimimi
    -gjendja ekonomike,niveli jeteses
    -koha e njohjes
    -koha e bashkjeteses etj. etj

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Kush i paska dhene keto info??Thuaj qe kur katunaret shofin dynjallik me sy hapen si vaji ne lakra pa ato te tjerat e ndihmes ne shpi etj etj jane pretekset e rradhes.Fare mire mund te ulin pak standartin e jetes
    I ke thene te gjitha, nuk ka me nevoje per sqarime.
    Qe kur na qenka divorci zgjidhje ekonomike? Po thuaj qe keto ciftet kushedi sa ne ajer do kene qene kur jane martuar se mori goca cun greqie me lek, dhe tani iku leku iku dashuria. Kriza eshte pretekst, po gjithmone fajin e kane burrat.
    Lloj lloj idiotesish te degjojne veshet.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk do shume mend te kuptosh qe ndarjet me se shumti ndodhin te shtresat e varfera dhe pa arsimin perkates. Aty problemet jane me te shumta e marrin permasa me dramatike.
    Ti ke qene vet ne emigrim dhe e di sa e veshtire eshte jeta atje kur e nis nga zero. Sa e veshtire eshte jeta kur nje nga partneret nuk eshte i pergjegjshem dhe shpenzon per qejf te tij/saj dhe leket e ushqimit te femijeve, qerase se shtepise.
    Eshte e vertet qe ka femra qe nuk punojne dhe i mbajne burrat, por ju harroni te llogarisni qe eshte ajo qe kujdeset per shtepine dhe femijet. Ndersa kur burri nuk punon per nje periudhe disavjecare me preteksin se nuk ka pune apo i nderron punet si rrobat se nuk eshte i zoti ti mbaj atehere nisin problemet. Bie vlera e burrit ne syte e gruas. Fatkeqesisht femrat pa profesion sado te punojne nuk mund te paguhen mire. Plus qe nuk mund te punojne me orar te zgjatur per shkak te femijeve te vegjel. Per meshkujt ka me shume mundesira. Ketu lindin konfliktet. Kur mashkulli nuk ben percapje per familjen e tij.

Na u perhapkan femrat si lakra apo meshkujt ngelen me mentalitet mesjetar e me dembelllekun e trasheguar nga komunizmi ec e merre vesh.

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •