Sot une, musliman praktikant, e ndiej veten po aq te zhgenjyer po aq te fyer, per kete urrejtje qe kemi sot e kesaj dite, ndaj popullit shqiptar, thjeshte sepse ai ka bere nje zgjedhje jete, te jete Musliman! E quani veten arber te paster, dhe na quani ne turq apo arabe, por ne fund te fundit keto mbeten thjesht propaganda naziste, nuk do te isha i cuditur nese ndonjeri, nje dite do te kerkonte pastrimin etnik te muslimaneve... Here here me duhet te mbyll veshet se degjoj persona injorant si Mirela Bogdani apo Kastriot Myftaraj qe flasin te drejtuar vetem me prirje te errta.
Ju jap shembuj tipik per ato qe nuk i kane pare
Mirela Bogdani:
Pergjigja me e mire per te:
Na quajne njerez te dhunes, edhe pse ne i drejtohemi njeri tjetrit me paqe, na quajne fundamentalist edhe pse jemi njerez te dijes, qe kundershtojme deri ne thelb njerez si Bin Laden qe e beri kete fe kaq te bukur, te urryer ne syte e Europes dhe Botes. Per te mos mjaftuar me propaganden e medias mbareboterore, sot e kesaj dite jane shfaqur disa palo intelektuale, permend me te shquarin Ismail Kadare, qe kane nisur Kryqezata moderne te mbeshtetura mbi intelektualizmin. Ne asnje menyre nuk hedh poshte talentin e ketyre njerezve ne fushen e tyre, por asnjehere nuk mund te pajtohem me bindjet e tyre po aq "moderne" aq edhe qesharake. Na thone qe jemi te kufizuar, nga nje fe qe na trashegohet me dhune, edhe pse une 18 vjecar iu drejtova xhamise pa pasur asnje prind apo pjestar te fisit praktikant, thjeshte si pasoje e studimit te teologjise (islamit dhe jo vetem...) Na thone qe jemi te kufizuar nga norma sic jane veshja dhe falja, edhe pse kultura europiane na ben skllav te modes dhe imoralitetit. Per te frenuar sado pak vrullin e madh te islamit na jane vene kundra me figura qe nen flamurin e Shqiperise u kthyen ne Islamofobet me te medhenj (me vjen keq ta permend, por njerez si Skenderbeu paguan lirine e shqiptareve me lumenj gjaku muslimanesh shqiptare, nuk e kishte kuptuar qe feja nuk eshte aspak politike, edhe pse e perdorur si e tille eshte nje arme shume e forte, por e padobishme).
Shqiptare! Feja nuk eshte identitet kombetar, por eshte ceshtje besimi!
Shqiptare! Feja nuk trashegohet me gjak, liria e te besuarit eshte e kujtdo!
Shqiptare! Mos bini pre e njerezve te cilet nen flamurin kuq e zi (qe ne fund te fundit, nuk ua ndjen fare per te) propogandojne kunder islamit
Nuk ju kerkoj te beheni musliman, ju kerkoj nje te drejte kushtetuese qe kam, lirine e besimit!
E mbyll me nje citim te shkelqyer te nje gjenerali amerikan (George S Patton)
Nese gjithkush mendon njesoj... Atehere vetem vetem njeri po mendon!
P.S. Jam i gatshem ti pergjigjem cdo pyetje, shpresoj te mos kete ofendime, sepse eshte me shume ceshtje kulture te te folurit. Ju Faliminderit!
Krijoni Kontakt