Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716

Toka e dëshpërimit!

Një musliman (turk) ka zbuluar se në një sure (kaptinë) të Kur'anit
    (el-Isra), në ajetin (vargun) me numër rendor 83, aty përmenden
    Shtetet e Bashkuara të Amerikës në shkurtesën ndërkombëtare.

وَإِذَآ أَنْعَمْنَا عَلَى ٱلْإِنسَنِ أَعْرَضَ وَنَـَٔا بِجَانِبِهِۦ ۖ وَإِذَا مَسَّهُ ٱلشَّرُّ كَانَ يَـُٔ وسًۭ

Ve idha en'amna alel insani a'rada ve nea'bi xhanibih ve idhames-sehush sherru kane jeusa

Duke e ditur se Kur'ani është një mrekulli në çdo pikëpamje, qoftë
    në bazë ajetesh (vargjesh), fjalësh, fjalësh apo numrash rendor, këtu
    në shkronjat e fundit emri "USA" përmendet ashtu siç duket.

Koinçidenca është se, sureja (kaptina) e ka numrin 17 e ajeti (vargu) e ka
    numrin 83, çka përputhet plotësisht me Ditën e Pavarësisë së SHBA-ve - 1783.

Në këtë ajet, në fund ku edhe në shkronja përmendet emri, fjala si kuptim
    thelbësor ka shprehjen "dëshpërim". Duke e ditur se ky vend do të luftojë Islamin.

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Vertet interesante. Perkthimi i ketij ajeti eshte:

E kur e begatojmë (me të mira) njerin, ai prapësohet dhe largohet i mashtruar, e kur e godet e keqja, ai humb shpresën. (17:83)

Kurse verseti i ngjashem eshte ne suren Hud. A thua te jete edhe kjo koicidence qe ka nr. e sures 11, kurse verseti eshte nr. 9? Pikerisht dita kur i shpallen lufte Islamit.

"Po nëse Ne ia japim njeriut ndonjë begati nga ana jonë, e pastaj e tërheqim atë prej tij, ai do të jetë i dëshpruar dhe përbuzës." (9:11)

Ne te dy ajetet pra perdoret kjo fjale me kuptim perbuzje dhe humbje shprese:

ثُمَّ نَزَعْنَاهَا مِنْهُ إِنَّهُ لَيَئُوسٌ كَفُورٌ

وَإِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ كَانَ يَؤُوسًا
    I feel Kosovereign!

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Këto lloj historirash dhe përpjekjesh për t'ia nënshtruar ajetet Kur'anore trajtimeve aritmetike janë veprime të gabuara dhe nuk ka asnjë lloj argumenti apo arsyeje për të dalë në përfundime të tilla. Nuk ka qenë nga metoda e selefeve diçka e tillë.
    Rasti në fjalë është copëtim i fjalës së ajetit JEUSA, ai robi ka shkëputur pjesën e dytë(USA) të fjalës për t'ia përshtatur qejfit të tij. Mjafton kaq për të kuptuar vërtetësinë e tij, sepse Allahu në një ajet Kuranor thotë:" Ata që e lexojnë Librin e Allahut me leximin e merituar......."
    Leximi i merituar nënkupton dhënien hakut shkronjave dhe kuptimeve, në rastin konkret nuk i është dhënë haku shkronjave sepse është marrë një pjesë e fjales dhe është lënë një pjesë tjetër.
    Në të vërtetë ky lloj arsyetimi u shkon për shtat vete kafirave sepse u jepet një rëndësi që nuk u takon: të përmendet dita e pavaresisë, emri i shteteve, të gjitha këto janë metoda në favor të masonëve. Ef. Shuajb Rexha

PAQE!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elytony : 06-08-2011 më 10:38

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    Këto lloj historirash dhe përpjekjesh për t'ia nënshtruar ajetet Kur'anore trajtimeve aritmetike janë veprime të gabuara dhe nuk ka asnjë lloj argumenti apo arsyeje për të dalë në përfundime të tilla. Nuk ka qenë nga metoda e selefeve diçka e tillë.
    Rasti në fjalë është copëtim i fjalës së ajetit JEUSA, ai robi ka shkëputur pjesën e dytë(USA) të fjalës për t'ia përshtatur qejfit të tij. Mjafton kaq për të kuptuar vërtetësinë e tij, sepse Allahu në një ajet Kuranor thotë:" Ata që e lexojnë Librin e Allahut me leximin e merituar......."
    Leximi i merituar nënkupton dhënien hakut shkronjave dhe kuptimeve, në rastin konkret nuk i është dhënë haku shkronjave sepse është marrë një pjesë e fjales dhe është lënë një pjesë tjetër.
    Në të vërtetë ky lloj arsyetimi u shkon për shtat vete kafirave sepse u jepet një rëndësi që nuk u takon: të përmendet dita e pavaresisë, emri i shteteve, të gjitha këto janë metoda në favor të masonëve. Ef. Shuajb Rexha

PAQE!

Te lumte, shume e drejte kjo qe thua.
    Nuk e kuptoj se si, Ermedini, eshte mashtruar me kete lajm.
    Ky qe ka bere kete zbulim, thjesht eshte ndonje mason qe shitet si hoxhe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga The_Capital : 06-08-2011 më 11:40
    Burri 1 X flet !

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

mos ja merrni per te keqe

mos ja merrni per te keqe ermedinit pasi i perket kategorise se copy-paste qe vegjetojne ne forum..mjafton te gjejne shkence neper internet dhe menjehere e bien ketu..aspak nuk e vene ne pune mendjen e tyre per te pare ne eshte i vertete nje lajm apo jo..mjafton qe dikush te kete mjeker dhe ermedini me shoke e bien ne forum me lavdet me te medhaja..mjafton te shohin dike me by.the perpjete dhe ermedini me shoke e bien ne forum duke na e shitur per besimtar safi....
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    mos ja merrni per te keqe ermedinit pasi i perket kategorise se copy-paste qe vegjetojne ne forum..mjafton te gjejne shkence neper internet dhe menjehere e bien ketu..aspak nuk e vene ne pune mendjen e tyre per te pare ne eshte i vertete nje lajm apo jo..mjafton qe dikush te kete mjeker dhe ermedini me shoke e bien ne forum me lavdet me te medhaja..mjafton te shohin dike me by.the perpjete dhe ermedini me shoke e bien ne forum duke na e shitur per besimtar safi....
    Më duket se ende nuk e ke kuptuar qëllimin e çështjes së forumit (debatit)!
    Me mendimin e Elytonyt pajtohem plotësisht, madje edhe unë mendoja ashtu
    para se ta postoj, dua të them se Kur'anin nuk duhet ta marrim për çështje
    konspiracioni e për t'i dhënë rëndësi çështjeve shoqërore sesa çështjeve
    ligjore, udhëzuese, morale e shkencore.

Mos i merr gjërat mbrapshtë e mos paragjyko, të lutem. Mbetshi në selame.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    Më duket se ende nuk e ke kuptuar qëllimin e çështjes së forumit (debatit)!
    Me mendimin e Elytonyt pajtohem plotësisht, madje edhe unë mendoja ashtu
    para se ta postoj, dua të them se Kur'anin nuk duhet ta marrim për çështje
    konspiracioni e për t'i dhënë rëndësi çështjeve shoqërore sesa çështjeve
    ligjore, udhëzuese, morale e shkencore.

Mos i merr gjërat mbrapshtë e mos paragjyko, të lutem. Mbetshi në selame.
    I nderuari 'Ermedin' tërë mirësia të takon ty në këtë çështje,kjo sepse postimi juaj u bë shkak për shpjegimin dhe kuptimit të kësaj çështje. Aty nuk qëndronte mendimi juaj po thjesht një tregim për një ''zbulim'',prandaj mos ua vë veshin kritikëve,sepse edhe vet pejgamberi salAll-llahu alejhi we selem tregon se janë të shkatërruar kritikët e tepërt.

SELAM!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elytony : 08-08-2011 më 04:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •