Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Nuk e kishim fjalėn per hapėsin e temės atė ēeshtjen se tė tjerėt nuk shohin punėn e tyre, se po tė ishte ashtu si e paskeni marrė ju- ne nuk do i bashkoheshim shqetėsimit tė hapėsit tė temės, do e kishim injoruar si temė, por ajo ishte per shoqėrine njerėzore (pra njerėzit nė pėrgjithėsi, dhe jo shoku i tij), qė nuk shohin punėn e tyre, por rrinė dhe e qeshin personin nė fjalė, vetėm sepse ai ka vendosur tashmė qe tė distancohet (zgjedhje e tij pesonale). Nė atė qė ka shkruar hapesi i temės, e thotė shumė qartė: "shoku im e ka problemin se tė tjeret e shohin ēuditshem, dhe se qeshin me tė per kėtė arsye"

Dhe ajo qė po i thonim ne, fare qartė, ėshtė se njerezit qe qeshin me tė pa pasur fare shkak, do benin mirė tė shihnin punėn e tyre, sesa te qeshin shokun e tij, sepse edhe nėse ky nuk ka asnjė problem, vetė fakti se tė tjerėt rrinė dhe e shohin ēuditshėm, mund tė ndikojė shumė ne anėn psikologjike tė tij.

Mos vallė shoqėria njerėzore (pra i referohem si gjithmonė njerėzve ne pėrgjithėsi) ėshtė ajo qe percakton se kush ėshtė normal e kush jo, dhe se ka tė drejtė tė qeshė me zgjedhjet personale tė tė tjerėve?!

Ky ishte qėllimi....
    Atehere e paskemi kuptuar ndryshe fjaline e "te qeshurit" nga te tjeret.
    Ai nuk ka shkruar qe njerezit qeshin me te, por qe shokut te tij i duket sikur njerezit qeshin me te.... madje, eshte e vertetuar edhe nga shkenca qe njerezit qe kalojne nje periudhe merzie, depresioni etj i duket sikur te tere e shohin ate, sikur te gjithe i kane syte te ai.
    Une te pakten e kisha ne kete kuptim, as qe me vajti fare ne mendje fakti qe te tjeret me termend qeshin me te vetem per faktin pse eshte "mbyllur" ne jeten e tij, me duket dicka e pamundur pasi pse dikush sheh punen e tija s'kan pse ti shkaktoj te qeshura te tjereve.

Gjithsesi, presim konfirmim nga hapesi i temes se me c'kuptim e kishte!

La vita non si spiega, si VIVE!

Citim Postuar mė parė nga Segestani Lexo Postimin
    nuk i afrohet me asnje miku te tij,dhe gjithmon shkon nga puna ne shpi,dhe as qe del te shetis apo dicka e tille,
    Pa dashur ta stėrholloj bisedėn, se mbase me shumė gjasa humbet pastaj edhe qėllimi i temės, po pėrmendi 2 pika, qė mė duken shumė tė qarta, ėshtė pikėrisht citimi lart, ku e thotė shumė qartė, se miku tij ka vendosur vetė (zgjedhje e tij personale) qė internerari i jetės sė tij tashmė tė jetė i tillė punė - shtėpi. A ka gjė normale apo jo normale, kėtė nuk mund ta them me siguri tė plotė, sepse rrespektoj zgjedhjet personale tė tė tjereve, dhe kush jam unė qė tė them pėr tjetrin: se a ėshtė normal apo jo, nė ē'kritere subjektive e bėj njė gjė tė tillė?! (pra jam nė rrolin e shoqėrise njerėzore kėtu)
    disa here me kan thene se 't;gjithe njerzit me shikojne' dhe qeshin me mua ..ka ndonje cka mund te me jap nje keshill si te veproj.
    Kėtu vetė e ka shkruar hapėsi i temės qė i ka thėnė se tė tjerėt e shikojnė dhe e qeshin. Thjesht ai qė ka hapė temėn ka bėrė njė gabim ortografik nga shpejtėsia, ku i ka shtuar germėn (n), por qė prap i njėjti kuptim del.

Nga ana ime, nuk kam ē'te shtoj mė tepėr, nė lidhje me sqarimin qė sapo bėra.
    Siē thotė populli Ynė i ndritur : Fjalėt e shumta janė fukarallik.

Ah, ka thėnė edhe kėtė Populli Ynė, qė lidhet shumė mirė me ēėshtjen e temės : Fjalėt e hallkut, jashtė pragut!

Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Pa dashur ta stėrholloj bisedėn, se mbase me shumė gjasa humbet pastaj edhe qėllimi i temės, po pėrmendi 2 pika, qė mė duken shumė tė qarta, ėshtė pikėrisht citimi lart, ku e thotė shumė qartė, se miku tij ka vendosur vetė (zgjedhje e tij personale) qė internerari i jetės sė tij tashmė tė jetė i tillė punė - shtėpi. A ka gjė normale apo jo normale, kėtė nuk mund ta them me siguri tė plotė, sepse rrespektoj zgjedhjet personale tė tė tjereve, dhe kush jam unė qė tė them pėr tjetrin: se a ėshtė normal apo jo, nė ē'kritere subjektive e bėj njė gjė tė tillė?! (pra jam nė rrolin e shoqėrise njerėzore kėtu)

Kėtu vetė e ka shkruar hapėsi i temės qė i ka thėnė se tė tjerėt e shikojnė dhe e qeshin. Thjesht ai qė ka hapė temėn ka bėrė njė gabim ortografik nga shpejtėsia, ku i ka shtuar germėn (n), por qė prap i njėjti kuptim del.

Nga ana ime, nuk kam ē'te shtoj mė tepėr, nė lidhje me sqarimin qė sapo bėra.
    Siē thotė populli Ynė i ndritur : Fjalėt e shumta janė fukarallik.

Ah, ka thėnė edhe kėtė Populli Ynė, qė lidhet shumė mirė me ēėshtjen e temės : Fjalėt e hallkut, jashtė pragut!
    Une nuk e komentova fare faktin nese eshte zgjedhje e gabuar apo jo ajo e shokut te tij. Eshte vendim i tij e nuk eshte aspak ne karakterin tim te them qe eshte e drejte apo e gabuar. Thjesht, nga eksperienca ime, nje person qe dikur ka qene i qeshur e i hedhur si tip, e ka te veshtire te kaloj direkt ne ekstremin tjeter duke u bere tip i mbyllur e duke mos u shoqeruar me asnje. Gjithsesi, duke e lene ne nje ane kete gje, them qe eshte zgjedhje e tij e normalisht s'na hy ne pune neve te komentojme nje gje te tille.

Ndera per ate te qeshuren, nuk e kisha per "n" e tepert, une si kuptim fjalie nxorra pikerisht ate qe te thashe me lart: nese nje person mbaron punen e iken ne shpi direkt nuk shoh asnje arsye pse te tjeret te qeshin. Prandaj te thashe qe une e kuptoj ndryshe, dmth qe ky iken direkt per shpi pasi te tjeret po ta shohin e qeshin, dmth ketij i eshte fiksuar qe kush e sheh qesh me te ndaj ne vend qe te bej nje xhiro apo te ulet ne bar, iken per shpi qe te evitoj kete shikim e qeshje.

Fjalet e shumta jane fukarallek, ndaj presim hapesin e temes te na thote dicka me te qarte, pasi eshte normale qe kur shkruhet kuptimet te jene te ndryshme ndonjehere.

La vita non si spiega, si VIVE!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •