Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28

A është konvertimi nga një fe në tjetrën zhgënjim?

Kohëve të fundit shpesh të rastis të lexosh, sidomos në forum, për konvertimin nga një fe në fenë tjetër. Dhe pastaj komunitetet dalin me shifra se në fenë tonë u konvertuan kaq persona nga feja tjetër.

Logjika ime më shpie të them se këta njerëz janë labilë dhe ndoshta të zgënjyer nga aty ku ishin dhe provojnë ta gjejnë ndoshta të vërtetën dikund tjetër.

Po nuk u feksi edhe aty, si do t’ia bëjnë këta njerëz?
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Heshtja është shenjë pranimi thuhet

Hë mër s'keni c'të thoni apo pajtoheni me këtë që thashë!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 14-11-2008 më 07:01

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Postime
    59
    Citim Postuar më parë nga karkaxholli Lexo Postimin
    Kohëve të fundit shpesh të rastis të lexosh, sidomos në forum, për konvertimin nga një fe në fenë tjetër. Dhe pastaj komunitetet dalin me shifra se në fenë tonë u konvertuan kaq persona nga feja tjetër.

Logjika ime më shpie të them se këta njerëz janë labilë dhe ndoshta të zgënjyer nga aty ku ishin dhe provojnë ta gjejnë ndoshta të vërtetën dikund tjetër.

Po nuk u feksi edhe aty, si do t’ia bëjnë këta njerëz?
    Nese jane "myslyman" dhe e nderrojne fene, jane heroike. E dine se rrezikojne shume.
    Nese jane katolike ose ortodokse, atehere ti e ke drejte.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Postime
    59
    Bashkimi i besimeve nuk eshte nje arritje politike, por fetare.
    Nuk eshte nje çeshtje geografike, por nje çshtje besimi. Jo nje çeshtje historike, por ekzistenciale dhe personale
    Besimi vjen nga degjimi i Fjales se Zotit. E Zoti i bashkon ne nje ata qe besojne ne Te.
    Jam duke nderruar fene...Kete e lexoj ne librat qe me japin.Kete e degjoj ne mesimet qe une marr.

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Jo nuk është zhgënjim fare. Ata kanë të drejtë të nderrojnë Fetë kur të dojnë dhe sa herë të dojnë nëse ka vetëm një Zot!
    Me rëndësi është që ata të kenë besimin te Zoti!

Citim Postuar më parë nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Jo nuk është zhgënjim fare. Ata kanë të drejtë të nderrojnë Fetë kur të dojnë dhe sa herë të dojnë nëse ka vetëm një Zot!
    Me rëndësi është që ata të kenë besimin te Zoti!
    Ndoshta unë nuk kam qenë sa duhet i qartë.
    Plotësisht pajtoj me këtë që thua, por kam hallin, për disa kuptohet, se mos duke qëndruar në fenë që kanë thonë: eh, po kjo që kam po më duket përrallë, të shoh mos ka dicka tjetër në fenë tjetër!!
    Se është e vërtetë, e rëndësishme është të besosh dhe fetë janë këndet nga do t'i përgjigjesh dhe vështrosh Zotin e Madhëruar.

Citim Postuar më parë nga karkaxholli Lexo Postimin
    Ndoshta unë nuk kam qenë sa duhet i qartë.
    Plotësisht pajtoj me këtë që thua, por kam hallin, për disa kuptohet, se mos duke qëndruar në fenë që kanë thonë: eh, po kjo që kam po më duket përrallë, të shoh mos ka dicka tjetër në fenë tjetër!!
    Se është e vërtetë, e rëndësishme është të besosh dhe fetë janë këndet nga do t'i përgjigjesh dhe vështrosh Zotin e Madhëruar.
    Pajtoheni me këtë?

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Ne rastin e konvertimeve duhet te dallojm kahjet e konvertimeve ,d.m.th nese behet fjale per nje jo musliman qe eshte bere Musliman ,ateher mbi 90% te rasteve ka vendosur bindja shpirtore,thjesht ka vendosur fakti qe ka hasur ne realitetin qe nuk e ka gjetur me pare tek feja e tij.

Por Une mendoj perfundimisht se tek konvertimet vendos Zoti dhe jo krijesat dhe bindjet e tyre,por Krijesat dhe faktoret e jashtem dhe te brendshem mund te jenë shkaktar te terthort qe nje njeri te bene nje kthim shpirteror te tille.

Nga provojat e deri tanishme kam verejtur llojlloj konvertimesh ,si nga ana e muslimaneve drejt nje feje tjeter dhe anasjellatas. Madje kam nje shok/koleg i cili i perket fes katolike ,mirpo ai pa ndihmen/nderhyrjen e askujt ka pranuar Islamin dhe eshte konvertuar ,por tek ky person kishte pasur ndikim direkt leximi i bibles dhe mos arritja qe te bindet me disa kontradita dhe gafe te cilat gjenden ne Bibel dhe pas nje kohe ia kishte kerkuar nje shokut nje Kuran per ta lexuar dhe kur e ka lexuar Kuranin ateher e ka gjetur prehjen shpirtore te cilen e kishte kerkuar dhe sot ky Kolega fal namazin ,mirpo jeton e familjen e tij krishtere dhe e mabn te fshehur ndryshimin e tij ne besim. Keshtu qe mbi 90% te konvertimeve drejt islamit jan plotesisht bindje shpirtore .

Ndersa Konvertimet qe behen prej "Muslimaneve" ne fe te tjera shpjegohen kryesisht nga Faktor te jashtem ,d.m.th mbi 90% e ketyre konvertimeve behen per shkaqe matriale:

-Martesa me nje person te nje feje tjeter
    -Alkooli (ne islam nuk gjen prehje ne kete aspekt)
    -Shfrenimi
    -Konvertimi per Para (kemi me bollek kesi lloj rastesh) etj...

Dhe ata persona qe i thojn vetes Musliman dhe jan konvertuar ne ndonje Fe tjeter ,zakonisht as 2% te fes se tij nuk e di dhe fakti qe eshte bere Katolik apo hebrej ,tek ai ky lloj ndryshimi nuk mund te konsiderohet is konvertim sepse ky nuk ka qen Musliman fare ,por ka qen me fe Injorant apo i pa fe dhe ne momentin qe eshte bere pjestar i nje feje tjeter ,vetem eshte bere nje pjestar i nje feje .
    -
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    per mendimin tim nje kovertim nga nje fe ne tjetren ska te bej me heroizma por thjesht lind nje besim i ri per nje kultur tjeter dhe besoj se kjo duhet respektuar.Thuhet shpesh kurioziteti eshte stimul i inteligjences edhe pse besoj se shume individ nuk shtyhen nga kurioziteti per ndryshimin e fes por nga presioni moral qe ushtrohet mbi te ose ndryshe nga nje bindje e tij personale. Mendoj gjithashtu se feja eshte nje politik ku nje besimtare influncohet nga morali i saj dhe normalisht kthehet ne antar, EDHE UNE E DUA PARAJSEN POR JAM I VERBER TE GJEJ RRUGEN PER TE SHKUAR
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Nuk besoj se eshte nga zhgenjimi, thjeshte nje njeri zgjedh nje Fe ne te cilen gjen veten me ane te asaj qe predikohet: Pastaj cfare rendesie ka Fe-ja, rendesi ka respektimi i normave jetesore: Mos bej ate qe nuk do doje te ta benin ty, duke pas parasysh mos vrit, mos u merr me vjedhje, me gjykime, mashtrime e keshtu me rradhe. Cme duhet emri i Fe-se po pata 100 te zeza? Mos shikoni kisha e xhamija, si perfundim, se Fe-ja e njeriut gjendet tek shtepia:P
    La vita è bella...

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emigrimi, shpresë apo zhgënjim?
    Nga LeNNoN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 73
    Postimi i Fundit: 07-02-2018, 11:55
  2. Konvertimi i permesos se soxhornos ne Itali??!!
    Nga Guina në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 15-11-2004, 08:38
  3. Emigracioni: shpresë apo zhgënjim?
    Nga Estella në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-04-2003, 11:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •